Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 δεν επικρίνουμε κανέναν ailure απλά λέμε ότι είναι πολλά τα λεφτά για την κάρτα.... Τις διάβασες καλά όλες τις προηγούμενες συμμετοχές; Και ναι σαφώς και είναι πολλά τα λεφτά γιατί η 9800GX2 αν συνυπολογίσεις και τις περιπτώσεις που δεν δουλεύει το SLi, έχει τραγική σχέση τιμής/απόδοσης σε σχέση με μια 8800GT/GTS512/GTX ή οτιδήποτε άλλο. Πουθενά δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Τουναντίον συμφώνησα. το ότι η 8800gtx είχε 670 όταν βγήκε--εξωφρενικό ποσό θα συμφωνήσω με το φίλο απο πάνω δε μου λέει κάτι..δηλαδή τι σημαίνει αυτό ότι εαν είχε λίγο ακόμα καλύτερες επιδόσεις απο αυτές που έχει τώρα θα έπρεπε να κοστίζει 600 ευρώ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι?? Το "λίγο ακόμα" θα ήθελα να μου το εξηγήσει κάποιος. Η πάλαι ποτέ 7950GX2 στοίχιζε περίπου τα ίδια λεφτά με την σημερινή 9800GX2. Η διαφορά επιδόσεων μεταξύ μιας 8800GTX και μιας 7950GX2 έφτανε μέχρι και το τριπλάσιο και αυτό με ταυτόχρονα αισθητή διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης. Αν έσκαγες τότε υποθετικά 500 ευρώπουλα για μια 7950GX2 και ανακάλυπτες μόλις ένα εξάμηνο μετά ότι μια 8800GTX προσφέρει τα προαναφερόμενα, εξήγησέ μου πόσο ευχαριστημένος θα ήσουν με την επένδυσή σου. Και αν αναρωτιέσαι γιατί το λέω περίμενε και θα δεις τι ετοιμάζουν αμφότερες εταιρίες για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Και πριν πεις δεν δίνω 500 και 600 μέσα στο καλοκαιράκι θα βγει η RV770 με αισθητά υψηλότερες επιδόσεις από αυτό το πράγμα και με τιμή ανάλογη της RV670. Kαι όχι δεν λέω σε κανένα να περιμένει. Eξηγώ γιατί αμβισβήτησα αρχικά το "μια χαρά" του Tresh ο οποίος θεωρώ ότι έχει καταλάβει ακόμα και πριν γράψω αυτές τις γραμμές τι υπονοώ.
Galis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 το ερωτημα ειναι αν θα πεσουν οι παλιες.Ποιος τις χεζει τις καινουριες
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Παιδες και βεβαια ειναι μια "χαρα" οι τιμες για τιμες λανσαρισματος...Μαλλον ξεχασατε οτι η Asus 8800GTX ειχε 670 ευρω οταν πρωτοβγηκε... ΚΑι αυτη ειναι η GX2 οποτε αντιστοιχα η 9800GTX θα ειναι ακομα φθηνοτερη σε σχεση με την 8800GTX. Βεβαια τα πρωτα δειγματα της σειρας 9χχχ ηταν απογοητευτικα αν και πιστευω οτι ειναι θεμα software...Δεν τους εχω και για τοσο ηλιθιους στην nvidia... ΄Οταν σκεφτείς ότι η 9800GX2 έχει 2 πυρήνες 323mm^2 και 1GB μνήμης (που η μισή πάει στράφει όπως πολλά άλλα) δεν θα μπορούσε να χρεωθεί και λιγότερο αυτό το πράγμα χωρίς να έχει απώλειες η κατασκευάστρια εταιρία. http://www.steel.gr/eshop/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=102197&category_id=158&vmcchk=1&Itemid=1 Η σημερινή τιμή της Asus 8800GTX είναι στα 305? και της Asus 8800GTS 512 στα 260?, όπου η δεύτερη έχει μηδαμινή διαφορά από την πρώτη εκτός αν της τελειώσει η μνήμη. Και όχι η σχέση απόδοσης/τιμής της 9800GX2 σε σχέση με το προαναφερόμενα παραδείγματα δεν είναι "μια χαρά" και ακόμα λιγότερο σε σύγκριση με μια 8800GT. Πρόκειται για μπάλωμα μέχρι να βγάλουν την επόμενη γενιά μετά το τέλος του καλοκαιριού. Και εκεί η φουσκωμένες τιμές στο high end θα δώσουν τουλάχιστον μια αισθητή διαφορά επιδόσεων από κάθε θαύμα κοπτοραπτικής.
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 το ερωτημα ειναι αν θα πεσουν οι παλιες.Ποιος τις χεζει τις καινουριες 182? στοιχίζει αυτή τη στιγμή μια 8800GT και 158? μια HD3870.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 αν δεν μπει κάνα patch που να βελτιώνει ριζικά/σημαντικά την υποστήριξη του παιχνιδιού σε SLI/CF τι να κάνουν οι καημένες οι κάρτες...είτε ATI είτε Nvidia...
outlaw star Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 ναι αιλουρε τις διάβασα όπως είπε κάποιος πολλοί γόνοι εφοπλιστών σα να έχουν μαζευτεί στο φόρουμ...υπάρχουν εν ολίγης όλες οι απόψεις και είναι όλες σεβαστές αρκεί να μη θίγουν τον άλλον...απλά εγώ δε μπορώ να κατανοήσω τη τιμή για την κάρτα..εννοώ ότι κατασκευαστικά κοστίζει τόσο πολύ στην εταιρία και τη λανσάρει σε τέτοια τιμή??εγώ δε το πιστεύω με τίποτα απλά ως νέο προιόν που είναι πρέπει να κοστολογηθεί ακριβά γιατί το όλο concept πουλάει...εξάλλου αυτή είναι και η γενικότερη ιδέα του μάρκετιν...γιατί σε κανά 2 μήνες που είναι πολύ πιθανό να έχει πέσει η τιμή ακόμη και καμμιά εκατοστή ευρώ δε νομίζω ότι θα έχει βγει κάτι νέο....πάντως ναι το καλό είναι ότι με την έλευση των νέων...μοντέλων πέφτουν οι τιμές σε ΄πολύ αξιόλογες κάρτες όπως η gtx κτλ
SPANK Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Αύριο το πρωί θα την πάρω στα χέρια μου (evga) απο το πλαίσιο,δεν υπάρχει σε κατάστημα ακόμη παρα μόνο στην αποθήκη,έκανα τηλεφωνικά την παραγγελεία σήμερα.
totalius Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Για να μη τρελαθούμε μια χαρά είναι η 8800gt ή παλιότερα η x1950.Tο να χαρακτηρίζει κάποιος μια χαρά κάρτα των 500+ευρω χωρίς ένα review της προκοπής δείχνει άγνοια ή πρωσπάθεια εντυπωσιασμού πίσω απ'την ανωνυμία του forum.
SPANK Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 totalius τι ενοείς οτι κάποιος απο εδώ προσπαθεί να εντυπωσιάσει?? Μηπώς ενοείς εμένα γιατι αν λες για εμένα εγω λέω οτι θα την παραλάβω σύντομα για να δώσω στα παιδιά εδω τις εντυπώσεις μου απο την κάρτα στα διάφορα παιχνίδια και να κρίνουμε και να συγκρίνουμε,δεν νομίζω οτι προσπαθεί κανείς να το παίξει ντίβα η οτι αλλο νομίζεις εσυ.Μιλά καθαρά φίλε μου εκτός και εγω αν κατάλαβα λάθος.
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 ναι αιλουρε τις διάβασα όπως είπε κάποιος πολλοί γόνοι εφοπλιστών σα να έχουν μαζευτεί στο φόρουμ...υπάρχουν εν ολίγης όλες οι απόψεις και είναι όλες σεβαστές αρκεί να μη θίγουν τον άλλον... To πως διαθέτει ο καθένας τα χρήματά του είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση όπως και που τα βρίσκει. Αυτού του είδους οι έμμεσες αναφορές καιρός είναι να σταματήσουν. Και όχι δεν είναι σεβαστές γιατί έμμεσα όντως θίγουν και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο χωρίς να ξέρει κανείς από αυτούς με ποιούς ακριβώς έχει να κάνει. απλά εγώ δε μπορώ να κατανοήσω τη τιμή για την κάρτα..εννοώ ότι κατασκευαστικά κοστίζει τόσο πολύ στην εταιρία και τη λανσάρει σε τέτοια τιμή??εγώ δε το πιστεύω με τίποτα απλά ως νέο προιόν που είναι πρέπει να κοστολογηθεί ακριβά γιατί το όλο concept πουλάει...εξάλλου αυτή είναι και η γενικότερη ιδέα του μάρκετιν... Μια 8800GTS έχει τον ίδιο πυρήνα όπως η 9800GX2 έχει μια πολύ πιο ταπεινή ψύκτρα από την δεύτερη και την μισή μνήμη από την δεύτερη. Τη φθηνότερη GTS512 που βρήκα στο skroutz είναι στα 255?. Tο ότι απορείς ακόμα μου κάνει εντύπωση. Αν σε ένα εξάμηνο βγει μια κάρτα με ένα chip που να έχει τουλάχιστον τα 1.508 εκατομύρια transistors των δύο G92 στην 9800 θα την πληρώσεις αρκετά παραπάνω από 600?. Η μεγάλη διαφορά εδώ θα είναι ότι ανά transistor στην τελευταία θα έχεις πολλαπλάσιες επιδόσεις παρά σε μια 9800GX2 και εκεί είναι το δικό μου προσωπικό πρόβλημα με την λογική που κρύβεται πίσω από τις κάρτες αυτές, όπως φυσικά και με οτιδήποτε SLi/Crossfire. Kαι για καθαρά ιστορικούς λόγους αν η πάλαι ποτέ 3dfx δεν έτρωγε φούντο το 2000 πιθανόν να είχαμε για $599 την V5 6000 η οποία είχε 4 chips με μόλις 14 εκατομύριο transistors έκαστο και την τρομερή ποσότητα των 128ΜΒ μνήμης για την εποχή. γιατί σε κανά 2 μήνες που είναι πολύ πιθανό να έχει πέσει η τιμή ακόμη και καμμιά εκατοστή ευρώ δε νομίζω ότι θα έχει βγει κάτι νέο....πάντως ναι το καλό είναι ότι με την έλευση των νέων...μοντέλων πέφτουν οι τιμές σε ΄πολύ αξιόλογες κάρτες όπως η gtx κτλ H 7950GX2 παρουσιάστηκε ακριβώς στις 05 Ιουνίου 2006 και η 8800GTX εμφανίστηκε στις 08 Νοεμβρίου 2006. Και 300? να την βρεις πριν εξαφανιστεί η 9800GX2 δεν θα γυρίσεις να την κοιτάξεις μέχρι τότε στο εγγυώμαι. Eπαναλαμβάνω ότι μέχρι τότε θα έχεις μια RV770 με επιδόσεις που θα κάνει κάθε 8800Ultra να ντρέπεται με μόλις 250 κατοστάρικα και μια λύση από την NV που μεν θα χτυπάει πάλι ζενίθ από άποψη τιμής και κατανάλωσης ενέργειας αλλά θα κάνει κάθε 9800 να φαίνεται σαν IGP. Kαι για να στο διακωμωδήσω περαιτέρω αν υποθέσεις πόσο θα μπορούσε να στοιχίζει η κάθε λύση που σου περιγράφω αντιστοιχεί περίπου για κάθε ευρώπουλο και ένα τετραγωνικό χιλιοστό σε μέγεθος chip. Για τέτοιο τέρας μιλάμε.
Dr_73 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Θα πρέπει να έχει αρκετά καλύτερες επιδόσεις από 3870x2 αλλιώς δεν δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή... Αν τρέχει όλα τα παιχνίδια και αυτά που ... δεν ξεκινάνε καθόλου δηλ. σε ΑΤΙ , αξίζει !
alestr9s Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Πολλούς γόνους εφοπλιστών έχει το φόρουμ. ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!! Ρε παιδιά ειλικρινά τώρα, μεγαλύτερη αγορά-απάτη από κάρτες γραφικών σε τέτοια ποσά δεν υπάρχει!! (εκτός, βέβαια, και αν σας περισσεύουν για πλάκα τέτοια χρηματικά ποσά... εκεί πάω πάσο). Περιμένετε 3-4 μήνες που ή θα χει πέσει η τιμή της ή θα χει βγει κάποιο πιο καινούριο και πιο mainstream μοντέλο με παραπλήσιες επιδόσεις και πολύ λιγότερα χρήματα.... Και να ταν και καμιά κάρτα που να βλέπεις διπλασιασμό των επιδόσεων πάει στο διάλο... Εντάξει... παίξτο το Crysis με 6-7 fps λιγότερα... δε θα σου πέσει ο κ*λος....
Dr_73 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!! Ρε παιδιά ειλικρινά τώρα, μεγαλύτερη αγορά-απάτη από κάρτες γραφικών σε τέτοια ποσά δεν υπάρχει!! (εκτός, βέβαια, και αν σας περισσεύουν για πλάκα τέτοια χρηματικά ποσά... εκεί πάω πάσο). Ενώ ας πούμε ένα κινητό των 500? ή 800? αξίζει τα λεφτά του!!! Για μένα τα πιο σκουπίδια-gadget είναι τα κινητά. Π.χ. κινητό των ... 745? ... http://www.vodafone-shop.gr/eshop/el/index.jsp?action=mobilePhoneDetails&pid=prod2860015 Ξέχασα βέβαια ότι το κινητό το δείχνεις στην καφετέρια ή το σκυλάδικο , ενώ την κάρτα γραφικών δεν την έχεις μαζί σου σε τέτοιους ... χώρους!
Arxidamos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ σκοπεύω να αναβαθμιστώ(mobo,cpu,vga) σε ένα μήνα περίπου (για την ακρίβεια μέσα στο Πάσχα) και έχω ήδη προγραμματίσει να πάω για την 8800GTS. Αξίζει να πάω στην 9800GX2; θα πέσουν καθόλου οι τιμές; Διάβασα όλο το ποστ και οι γνώμες είναι διχασμένες απότι είδα. Αξίζει πραγματικά, ή με την 8800GTS θα΄μαι οκ; (δεν είμαι και "τρέλος" gamer, ούτε Crysis παίζω). Απότι βλέπω και εδώ (δεν ξέρω βέβαια εάν ισχύουν αυτά) στα μόνα που υπερτερεί η 9800GX2 είναι η μνήμη 1gb και στο memory clock 2000mhz.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.