pigos23 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Γεια σας παιδια Σε 1-2 εβδομαδες σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο μου αυτοκινητο Με ενδιαφερουν πρωτιστως το κοστος χρησης/συντηρησης/καταναλωση η αξιοπιστια κ οι ευκολια χρηματοδοτησης/αποκτησης κ μετα οι επιδοσεις,χωροι κ ομορφια.... Επισης να αναφερω οτι ειμαι καινουριος/αρχαριος οδηγος... Οι επιλογες που εχω ειναι 4 peugeot 207 1.4 95 hp sport (δοση μετα απο ενα χρονο ή εντοκο με 7.5%) fiat panda 100 (Ατοκο) ford fiesta 1.6 S (Ατοκο) kia proceed 1.4 sc2 (7 % επιτοκιο) Oπως θα ειδατε ο τυπος του αυτκινητου (μικρο ή μικρομεσαιο δεν με πολυενδιαφερει) Τα διλληματα που εχω ειναι ΑΥΣΤΗΡΑ τα 4 παραπανω οποτε περιμενω σε βοηθεια αποκλειστικα για το ποιο θα διαλεγατε αναμεσα στα 4 με βαση τις γνωσεις/γουστα/εμπειριες σας Ευχαριστω Παναγιωτης
giankar Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Kia Ceed. 7 χρόνια εγγύηση και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
xpapias Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Kia Ceed και από εμένα. Προσφέρει πολλά - είναι αρκετά ποιοτικό - 7 χρόνια εγγύηση - πολύ καλή τιμή. Στη θέση σου δεν θα σκεφτόμουν τα υπόλοιπα.
ata1983 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Βασικά αν και γενικά δεν μου αρέσουν τα kia το ceed είναι ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ ολοκληρωμένο και όμορφο και ασφαλές κτλ. Είναι σε άλλη κατηγορία από τα υπόλοιπα και μάλλον υπερέχει. Ένα + και στους χώρους του. Το panda λογικά θα είναι το πιο παιχνιδιάρικο, γρήγορο και ευέλικτο μέσα στην πόλη(sorry για την παρέμβαση αλλά από fiat θα τσέκαρα και το grande punto t-jet). Το fiesta αν και κάτοχος του προηγούμενου και ευχαριστημένος δε θα το προτιμούσα από τα υπόλοιπα, άσε που δείχνει πλέον την ηλικία του. Για τα peugeot δεν έχω άποψη. Και φυσικά να κάνεις ένα καλό μεγάλης διάρκειας test drive στα αυτοκίνητα όπου θα κοιτάξεις και το παραμικρό όπως αν σε βολεύει η θέση οδήγησης, σε ποιο νιώθεις πιο βολικά, πιο είναι στα μέτρα σιυ τέλως πάντων. Αν σε αφήσουν μόνο μια βολτούλα πήγαινε αλλού, υπάρχουν και άλλες αντιπροσωπείες. Νευρίασα πάλι!!!
freedubus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Kia Ceed. 7 χρόνια εγγύηση και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Η εγγύηση της ΚΙΑ είναι: για 7 χρόνια ή 150.000 χλμ. (μόνο για τα μηχανικά μέρη), ή για 5 χρόνια ή 150.000 χλμ. (για ολόκληρο το αυτοκίνητο) Σκέψου περίπου πόσα χλμ. σκοπεύεις να κάνεις, αν κάνεις πολλά π.χ. 50.000 το χρόνο τότε τι να τα κάνεις τα 7 χρόνια εγγύηση αφού θα έχει λήξει στα 3 χρόνια. Επίσης σκέψου πόσο περίπου σκοπεύεις να το κρατήσεις το αμάξι, για να δεις αν σε συμφέρει να αγοράσεις με κριτήριο την εγγύηση. Πάντως κι εγώ το ΚΙΑ θα προτείνω, σαν περισσότερο ολοκληρωμένη πρόταση από τα άλλα (στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος) Panda: καλό για μέσα στην πόλη ΜΟΝΟ. Fiesta: αιωνία του η μνήμη, παμπάλαιο και ξεπερασμένο Μόνη αντιπρόταση θα ήταν το 207, αλλά όχι με αυτόν τον ψοφιο κινητήρα με τα 95 άλογα...
jimarass Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Αν θες για πόλη δες και opel corsa. Το ποιοτικότερο/ομορφότερο στην κατηγορία του. Καλά φρένα, κύληση, ικανοποιητική κατανάλωση, νορμάλ άλογα. Είναι το μόνο που μπήκα μέσα και δεν είδα πλαστικούρα....
giannhs_29 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 toyota φιλε μου εγγυηση σε ολα ,ψαξε καλα ομως να δεις την αγορα και της τιμες
chiderboy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Το Ceed θα προτείνω και γώ. Πιστεύω οτι αντικειμενικά είναι η καλύτερη λύση. Έχουν βελτιωθεί πολύ οι Κορεάτες τελευταία
toulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Το Δεκέμβριο του 04 αγόρασα το fiesta 1600 διαβάζοντας τότε ότι ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του αλλά δεν με ικανοποίησε. Αναγκάστηκα να αλλάξω άμεσα αμορτισέρ και λάστιχα για περισσότερη σταθερότητα. Ο κινητήρας του είναι πολύ δυνατός όντως αλλά δεν με ικανοποίησε το συνόλο. Τα σέρβις της ford είναι πολύ οικονομικά, η εξυπηρέτηση καλή αλλά ψάξε καλά πριν αποφασίσεις τους όρους της εγγύησης. Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη. Σου προτείνω πάντως να δεις και το Skoda Fabia 1.6. Είναι πολύ καλό!
thanocaster Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Αν και δεν μου αρέσει να προτείνω άσχετη εναλλακτική σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο topic starter θα ρίξω κι εγώ μια ψήφο σε toyota και μάλιστα yaris. Από αυτά που αναφέρεις θα απέφευγα το peugeot έχοντας ένα 206 1.4 μέχρι το 2004 και στη συνέχεια ένα 307. Απογοήτευση σε όλους τους τομείς πλην της ευρυχωρίας.
freedubus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Μου αρέσει που σεβαστηκατε την επιθυμια του topic starter για προταση ΑΥΣΤΗΡΑ μεταξυ των 4 μοντέλων! :lol::lol: Εγώ σου προτείνω Lamborghini Gallardo γιατί είναι γρήγορη και γ@μάει (αν και δε μου αρέσει που ξεφεύγω απο τα κριτήριά σου) :lol: Δε λέει να ρωτάς γνώμες φίλε...ούτε να είσαι αναποφάσιστος. Γιατί ο καθένας θα σου προτείνει το μακρύ του και το κοντό του, με βάση τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ανάγκες και απαιτήσεις, μην περιμένεις να σεβαστεί τις δικές σου. Ανέλαβε ΕΝΤΕΛΩΣ μόνος σου την ευθύνη, ψάξου στις αντιπροσωπείες, διάβασε λίγο στα φόρουμ αυτοκινήτου (όχι πολύ όμως γιατί θα τη χάσεις τη μπάλα), κάνε τεστ ντράιβ, και πάρε οποιο σου γυαλίσει καλύτερα εσένα. Αλλά μη ζητάς γνώμες τρίτων...
xpapias Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Γιατί ο καθένας θα σου προτείνει το μακρύ του και το κοντό του, με βάση τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ανάγκες και απαιτήσεις, μην περιμένεις να σεβαστεί τις δικές σου. Ανέλαβε ΕΝΤΕΛΩΣ μόνος σου την ευθύνη, ψάξου στις αντιπροσωπείες, διάβασε λίγο στα φόρουμ αυτοκινήτου (όχι πολύ όμως γιατί θα τη χάσεις τη μπάλα), κάνε τεστ ντράιβ, και πάρε οποιο σου γυαλίσει καλύτερα εσένα. Αλλά μη ζητάς γνώμες τρίτων... Σε βρίσκω απολύτως λάθος. Ζήτησε μια δεύτερη γνώμη. Στο κάτω-κάτω μπορεί κάποιος να έχει εμπειρία από αυτά τα μοντέλα, όπως ο φίλος με το fiesta. Όσο για το ότι καθένας θα του προτείνει με βάση τις δικές του ανάγκες, ο καθένας προτείνει κάτι και αιτιολογεί την πρόταση του. Επομένως μπορεί ο φίλος να ζυγίσει τι θέλει και τι όχι. Γνώμη μου είναι ότι όλα τα μοντέλα που αναφέρθηκαν είναι αυτοκίνητα πόλης. Με ΕΞΑΙΡΕΣΗ το Ceed που είναι μια κατηγορία πιο πάνω - μικρομεσαίο. Το παίρνεις για να κατέβεις στο κέντρο χωρίς να σε δυσκολεύει ιδιαίτερα - το όμως παίρνεις και για να κάνεις ένα ταξίδι. Είτε έχεις οικογένεια / παιδιά είτε είσαι μόνος σου. Νομίζω ότι σε καλύπτει από κάθε άποψη.
21century Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Καλύτερα να ρωτήσεις κατόχους αυτοκινήτων για τα ανταλλακτικά, όσο και την ποιότητα και το κόστος τους. όσο για τα συνεργεία υπάρχουν αρκεοτί που βαράνε στο ψαχνό και άλλοι που φέρονται ως κύριοι..
pigos23 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας Πραγματικα ομως ακομα δεν εχω αποφασισει. Corsa δεν το σκεφτομαι γιατι ειναι αργο κ ΚΥΡΙΩΣ εχει υψηλο επιτοκιο κ yaris παλι γιατι ειναι αργο κ δεν μου αρεσει καθολου μεσα. Το mazda 2 (1.5) ενδιαφερουσα προταση πηγα κ το ειδα κ στην εκθεση κιολας αλλα δεν μου κανει αυτο το κλικ για να το προτιμησω Οσο αναφορα την συντηρηση Απο οτι εχω διαβασει σε forum στην kia δεν βαρανε σε τιμες,τα fiat απο οτι ξερω δεν ειναι πολυ ακριβα σε ανταλλακτικα,ford εχουμε ηδη στην οικογενεια κ ειμαστε ικανοποιημενοι απο τιμες κ εξυπηρετηση κ peugeot εχουμε σαν οικογενεια κολλητους σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.