Προς το περιεχόμενο

Τελικές Τιμές Για 9800GX2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

την έκανε ρόμπα σε τι? κατώτερες επιδόσεις έχει η 3870 από την 8800 GT άρα και φτηνότερη...αυτό έλειπε να έβαζαν την ίδια τιμή...δεν θα την αγόραζε κανείς...

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες :rolleyes:

Η ΑΤΙ είπα ότι θα έβγαζε την 3870 κ ανακοίνωσε τα στατιστικά της κάρτας της

κ αντεδρασε η NVIDIA αναλογα

Δημοσ.

φιλε ailoure αυτα ta σχολια ==> οσο αναφορα το κοστος κατασκευης ολοκληρομενων κηκλοματων το ξερω πολυ καλα γιατι εχω τελιωσει πληροφορικη, τωρα αν εσυ θες να συνεισφέρεις στο εισόδημα της nvida κ της intel δεν μου πεφτει λογος.

47 πτυχία να μου πλαστρακώσεις στην μούρη με τις ασυναρτησίες που λες το μόνο που κάνεις είναι να ντροπιάζεις το οποιοδήποτε υποτιθένο πτυχίο έχεις.

Ποιός μίλησε για συνεισφορά εισοδήματος; Σου είπα να αναζητήσεις τα οικονομικά αποτελέσματα αμφότερων εταιριών και σε επέκταση τα επι μέρους έξοδά τους.

εχουν σχεση με αυτα που ποσταρα ποιο πανω ή στον johnlamia απαντας?

οπως και να εχει η γνωμη μου ειναι αλλο κατασκευη αυτοκινητου και αλλο κατασκευη καρτας γραφικων.Στο αυτοκινητο αλλαζει η μαζα αλλαζουν τα μεγεθη τα χαρακτηριστικα τα λειτουργικα κλπ, παμε αλλου επειτα.σα να συκρινουμε πορτοκαλι με μηλο

Δημοσ.

Φίλτατε john-lamia, επιμένω να διαβάσεις λίγο παραπάνω.

Δεν μπορεί να χρειάζονται τέσσερα άτομα για να σε διορθώνουν συνεχώς.

Όσο για την σειρά της ΑΤΙ 4000, σιγά να μην πει η ΑΤΙ κ κάθε ΑΤΙ τα σχεδιαστής για τα προϊόντα της από τώρα για το καλοκαίρι! Έτσι έκανε κ με την 3870 κ όταν το έμαθε η NVIDIA πέταξε την 800gt κ την έκανε ρόμπα! Παντός η ATI βγάζει καλές κάρτες σε θέμα απόδοση κ κόστος

Λοιπόν, τόσο η ΑΤΙ όσο και ο ανταγωνισμός της τόσο στις κάρτες γραφικών όσο και σε επεξεργαστές κ.τ.λ. βγάζουν roadmap.

Θέλω να μου εξηγήσεις και το εξής:

Πριν μερικά Posts έγραφες:

εγω πηστευω οτι ολα ειναι σχεδιασμενα κ τα εχουν καπου σε καποιο ραφι!

Τώρα γράφεις:

σιγά να μην πει η ΑΤΙ κ κάθε ΑΤΙ τα σχεδιαστής για τα προϊόντα της από τώρα για το καλοκαίρι!

Μήπως μπορείς να πας στο ράφι να πας πεις το τι θα γίνει τελικά.

Δεν ενοχλεί να ρωτάς για να μαθαίνεις! Αλλά, το να παραπληροφορείς (έστω άθελα), είναι λίγο επικίνδυνο για όσους διαβάζουν αυτό το forum.

Δημοσ.
φιλε ailoure αυτα ta σχολια ==> οσο αναφορα το κοστος κατασκευης ολοκληρομενων κηκλοματων το ξερω πολυ καλα γιατι εχω τελιωσει πληροφορικη, τωρα αν εσυ θες να συνεισφέρεις στο εισόδημα της nvida κ της intel δεν μου πεφτει λογος.

47 πτυχία να μου πλαστρακώσεις στην μούρη με τις ασυναρτησίες που λες το μόνο που κάνεις είναι να ντροπιάζεις το οποιοδήποτε υποτιθένο πτυχίο έχεις.

Ποιός μίλησε για συνεισφορά εισοδήματος; Σου είπα να αναζητήσεις τα οικονομικά αποτελέσματα αμφότερων εταιριών και σε επέκταση τα επι μέρους έξοδά τους.

εχουν σχεση με αυτα που ποσταρα ποιο πανω ή στον johnlamia απαντας?

Τα fora έχουν συγκεκριμένο κωδικό που επιτρέπουν παραθέσεις. *quote* με παρενθέσεις [ ] αντί για αστεράκια στην αρχή της παράθεσης και */quote* στο τέλος της παράθεσης. Η απάντησή μου στην οποία αναφέρεσαι αναφέρει ξεκάθαρα σε ποιόν απευθυνόμουν.

οπως και να εχει η γνωμη μου ειναι αλλο κατασκευη αυτοκινητου και αλλο κατασκευη καρτας γραφικων.Στο αυτοκινητο αλλαζει η μαζα αλλαζουν τα μεγεθη τα χαρακτηριστικα τα λειτουργικα κλπ, παμε αλλου επειτα.σα να συκρινουμε πορτοκαλι με μηλο

΄Οταν κάποιος αδυνατεί να κατανοήσεις έστω και μετά από άπειρες προσπάθειες ότι ένας πυρήνας 192 τετραγωνικά χιλιοστά έχει πολύ μικρότερο κόστος κατασκευής από ένα πυρήνα 323 τετραγωνικά χιλιοστά ή σε άλλη περίπτωση ότι 2 πυρήνες των 323 τετραγωνικών χιλιοστών σε μια κάρτα έχουν μια αισθητή αύξηση κόστους παρασκευής, τότε ένα παράδειγμα από άλλες αγορές μπας και καταφέρει να παραλληλήσει την λογική έτσι είναι ένας τρόπος να δείξεις τι εννοείς.

Εάν είχε λογική υποθετικά να προσθέσεις σε ένα αυτοκίνητο δύο κινητήρες (όπως σε αντιστοιχία 2 πυρήνες σε μια 9800GX2) θα περίμενες εσύ να έχει ακριβώς το ίδιο κόστος παρασκευής και άρα την ίδια τιμή με ένα ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο αλλά με ένα μόνο κινητήρα;

Πιο λιανά δεν γίνεται να το κάνει κανείς πια.

Δημοσ.
Σίγουρα έτσι είναι θα την πάρουν αυτοί που είναι να την πάρουν κ τίποτα παραπέρα προς το παρών …..

Παντός εγώ πιστεύω ότι την έβγαλε για να κράτηση την πρωτιά απέναντι στην ΑΤΙ με την 3780χ2 που έριξε τάπα στην 800gtx

Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην παίζετε με κάποια απ τις υπάρχουσες κάρτες

Στο ότι την κυκλοφόρησε η NV μόνο και μόνο για να αντιδράσει στην 3870Χ2 δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Εξάλλου ακριβώς το ίδιο έκανε και το 2006 όταν έβγαλε την 7950GX2 αφού με την 7900GTX και μόνο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσεις τις R580.

Τα παιχνίδια με μια μόνο κάρτα μια χαρά παίζονται συνήθως, απλά το ρυμαδιασμένο το performance crown τσούζει όλες τις εταιρίες και φέρνει έμμεσα πωλήσεις όσο παράδοξο κι αν ακούγεται και στους άλλους τομείς. Αν ήταν διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν ούτε η AMD την 3870Χ2 και θα μπορούσε άνετα να την περάσει με τις απλές HD3870.

Άσε που θες κ βαρβάτο σύστημα για να αντεπεξέλθει τέτοιου είδους κάρτα.

Toν περιορισμό του κεντρικού επεξεργαστή και την πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας την έχουν όλα τα dual-chip/GPU συστήματα. Ισχύει τόσο για 3870Χ2 όσο και για 9800GX2 και οτιδήποτε άλλο σε SLi/Crossfire.

Όσο για την σειρά της ΑΤΙ 4000, σιγά να μην πει η ΑΤΙ κ κάθε ΑΤΙ τα σχεδιαστής για τα προϊόντα της από τώρα για το καλοκαίρι! Έτσι έκανε κ με την 3870 κ όταν το έμαθε η NVIDIA πέταξε την 800gt κ την έκανε ρόμπα! Παντός η ATI βγάζει καλές κάρτες σε θέμα απόδοση κ κόστος

Για να το πάρουμε από την αρχή δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα την ονομάσουν 4χ00 αν και δεν αποκλείεται καθόλου.

Από τα foundries και μόνο που στέλνουν αμφότερες εταιρίες τα chip τους (TSMC, UMC κλπ.) είναι φύση αδύνατο να μην διαρρεύσουν λεπτομέρειες στην μια ή στην άλλη πλευρά και πάντα αμφότερες εταιρίες γνωρίζουν αρκετό χρονικό διάστημα πριν τι ετοιμάζει ο αντίπαλος. Μερικές φορές είναι δυνατόν να αντιδράσουν έγκαιρα όπως πολύ σωστά ανέφερες το παράδειγμα της 8800GT και μερικές φορές απλά δεν γίνεται τίποτα.

To RV770 είναι η δεύτερη έξυπνη κίνηση από πλευράς ΑΤΙ μετά το RV670 γιατί στοίχισε ελάχιστους πόρους R&D (κάτι ανάλογο όπως R3xx-->R420) και όχι μόνο θα είναι στην ώρα του ευτυχώς αλλά θα διπλασιάσει είτε δυνατότητες ανά μονάδα ή απλά θα διπλασιάσει τον αριθμό των μονάδων.

Στις R6x0/RV6x0 έχουμε όσα ALUs ανά cluster τόσα TMUs. Σε κάθε από τα 4 cluster εδώ έχουν 16 ALUs τα οποία είναι συνδεδεμένα με λογική SIMD στα 16 ΤΜUs. Για το RV770 απλά το 16 γίνεται 32 μεταξύ άλλων μικροαλλαγών.

Με μια και μόνο RV770 θα επισκιάζουν κάθε κάρτα ή συνδυασμό G8x/9x. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τοποθετόντας 2 RV770 πυρήνες σε μια R780 θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να αντιμετωπίσουν το γιγαντιαίο chip που ετοιμάζει η ΝVIDIA στα 65μ. Projected release = προβλεπόμενη κυκλοφορία για αμφότερες λύσεις για τώρα είναι μέσα στο καλοκαίρι.

Γι' αυτό και σκούζω ξανά και ξανά και προσπαθώ ο δύσμοιρος να προειδοποιήσω ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι εκάστοτε αγοραστές 3870X2 / 9800GX2 θα κλαίνε τα λεφτά τους.

Δημοσ.
Μίλησα σήμερα με γνωστό κατάστημα H/Y (δεν αναφέρω το ονομά του για ευνοήτους λόγους,εκτός και αν δεν είναι ενάντια στους κανονισμούς του insomnia) και σας δίνω παρακάτω τις τιμές για τις αντίστοιχες κάρτες οι οποίες θα βγούν μέχρι την παρασκευή.

SVGA PCI-EX EVGA 9800 GX2 1GB 457,98

SVGA PCI-EX XFX 9800 GX2 1GB 453,78

SVGA PCI-EX ASUS 9800 GX2 1GB 453,78

SVGA PCI-EX ALBATRON 9800 GX2 1GB 436,13

SVGA PCI-EX SPARKLE 9800 GX2 1GB 427,73

SVGA PCI-EX TWINTECH 9800GX2 1GB 427,73

Τιμές. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19 %.

Προσωπικά σκέφτομαι η για την evga η asus

προτιμησε την evga η οποια αμα την κανεις register στο site της evga αποκταει 10 χρονια εγγυηση...

• Moderators
Δημοσ.

Διαφωνω.

Ετσι κι αλλιως πανω απο 3 χρονια δε θα τη κρατησεις, αρα πιο φτηνη= καλυτερη.

Εκτος και εαν εχουν διαφορετικα συστηματα ψυξης που δε το νομιζω...

Δημοσ.

Παιδιά το σκέφτομαι και εγώ για 9800 GX2 !! Σκεφτόμουν την ASUS (προσωπική άποψη, ευχαριστημένος πολλά χρόνια με ότι ASUS έχω επιλέξει), αλλά πρόσφατα διαβάζω ότι θα κυκλοφορήσει και OC version της 9800 GX2 από την MSI(!): 660MHz core (αντί 600), 1400ΜΗz GDDR3 (αντί 1000). Θα είναι όμως και περίπου 50 ευρώ ακριβότερη από την ASUS (520 Ευρώ). Αξίζει την αναμονή;; Ή να χτυπήσω την ASUS;;;

Δημοσ.
προτιμησε την evga η οποια αμα την κανεις register στο site της evga αποκταει 10 χρονια εγγυηση...

ισχυει αυτο και για την 8800GTX που εχω?

αν ειναι να το κανω... δεν εχω να χασω κατι :-D

Δημοσ.

Εάν είχε λογική υποθετικά να προσθέσεις σε ένα αυτοκίνητο δύο κινητήρες (όπως σε αντιστοιχία 2 πυρήνες σε μια 9800GX2) θα περίμενες εσύ να έχει ακριβώς το ίδιο κόστος παρασκευής και άρα την ίδια τιμή με ένα ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο αλλά με ένα μόνο κινητήρα;

Πιο λιανά δεν γίνεται να το κάνει κανείς πια.

Σωστο αυτο που λες απο αυτη την πλευρα αλλα εγω εχω την μανια να τα ανοιγω τα θεματα.Επειδη τις ελευθερες ωρες εβλεπα dvd με κατασκευες εξαρτηματων απο κινητα μεχρι...

θα πιανα κουβεντα λοιπον περι silicon valey και κλαφτα χαραλαμπε μεχρι αυριο θα σηζηταγαμε μαλον θα γραφαμε γι αυτα.Αστα αυτοι τα χωνουν στην τσεπη εντουτης μας διασκεδαζουν,ενα ωραιο παιχνιδακι σε συνεργασια με υπ/στη με καλα pcparts σε διασκεδαζει.

άρα λεει να τα βλεπεις καλα με καλη καρτα γραφικων και οχι επιπεδου pacman γραφικα,αλλά η αποψη μου περι εκμεταλευσης δεν αλαζει,αν καταφερουν και πλασαρουν τις καινουριες καρτες απο 220 ευρο και κατω θα τους παραδεχτω.

Δημοσ.
γιαυτο προτιμω να παιξω με καμια γκομενα απ το να πωρωνομαι νε ανταλακτικα υπολογιστων τα οποια με αποβλακωνουν !!!!

δεν μετραν τα γραφεικα αγαπιτε μου φιλε αλλα το game pay!!!!

Φίλε πόσων χρονων είσαι;

Ζεις στην Ελλάδα;

Αν είσαι άνω των 25 και τα παιχνίδια με τις γκόμενες είναι τσάμπα και τις αλλάζεις και συχνά, γράψε ένα βιβλίο να διδάξεις τους Έλληνες.

Γιατί πολλοί αγοράζουν Ζ4 , αξίας ίσης με ... 100 κάρτες 9800Χ2 για να τους κάτσει μία (κάτω των 70 κιλών εννοείται , έτσι;) και είναι και ευχαριστημένοι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...