Technology fan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 χτησιμοποιω εναν εξωτερικο western digital premium με τον οποιο δεν ειχα ποτε μου προβλημα, σημερα το πρωι που τον ανοιξα παω στον υπολογιστη μου και εκτος του οτι μου τον βγαζει local disk αντι για my book, οταν το παταω μου λεει disk is not formated. δε θελω να τον κανω format επειδη θα χασω τα πραγματα που και αυτο ειναι το τελευταιο που θα θελα. πως μπορω να ανακτησω τα δεδομενα μου ξερει κανεις?
koulouri Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 εχω αντιμετωπισει πολλες φορες το ιδιο προβλημα στο παρελθον! καταρχην τι λειτουργικο εχεις? Οταν ειχα XP πηγαινα στον πινακα ελεγχου-> διαχειρηση υπολογιστη->διαχειρηση δισκου πατουσα δεξι κλικ μετα ...δε θυμαμαι αλλα μετα μπορεις και μονος σου νομιζω να βρεις την ακρη επεισης αν θες 1 προγραμμα ,καλο εινια το getdataback και δοκιμασμενο!
washcloud Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 δοκίμασε πρώτα να τον βάλεις εσωτερικό,και από την recovery console (από το cd των windows) να κάνεις επιδιόρθωση σφαλμάτων με chkdsk /r. Aν δεν γίνεται τίποτα,Active Partition Recovery :Επαναφέρει χαμένα partition tables,και σαν 2η λειτουργία ανακτά δεδομένα. Αν απλά θέλεις ν' ανακτήσεις τα δεδομένα και μετά να του κάνεις φορμάτ (που το προτείνω κι όλας), pandora recovery (που είναι και free).
Technology fan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 δοκίμασε πρώτα να τον βάλεις εσωτερικό,και από την recovery console (από το cd των windows) να κάνεις επιδιόρθωση σφαλμάτων με chkdsk /r.Aν δεν γίνεται τίποτα,Active Partition Recovery :Επαναφέρει χαμένα partition tables,και σαν 2η λειτουργία ανακτά δεδομένα. Αν απλά θέλεις ν' ανακτήσεις τα δεδομένα και μετά να του κάνεις φορμάτ (που το προτείνω κι όλας), pandora recovery (που είναι και free). ξερει κανεις που οφειλεται αυτο το προβλημα? και αυτη η ανακτηση που θα κανει το pandora recovery θα ναι σαν να αντιγραφω τα αρχεια μου καπου αλλου?? με ιδια ονοματα και κατηγοριοποιησεις ή θα μου τα βγαλει του στυλ file0001,file10000 κτλπ?? και μετα τρεχα γυρευε να βρω που ηταν το καθε αρχειο?? ευχαριστω παντως αυτο θα δοκιμασω οπως και να χει απλα να ξερω τι να περιμενω!
washcloud Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 1002 μπορεί να γίνανε.Μπορεί να έχει μεγάλο πρόβλημα ο δίσκος-μπορεί κι απλά ένα "μικρό" πρόβλημα με το ρεύμα να τον έκανε να χάσει το partition table. Όσο για τα recovery προγράμματα,ναι,αυτό που κάνουν είναι ν' αντιγράψουν -ΠΡΟΣΟΧΗ- σε ΑΛΛΟ δίσκο ό,τι αρχεία βλέπουν.Τώρα,τί ακριβώς θα "δουν" από τα αρχικά τους ονόματα....παίζει. Μια δοκιμή θα σε πείσει.Άλλωστε δεν είναι "cut/paste" αυτό που κάνουν....copy/paste είναι...
rem_rem Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 χτησιμοποιω εναν εξωτερικο western digital premium με τον οποιο δεν ειχα ποτε μου προβλημα, σημερα το πρωι που τον ανοιξα παω στον υπολογιστη μου και εκτος του οτι μου τον βγαζει local disk αντι για my book, οταν το παταω μου λεει disk is not formated. δε θελω να τον κανω format επειδη θα χασω τα πραγματα που και αυτο ειναι το τελευταιο που θα θελα. πως μπορω να ανακτησω τα δεδομενα μου ξερει κανεις? Hiren's boot cd Δεκάδες εργαλεία για όλες τις χρήσεις ΤΕΛΕΙΟ
Technology fan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Hiren's boot cd Δεκάδες εργαλεία για όλες τις χρήσεις ΤΕΛΕΙΟ ευχαριστω αλλα ηδη δοκιμασα το Active Partition Recovery και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Τωρα το μονο που μενει ειναι να παρω καινουργιο εξωτερικο, και αποτι φαινεται παω για το 1tb θα κανω καινουργιο topic για κατι ψιλοαποριες που εχω. Παντως παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.insomnia 4 ever!!
washcloud Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 ...Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης... Πάντως,δεν ξέρω γι' αυτούς τους "τερατο-δίσκους"...Με τρομάζουν.Με τρομάζει η ιδέα ότι αν πάθει μια ψιλοζημιά,"κινδυνεύουν" τόσα αρχεία με τη ΜΙΑ...
Technology fan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 ...Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης... Πάντως,δεν ξέρω γι' αυτούς τους "τερατο-δίσκους"...Με τρομάζουν.Με τρομάζει η ιδέα ότι αν πάθει μια ψιλοζημιά,"κινδυνεύουν" τόσα αρχεία με τη ΜΙΑ... ποιος είναι τοτε ο ασφαλεστερος τροπος αποθήκευσης δεδομενων?? θέλω να πω οτι δεν έχεις και αλλη λύση...
washcloud Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 ...ίσως περισσότεροι δίσκοι; με 2 500άρηδες (γίγα) μειώνονται κατευθείαν οι πιθανότητες απώλειας στο 50%. Ή έστω 2 terra δίσκοι (2χ1 terra),για backup. Δεν ξέρω τί απ΄τα 2 συμφέρει πιό πολύ οικονομικά...
Technology fan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 γιατι δε φοβασαι δλδ για τα 500 gb και φοβασαι για το 1tb και τα δυο το ιδιο ειναι! ειτε χασεις 500 ειτε 1τβ το ιδιο θα νιωσεις, θελω να πω οτι δε πιστευω οτι εχει να κανει με τη χωρητικοτητα των δισκων αν θα παθει κατι, επειδη μ αυτη τη λογικη καλυτερα να χεις 2χ250γβ παρα 500γβ κ.ο.κ
rem_rem Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 ...ίσως περισσότεροι δίσκοι;με 2 500άρηδες (γίγα) μειώνονται κατευθείαν οι πιθανότητες απώλειας στο 50%. Ή έστω 2 terra δίσκοι (2χ1 terra),για backup. Δεν ξέρω τί απ΄τα 2 συμφέρει πιό πολύ οικονομικά... Σωστός. RAID 1, 1 terra..
washcloud Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 γιατι δε φοβασαι δλδ για τα 500 gb και φοβασαι για το 1tb και τα δυο το ιδιο ειναι! ειτε χασεις 500 ειτε 1τβ το ιδιο θα νιωσεις, θελω να πω οτι δε πιστευω οτι εχει να κανει με τη χωρητικοτητα των δισκων αν θα παθει κατι, επειδη μ αυτη τη λογικη καλυτερα να χεις 2χ250γβ παρα 500γβ κ.ο.κ προσωπική γνώμη εκφράζω,αλλά αν βαρέσει 1ας δίσκος των 500Gb,θα κοιτάξω τον άλλο που θα δουλεύει ακόμα και θα πω: "ούφ!!!!καλά που δεν πήρα 1 δίσκο 1Tb!..Κάτι γλύτωσα..." (γιατί μετά είτε για recovery που θα κρατήσει 1-2...μήνες πάμε,είτε κλαίμε ΟΛΑ τα αρχεία).Κι όσο αφορά τη "λογική" του "σπασίματος" σε πολλούς δίσκους,ναι, αν 2χ500 σημαίνει -50% απώλεια,τότε 4χ250 σημαίνει -25% κ.ο.κ. ...Και μπορεί όπως λες "μα τότε γιατί να μην πάρεις 2χ250,ή 2χ120 για κάθε δίσκο αντίστοιχα"....αλλά η διαφορά είναι στο μέγεθος.Όπως είπα,το 1 terra είναι ΦΡΙΚΗ αν το σκεφτείς,σαν "ποσότητα δεδομένων προς ανάκτηση".Τουλάχιστον όσο λιγότερα γίγα γίνεται,σε αναλογία με τιμή,και δυνατότητα σύνδεσης (πόσους πια να παίρνει η μητρική).Αν βέβαια "χάνεις" παίρνοντας όλο και μικρότερους δίσκους,τότε καλύτερα 1 κι έξω παίρνεις ΔΥΟ δίσκους του 1ος terra.Κι όπως είπε κι ο rem_rem,όσο μεγαλώνει η χωρητικότητα των δίσκων,τόσο νομίζω πιο "επιβεβλημένη" είναι η αγορά "ζευγαριού" αντί ενός,για να μπουν σε διάταξη RAID 1,το οποίο σημαίνει "το απόλυτο back up"... Για να το θέσω και κάπως αλλιώς,μέχρι οι solid state disks της τάξεως του ενός terra να πέσουν σε "λογικές" τιμές,το ένα terra σε συμβατικό δίσκο θα με τρομάζει,αν δεν παίζει RAID 1... Κι αν δεν γίνεται να πάρεις 2 δίσκους χ 1 terra,δες το κι έτσι: Όταν πας κάποιο ταξίδι,ή έστω έξω,τα χρήματά σου τα κουβαλάς-όταν είναι πολλά-σε ΕΝΑ μέρος;Δεν σου φαίνεται λογικό να τα "σπάσεις" σε 2 ΕΣΤΩ;;;;Μη μου πεις ότι "μ' αυτή τη λογική πρέπει να βάζεις λίγα στο πορτοφόλι,λίγα στην κάθε τσέπη,λίγα στις...κάλτσες και όπου αλλού...μπορείς".Δεν γλυτώνεις τα ΠΑΝΤΑ,αλλά το καλύτερο είναι να έχεις τουλάχιστον τα μισά στο πορτοφόλι,και τ' άλλα μισά κάπου αλλού.... Έτσι το βλέπω και για δίσκους πάνω από 100Gb...
goad2gr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 παιδια εχο το ιδιο προβλιμα με το παιδι με τιν επιπλεον σινθικι οτι μου εμφανιζι 0 χρισιμοποιημενι μνιμι.προκειται για τιν ιδια περιπτοσι? σιγγνομι για τιχον ορθογραφικα λαθι αλλα ειμαι παιδι του γρικλις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.