Προς το περιεχόμενο

Τι εχει αλλαξει στην ελληνικη διασκεδαση

bluesattack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η διασκέδαση στην Ελλάδα όντως έχει πέσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εκτός από τις υπερβολικά υψηλές τιμές ίσως φταίει ότι δεν βγαίνουν και καλά τραγούδια.

Βέβαια παίζει και ο κόσμος που έχει ένα μέρος. Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε λίγοι θα πήγαιναν κάπου οπου συχνάζουν μπακούρια, φαντάροι και Αλβανοί.

Απλά η διασκέδαση στην Ελλάδα πριν 10-15 χρόνια ήταν όπως τα ρούχα. Ακριβά και δήθεν!! Μουράκλα εμείς, εκμετάλευση αυτοί. Και αν δε τα έσκαγες ήσουν και άθλιος για το κοινωνικό σύνολο. Τώρα όλοι αυτοί χρωστάνε και τη γυναίκα τους στις τράπεζες!! Το καλό είναι παιδιά πως πέθανε το δήθεν, to timberland,to uniform και οι μαλακίες. Τώρα ο κόσμος διασκεδάζει πιο χαλαρά. Λιγότερο έντονα αλλά πιο ουσιαστικά. Αυτό που λείπει πολύ είναι τα πάρτυ. Ανοίξτε το σπίτι σας όσο μπορείτε....

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η απάντηση είναι μία ευρώπη δεν θέλαμε τώρα πέπει να ακολουθήσουμε σε 'όλα μας έχουν βάλει στον ντορβά και δενσηκώνουμε κεφάλι τι διασκέσαση σε λίγο με την ακρίβια θα κόψουμε και το κάπνισμα

Ναι η Ευρώπη μας φταίει που χωρίς το ευρώ, η δραχμή θα είχε υποτιμηθεί τόσο, που θα είχαμε γίνει Αργεντινή. Μόνο την άνοδο του πετρελάιου να βάλουμε, φτάνει. Αλλά όταν εσύ κα εγώ πετάγαμε το 10κι για να το παίξουμε ψόφιες μούρες, ήταν καλά. Ας τα φάμε στη μούρη άλλη μια φορά. Το πρόβλημα βέβαια είναι γενικό στην Ευρώπη και αναμενόμενο λόγω της εισαγωγής νέου νομίσματος αλλά στην Ελλάδα το χάλι έχει παραγίνει. Ωστόσο αυτός ο πληθωρισμός του νομίσματος θα αποροφηθεί γιατί το νόμισμα είναι δυνατό. Ήδη σκότωσε το δολλάριο

Δε συζητώ για το δέσιμο των χεριών των πολιτικών όπου τώρα δε μπορούν να υποτιμούν το νόμισμα ώστε να κόβουν χρήμα και να κάνουν τις λαμογιές τους, μοιράζοντας από εδώ και από εκεί, καλύπτωντας εύκολα τις τρύπες του αίσχους!! Ειδικά το τελευταίο ήταν όλα τα λεφτά με το ευρώ. Τώρα θα σφιχτούμε και θα γίνουμε κράτος!!

Δημοσ.
Ναι η Ευρώπη μας φταίει που χωρίς το ευρώ, η δραχμή θα είχε υποτιμηθεί τόσο, που θα είχαμε γίνει Αργεντινή. Μόνο την άνοδο του πετρελάιου να βάλουμε, φτάνει. Αλλά όταν εσύ κα εγώ πετάγαμε το 10κι για να το παίξουμε ψόφιες μούρες, ήταν καλά. Ας τα φάμε στη μούρη άλλη μια φορά. Το πρόβλημα βέβαια είναι γενικό στην Ευρώπη και αναμενόμενο λόγω της εισαγωγής νέου νομίσματος αλλά στην Ελλάδα το χάλι έχει παραγίνει. Ωστόσο αυτός ο πληθωρισμός του νομίσματος θα αποροφηθεί γιατί το νόμισμα είναι δυνατό. Ήδη σκότωσε το δολλάριο

Δε συζητώ για το δέσιμο των χεριών των πολιτικών όπου τώρα δε μπορούν να υποτιμούν το νόμισμα ώστε να κόβουν χρήμα και να κάνουν τις λαμογιές τους, μοιράζοντας από εδώ και από εκεί, καλύπτωντας εύκολα τις τρύπες του αίσχους!! Ειδικά το τελευταίο ήταν όλα τα λεφτά με το ευρώ. Τώρα θα σφιχτούμε και θα γίνουμε κράτος!!

Ετσι…ανέκαθεν το μπουκάλι ήταν στις 35.000 δρχ (στις πίστες) = 100 Ε

Και θυμάμαι το 97 ..98 το ποτο στο μπαρ είχε 5.000

Τότε βέβαια δεν είχαμε αυτοκίνητο/ατομο, τηλέφωνο/ατομο, πλάσμα, carrefour …

Ακρίβυνε η ζωή μας διότι γίναμε πιο καταναλωτικοί.

Δημοσ.

συζητήσεις 30σαμθινγκ...Γίνατε αυτό που κοροιδεύατε στους γονείς σας;

Sometimes it's faded

Desintegraded

For fear of growing old

Sometimes it's faded

Assassinated

For fear of growing old

Δημοσ.
συζητήσεις 30σαμθινγκ...Γίνατε αυτό που κοροιδεύατε στους γονείς σας;

Sometimes it's faded

Desintegraded

For fear of growing old

Sometimes it's faded

Assassinated

For fear of growing old

...πες το ψέμματα :rolleyes:

Δημοσ.

Τότε βέβαια δεν είχαμε αυτοκίνητο/ατομο, τηλέφωνο/ατομο, πλάσμα, carrefour …

Ακρίβυνε η ζωή μας διότι γίναμε πιο καταναλωτικοί

Σε όλα τα πιο πάνω προσθέτο και το σ2000 χοντάκι μου

Σωστό και αυτό αλλά το πρόβλημα είναι οικονομικό σίγουρα αν δεν πιείς δεν διασκεδάζεις, θα το έχετε καταλάβει όλοι, και για να πιείς πρέπει να χαλάσεις.

Δημοσ.

Εγώ διασκεδάζω μόνο όταν στουκάρω σε κολώνες και μετράω τα δόντια που μου έμειναν, γδαρμένος και με κόκκαλα νε πετάγονται έξω από το δέρμα, ενώ οι ρόδες της μηχανάρας μου έχουν αποκεφαλίσει όλες τις πουστάρες στην απέναντι καφετέρια.

Ακόμα και ο Διγενής ο ίδιος αν με έβλεπε πως γελάω τότε, θα τρόμαζε.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Εγώ διασκεδάζω μόνο όταν στουκάρω σε κολώνες και μετράω τα δόντια που μου έμειναν, γδαρμένος και με κόκκαλα νε πετάγονται έξω από το δέρμα, ενώ οι ρόδες της μηχανάρας μου έχουν αποκεφαλίσει όλες τις πουστάρες στην απέναντι καφετέρια.

Ακόμα και ο Διγενής ο ίδιος αν με έβλεπε πως γελάω τότε, θα τρόμαζε.

Αφού θες να πονέσεις γιατί δεν δοκιμάζεις πιο αργούς τρόπους;

Όχι τους κλασσικούς που είσαι στα γόνατα γιατί δημιουργείται εθισμός, μπορείς όμως άνετα να κρεμάσεις το τομάρι σου στη ντουλάπα πριν την πληρώσει κανένα ζώο.

Δημοσ.

Αν και το θεμα ηταν ...μεταφορικο και στην πραγματικοτητα αναφεροταν αλλου (δεν εχει σημασια που ) ας πω και εγω τι γνωμη μου μια που θιξατε πολλα θεματα...πολυ πιο σημαντικα απο την αρχικο περιπαικτικο μου σχολιο.

Επιγραμματικα λογω του περασμενου της ωρας και της δικιας μου κουρασης.

Η ζωη λοιπον δεν ειναι φθηνη.Καθε αλλο...και αυτο οφειλεται σε πολλους λογους .Ενας ειναι η ανευ ελεγχου κατασταση μετα την ενταξη μας στο ευρω.Δηλαδη η απουσια των απαραιτητων κρατικων ελεγχων που θα προστατευαν τον καταναλωτη απο την κερδοσκοπικη

διαθεση ορισμενων και κυριως μεσαζοντων οσο αφορα την πωληση των προιοντων.Η αγνοια του κοσμου για το καινουργιο..νομισμα ηταν μια ωραια δικαιολογια.. μονο που ηρθε η πραγματικοτητα και οι τιμες γατζωθηκαν και αυξανουν μερα με τη μερα.Τα παιχνιδια με την τιμη του πετρελαιου σιγουρα ριχνουν την ταφοπλακα , αν και στην δικια μας χωρα ακομα και αυτα αποτελουν ενα λογο για μια ανευ λογου αισχροκερδειας.Θα ειχατε ακουσει βεβαια την αντιδραση των πρατηριων καυσιμων οταν τεθηκε επι ταπητος η περιπτωση να πουλιουνται αυτα και εκτος των καθιερωμενων χωρων.Η αγοραστικη δυναμη του κοσμου παραλληλα , μερα με τη μερα ελλατωνεται μια και η κυριαρχη γενια ειναι η λεγομενη πλεον γενια των 700 Ε.Τι φταιει σε αυτο ? Πολλα πραγματα..η παγκοσμιοποιηση σιγουρα ...με εμφανη συνεπεια την μετακινηση δεκαδων επιχειρησεων σε χωρες με φθηνοτερα εργατικα χερια (ε βεβαια αφου η κυβερνηση-η εκαστοτε-αδυνατουσε η δεν ηθελε να φτιαξει ενα σοβαρο πλανο επενδυσεων και φορολογικης ελαφρυνσης των επιχειρησεων )..Βεβαια αυτος ειναι ενας ιδιομορφος φαυλος κυκλος μια που η παραγωγη σε αυτες τις χωρες οδηγησε σε δραματικη πτωση των τιμων πολλων προιοντων..που πρωτα ηταν δυσκολα στην αποκτηση τους.Ετσι ο κοσμος αισθανεται πιο πλουσιος μια που καταφεραμε να.. συνδυασουμε την κοινωνικη μας καταξιωση, την προσωπικη μας ευχαριστηση ,με την αποκτηση καταναλωτικων αγαθων και μονο.Ενας υπερκαταναλωτισμος που οι αλλες χωρες ηταν πιο ετοιμες να τον δεχτουν απο εμας ,μια που ειχαν περασει πριν απο εμας απο αυτα τα σταδια (οχι ολες ).Αποτελεσμα αυτου του καταναλωτισμου και της επιπολαιας θα ελεγα φυσης μας...η κατακορυφη αυξηση των πιστωτικων καρτων και των αντιστοιχων ..κατασχεσεων.Πραγμα που συνδεεται αμεσα και με την διασκεδαση αφου σε πολλες των περιπτωσεων προκειται για μαγικη εικονα.Ανθρωποι υπερχρεωμενοι , ανθρωποι της γενιας των 700-1000 ε να συμπεριφερονται ως συγχρονοι νεοπλουτοι.Ναι οκ....ποσα αραγε απο αυτα τα πολυτελη αυτοκινητα που παρκαρουν μπροστα απο τα ιν κλαμπ κατασχονται καθε χρονο? Για να μην αναφερω το ευτυχες δεσιμο που υπαρχει ακομα στην ελληνικη κοινωνια(ευτυχως ..) που επιτρεπει το παιδι να καθεται μεχρι τα ...40 του στο σπιτι ...βγαζοντας του το βραχνα του ενοικιου...ωστε να ριξει τις ''δυναμεις'' του αλλου:PP

Σιγουρα λοιπον εχουμε γινει καταναλωτικοι ,και για αυτο ας ειμαστε σιγουροι οτι εργαζονται στρατιες διαφημιστων.Αυτη ειναι η δουλεια τους αλλωστε , να δημιουργουν αναγκες ακομα και οταν δεν υπαρχουν.Πως θα αντισταθει καποιος ? Δεν ξερω, υποθετω οτι πρεπει να ξεκαθαρισει τις αναγκες του και να αναλογιστει τις προτεραιοτητες του.Αλλιως θα αναγκαστει να συντηρησει με καθε κοστος το τροπο ζωης που θα διαλεξει.Ο Αigeas μου απαντησε οτι ο κοσμος η μαλλον συμωνησε θα ελεγα στην προοπτικη ενως δυσοιωνου μελλοντος.Η αλλιως η θυληκοποιηση των παντων...αυτο ομολογω οτι δεν το καταλαβα επακριβως ..αλλα αφου ακομα και οι αρχαιοι ανεφεραν την γυνη σαν ενα απο τα κακα της μοιρας μας ( παραλληλα με τον σεβασμο τους ομως στη μητερα γη)..δεχομαι οτι το δυσοιωνο μελλον μαλλον πρεπει να ειναι... θυληκο :PP

Eθιξε ομως ενα μεγαλο ζητημα , την αποξενωση του συγχρονου ανθρωπου , την μεταστροφη των κοινωνικων σχεσεων σε φαστ φουντ σχεσεις πολλες φορες χωρις ουσιαστικο περιεχομενο.Γιναμε λοιπον πλουσιοτεροι σε θεαματα (οχι σε αρτο )..αλλα γιναμε φτωχοτεροι οσο αφορα την προσωπικη επαφη.Και ειναι παραξενο αυτο γιατι η εποχη μας χαρακτηριζεται απο την ευκολια επικοινωνιας...τα sms πoυ ανεφερε ο φιλος αλλα και το διαδικτυο οπωςπολλοι θα σκε φτηκατε.*εδω ειναι μια τεραστια κουβεντα αν λειτουργει αρνητικα η και θετικα *

Και ποιος ειναι ο υπευθυνος για αυτο ? Πιθανοτατα η τεχνολογια θα πει καποιος.Που οδηγει τον ανθρωπο σε μια εικονικη πραγματικοτητα...που τον καθιστα ανικανο να ζησει τη δικη του ζωη.Ισως καποια μερα να ζουμε ολοι μεσω του second life... γνωριζομαστε μεσω ιντερνετ , ζουμε μεσω ιντερνετ ,και κανουμε σεξ μεσω ιντερνετ.Ηδη γινεται ετσι δεν ειναι ? Εγω αντιλεγω ομως οτι αυτο δεν ειναι η πραγματικη αιτια αλλα το αποτελεσμα...Η πραγματικη αιτια ειναι οτι η δυσκολια και η καθημερινοτητα της συγχρονης ζωης εχουν κανει τον ανθρωπο αδιαφορο για τα παντα , για τον συνανθρωπο του ,κανοντας να χασει μερικα απο τα πιστευω του και τις αξιες του...πανε λοιπον οι φιλιες , πανε οι γειτονιες , πανε οι πλατειες που ειπε και ο φιλος ....παει και ο σεβασμος στο πελατη-φιλο.

Ολα περιστρεφονται γυρω απο μια μοναχικοτητα, ακομα και οι ταινιες τα τραγουδια κλπ ..ειναι ουσιαστικα πια ενα οπτικοακουστικο βομβαρδισμα των αισθησεων ..προσκαιρο και ανουσιο αφου δεν εχουν προθεση ουτε να προβληματισουν αλλα ουτε και να θιξουν κοινωνικες σχεσεις -προβληματα.Ποσοι τραγουδια θεωρειτε σκουπιδια ?Πολλα θα μου πειτε...και δικιο θα χετε.Τελικα μονο το θεαμα εχει σημασια...τι νοημα εχει το σεναριο..αρκει ο ηχος να ειναι dts και το καδρο οπως πρεπει.Γιατι λοιπον αφου δεν υπαρχει πια σεβασμος και ολα εχουν καταντησει φαστφουντ να περιμενουμε κατι διαφορετικο και απο την διασκεδαση ?

Φυσικα ΚΑΙ η διασκεδαση ειναι ακριβη για ολους τους λογους που προαναφερθηκαν και απο εσας.Αλλα τι προσφερει σε ανταλλαγμα ?

Και εδω υπαρχουν πολλα ερωτηματα (μια που εφτασα επιτελους στην διασκεδαση :PP)...αν οι υπηρεσιες που προσφερονται στα μαγαζια ειναι αυτες που πρεπει και αυτες που ουσιαστικα σε χρεωνουν , αν οι επιλογες για καλη διασκεδαση ειναι προσιτες σε ολους , και κυριως αν ο καθενας μας ειναι εχει τη διαθεση αλλα και την παιδεια να αναζητησει αυτη την ποιοτητα (και δεν μιλαω μονο για κεντρα διασκεδασης αλλα καθε τι πολιτισμικο ) οταν το μονο που προβαλλεται κατα κορον (και απο τα ΜΜΕ) ειναι μια υποκουλτουρα και μια αρνηση προβολης καποιων μορφων τεχνης αλλα και καλλιτεχνων ....

Υ.Γ Συνεχιστε παρακαλω και βαρατε αλυπητα..ετσι και αλλιως το θεμα απο την αρχη off topic ηταν...:lol:

Δημοσ.
γνωριζομαστε μεσω ιντερνετ , ζουμε μεσω ιντερνετ ,και κανουμε σεξ μεσω ιντερνετ.Ηδη γινεται ετσι δεν ειναι ? Εγω αντιλεγω ομως οτι αυτο δεν ειναι η πραγματικη αιτια αλλα το αποτελεσμα...Η πραγματικη αιτια ειναι οτι η δυσκολια και η καθημερινοτητα της συγχρονης ζωης εχουν κανει τον ανθρωπο αδιαφορο για τα παντα , για τον συνανθρωπο του ,κανοντας να χασει μερικα απο τα πιστευω του και τις αξιες του...πανε λοιπον οι φιλιες , πανε οι γειτονιες , πανε οι πλατειες που ειπε και ο φιλος ....παει και ο σεβασμος στο πελατη-φιλο.

με μια λέξη...δουλειές δουλειές δουλειές

Αλλά φταίει και το άλλο που παρουσιάζεις σαν το αποτέλεσμα:

-τι θα κάνεις το βράδυ

-θα πάρω να δω καμια ταινιούλα στο σπίτι

ή

-πάμε για ένα ποτάκι, καφέ να τα πούμε?

-μπα, λέω να πάμε κινηματόγραφο

ναι , αλλά στον κινηματογράφο δεν επικοινωνείς

και υστέρα δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε όλοι με την μουσική…

το πιο αηδιαστικό πράγμα στη κοινωνία μας είναι το σύγχρονο χόλυγουντ

Από την άλλη όσοι κάνουν μια σχέση συμπεριφέροντε σαν παντρεμένοι από την πρώτη εβδομάδα, ή ακόμα χειρότερα σαν τους γονείς μας…εξασφάλιση να το πω, έδεσα τον γάιδαρο, δεν ξέρω, αλλά η ουσία είναι ότι απομονώνονται από τον έξω κόσμο, φίλους κτλ.

Και πριν 10 - 20 χρόνια για να αγοράσεις ένα ρούχο έπρεπε να δόσεις τον μισό μισθό σου…για να πάρεις βίντεο να πουλήσεις το αυτοκίνητο και πιο παλιά '50 – '60 έπρεπε να δουλεύεις 6 μήνες για να πάρεις ποδήλατο και όσοι δεν πιστεύετε ρωτήστε να σας πούνε…και μάλιστα σε έγραφε και η τροχαία για παράνομο παρκάρισμα ή σου έπερνε τις πινακίδες.

Αλλα σήμερα πας στην έκθεση φτιάχνεις τα χαρτά και βγαίνεις με καινούριο αμάξι το απόγευμα…

Παντα δύσκολα ήταν διότι, μέτρο πάντα τα ανθρώπινα όρια

Δημοσ.
Αφού θες να πονέσεις γιατί δεν δοκιμάζεις πιο αργούς τρόπους;

Όχι τους κλασσικούς που είσαι στα γόνατα γιατί δημιουργείται εθισμός, μπορείς όμως άνετα να κρεμάσεις το τομάρι σου στη ντουλάπα πριν την πληρώσει κανένα ζώο.

Όχι φίλε σόρι δε γίνεται μόνο έτσι τη βρίσκω, ξέρεις είμαι πολύ άντρας εγώ και σε κάθε 3 ποστς αναφέρω τη μηχανάρα μου για να μην το ξεχάσω, σκέφτομαι να παρω και 2 πιτ μπουλ και ενα ντοπερμαν μαλιστα, γιατι ειμαι φαλλικος τυπος πολυ, ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή, αλλα επειδή σκεφτόμουν και τις άλλες λυσεις σου εγώ δεν τις εχω δοκιμασει ακομα, αυτο με τα γονατα ομως ποσο εθισμο προκαλει; Την παλευεις τωρα; Ποτε εγινε η πρωτη φορα;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντάξει ω αρχικιθαρίστα των Iron Maiden, ηνίοχε του άρματος της ιπτάμενης νότας, βασιλιά του πενταγράμμου, πολυτραγουδισμένε, πιστέ ιππότη των Venom, χιλιοστολισμένο χρυσάνθεμο των γνώσεων της μουσικής, θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνετός σ' αυτά που γράφω. Τουλάχιστον δεν θα προφέρω την λέξη "κιθάρα" ανά 2 νήματα. Τι να κάνουμε τώρα; Άλλοι κοπανάνε κιθάρες και άλλοι κοπανιόνται οι ίδιοι. Τόσο δύσκολο σου είναι να το δεχθείς;

Επισκέπτης
Δημοσ.
υπάρχουν και τα pm να λύσετε τα προσωπικά σας

ο κακός ο χιουστον

καλά τα λες.

Στειλ' το μου σε p.m

:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...