Houston Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Σίγουρα ήταν επιλογή του γονέα αυτό το επάγγελμα και ήξερε το μείον αυτό αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν θίγουμε αυτό αλλά την ψυχολόγια των παιδιών να αλλάζουν άνα 3 χρόνια Πόλη-σχολείο-φίλους. Την ψυχολογία των παιδιών ας την αναλογιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Ας αφήσουν τους αξιωματικούς που έχουν παιδιά στην ησυχία τους…το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να αναμειχθεί στα προβλήματά σας. Αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με ίσα μέτρα. Και μη ρίχνεται στην πολιτεία ευθύνες, ούτε να ζητάτε δικαιώματα και διευκολύνσεις από αυτήν, τη στιγμή που τα βάζετε με την πολιτεία και είστε πάντα απέναντί της (με την δημοκρατία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την ελευθερία, τον κοινοβουλευτισμό). Η ελληνική δημοκρατία δεν σας φταίει,,, ο ελληνικός στρατός που τόσο υπερασπίζεστε σας δυσκολεύει τη ζωή. Στο μόνο μεγάλο αρνητικό που θα έμενα είναι ότι έπρεπε να παραμείνει η μοριοδότηση στις πανελλήνιες για τα παιδιά των στρατιωτικών για τις στρατιωτικές σχολές.Και αν μου πεί κάποιος μα αυτό δεν είναι δίκαιο απέναντι στα άλλα παιδιά.ΝΑΙ φίλε μου είναι δίκαιο για πολλούς λόγους αν δεν μπορείς να τους σκεφτείς να στους πω εγώ. Για τα παιδιά του οικοδόμου, του λιμενεργάτη, για τα ορφανά παιδιά, μήπως θα μπορούσες να μας πεις τι είναι δίκαιο? Ανισότητες παντού υπάρχουν. Το σύστημα όμως των πανελληνίων πρέπει να είναι αδιάβλητο. Οι λόγοι που αναφέρεις δεν έχουν να κάνουν με το πόσο και αν διαβάζει το παιδί. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν λαμβάνουν υπόψη αν ο Γιωργάκης δεν θα ξαναδεί την Ελενίτσα επειδή ο μπαμπάς του πήρε μετάθεση και έχει ψυχολογικά προβλήματα, ούτε αν ο Κωστάκης έφαγε χυλόπιτα από την Ευλαμπία επειδή ο μπαμπάς του δεν είχε να του δώσει χαρτζιλίκι. (...υπάρχουν βλέπεις και αυτά τα ''δράματα'' και ας μην είσαι γιος στρατιωτικού ) Διακόπες στα θέρετρα χμμ.Πάλι πάει σύμφωνα με τα μόρια αλλά γιατί σας φαίνεται τόσο περιέργο.ΠΧ το ΙΚΑ δεν δίνει "εισιτήρια" για να πας δωρεάν διακοπές.Σκέψου ότι ο στρατός έχει φτιάξει δικούς του χώρους και πας και νοικιάζεις όταν και όποια περίοδο επιλεγείς.Αν δεν επιλεγείς δεν έχεις "δωρεάν" διακοπές ενώ όπως προείπα με το ΙΚΑ έχεις κάθε χρόνο.Δεν είναι δωρέαν απλά πληρώνεις χαμήλοτερα από κάθε άλλη τουριστική "γωνιά". Για να πάρεις φίλε μου εισιτήρια από το ΙΚΑ πρέπει να μην έχεις στον ήλιο μοίρα…πολλοί λίγοι τα δικαιούνται, και αυτά που παίρνεις είναι για διακοπές αλμπανό τουρίστα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Την ψυχολογία των παιδιών ας την αναλογιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Ας αφήσουν τους αξιωματικούς που έχουν παιδιά στην ησυχία τους… Τι εννοείς; Οι αξιωματικοί που έχουν παιδιά να μην μετατίθενται; Να έχουν το αμετάθετο; Μέχρι πότε; το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να αναμειχθεί στα προβλήματά σας. Φυσικά το Κράτος πρέπει να αναμιχθεί στα προβλήματά τους, όπως θα έπρεπε να αναμιχθεί στα προβλήματα κάθε κοινωνικής ομάδας με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Ιδίως όταν μέρος των προβλημάτων των στρατιωτικών δημιουργείται από την ίδια την (κρατική) υπηρεσία. Αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με ίσα μέτρα. Κι εδώ κάνεις λάθος. Το Κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει την κάθε κοινωνική ομάδα ανάλογα με τις ανάγκες της και τη δυνατότητά της να συνεισφέρει. Δεν έχουν τα ίδια προβλήματα και ανάγκες οι οικοδόμοι με τους γιατρούς, οι αγρότες με τους στρατιωτικούς κ.ο.κ. Για να πάρεις φίλε μου εισιτήρια από το ΙΚΑ πρέπει να μην έχεις στον ήλιο μοίρα…πολλοί λίγοι τα δικαιούνται, και αυτά που παίρνεις είναι για διακοπές αλμπανό τουρίστα. Λίγος σεβασμός σε όσους παίρνουν αυτά τα ρημάδια τα εισιτήρια δεν βλάπτει - ακόμα κι αν έκαναν διακοπές αλβανού τουρίστα - που δεν κάνουν!
Houston Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Τι εννοείς; Οι αξιωματικοί που έχουν παιδιά να μην μετατίθενται; Να έχουν το αμετάθετο; Μέχρι πότε; Yπάρχουν λύσεις το παιδί στα 6, 12 , 15, 18 του, αλλάζει ούτως ή άλλως περιβάλλον να συμπέσουν οι μεταθέσεις. Για το μπάχαλο του στρατού άλλωστε στις μεταθέσεις το ξέρουμε και ως φαντάρια…άλλοι από Θράκη υπηρετούσαν Μακεδονία και άλλοι από Πελοπόνησσο Θράκη Δεν υπάρχουν δικαιολογίες Στην Αμερική τους δίνουν ένα άρμα και 3 άτομα είναι πλήρωμα για όλη τους την στρατ. καριέρα με το ίδιο άρμα στον ίδιο τόπο. Εδώ μπάχαλο, γραφειοκρατία και αναρχία. Ιδίως όταν μέρος των προβλημάτων των στρατιωτικών δημιουργείται από την ίδια την (κρατική) υπηρεσία. ο στρατός είναι κράτος εν κράτει, όπως και η εκκλησία...ας ξεστραβωθούν μόνοι τους,εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά το πρόβλημα αυτοί το δημιουργούν, ας το λύσουν μόνοι τους τι φταίει το παιδί μου/σου που δεν έχει μπαμπά στρατιωτικό να πληρώνει στις πανελλήνιες τις ανωμαλίες του στρατού
Fan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Houston βλέπω ότι είσαι σκασμένος με τον στρατό και βγάζεις τέτοιο μένος. Γιατί; Εδώ ο άνθρωπος γραφεί για να μας πει τον πόνο του και εσύ τον ειρωνεύσαι και του κάνεις επίθεση. Πάντως όταν αναφερόμαστε σε "στρατιωτικούς" αυτό ειναι μια μεγάλη ομάδα ατόμων που ναι μεν έχουν όλοι τα θετικά ενός δημοσίου υπαλλήλου αλλά δεν περνάνε όλοι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο το να είσαι στην Αεροπορία και το ίδιο στο Στρατό Ξηράς. Δεν είναι το ίδιο να είσαι ανώτερος αξιωματικός με κάποιον υπαξιωματικό. Και το κυριώτερο δεν έχει την ίδια ποιότητα ζωής κάποιος που ανήκει στο Υγειονομικό για παράδειγμα με κάποιον που ανήκει στο Πεζικό ή στα Τεθωρακισμένα. Και για να μην μιλήσω για τους μόνιμους στρατιωτες που έχουν αρχίσει και προσλαμβάνουν τώρα. Όλοι περάσαμε από το στρατό και ξέρουμε τι παίζει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Yπάρχουν λύσειςτο παιδί στα 6, 12 , 15, 18 του, αλλάζει ούτως ή άλλως περιβάλλον να συμπέσουν οι μεταθέσεις. Κατ'αρχήν, μήπως φάσκεις και αντιφάσκεις; Από την μία λες "το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να αναμειχθεί στα προβλήματά σας" και απο την άλλη προτείνεις να συμπίπτουν οι μεταθέσεις των γονιών με την αλλαγή τάξης του παιδιού. Αν δεν είναι αυτό επέμβαση του κράτους στα προβλήματά τους, τότε τι είναι; Έπειτα, αντιλαμβάνεσαι τι προτείνεις; Να προσαρμοστούν οι ανάγκες της στρατιωτικής υπηρεσίας και της άμυνας του Κράτους ανάλογα με την πρόοδο των τέκνων των μονίμων στελεχών; Κι αν ένα παιδί μείνει μετεξεταστέος σε μία τάξη, τι θα γίνει; Θα καθυστερήσει η προαγωγή του πατέρα του ή της μητέρας του; Εσύ το ονομάζεις λύση αυτό; Γιατί εγώ θα το έλεγα το υπέρτατο μπάχαλο (όπως γράφεις πιο κάτω). Για το μπάχαλο του στρατού άλλωστε στις μεταθέσεις το ξέρουμε και ως φαντάρια…άλλοι από Θράκη υπηρετούσαν Μακεδονία και άλλοι από Πελοπόνησσο Θράκη Μήπως αντιλαμβάνεσαι ότι άλλη είναι η περιορισμένου χρόνου θητεία του κληρωτού και άλλη του μόνιμου στελέχους; Έχεις ποτέ σου αναλογιστεί ότι, εκεί που εσύ φωνάζεις "τριακόσιες και σήμερα", αυτοί μετράνε χρόνια; Μήπως είναι παντελώς άστοχο το παράδειγμά σου με τις μεταθέσεις; Ή μήπως προτείνεις να υπηρετούν όλοι στον τόπο καταγωγής; Οπότε οι μισοί φαντάροι θα πρέπει να υπηρετούν εντός Νομού Αττικής; Στις βραχονησίδες ποιός θα πάει, να αγγαρέψουμε κανάν αλλοδαπό; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες Στην Αμερική τους δίνουν ένα άρμα και 3 άτομα είναι πλήρωμα για όλη τους την στρατ. καριέρα με το ίδιο άρμα στον ίδιο τόπο Εδώ μπάχαλο, γραφειοκρατία και αναρχία. Έχεις απόλυτο δίκιο να συγκρίνεις μία χώρα 300 εκατομμυρίων κατοίκων, προϋπολογισμό δισετομμυρίων δολλαρίων μόνο για την άμυνα και θητεία επί πληρωμή με μία φτωχή χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι λαϊκίστικες κραυγές περί μπαχάλου κλπ κλπ, λίγο συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων.
kage Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δέν έχω κάτι μαζί σου αλλά δες το υστερόγραφο μου.Η παραπληροφόρηση που λέγαμε... ειπα ξεκαθαρα οτι αναλογα με το αξιωμα κ τα βυσματα εχεις ευνοικοτερες συνθηκες... η μονη παραπληροφορηση ειναι οτι κ σεις οι ιδιοι που επρεπε να τα ξερετε δεν ξερετι τι παιζει. ο ενας λεει πας μονο μια 5ετια μεταθεση κ μετα μια 2ετια κ μετα πας οπου θες κ ο αλλος λεει καθε 2-3 χρονια αλλαζω πολη κ ο αλλος στα 12 χρονια του σχολειου αλλαξε μονο 3-4 σχολεια. ο ενας λεει εγω δεν πληρωνω μια στα σπιτια του στρατου κ ο αλλος εμεις πληρωνουμε τα παντα κ φευγουμε ανα 2 χρονια. τελος χαιρομαι που δεν σχολιασε κανεις την συνταξη τους στα 40:p
Galis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 εμεις παντως δεν πηραμε πολλες μεταθεσεις.Αθηνα,Λαρισα,Σερρες,Τριπολη,Καστορια,Γιαννενα. Παντως συνηθιζεις τελικα. Δεν ειναι τιποτα. Και καμια φορα βοηθαει κιολας. Εσεις οταν ησασταν μικροι δεν μπουχτισατε καμια φορα και θελατε να αλλαξουν ολα? Ε,λοιπον εγω το κανα και δεν μετανιωνω
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Τέλος πάντων δεν το αναπτύσσω άλλο.Το μέτρο αυτό σταμάτησε όταν οι στρατιωτικές σχολές απέκτησαν μεγάλη ζήτηση.Και δεν μίλησα γενικά για όλες τις σχολές αλλά για συγκεκριμένο κλάδο.Πες το συντεχνιακά αν θέλεις.Εσύ έστω οτί έχεις γιατρό πατέρα αν γίνεις γιατρός δεν θα σε βοηθήσει ο πατέρας σου?ΝΑΙ.Νομικός,υδραυλικός,ηλεκτρολόγος κλπ κλπ .Έστω εγώ δεν έχω την δυνατότητα να με βοηθήσει ο πατέρας μου σε αυτό τον τομέα δεν θα 'πρεπε άτυπα η πολιτεία να βοηθάει ας πούμε κάτι τετοιο? Για τα προνόμια που ανέφερα και ψιλοδιέψευσες, δέχομαι αυτά που λες χονδρικά, αν και επειδή ξέρω πολύ καλά το πώς λειτουργούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και πώς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, να ξέρεις ότι είσαι πολύ τυχερός που δικαιούσαι να πας σε στρατιωτικό, άλλο αν ενίοτε μπορεί να σε παραπέμψουν σε πανεπιστημιακή κλινική (που υποτίθεται ότι είναι οι καλύτερες μεταξύ των κλινικών των δημόσιων νοσοκομείων, έτσι; ). Επί της ουσίας τώρα. Ο γιατρός, ο δικηγόρος κτλ. ασφαλώς και βοηθούν τα παιδιά τους, αλλά αφού μπουν στο πανεπιστήμιο και κυρίως αφού πάρουν πτυχίο. Με το ίδιο σκεπτικό, αν ο γιος στρατιωτικού περάσει σε στρατιωτική σχολή, θα έχει μια σχετικά προνομιακή μεταχείριση, λόγω γνωριμιών. Θα σου φαινόταν δίκαιο να θες να μπεις στην ιατρική, αλλά να πρέπει να γράψεις καλύτερα από τα παιδιά γιατρών, γιατί αυτά ξέρουν τι παλούκι είναι οι εφημερίες και τα χειρουργεία, "ενώ εσύ πειραματίζεσαι"; Πιστεύω πως όχι. Επομένως, ενώ συμφωνώ μαζί σου ότι ο ίδιος ο στρατός θα μπορούσε να στηρίζει, με διάφορους τρόπους τα παιδιά των στελεχών του, διαφωνώ ως προς τη διάσταση των εξετάσεων. Υ.Γ. Δεν ξέρω αν ισχύει σε όλους τους στρατιωτικούς, αλλά υπάρχει ένα επίδομα επαγγελματικής αυτοτέλειας ή κάπως έτσι που το παίρνουν τα παιδιά των στρατιωτικών όταν γίνονται 25-26 ετών. Αν ισχύει για όλα τα παιδιά, νομίζω ότι είναι μια χαρά στήριξη.
Houston Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 paredwseΑν δεν είναι αυτό επέμβαση του κράτους στα προβλήματά τους, τότε τι είναι; Ετσι πως το λέω εγώ, το κράτος δεν επεμβαίνει πουθενά . Ο στρατός διευκολύνει την ζωή των παιδιών των στρατιωτικών…τόσο απλό να το καταλάβεις. Και στο κάτω κάτω αν δεν ενδιαφέρεται ο στρατός για τα παιδιά του, γιατί να ενδιαφερθούμε εμείς? γιατί να τα πριμοδοτεί η πολιτεία στις πανελλήνιες? paredwseΜήπως αντιλαμβάνεσαι ότι άλλη είναι η περιορισμένου χρόνου θητεία του κληρωτού και άλλη του μόνιμου στελέχους; Έχεις ποτέ σου αναλογιστεί ότι, εκεί που εσύ φωνάζεις "τριακόσιες και σήμερα", αυτοί μετράνε χρόνια; Μήπως είναι παντελώς άστοχο το παράδειγμά σου με τις μεταθέσεις; Ή μήπως προτείνεις να υπηρετούν όλοι στον τόπο καταγωγής; Οπότε οι μισοί φαντάροι θα πρέπει να υπηρετούν εντός Νομού Αττικής; Στις βραχονησίδες ποιός θα πάει, να αγγαρέψουμε κανάν αλλοδαπό; ???? Απορώ τελικά αν καταλαβαίνεις το νόημα των λεγομένων μου ή θέλεις απλώς αντιπαράθεση. Τι θες να πεις μ αυτό, εχω δεν έχω καταλάβει … τεσπα Όσο για τα άλλα περί μετεξεταστέων στην ίδια τάξη και ''Να προσαρμοστούν οι ανάγκες της στρατιωτικής υπηρεσίας και της άμυνας του Κράτους ανάλογα με την πρόοδο των τέκνων ;'' νομίζω πως είναι υπερβολές 1.ελάχιστα παιδιά μένουν τάξη 2.η άμυνα της χώρας δεν αποσταθεροποιείται αν κάποιος αντί φέτος πάρει του χρόνου μετάθεση
Ather Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 ειπα ξεκαθαρα οτι αναλογα με το αξιωμα κ τα βυσματα εχεις ευνοικοτερες συνθηκες...η μονη παραπληροφορηση ειναι οτι κ σεις οι ιδιοι που επρεπε να τα ξερετε δεν ξερετι τι παιζει. ο ενας λεει πας μονο μια 5ετια μεταθεση κ μετα μια 2ετια κ μετα πας οπου θες κ ο αλλος λεει καθε 2-3 χρονια αλλαζω πολη κ ο αλλος στα 12 χρονια του σχολειου αλλαξε μονο 3-4 σχολεια. ο ενας λεει εγω δεν πληρωνω μια στα σπιτια του στρατου κ ο αλλος εμεις πληρωνουμε τα παντα κ φευγουμε ανα 2 χρονια. τελος χαιρομαι που δεν σχολιασε κανεις την συνταξη τους στα 40:p Άλλες μεταθέσεις έχουν οι ΕΠΟΠ και άλλες οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Για καταστάσεις χωρίς βύσμα και για Αξ και ΥπΑξ έχει ως εξής. Αν πας σε "αδιάφορη" μετάθεση (όπως Ρόδο και Μυτιλήνη) μένεις 2 χρόνια και μετά μπορεί να σε πάνε όπου θέλουν, μπορεί να σε μεταθέσουν καλά ή άσχημα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσεις παραμένων. Αν πας σε παροπλισμένη μονάδα (πχ μονάδα πυροβολικού στη Νάξο) επειδή εκεί ξύνεσαι και επίσημα από το πρωΐ μέχρι το βράδυ η επόμενη (2 χρόνια) μετάθεση θα είναι !@#$%^ Αν πας σε εξαιρετικά δυσμενή μετάθεση (πχ Λήμνος, Σαμοθράκη κλπ) μένεις για 2 το πολύ 3 χρόνια και μετά πηγαίνεις σε όποια φρουρά θες. Το ότι μπορεί να πας σε όποια φρουρά θες δε σημαίνει ότι θα μείνεις εκεί για πάντα. Αν είναι Αθήνα πχ θα μείνεις εκεί ως 5 χρόνια. Επίσης στα ΣΟΑ δε μένουν όλοι αλλά είναι περιορισμένα. Είναι καλή φάση όμως. Για το θέμα της σύνταξης βλέπω ότι έχει πέσει πολλή παραπληροφόριση από τα ΜΜΕ. Έχουμε και λέμε. 1.Τα χρόνια που είσαι στη στρατιωτική σχολή είναι συντάξιμα. Άρα "κολλάς" ένσημα από τα 18. 2.Αυτοί που έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν το 1993 (δηλαδή είναι οι παλιοί ασφαλισμένοι) μπορούν να βγουν σε (μη πλήρη) σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Δηλαδή 18+25=43 χωρίς όριο ηλικίας. Ότι και στο δημόσιο δηλαδή. 3.Επίσης βγαίνουν στα 35 χρόνια υπηρεσίας με πλήρη σύνταξη, το οποίο ισχύει και σήμερα (18+35=53). Αυτό το να μην έχει κάποιος όριο ηλικίας είναι προνόμια των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κάτι άκουσα ότι ίσως το εφαρμόσουν σε όλους γιατί κάποιος που έχει προσφέρει 35 χρόνια στην ασφάλεια έχει αποδώσει και με το παραπάνω και δεν έχει νόημα να περιμένει να φτάσει πχ τα 65. 4.Υπάρχει μία εξαίρεση και λέγεται Ειδικές Δυνάμεις. Εκεί κολλάς τα διπλά ένσημα, δηλαδή κάποιος θα βγει στα μισά περίπου χρόνια σε σύνταξη. Άρα ένας θα μπορούσε αν έχει κάνει όλη την καριέρα του σε μονάδες Ειδικών Δυνάμεων να βγει σε πλήρη σύνταξη κοντά στα 38. Εντάξει δηλαδή ξέρετε πολλούς που έκαναν όλοι τη θητεία στις ειδικές δυνάμεις και να βγήκαν στα 40 με πλήρη σύνταξη; Επίσης ειδικές δυνάμεις μπορεί να σημαίνει ότι θα πηγαίνεις πολύ συχνά από τις 6 και μισή και θα φτάνεις 10 το βράδυ στο σπίτι σου. kage ελπίζω να σε κάλυψα.
Fan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 τελος χαιρομαι που δεν σχολιασε κανεις την συνταξη τους στα 40:p Εσύ πιστεύεις ότι παίρνει κάποιος υπάλληλος σύνταξη στα 40 του; Με 22 χρόνια δουλειάς δηλαδή;
Fan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Άλλες μεταθέσεις έχουν οι ΕΠΟΠ και άλλες οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.Για καταστάσεις χωρίς βύσμα και για Αξ και ΥπΑξ έχει ως εξής. Αν πας σε "αδιάφορη" μετάθεση (όπως Ρόδο και Μυτιλήνη) μένεις 2 χρόνια και μετά μπορεί να σε πάνε όπου θέλουν, μπορεί να σε μεταθέσουν καλά ή άσχημα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσεις παραμένων. Αν πας σε παροπλισμένη μονάδα (πχ μονάδα πυροβολικού στη Νάξο) επειδή εκεί ξύνεσαι και επίσημα από το πρωΐ μέχρι το βράδυ η επόμενη (2 χρόνια) μετάθεση θα είναι !@#$%^ Αν πας σε εξαιρετικά δυσμενή μετάθεση (πχ Λήμνος, Σαμοθράκη κλπ) μένεις για 2 το πολύ 3 χρόνια και μετά πηγαίνεις σε όποια φρουρά θες. Το ότι μπορεί να πας σε όποια φρουρά θες δε σημαίνει ότι θα μείνεις εκεί για πάντα. Αν είναι Αθήνα πχ θα μείνεις εκεί ως 5 χρόνια. Επίσης στα ΣΟΑ δε μένουν όλοι αλλά είναι περιορισμένα. Είναι καλή φάση όμως. kage ελπίζω να σε κάλυψα. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Εάν θέλετε μπορώ να πάρω ένα τηλέφωνο και να μάθω ακριβώς πως είναι.
DAVE Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Εγώ έχω καταλάβει οτι τίποτα δεν είναι σίγουρο με τους στρατιωτικούς.Ο καθένας λέει τη δικιά του εμπειρία και όχι τίποτα άλλο αλλά βλέπω οτι υπάρχουν διαφωνίες ενώ απλά όλοι έχουν δίκιο. Για τα ΣΟΑ που είπατε πριν,είναι με σειρά προτεραιότητας απ'ότι ξέρω και πληρώνεις ένα ποσό το μήνα.Εννοείται πως πληρώνεις,ΔΕΗ ΟΤΕ & ΕΥΔΑΠ. Όσοι μένουν όμως μέσα σε στρατιωτική βάση προφανώς δε πληρώνουν τίποτα. Όλα εξαρτώνται λοιπόν από την ειδικότητα και σε τί σώμα είναι ο καθένας. Με τις μεταθέσεις,πάλι δεν είναι τίποτα σίγουρο μιας και πέζουν ρόλο κάποιες συγκυρίες. Ο πατέρας μου για παράδειγμα ήταν στην Αθήνα πολλά χρόνια,(στρατολόγος ήταν) αλλά έπαιρνε μεταθέσεις μέσα στην Αθήνα.Ρουφ,Πειραιά,ΓΕΣ (Ευτυχώς οι στρατολόγοι δεν έχουν πολλές μεταθέσεις).Οπότε αυτόματα αυτό που λέτε μέχρι 5 χρόνια στην Αθήνα δεν ισχύει στάνταρ. Όπως είπα,παίζει ρόλο η ειδικότητα και το σώμα που είσαι. Αυτό τουλάχιστον λέει η δικιά μου εμπειρία, αλλά και από φίλους που ξέρω πάνω κάτω έτσι είναι. Στα 40,αν δε κάνω λάθος βγαίνουν στη σύνταξη οι υπαξιωματικοί και όσοι αξιωματικοί το κάνουν έχουν μειωμένη σύνταξη. Πάντως θα συμφωνήσω με τον topic starter ότι για μερικούς μπορεί να είναι δύσκολη η συχνή αλλαγή περιβάλλοντος.Το χειρότερο είναι ότι εκεί που αρχίζεις να συνηθίζεις σκάει η μετάθεση και φεύγεις.Φτου και από την αρχή πάλι... Κάποιος είπε ότι τα παιδιά αξιωματικών,μόλις περάσουν σε στρατιωτική σχολή περνάνε καλά γιατί έχουν τον πατέρα τους. Δε ξέρω αν το έλεγε επειδή το υποθέτει ή έχει προσωπική εμπειρία αλλά εμένα ο ξάδερφος μου (στρατιωτικός ο πατερας του) ότι αγγαρεία κάνανε οι άλλοι,έκανε κι αυτός.Και όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει ειδικότητα,(κι ενώ υπάρχουν μερικές όπως η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που τα ξύνεις όλη μέρα) πήρε ειδικότητα πεζικάριου. Εγώ τουλάχιστον δε βλέπω καμία ιδιαίτερη μεταχείριση.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Ετσι πως το λέω εγώ, το κράτος δεν επεμβαίνει πουθενά . Ο στρατός διευκολύνει την ζωή των παιδιών των στρατιωτικών…τόσο απλό να το καταλάβεις. Καλά, μας κοροϊδεύεις; Εδώ προτείνεις να μετατίθενται τα μόνιμα στελέχη μόλις το παιδί τους περνάει σε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) και δεν το θεωρείς επέμβαση του Κράτους; Αντιλαμβάνεσαι τι δυσλειτουργίες προκαλεί η "μη-επέμβαση" του Κράτους στην οργάνωση μίας πολύπλοκης υπηρεσίας όπως ο Στρατός, όπου η μετάθεση ενός στελέχους επηρεάζει άλλα δεκαπέντε πρόσωπα εντός (και εκτός) υπηρεσίας; Και στο κάτω κάτω αν δεν ενδιαφέρεται ο στρατός για τα παιδιά του, γιατί να ενδιαφερθούμε εμείς? γιατί να τα πριμοδοτεί η πολιτεία στις πανελλήνιες? Εξαιρετικό επιχείρημα και απίστευτη λογική... Δηλαδή τα παιδιά είναι "του στρατού" δεν είναι ελλήνων πολιτών ε; Αυτοί δεν πληρώνουν τους ίδιους φόρους, έτσι; Τι προτείνεις, να χωρίζουμε τώρα τα παιδιά ανάλογα με το τι κάνει ο πατέρας τους; Να μην έχει ευθύνη το Κράτος για τα παιδιά των ηλεκτρολόγων, να πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους οι ηλεκτρολόγοι; Συντεχνιακά θα δίνεται η κρατική φροντίδα; Απορώ τελικά αν καταλαβαίνεις το νόημα των λεγομένων μου ή θέλεις απλώς αντιπαράθεση.Τι θες να πεις μ αυτό, εχω δεν έχω καταλάβει … τεσπα Αν δεν το καταλαβαίνεις, λυπάμαι δεν μπορώ να το γράψω πιο απλά, προσπαθώ ειλικρινά να στα γράψω όσο το δυνατόν απλούστερα για να τα κατανοήσεις. Όσο για τα άλλα περί μετεξεταστέων στην ίδια τάξη και ''Να προσαρμοστούν οι ανάγκες της στρατιωτικής υπηρεσίας και της άμυνας του Κράτους ανάλογα με την πρόοδο των τέκνων ;'' νομίζω πως είναι υπερβολές1.ελάχιστα παιδιά μένουν τάξη 2.η άμυνα της χώρας δεν αποσταθεροποιείται αν κάποιος αντί φέτος πάρει του χρόνου μετάθεση Α, το πρόβλημά μας είναι ότι λίγα παιδιά μένουν στην ίδια τάξη και όχι την όλη αναστάτωση που δημιουργείται. Μάλιστα. Εδώ συνεχίζεις να προτείνεις να εξαρτάται η υπηρεσιακή εξέλιξη και η μεταβολή ενός στελέχους του κρατικού μηχανισμού από την... μαθησιακή εξέλιξη των τέκνων του. ΟΚ, φαίνεται απόλυτα λογικό. Not.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.