Προς το περιεχόμενο

Ποιές είναι οι λιγότερο μολυσμένες περιοχές Θεσσαλονίκης;

SL9S9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς ποιές είναι οι λιγότερο μολυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης;

Και ειδκότερα αν ξέρει κανείς για τις:

- Ωραιοκαστρο

- Πολίχνη

- Αγ.Ιωάννης (ανατολικά)

- Πυλαία (ακουσα Μαρτιου - Εγνατία είναι πολύ χαλια, και είναι κοντά).

- Σοφούλη

- Καλαμαριά

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα αλλα απο μια 1η εντυπωση που σχηματιζεται οταν εισαι στην πολη οι περιοχες ανατολικα φαινονται λιγοτερο μολυσμενες... Φανταζομαι οτι κεντρο και δυτικα εντοπιζεται το μεγαλυτερο προβλημα.

Δημοσ.

Ωραιοκαστρο-Γαληνη δεν ειναι τοσο μολυσμενες, οτιδηποτε προς την κατω μερια του Παλαιοκαστρου (που βρισκετε στην κατω μερια του Ωραιοκαστρου) ειναι αρκετα μολυσμενο. Εχει τα διυλυστηρια της ΕΚΟ (η καποια παρομοια εταιρια) εκει κοντα και βγαζει πολυ πραμα, οπως και ο σταθμος της ΔΕΗ που ειναι κοντα. Θα μπουνε καποιες περιοχες στο σχεδιο του Δημου στο προσεχες μελλον, οι οποιες ειναι αρκετα κοντα στην περιοχη της ΕΚΟ. Ειναι no go area εκει.

Το Ωραιοκαστρο γενικα λογο του δασους εχει αρκετα καλο αερα και το καλοκαιρι εχει παντα μια διαφορα -2 με -3 βαθμους απο την θερμοκρασια στο κεντρο της πολης.

Για τις αλλες δεν ξερω να σου πω

Δημοσ.

Το μαύρο χάλι είναι παντού. Η Θεσσαλονίκη έχει ανακηρυχτεί πρωτεύουσα των αιωρουμένων σωματίδίων! Με τον αέρα πάνε όπου νά 'ναι, δεν μπορείς να προφυλαχτείς. Όσο πιο ανατολικά γίνεται τόσο καλύτερα.

Δημοσ.

αυτούς δεν τους σκεφτηκα :lol: μόνο τα σωματίδια !!!

Για Ωραιοκαστρο ακουσα οτι (και εκεί) είναι χαλια αλλα αν πας φαίνεται οτι εχει καλο αερα, λόγω δάσους προφανώς, αλλά ποσο θα αντέξει; :rolleyes:

Δεν ξερω αν αξιζει αν δουλεύεις δυτικά, να μένεις ανατολικά που σίγουρα είναι καλύτερα αλλά έχει 25 λεπτα διαδρομή δηλ. 50 λεπτά πάνε-έλα. Εδώ ειναι το θεμα :confused: Πάντως παλια που δούλεψα στην Αθήνα εκανα 45' διαδρομή (κάποιοι παραπάνω) μου φαίνεται τα 25 λεπτά δεν είναι τίποτα, ίσως αξίζει τον κόπο.

Θα μπορούσε το θέμα να επεκταθεί: "Εσείς πόση ώρα κανετε να πάτε στη δουλειά σας;" :-)

Δημοσ.

Όπως προείπε κάποιος, η σαλονίκη είναι παντού μαύρο χάλι. Δυτικά πάντως το χάλι είναι πιό μαύρο. Ανατολικά είναι κάπως λιγότερο μαύρο. Και κέντρο δεν το συζητάμε καν.

Γενικά η west coast έχει από όλα τα καλά: Κορδελιό - εύοσμος έχουν διυλιστήρια, η νικόπολη έχει την διανά, η σταυρούπολη αποκτά υποσταθμό ΔΕΗ που προστίθεται σε αυτούς του ωραιοκάστρου και του ευόσμου. Ανατολικά δεν έχει τέτοια, μόνο ντουμάνι αυτοκινήτων. Συν την αιώνια υγρασία της πόλης, ε.

Ένας χορτιάτης ήταν με πολύ καλό κλίμα και καθαρό αέρα. Αλλά εκεί προέκυψε το πάρκο κεραιών, και οι ντόπιοι γκρινιάζουν ότι αυξήθηκαν οι λευχαιμίες. Μίζεροι γκρινιάρηδες...

Για κάποιον που δεν κωλώνει να βγει από την πόλη πάντως, η Λιτή και το Μελισσοχώρι είναι καλές λύσεις. Καθαρά ακόμα, και δεν νομίζω να βρωμίσουν σύντομα.

PS: κάνω 7 λεπτά ακριβώς, με την μηχανή, μέχρι το γραφείο. Αν βρέχει πολύ παίρνω το αυτοκίνητο, οπότε κάνω περίπου 15. Αν το αυτοκίνητο δεν είναι διαθέσιμο, παίρνω λεωφορείο και κάνω από 15 ως 45 λεπτά, ανάλογα με τα κέφια του οασθ, συνήθως όμως κανα 25λεπτο. Η απόσταση της κατοικίας από την δουλειά είναι νομίζω πολύ σημαντικός παράγοντας στην ποιότητα ζωής. Χαμένος χρόνος από την ζωή μας σε διαδρομές, συν κόπος, έξοδα...

Δημοσ.
Για κάποιον που δεν κωλώνει να βγει από την πόλη πάντως, η Λιτή και το Μελισσοχώρι είναι καλές λύσεις. Καθαρά ακόμα, και δεν νομίζω να βρωμίσουν σύντομα.

Για το Μελισσοχωρι συμφωνω απολυτα. Ειναι 5 λεπτα απο το κεντρο του Ωραιοκαστρο με το αυτοκινητο και οι τιμες ειναι πολυ συμφερουσες. Ειναι ακομη μικρη σαν περιοχη σε σχεση με το Ωραιοκαστρο που με την ευρυτερη του περιοχη(Γαληνη, Παλαιοκαστρο, Αμφιθεα κτλπ) εχει φτασει πλεον τους 35000+ κατοικους. Αυτο συμαινει οτι εχει πιο πολυ ησυχια, parking βρησκεις πιο ευκολα κτλπ και αγοραζεις κατι πολυ καλυτερο με τα ιδια λεφτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...