Προς το περιεχόμενο

[Defragment] Καθέ πότε???

alestr9s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε πότε είναι συνετό να κάνουμε defragment στους σκληρούς??

Οι hdd's είναι 2 χ 500άρηδες σε RAID 0. Και κάθε μέρα προσθέτονται περίπου 2-3 καινούρια giga.

Μία φορά το μήνα είναι καλά ή χρειάζεται συχνότερα?

Δημοσ.

πρωτ' απ' όλα,αν κάνεις "ανάλυση",θα σου πει το ίδιο το λειτουργικό.Κι αυτήν να την κάνεις 1-2 φορές το μήνα,δεν είναι άσχημο.Τι θέμα είναι όμως αν γεμίζεις με ταινίες το pc,το πιό πιθανό είναι να μη χρειάζεσαι τόσο συχνά το defrag.

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει καμια διαφορα μετά το defrag, χασιμο χρόνου...

Αλλά πάντα κάνω partitions στο σκληρό και ίσως μετακινούνται λιγότερο οι κεφαλές.

Δημοσ.
RAID 0 Και partitions γίνεται?

Φυσικά και γίνεται. Σαν να είναι ένας σκληρός.

Btw ούτε εγώ έχω δει κάποια τρομερή διαφορά πριν/μετά (και η αλήθεια είναι πως τελευταία το αποφεύγω, έχω την εντύπωση ότι τσάμπα τους τρώω διάρκεια ζωής) αλλά φαντάζομαι ότι σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει.

Δημοσ.

Εγώ κάθε 6μηνο ρίχνω ένα format στο partition του λειτουργικού και είμαι ΟΚ... Μάλλον θα το κόψω το defrag

Δημοσ.

το defrag,κυρίως θα σου "χρειαστεί",αν έχεις τη συνήθεια να εγκαθιστάς/απεγκαθιστάς συνέχεια προγράμματα.Αν όπως είπα τα γίγα που αναφέρεις,αντιστοιχούν σε καινούριες ταινίες,η απόδοση του λειτουργικού δεν θα είναι τόσο αισθητά μειωμένη..Αν κάνοντας 1,2 φορές το μήνα 1 ανάλυση (που κρατάει και δευτερόλεπτα),βλέπεις (δίνει και report)να παίζει πολύ fragmentation σε αρχεία που σχετίζονται με το λειτουργικό,τότε ναι,κάνε defrag...

Eπίσης υπάρχουν και προγράμματα ( o & o defragment ή κάπως έτσι),που κάνουν defrag σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ αρχεία...Και δεν χρειάζεται να κάνεις όλη τη Σάρα και τη Μάρα...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...