galanones Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Χθες παρέλαβα τον XPS. Όλα καλά αλλά συνέβη μια παρεξήγηση. Νόμιζα ότι έχει matt οθόνη αλλά έχει glossy. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει glossy οθόνη, αλλά από μια πρώτη ματιά δεν βολεύει καθόλου ιδικά όταν προσπαθείς να διαβάσεις. Και επειδή τον χρησιμοποιώ πολύ για διάβασμα (παρά για ταινίες) σκέπτομαι να τον αλλάξω!!! Δυστυχώς ο XPS από ότι μου είπαν δεν βγαίνει με matt οθόνη άρα πρέπει να αλλάξω μοντέλο πχ Inspiron (και με μέγιστη ανάλυση 1280x800). Από την Dell μου είπαν ότι μπορώ να τον αλλάξω γιατί το λάθος ήταν δικό τους. Το θέμα είναι αν αξίζει να πάω από XPS σε Inspiron ή σε κάτι άλλο, μόνο για αυτόν τον λόγο….
michalis2610 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 @galanones Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εχω το ίδιο πρόβλημα από τότε που αντικατέστησα τους προηγούμενους φορητούς μου που ήταν με ματ οθόνη. Η εργασία μετά από κάποιες ώρες είναι πλέον πολύ πιο κουραστική για τα μάτια μου παρόλο που η νέα οθόνη είναι πιο φωτεινή και πιο ομοιογενής. Δεν παύει όμως να γυαλίζει σαν καθρέπτης... Το αν αξίζει τον κόπο είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Προσωπικά αξιολογώ την εργονομία και την υγεία πολύ υψηλότερα από οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι μόνο τa Latitude D830 (15,4'') και D630(14'') βγαίνουν με ματ. Θα σου πρότεινα για να μην περιμένεις ακόμα έναν μήνα να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων και να πάρεις ένα ετοιμοπαράδοτο Thinkpad R61.
galanones Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Σε αυτό προστέθηκε και η Samsung οθόνη που έχει πάνω. Κρίμα γιατί κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον υπολογιστή. michalis2610 έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Στις επιλογές όμως είναι και οι Ispiron και οι Vostro (ξαναγυρνάμε από ότι φαίνεται στο αρχικό μήνυμα!!) και οι Toshiba... Άντε πάλι από την αρχή...
haHa Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Αν θελετε καλη οθονη σε λαπτοπ,το πηγαινετε στην ακριβη σειρα των thinkpad. Ειναι τα μονα λαπτοπ που εχουν οθονη με s-ips panel και οχι με tn panel!!! Μακρα καλυτερες οθονες ακομα και απο τις πολυ καλες των hp compaq,macbοok pro κλπ...
michalis2610 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Στις επιλογές όμως είναι και οι Ispiron και οι Vostro (ξαναγυρνάμε από ότι φαίνεται στο αρχικό μήνυμα!!) και οι Toshiba... Άντε πάλι από την αρχή... Για έλεγξέ το αυτό για τα Isnpiron k Vostro γιατί δεν είμαι βέβαιος (τουλάχιστον για τα πρώτα νομίζω ότι δεν υπάρχει επιλογή για ματ πλεον). Οσο για Toshiba, τα μοντέλα που έχει με ματ οθόνη είναι σίγουρα κατώτερα από τα αντίστοιχα Compaq, Thinkpad. Αν θελετε καλη οθονη σε λαπτοπ,το πηγαινετε στην ακριβη σειρα των thinkpad. Ειναι τα μονα λαπτοπ που εχουν οθονη με s-ips panel και οχι με tn panel!!! Μακρα καλυτερες οθονες ακομα και απο τις πολυ καλες των hp compaq,macbοok pro κλπ... Οσο για αυτό που γράφει ο haHa, έχει δίκιο, καθώς θα πάρεις σίγουρα κάτι ποιοτικά ανώτερο (συνολικά- σασί, οθόνη) αλλά από την άλλη θα το πληρώσεις αναλόγως. Από ότι είδα ξανά, είσαι κοντά στα 1000 ευρώ οπότε τα Thinkpad Τ είναι εκτός budget. Στη θέση σου πάντως είτε για Thinkpad R είτε για HP Compaq 6710 / 8510 (εφόσων θέλεις 15,4 οθόνη) θα πήγαινα, εκτός και αν από την Dell Αγγλίας μετά από αυτήν την ταλαιπωρία είχαν διάθεση για μια...επιπλέον έκπτωση .
Pepozzz Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Αν είχες τη δυνατότητα να σου το φέρουν από Αμερική... θα ήταν πολύ καλύτερα. Να σκεφτείς, εγώ που τον πήρα από Αμερική, έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Inspiron 1720, Intel Core 2 Duo T8300(2.4GHz, 800Mhz, 3M L2 Cache), 4 GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm, High Resolution, glossy widescreen 17.0 inch display (1920 x 1200), 256MB NVIDIA GeForce Go 8600, 160G 5400RPM SATA hard drive 5400 RPM, 2X Blu-ray AND DVD+/-RW, Intel 4965AGN Wireless-N Mini Card, Integrated 2.0M Pixel Webcam, 85 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery (η μεγάλη μπαταρία της Dell), Dell Wireless 355 Bluetooth, Bluetooth Wireless Keyboard and Mouse for Inspiron (εξωτερικά - bluetooth), EXPRESSCARD SOUND BLASTER X-FI XTREME AUDIO Laptop (η καλύτερη κάρτα ήχου που διαθέτει η Dell), Integrated 10/100 Network Card and Modem, τσαντούλα, 1 χρόνος πλήρης εγγύηση (η εγγύηση βέβαια είναι ολόκληρο ζήτημα για την Αμερική...) ...και κάνει 1120 ευρώ (1020 αν δεν βάλεις εγγύηση) Σχετικά με το ερώτημά σου, πιστεύω ότι απάντησαν ήδη τα άλλα παιδιά (εγώ τον αγόρασα λίγο xtreme αφού είχα την οικονομική άνεση και πόρωση!)
pasxalis21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Αν παραγγείλω laptop της dell απο το εξωτερικο και το παραγγείλω απο την dell.com πόσα λεφτά θα πληρώσω στο τελωνείο??
galanones Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Για έλεγξε το αυτό για τα Isnpiron k Vostro γιατί δεν είμαι βέβαιος (τουλάχιστον για τα πρώτα νομίζω ότι δεν υπάρχει επιλογή για ματ πλεον). Ο inspiron βγαίνει σε matt, το έχω ρωτήσει (για Αγγλία μιλάω πάντα). εκτός και αν από την Dell Αγγλίας μετά από αυτήν την ταλαιπωρία είχαν διάθεση για μια...επιπλέον έκπτωση . Εννοείς για έκπτωση στον Inspiron. Τον θεωρείς καλή επιλογή σε σχέση με τους Thinkpad R και HP Compaq. Λογικά δεν νομίζω να μου θυμώσουν . Πάντως την έκπτωση την βρίσκω από διάφορα κουπόνια που κυκλοφορούν άρα λογικά την ξανά έχω. Αν είχες τη δυνατότητα να σου το φέρουν από Αμερική... θα ήταν πολύ καλύτερα. Πολύ καλό το μηχάνημα! Αλλά δεν θέλω να μπλέξω με Αμερική Βλέπω πάντως πως έχεις βάλει glossy οθόνη. Γιατί δεν είχες άλλη επιλογή ή την προτιμάς? Γενικά πως σου φαίνεται το Inspiron, είσαι ικανοποιημένος?
Pepozzz Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Αν παραγγείλω laptop της dell απο το εξωτερικο και το παραγγείλω απο την dell.com πόσα λεφτά θα πληρώσω στο τελωνείο?? Δυστυχώς, δεν γίνεται να τον παραγγείλεις από Αμερική. Η Dell-USA δέχεται παραγγελίες μόνο εντός των Η.Π.Α. Για αυτό, μόνο αν στον φέρει κάποιος που θα πάει εκεί. Επίσης, αν κάποιος δικός σου μένει εκεί μονίμως, μπορεί να τον παραγγείλει και να σου τον στείλει, αλλά το τελωνείο είναι πανάκριβο και τελικά δεν συμφέρει να τον αγοράσεις από εκεί. Οπότε, καταλαβαίνεις, μόνο αν πάει κάποιος εκεί (και να κάτσει κάμποσο γιατί θέλει λίγο καιρό να σου τον ετοιμάσουν). Πολύ καλό το μηχάνημα! Αλλά δεν θέλω να μπλέξω με Αμερική Βλέπω πάντως πως έχεις βάλει glossy οθόνη. Γιατί δεν είχες άλλη επιλογή ή την προτιμάς? Γενικά πως σου φαίνεται το Inspiron, είσαι ικανοποιημένος? Το θέμα της Αμερικής είναι λίγο κάπως... λόγω του θέματος της εγγύησης. Βέβαια, η Dell θεωρείται από πολλούς (και από εμένα!) ως η no1 εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα των laptop... Στο θέμα της οθόνης, η έκδοση 1920χ1200 διατίθεται μόνο σε glossy. Άλλωστε, μου αρέσει πιο πολύ έτσι! Έχω και την tft του σταθερού αν δεν την θέλω τόσο γυαλιστερή! Πάντως, το μηχάνημα "φυσάει"... Αξίζει κάθε του ευρώ!
vsls Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μια γενικη απορια-συγκριση για τα 2 μοντελα. Αν το θεμα design ειναι αδιαφορο/προσωπικο γουστο, για ποιο λογο να προτιμησει καποιος το XPS απο το Inspiron? Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης? Παντα για ακριβως ιδια specs.
michalis2610 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 To XPS έχει ποιοτικότερα υλικά κατασκευής αλλά και χειρότερο φινίρισμα-ποιότητα συναρμογής αν και γενικότερα σου αφήνει καλύτερη αίσθηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.