Προς το περιεχόμενο

Αξιζει SLI?

stavris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό πήρα μια κάρτα Sparkle 8800gts 512 και σκέφτομαι να πάρω άλλη μια για να τις κάνω SLI.Το σύστημά μου είναι το εξής:

Motherboard:Asus M2N-SLIdeluxe

CPU:AMD Athlon64 X2 6000+

CPU COOLER:Zalman cnps9700 Led

MEM:4GB

HD:2x250 gb

Monitor:LG 19FLATRON L1915s

Power :850w Toughpower Thermaltake

Επίσης χρησιμοποιώ δυο λειτουργικά XP και VISTA Ultimate

Δημοσ.
Με τον επεξεργαστή που έχεις, σίγουρα δεν αξίζει.

Δεν ειναι καλος ο cpu και γιατι?:confused:

Δημοσ.
Το cpu καλό είναι, αλλά σαφώς έχει τα όριά του. Πρώτα φροντίζεις να έχεις top cpu για να μη σε κόβει και μετά κάνεις SLI.

Athlon X2 @ 3.0GHz vs C2D @ 3.0 GHz - UT3

WarHammer

Μεθυσμένος είσαι και τα λες αυτά φίλε;:-(

Με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, αλλά και με οποιονδήποτε επεξεργαστή θα εχει κέρδος με το SLI.

Το τεστ που μας παραπέμπεις δεν έχει 2 κάρτες γραφικών, απλά συγκρίνει τις επιδόσεις 2 επεξεργαστών με μία συγκεκριμένη κάρτα.

Και μας λέει ότι χάνει λίγα frames συγκριτικά με τον 6850.

Το ερωτημα όμως είναι υπάρχει κέρδος με το sli ?

Δημοσ.

Εχεις ξοδέψει ήδη 3 κατοστάρικα (που πιάσαν τόπο, γιατί η κάρτα είναι super) και θες να δώσεις κ άλλα 3... γιατί.... Για 5-6 fps παραπάνω στο Crysis??

To Sli ΔΕΝ διπλασιάζει τις επιδόσεις, όπως μερικοί πιστεύουν. Αντε να δίνει μία 10-15% αύξηση των επιδόσεων. Και στη τελική 600ευρώ για gpu δεν είναι υπερβολικά λεφτά απ'τη στιγμή που σε κάνα 6μηνο με gpu των 200 ευρώ θα έχεις καλύτερες επιδόσεις? Μη πετάτε άσκοπα λεφτά χωρίς αντίκρισμα....

Δημοσ.
Πρώτα φροντίζεις να έχεις top cpu για να μη σε κόβει και μετά κάνεις SLI.

Δηλαδή προτείνεις να αγοράσει τον 6850, να αγοράσει μητρική , να αγοράσει μετά και μία 8800GTS ? :lol:

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω πως για να εκμεταλλευτείς καλύτερα 2 κορυφαίες κάρτες σε SLi χρειάζεται κι ένας αρκετά ισχυρός επεξεργαστής αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο το παρουσιάζει ο gdp77, κατά τη γνώμη μου. Ειδικά όσο ανεβαίνουν οι αναλύσεις και τα details, οι διαφορές μικραίνουν.

Επίσης δεν είναι πάντα οι διαφορές μόνο 10-15% μεταξύ single card και SLi. Μπορούν να είναι από 0-70%. Μια (δική μου) εκτίμηση είναι ότι βρίσκονται κατά μ.ο. ~30-40%. link

Το θέμα είναι αν τη χρειάζεσαι την extra ισχύ από την δεύτερη κάρτα. Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι δε σου είναι τόσο άμεσα αναγκαία. Αν ισχύει αυτό ίσως θα ταν καλύτερα να παραμείνεις με τη μία και αργότερα να την πουλήσεις και να πάρεις μια που θα αποδίδει περισσότερο από ό,τι 2χ8800GTS.

Δημοσ.
Μεθυσμένος είσαι και τα λες αυτά φίλε;

Δε μου αρέσει το ύφος σου. Reported

Με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, αλλά και με οποιονδήποτε επεξεργαστή θα εχει κέρδος με το SLI.

Για το συγκεκριμένο επεξεργαστή συμφωνώ ότι θα έχει κέρδος. Όχι όμως και με οποιοδήποτε επεξεργαστή που γράφεις. Π.χ. Αν έχεις έναν επεξεργαστή που είναι στα όριά του, δε θα δεις διαφορά όσο καλή κάρτα γραφικών και να βάλεις, πολύ απλά γιατί ένα από τα υποσυστήματά σου έχει "τερματίσει".

Το ερωτημα όμως είναι υπάρχει κέρδος με το sli ?

Δε νομίζω. Το ερώτημα είναι καθαρά γραμμένο στο πρώτο post :

Αξιζει SLI?

Σε αυτό το ερώτημα, απαντάω ξεκάθαρα λέγοντας ότι δεν αξίζει να πας σε SLI όταν ο επεξεργαστής σου σε κόβει (έως και 25% λιγότερα FPS) σε σχέση με αντίστοιχο επεξεργαστή στα ίδια Hz. Για να πάρεις δηλαδή το +40-50% που μπορεί να σου δώσει το SLI σε κάποια παιχνίδια, πρέπει να έχεις και αντίστοιχο επεξεργαστή, ώστε να μη σε φρενάρει.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Δηλαδή προτείνεις να αγοράσει τον 6850, να αγοράσει μητρική , να αγοράσει μετά και μία 8800GTS ?

Όχι, δεν προτείνω τίποτα. Απαντάω στο ερώτημά του. Η γνώμη μου είναι ότι θα πάρει καλύτερο overall performance boost αν πάει σε 6850, (ή καλύτερα 8200@3,5+ για πλάκα), παρά να αγοράσει 2η GTS για να δει μικρές διαφορές σε συγκεκριμένα μόνο παιχνίδια.

Δημοσ.

Παιδιά με μπερδέψατε.Αν πάρω δηλ. και δεύτερη κάρτα με τον ίδιο cpu δεν θα έχω και τρελά αποτελέσματα στα παιχνίδια.

• Super Moderators
Δημοσ.

imho δεν αξίζει SLI...είσαι και σε ανάλυση 1280χ1024...δεν σου φτάνει δλδ μια 8800 GTS 512mb? :o

να πεις ότι έπαιζες σε 1920χ1200 να το καταλάβω...αλλά 1280χ1024 δεν αξίζει

Δημοσ.

Το sli δεν αξίζει και είναι πεταμένα λευτά...εγώ δεν κοιτάω τα νούμερα και τα Frames απλά κοιτάω τι βλέπω στην οθόνη μου γιατί στην τελική αυτό μετράει.Το sli είναι απλά εφέ....καλύτερα κράτησε τα χρήματα σου και αργότερα αγοράζεις μια άλλη κάρτα γραφικών που θα είναι σαφώς καλύτερη απο τις 2 μαζί και σίγουρα θα υποστηρίζει καινούριες τεχνολογίες...γιατί κάλο είναι ένα opel του 89 με 300 ps αλλά δεν έχει αντισπιν...ελπίζω να κατάλαβες το συλογισμό μου.

Δημοσ.
imho δεν αξίζει SLI...είσαι και σε ανάλυση 1280χ1024...δεν σου φτάνει δλδ μια 8800 GTS 512mb? :o

να πεις ότι έπαιζες σε 1920χ1200 να το καταλάβω...αλλά 1280χ1024 δεν αξίζει

+1

Τώρα πρόσεξα την 19άρα TFT.

Δημοσ.

Stavris η καρτα που εχεις στην χειροτερη περιπτωση σου επιτρεπει να παιζεις με τον πυρηνα στα 800MHz και 2000ΜΗz τις μνημες με stock ψυξη. Γιατι δεν pushαρεις λιγο την καρτα σου λοιπον να δεις αν σου αρεσει το αποτελεσμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...