sapphire Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Έχω το εξής πρόβλημα: Μου φέρανε ένα χαλασμένο PC με τα εξής: P4 s478 3,2GHz Northwood, ASUS P4P800-X, 1x512MB RAM, Ati Radeon 9250, σκληρός maxtor 160GB και ένα τροφοδοτικό 300Watt. Μου παρουσιάζει το εξής: Ενώ ανάβει το pc, δεν κάνει κανένα beep και η οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Η κάρτα γραφικών, η μνήμη, το τροφοδοτικό και ο σκληρός δουλεύουν κανονικά, τα δοκίμασα και στο δικό μου pc. Επίσης, δοκίμασα το εν λόγω pc και με δικές μου μνήμες, με το δικό μου τροοφοδοτικό, με την δική μου κάρτα γραφικών, αλλά πάλι τα ίδια. Το εκανα και clear cmos, αφαίρεσα και επανατοποθέτησα τη μπαρατία, πάλι τίποτα. Άρα είναι ή μητρική ή επεξεργαστής ή και τα 2. Όταν το PC είναι on, ζεσταίνονται λίγο και η ψύκτρα του επεξεργαστή, και η ψύκτρα του North bridge (intel 865) και το south bridge και το chip της κάρτας γραφικών. Μήπως υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν φταίει μόνο η μητρική ή μόνο ο επεξεργαστής ή και τα 2? Άλλο παρόμοιο pc δυστυχώς δεν έχω για δοκιμές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
tempes Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Aν συνδέσεις ηχεία , θα σου πει τι βλάβη έχεις , δοκίμασε να βγάλεις επεξεργαστή να το ανοίξεις χωρίς αυτό και μετά να τον ξανά βάλεις. Eπίσης δοκίμασε άλλες μνήμες στα υπόλοιπα slot
sapphire Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Τον επεξεργαστή τον έβγαλα πολύ πιο πριν, του άλλαξα την πάστα, φύσηξα και την ψύκτρα που ήταν γεμάτη σκόνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα δοκίμασα και έβαλα τη μνήμη και στα 4 slots που έχει η motherboard, αλλά πάλι τίποτα. Επίσης, και χωρίς να τοποθετήσω μνήμη, ανάβει το pc αλλά πάλι δεν κάνει τίποτα, ούτε beep. Τέλος, το motherboard έχει ένα πράσινο led, το οποίο ανάβει μόλις πάρει ρεύμα το motherboard.
tempes Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 συνέδεσε τα ηχεία μήπως σου δίνει κάποιο μήνυμα εκεί, όχι το ηχειακι
tagmas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 'Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα . Και η δική μου μητρική είναι 478. Για πείτε ρε παίδια καμιά λύση!!!
nzeppos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Ξεθάβω το thread μετά από αρκετό καιρό για να πω ότι αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα σε PC φίλου. Κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ανάβει το PC, δουλεύουν όλα τα ανεμιστήρια, αλλά δεν έχει καθόλου σήμα στην κάρτα γραφικών, δεν ανάβει κανένα LED στο κουτί (power και HDD) ενώ μερικές φορές σβήνει μόνο του μετά από 1-2 λεπτά (στην αρχή μάλιστα έσβηνε πάντα αλλά μετά από ένα σημείο σταμάτησε να το κάνει). Στο PS2 πληκτρολόγιο δεν ανάβει τίποτα (Caps Lock, Num Lock) παρά μόνο αν το αποσυνδέσω και συνδέσω ξανά, ανάβουν για 1" όλα τα LEDs του. Ούτε από το beeper ακούγεται κάτι, δεν δοκίμασα όμως να συνδέσω πάνω του ηχεία. Δοκίμασα να ξηλώσω τα πάντα από πάνω, τα ίδια. Έβαλα άλλες κάρτες γραφικών, τίποτα. Μέτρησα όλες τις τάσεις του τροφοδοτικού, όλες φαίνονται σωστές και εντός ορίων (άντε μόνο η -12V παίζει στα -10,8). Ξήλωσα τον επεξεργαστή, του άλλαξα την πάστα, καθάρισα την ψύκτρα του, δεν διορθώθηκε τίποτα (δεν δοκίμασα όμως να ανάψω το PC χωρίς τη CPU πάνω, να δω τι θα κάνει). Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι θέμα μητρικής (μια MSI K8N Neo3) και παρήγγειλα ήδη μια ίδια από ebay. Αν έχω νεότερα θα σας πω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Το προβλημα που περιγραφεται παραπανω το εχω παθει σε 3 (ναι 3!) υπολογιστες. Επειτα απο εξαντλητικες δοκιμες (αλλαγη ολων κλπ) κατεληξα στο συμπερασμα και στις 3 περιπτωσεις οτι επροκειτο για μητρικη καμμενη. Τις 2 φορες το πηγα και σε σερβις και το ιδιο ειπανε και απτο σερβις. Ολως τυχαιως και οι 3 μητρικες ητανε ASUS. Εκτοτε απο μακρια και αγαπημενοι με τη συγκεκριμενη εταιρεια (η οποια να σημειωσω οτι ειχε και απαραδεκτη εξυπηρετηση πελατων). Στις 2 περιπτωσεις καηκε επειτα απο αλλαγη μνημης RAM και στην τριτη απο αλλαγη καρτας γραφικων. Για την ακριβεια οχι αλλαγη, αλλα κουμπωμα και ξεκουμπωμα. Τα επομενα τρια PC μου ηταν με μητρικες Gigabyte ολα και βρηκα την υγεια μου.
BELL Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 ρε παιδια μηπως φταιει η μητρικη?γιατι κ γω αυτην ειχα κ κατεληξα στο συμπερασμα οτι καηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.