panos7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Ειμαι στα προθυρα αγορας νεου PC. Περιμενω τους αναθεματισμενους νεους Quad. Στο διαταυτα... Ειμαι αναμεσα στις δυο παραπανω μνημες. Την Corsair την εχω βρει στα 150 ευρω τα 4GB (2x2GB) μαζι με ανεμιστηρακι ενω την Transcend στα 120 τα 2GB. Με ενδιαφερει το Ο/C. Για την Transcend εχω διαβασει οτι παει ανετα στα 1300. Για τις Corsair τπτ ακομα...Θα μου πειτε γιατι συγκρινεις 2GB με τα 4. Αν αγορασω Corsair παιρνω κατευθειαν 4 GB ενω για τις αλλες θα περιμενω κανενα 2 μηνο και μετα θα χτυπησω αλλα 2GB. Εχω μπερδευτει...Ελπιζω να μην μπερδεψα και εσας Τελος εχω ακουσει καπου οτι τα κιτ των 2x2GB clockaρουν πιο δυσκολα απο κιτ 4x1GB. Ισχυει αυτο? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Αρχικα να σε ρωτησω αν θα χρησιμοποιησεις 64bit λειτουργικο. Αν οχι δεν εχει νοημα να πας σε 4GB μνημης. Οι Transcend που εχω στην υπογραφη τις εχω φτασει μεχρι 1200. πιο πανω δεν πηγα γιατι χρειαζονταν ρευματακι (παραπανω απο οτι εβαζε αυτοματα η μητρικη μου) και το θεωρησα ανουσιο. Corsair κοιτα να δεις αν εχουν παρατηρηθει προβληματα συμβατοτητας με συγκεκριμενες μητρικες. Οσο για το αν τα 2x2GB clockaρουν πιο δυσκολα απο κιτ 4x1GB ειναι σχετικο.... ενα search στο google θα σε διαφωτησει καλυτερα πιστευω.
yannis7777 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Panos7 όντως οι 1066 και 1200 καθώς και οι 800 με το Ν στις TRANCEND φτάνουν ψηλά. Παρόλα αυτά, αν έχεις Vista (ανεξάρτητα από 32 ή 64) τα 4 θα σε βοηθήσουν πολύ στο πώς τρέχει το λειτουργικό και οι εφαρμογές σου φίλε. Επίσης με το νέο SP1 των Vista τα 32μπιτα συστήματα θα μπορούν να διαβάζουν κανονικά και τα 4GB μνήμης (και όχι 3-3.5 που διάβαζαν έως τώρα), αλλά υπάρχουν και κάποια tweaks για να ενεργοποιήσεις το διάβασμα και των 4GB στα 32μπιτα πριν βγει το SP1.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Επίσης με το νέο SP1 των Vista τα 32μπιτα συστήματα θα μπορούν να διαβάζουν κανονικά και τα 4GB μνήμης (και όχι 3-3.5 που διάβαζαν έως τώρα), αλλά υπάρχουν και κάποια tweaks για να ενεργοποιήσεις το διάβασμα και των 4GB στα 32μπιτα πριν βγει το SP1. θα τα βλέπουν, αλλά και πάλι θα αξιοποιούν μόνο τα 3.2-3.5 (όσα έβλεπαν πριν)...για πλήρη αξιοποίηση 4gb χρειάζεται 64bit OS
vanzelvoul Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 θα τα βλέπουν, αλλά και πάλι θα αξιοποιούν μόνο τα 3.2-3.5 (όσα έβλεπαν πριν)...για πλήρη αξιοποίηση 4gb χρειάζεται 64bit OS Αξιζει να πας σε 64μπιτι και αν ναι σε ποιο? Vista ή XP?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 άμα έχεις 4gb ram ναι...αν δεν έχεις τότε δεν αξίζει, κατά την γνώμη μου πάντα...
panos7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Γνωριζω οτι χρειαζεται να εχεις 64 bit λειτουργικο για να αξιοποιησεις τα 4gb. Απλα επειδη παιρνω PC οχι για 6 μηνες η 1χρονο και επειδη μετα θα ειναι καπως δυσκολο να βρεις τις ιδιες μνημες για αναβαθμιση μελλοντικα (εδω τωρα δυσκολευομαι να βρω τις 1200αρες transcend) ελεγα να παρω απο τωρα 4gb. Ειδα και την καταπληκτικη τιμη των corsair στα 150 ευρω και κατω, πιανουν και δυο θεσεις μονο. Γι αυτο ειμαι σε διλλημα...Και νομιζω οτι σε ενα χρονο τουλαχιστον αρκετοι απο μας θα εχουμε μεταβει σε 64 bit λειτουργικο. Ξερει κανεις αν οι corsair φτανουν τα 1200 Mhz??? @ Dragonlordcv2002: Οι μνημες που εχεις φτανουν και μεχρι 1360 ΜHz αντιστοιχα και οι κανονικες 1200αρες υποθετω (ισως και παραπανω) Κοιτα εδω: http://www.vr-zone.com/articles/Transcend_AxeRAM_DDR2_1066MHz_2GB_Kit/5345.html και εδω: http://forums.vr-zone.com/showthread.php?p=4384467 Ενα αλλο που σκεφτομουν ειναι αυτα heatspreaders που εχουν οι 1200αρες. Κανουν μεγαλη διαφορα σε σχεση αυτα που εχεις εσυ? Ειδα πριν λιγο οτι εχουν 87 ευρω απο το πλαισιο ενω αυτες που λεω εγω 120 μου βγαινουν τελικη απ'εξω...Αξιζει αραγε η διαφορα???
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Πιστευω οτι και με τις δικες μου θα εισαι μια χαρα. Τωρα θεωρητικα οτι πληρωνεις παραπανω ειναι και καλυτερο. Τουλαχιστων με κατι Corsair XMS 1GB που τις ειχα χρυσοπληρωσει πριν 3 χρονακια με βγαλαν ασπροπροσωπο και απο θεμα επιδοσεων σε deafault κατασταση αλλα και απο πλευρας OC. Τωρα και εγω το συστηματακι της υπογραφης μου το πηρα για να μου κρατησει ανω των 2 χρονων ΑΛΛΑ ειναι σχεδον βεβαιο οτι καποιες αλλαγες μακροπροθεσμα θα τις κανω (cpu, Ram). Γι'αυτο ομως που ειμαι σχεδον σιγουρος (για μενα) ειναι οτι δεν με βλεπω να βαζω βαση αναγκων 4GB μνημης και σιγουρα δεν θα τρεξω σε 64bit λειτουργικο περα των linux. Θα σου προτεινα να επιλεξεις με σχετικα μεσοπροθεσμες αναγκες (1-1,5 χρονια) και οχι παραπανω. Σιγουρα οι εταιριες λογισμικου και παιχνιδιων θα μας βγαλουν εκτος προδιαγραφων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.