Προς το περιεχόμενο

παιδια στρατιωτικων

ck1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν απολυθηκα απο το στρατο ειχα δει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι "δουλεια" κανουν στον Ασπροπυργο, ειχα πει οτι εαν γινοταν να μην ειχα μεταθεσεις θα ειχα μεινει μονιμος στον στρατο 1000% αλλα τελικα για αυτο τον λογο προτιμησα τον παχυλο μισθο των 600? και το σκισιμο

συμφωνουμε απολυτα..δεν ειπα να περνανε ετσι..αλλα να υπαρχει ενα μικρο μπονους...δεν ειναι ευκολο καθε 2 χρονια και γεια σας φιλοι μου και σχολειο...

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράματα όπως τα παρουσιάζεις .

Στην τελική , μένουν στα όρια της Ελλάδας υποθέτω , σωστά ?

Σε αντίθεση με τα παιδιά των διπλωματών-διπλωματικών ακόλουθων που δεν αλλάζουν μόνο σχολεία αλλά και χώρες κάθε δυο-τρία χρόνια .

Δλδ αυτά τα παιδιά τι να πουν ?

Δημοσ.

ναι εχεις δικιο δεν ειναι ευκολο για τα παιδια τους

αλλα για τα δικα μου θα ειναι ευκολο (με 600? παχυλο μισθο);

γιατι τα δικα μου που θα περασουν τις απιστευτες στερησεις να μην εχουν μια μικρη μοριοδοτηση να μπουν και αυτα σε ενα πανεπηστημιο;

εσυ μονο ζοριστηκες; (η εαν θες τα παιδια των στρατιωτικων μονο ζοριστηκαν;)

γιατι να μην περνανε πιο ευκολα και τα παιδια ενος φιλου που εχει διαβητη και δεν τον προσλαμβανει κανεις λογο της ασθενειας του; γιατι να μην περνανε και τα παιδια που ο πατερας τους πινει και δερνει την μητερα τους καθε βραδυ;

αν καταλαβαινεις ολοι εχουν ενα "γιατι οχι και εγω";

οταν απολυθηκα απο το στρατο ειχα δει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι "δουλεια" κανουν στον Ασπροπυργο, ειχα πει οτι εαν γινοταν να μην ειχα μεταθεσεις θα ειχα μεινει μονιμος στον στρατο 1000% αλλα τελικα για αυτο τον λογο προτιμησα τον παχυλο μισθο των 600? και το σκισιμο

συμφωνουμε απολυτα..δεν ειπα να περνανε ετσι..αλλα να υπαρχει ενα μικρο μπονους...δεν ειναι ευκολο καθε 2 χρονια και γεια σας φιλοι μου και σχολειο...

Δημοσ.

@orck

Post στο μπλα μπλα δε μετράνε.

@ck1979

Είχε βγει ένας νόμος το 1981 νομίζω για επίδομα ενοικίου αλλά έχει καταργηθεί. Συνεπώς έχεις δίκιο ότι δεν παίρνουν το επίδομα πλέον.

Εγώ είπα ότι δεν είδα παιδί να παραπονιέται για αυτό, δεν είπα ότι το επιζητούν ούτε να αλλάζουμε τα σχολικά περιβάλλοντα στα άλλα παιδιά. Αν κατάλαβα καλά το παράπονό σου δεν είναι τόσο για το σχολείο όσο για τις μεταθέσεις. Για τις μεταθέσεις των Δ.Υ. λέω ότι μπορεί όταν πάρεις την οργανική σου να μην αλλάζεις θέση αν δε θες, αλλά το να πάρεις μετάθεση στο σπίτι σου μπορεί να μη γίνει και ποτέ!

Δημοσ.

αν καταλαβαινεις ολοι εχουν ενα "γιατι οχι και εγω";

οκ.συμφωνω απολυτα οπως το θετεις...

Δημοσ.

Λοιπόν,

ας πω κι εγώ που τα ξέρω από μέσα (γιος αξιωματικού). Μετάθεση κάθε 3 χρόνια, έχει καλά και κακά.

Καλά:

1) Αλλάζεις περιβάλλον

2) Γνωρίζεις νέους τόπους

3) Ανανεώνεσαι

Κακά:

1)Δεν έχω φίλο που να τον ξέρω πάνω από 4 χρόνια, αυτό που λέτε παιδικός φίλος είναι άγνωστο για μένα..

2)Το να σου σπάνε το Γυμνάσιο ή το Λύκειο στην μέση είναι τρελό σπάσιμο. Έφηβος ήμουν διάολε, ώσπου να ξεπεράσω την Ελένη, γνώρισα την Όλγα...

3)Τρελά έξοδα στις μετακομίσεις και δεν τα καλύπτουν όλα τα οδιπορικά. Ειδικά όταν κάθε νέο σπίτι η μάνα θέλει να το διακοσμεί από την αρχή γ__σέ τα.!!

Όπως καταλαβαίνετε, τα αρνητικά είναι πιο πολλά αλλά τα συνηθίζεις και άλλωστε αν κάτι δεν το είχες ποτέ δεν σου λείπει... Σπάσιμο δεν λέω αλλά εξισσοροπείται από τα καλά. Ας πούμε, άψογος μισθός, (αν ζεις σε οικισμό) δεν πληρώνεις ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο κλπ. Τέλεια περίθαλψη, έκανα κύστη κόκκυγος στο 424 και δεν ήθελα να βγω...

Α και μια τελευταία ακυρότητα: όταν ο πατέρας σου έβγαλε την ΣΣΑΣ, και σε ρωτάνε τι δουλειά κάνει δεν ξέρεις τι να πεις και δεν μπορείς να εξηγείσεις..

Δημοσ.

Το ότι ο πατέρας σου είναι αξιωματικός από ΣΣΑΣ αυτό και μόνο είναι ειδική περίπτωση. Προφανώς δεν είναι όλοι οι στρατιωτικοί έτσι, ας μη μιλήσω για ΕΠΟΠ. Το 424 btw είναι κορυφή, κοντά στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκη. Τις νοσοκόμες χάζευες; Πάντως τα ρούχα που φοράς εκεί είναι κάπως...

Δημοσ.
Όσοι στρατιωτικοί εχουν οικογένεια , εχουν και πολύ ευνοϊκούς όρους μεταθέσεων

Στο κάτω κάτω υπάρχουν και τα παιδιά του οικοδόμου, του ναυτικού, του εργάτη…ρώτησε κανείς πως μεγαλώνουν αυτά και τι όρους έχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις…αντε γιατί πολύ τις καλομάθαμε κάποιες ομάδες εργαζομένων.Υπάρχουν και αυτοί που έχουν φτάσει τα 40 κ δεν έχουν κανει παιδιά ή δεν έχουν παντρευτεί επειδή δε τα βγάζουνε πέρα…μας πήρε τώρα ο πόνος για τους καραβανάδες και τους μπάτσους.

γαΜ)*) τα

Πρώτον η μετάθεση στην Αθήνα κρατάει γύρω στα 5 χρόνια.

Δεύτερον η μετάθεση σε εξαιρετικά δυσμενή μετάθεση κρατάει 2 το πολύ 3 χρόνια και μετά πας όπου θες. Αξιωματικός που γνωρίζω βρίσκεται σε τέτοια μετάθεση και ζήτησε παραμένων ώστε το παιδί του να ανατραφεί σε καλύτερο περιβάλλον από ότι στην Αθήνα.

Τέταρτον να ρωτήσω. Οι στρατιωτικοί παίρνουν στεγαστικό επίδομα που καλύπτει μέρος του ενοικίου;

τελικα ισχυουν αυτα? γιατι εδω το παιδι λεει καθε 2 χρονια αλλαζουν πολη...

αναλογος με την θεση ξερω κ γω οτι μενουν σε κατοικιες του στρατου.

Κακά:

1)Δεν έχω φίλο που να τον ξέρω πάνω από 4 χρόνια, αυτό που λέτε παιδικός φίλος είναι άγνωστο για μένα..

2)Το να σου σπάνε το Γυμνάσιο ή το Λύκειο στην μέση είναι τρελό σπάσιμο. Έφηβος ήμουν διάολε, ώσπου να ξεπεράσω την Ελένη, γνώρισα την Όλγα...

3)Τρελά έξοδα στις μετακομίσεις και δεν τα καλύπτουν όλα τα οδιπορικά. Ειδικά όταν κάθε νέο σπίτι η μάνα θέλει να το διακοσμεί από την αρχή γ__σέ τα.!!

Ας πούμε, άψογος μισθός, (αν ζεις σε οικισμό) δεν πληρώνεις ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο κλπ. Τέλεια περίθαλψη, έκανα κύστη κόκκυγος στο 424 και δεν ήθελα να βγω...

Α και μια τελευταία ακυρότητα: όταν ο πατέρας σου έβγαλε την ΣΣΑΣ, και σε ρωτάνε τι δουλειά κάνει δεν ξέρεις τι να πεις και δεν μπορείς να εξηγείσεις..

1)κ σε μας το ιδιο.

δεν χανεις τιποτα μιας κ οι περισσοτεροι δεν εχουν παιδικο φιλο.

3)τι εξοδα αν περισσευουν κ καθε 2 χρονια αγοραζουν νεα επιπλα ? :P

ta εντονα γραμματα ειναι η απαντηση στο παιδι πιο πανω που λεει οτι εχετε κ εξοδα.

+ολα τα σπιτια αυτα συντηρουνται απο τα φανταρια που περνανε θητεια...βαψιματα,υδραυλικα,ηλεκ/κα

αλλα χωρις αυτους ουτε τα συνορα θα φυλουνταν αλλα ουτε και θα ενδυναμωνοταν η παραμεθοριος επαρχια τοσο πληθυσμιακα οσο και οικονομικα...

τα συνορα δεν τα φυλαει κανενας "αστερατος".τις σκοπιες τις βαρανε τα φανταρακια που δεν εχουν βυσματα k καμποσες φορες πeθaiνουν για αυτους τους αστερατους με διαφορους τροπους.

αστερατοι κ να βοηθανε οικονομικα την επαρχια πως?απ οσο ξερω ζουν σε κατοικιες του στρατου ή κατι τετοιο.τρωνε μεσα ολοι τους κ πανε κ διακοπες με δικα μας λεφτα...

τα παιδια νομιζω εχουν μορια σε στρατιωτικες σχολες?βυσμα τον ιδιο τον πατερα τους ,αν πανε φανταροι ποτε.κ αν περασεις σε στρατιωτικες σχολες πληρωνεσαι απο την 1η μερα.

τελος αναλογα με το αξιωμα εχουν κ τα αναλογα εσοδα!

κ απ τα 40 οι περισσοτεροι βγαινουν συνταξη :lol::-D τι να λεμε τωρα..

Δημοσ.
Λοιπόν,

ας πω κι εγώ που τα ξέρω από μέσα (γιος αξιωματικού). Μετάθεση κάθε 3 χρόνια, έχει καλά και κακά.

Καλά:

1) Αλλάζεις περιβάλλον

2) Γνωρίζεις νέους τόπους

3) Ανανεώνεσαι

Κακά:

Όπως καταλαβαίνετε, τα αρνητικά είναι πιο πολλά αλλά τα συνηθίζεις και άλλωστε αν κάτι δεν το είχες ποτέ δεν σου λείπει... Σπάσιμο δεν λέω αλλά εξισσοροπείται από τα καλά.

Σε αυτά που είπες είναι απολυτώς σωστά μετά το γμσες άσχημα.Δεν ξέρω αν ο πατέρας είναι βυσματούχος ( δεν το κρίνω αυτό ) αλλά τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν ίσχυουν.

Στα ΣΟΑ λοίπον και ρεύμα και νερό και ενοίκιο(αρκετάαααα χαμηλό) πληρωνείς.Αλλά δεν υπάρχουν παντού ΣΟΑ.Και επίσης μπαίνεις με μορία εκεί και κάθεσαι 2 χρόνια μετά πρέπει να βγείς για 2 χρονάκια και άντε ξάνα αν τυχών το μέρος που είσαι έχει ΣΟΑ.

Για το νοσοκομείο που είπες δεν ξέρω αν και δεν αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό που λές.

Άλλος που είπε για τη "φρουρά" των αξιωματικών.Είναι λίγοι αυτοί και ευνοημένοι.Δες τον κανόνα και άσε τις εξαιρέσεις.Φυσικά και συμφωνώ ότι είναι μλκία αυτό.

Σίγουρα δεν είναι τραγικά τα πράματα μην τα παραλέμε.Εμένα με βοήθησε να γίνω αρκετά κοινωνικός αλλά μου κατέστρεψε αρκετές παρέες που αυτή τη στιγμή ψάχνω άτομα από τις παλιές μου παρέες αυτές.

Σίγουρα ήταν επιλογή του γονέα αυτό το επάγγελμα και ήξερε το μείον αυτό αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν θίγουμε αυτό αλλά την ψυχολόγια των παιδιών να αλλάζουν άνα 3 χρόνια Πόλη-σχολείο-φίλους.

Στο μόνο μεγάλο αρνητικό που θα έμενα είναι ότι έπρεπε να παραμείνει η μοριοδότηση στις πανελλήνιες για τα παιδιά των στρατιωτικών για τις στρατιωτικές σχολές.Και αν μου πεί κάποιος μα αυτό δεν είναι δίκαιο απέναντι στα άλλα παιδιά.ΝΑΙ φίλε μου είναι δίκαιο για πολλούς λόγους αν δεν μπορείς να τους σκεφτείς να στους πω εγώ.

Αυτά εν συντομία και επι τροχάδην.

Υ.Γ. Όπως προείπα και σε άλλο θέμα και βάζω και τον ευατό μου μέσα φυσικά,θα ήταν ευχάριστο οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω να είναι από άτομα που ξέρουν και όχι παραπληρόφορηση.Φυσικά δεκτή η γνώμη του καθένος.

Δημοσ.
γαΜ)*) τα

οι καραναβαναδες περασαν φανταρηλικι ή μεσω πανεπιστημιων δεν νομιζω να βαρανε ουτε σκοπιες στην εκπαιδευση τους.οι μπατσοι εννοειτε δεν πανε στρατο κ οταν βγαινουν νομιζουν οτι ολοι τους ειναι αξιωματικοι κ μεις τα φανταρια:P

τελικα ισχυουν αυτα? γιατι εδω το παιδι λεει καθε 2 χρονια αλλαζουν πολη...

αναλογος με την θεση ξερω κ γω οτι μενουν σε κατοικιες του στρατου.

τα συνορα δεν τα φυλαει κανενας "αστερατος".τις σκοπιες τις βαρανε τα φανταρακια που δεν εχουν βυσματα k καμποσες φορες παιθενουν για αυτους τους αστερατους με διαφορους τροπους.

αστερατοι κ να βοηθανε οικονομικα την επαρχια πως?απ οσο ξερω ζουν σε κατοικιες του στρατου ή κατι τετοιο.τρωνε μεσα ολοι τους κ πανε κ διακοπες με δικα μας λεφτα...

τα παιδια νομιζω εχουν μορια σε στρατιωτικες σχολες?βυσμα τον ιδιο τον πατερα τους ,αν πανε φανταροι ποτε.κ αν περασεις σε στρατιωτικες σχολες πληρωνεσαι απο την 1η μερα.

τελος αναλογα με το αξιωμα εχουν κ τα αναλογα εσοδα!

κ απ τα 40 οι περισσοτεροι βγαινουν συνταξη :lol::-D τι να λεμε τωρα..

Δέν έχω κάτι μαζί σου αλλά δες το υστερόγραφο μου.

Η παραπληροφόρηση που λέγαμε...

Δημοσ.

Σύμφωνοι, είναι δύσκολο να αλλάζεις πόλη κάθε 2-3 χρόνια, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ή σε στρατιωτικές σχολές; Αμα είναι έτσι, το παιδί του ναυτικού περνάει πολύ χειρότερα, που είναι πρακτικά χωρίς πατέρα. Και το παιδί γιατρών, μη σου πω, που βλέπει τους γονείς του μια στο τόσο, όταν τύχει να μην έχουν εφημερία. Η συμπάθεια μας για τα παιδιά που περνάνε δύσκολα, αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με το πανεπιστήμιο. Απ'όσο ξέρω, για τα παιδιά κάποιων στρατιωτικών υπάρχουν κάποια προνόμια (καλύτερη ιατρική περίθαλψη, διακοπές στα θέρετρα, ταξίδια σχεδόν τσάμπα με C-130 κτλ.), όπως συμβαίνει και με άλλες συντεχνίες. Καλώς υπάρχουν, αλλά, ξαναλέω, το πανεπιστήμιο είναι κάτι τελείως άσχετο και τα κριτήρια για το ποιος θα μπει πρέπει να είναι ακαδημαϊκά και όχι τι δουλειά έκανε ο πατέρας του καθενός.

Δημοσ.

Ωραία να στο δικαιολογήσω τότε.

Τα ταξίδια με τα c130 ήταν παλιά πλέον δεν ισχύει.

Kαλύτερη ιατρική περίθλαψη πάλι δεν ισχύει γιατί σε πρόσφατη νοσηλεία συγγενικού μου προσώπου μας έστειλαν στο πανεπιστημιάκο νοσοκόμειο και είχαμε την ίδια περίθλαψη με κάθε Έλληνα πολίτη.

Διακόπες στα θέρετρα χμμ.Πάλι πάει σύμφωνα με τα μόρια αλλά γιατί σας φαίνεται τόσο περιέργο.ΠΧ το ΙΚΑ δεν δίνει "εισιτήρια" για να πας δωρεάν διακοπές.Σκέψου ότι ο στρατός έχει φτιάξει δικούς του χώρους και πας και νοικιάζεις όταν και όποια περίοδο επιλεγείς.

Αν δεν επιλεγείς δεν έχεις "δωρεάν" διακοπές ενώ όπως προείπα με το ΙΚΑ έχεις κάθε χρόνο.Δεν είναι δωρέαν απλά πληρώνεις χαμήλοτερα από κάθε άλλη τουριστική "γωνιά".

Τώρα.Σκέψου 12 χρόνη εκπαίδευση.4 διαφορετικά σχολεία τουλάχιστον.

Το παιδί του ναυτικού του γιατρού κλπ κλπ κλπ ναι μεν απουσιάζει ο πατέρας του αλλά παραμένει στον ίδιο.Αποκτά οικειότητα με τον τόπο με τους καθηγητές κλπ.Όλοι ξέρουμε στις μικρές κοινωνίες πόσο ρόλο παίζει αν ξέρουν το όνομα σου οι καθηγητές...Τουλάχιστον στην 5η μεγαλύτερη πόλη που ήμουν εγώ συνέβαινε.Ακόμα τα προφορικά μετράνε στις πανελλήνιες...

Τέλος πάντων δεν το αναπτύσσω άλλο.Το μέτρο αυτό σταμάτησε όταν οι στρατιωτικές σχολές απέκτησαν μεγάλη ζήτηση.Και δεν μίλησα γενικά για όλες τις σχολές αλλά για συγκεκριμένο κλάδο.Πες το συντεχνιακά αν θέλεις.Εσύ έστω οτί έχεις γιατρό πατέρα αν γίνεις γιατρός δεν θα σε βοηθήσει ο πατέρας σου?ΝΑΙ.Νομικός,υδραυλικός,ηλεκτρολόγος κλπ κλπ .Έστω εγώ δεν έχω την δυνατότητα να με βοηθήσει ο πατέρας μου σε αυτό τον τομέα δεν θα 'πρεπε άτυπα η πολιτεία να βοηθάει ας πούμε κάτι τετοιο?

Ναι μεν ο κλαψομο*νισμός έχει και τα όρια του αλλά όταν μιλάμε να μην έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά από τη στιγμή που ξέρουμε την ελληνική πραγματικότητα.

υ.γ.Δεν είμαι απόλυτως στο θέμα για την πριμοδότηση αλλά θα το θεωρούσα πολύ θετικό αν σκεφτείς ότι του παιδί του στρατιωτικού ξέρει τα +- της στρατιωτικής ζωής και δεν πειραματίζεται όπως κάποιος που τα βλέπει απ'έξω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τrollero το νήμα, με κλίμακα το άριστα 10 θα του έβαζα 8

Εμπνευσμένο από γνήσιες αναμνήσεις πατροπαράδοτων εμφύλιων αγώνων, δεδομένου ότι έχει αισίως ήδη 27 απαντήσεις, χάνω το προνόμιο να φτιάξω νήμα για να ρωτήσω αν τα παιδιά των μπάτσων πρέπει να εισάγονται σε ποσοστό 15% χωρίς εξετάσεις στις ανώτατες σχολές.

Δημοσ.

Στα ΣΟΑ λοίπον και ρεύμα και νερό και ενοίκιο(αρκετάαααα χαμηλό) πληρωνείς.Αλλά δεν υπάρχουν παντού ΣΟΑ.Και επίσης μπαίνεις με μορία εκεί και κάθεσαι 2 χρόνια μετά πρέπει να βγείς για 2 χρονάκια και άντε ξάνα αν τυχών το μέρος που είσαι έχει ΣΟΑ.

Aυτά πρώτη φορά τα ακούω, στον οικισμό του Ναυστάθμου στην Κρήτη, δεν πληρώναμε δραχμή για τίποτα !! Το άλλο για τα μόρια ισχύει αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο. Εμείς κάναμε μία τριετία και μια τετραετία στην Κρήτη στο μεσοδιάστημα κάναμε τις βόλτες μας εδώ κι εκεί... Ξέρω περιπτώσεις που κάνουν όλη την καριέρα τους σε οικισμούς (γιατρέ μου) και δεν τους κουνάει κανείς.

Το άλλο για τις πανελλήνιες, δεν κατάλαβα ρε παιδιά γιατι να έχουμε προνόμιο;; Έχουμε το προνόμιο ότι αν μπούμε σε στρατιωτική σχολή παιρνάμε ζάχαρη λόγω μπαμπά !! Το αυτό ισχύει και για την θητεία μας... Οι άλλοι μαλάκες είναι ; Και στο κάτω κάτω σιγά τα μειονεκτήματα που έχουμε, δεν κόβεται καμία χρονιά στην μέση, το πολύ πολύ να αλλάξουμε σχολείο... Μην λέμε ότι θέλουμε, εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και προς θεού δεν μπορώ να ζητάω παραπάνω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...