Προς το περιεχόμενο

καθαρισμα pc

xolloth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω ενα blower για να καθαριζω το pc,γιατι δεν ειμαι ευχαριστημενοs ουτε απο το σπρει που κυκλοφορει στην αγορα,ουτε απο την ηλεκτρ.σκουπα.

τοχει χρησιμοποιησει κανειs να μου πει εντυπωσειs;

Δημοσ.

Kαθάρισα το καλοκαίρι 60 Pc σε NetCafe με τέτοιο τρόπο.

Βολικό αν είναι πολλά τα Pc, τώρα εντάξει στο σπίτι κάθε πότε το καθαρίζεις ?

Εγώ συνήθως το αναβαθμίζω πριν σκονιστεί... :P

Δημοσ.

καθε μηνα περιπου γιατι μενω σε ισογειο και ολη η σκονη του δρομου μπαινει μεσα.

το θεμα ειναι μην αποκοληθει τιποτα απο την πιεση αυτο θελω να μου πειs.

δηλαδη τι αποσταση περιπου πρεπει να υπαρχει για ναμην εχω προβλημα.

Δημοσ.
καθε μηνα περιπου γιατι μενω σε ισογειο και ολη η σκονη του δρομου μπαινει μεσα.

το θεμα ειναι μην αποκοληθει τιποτα απο την πιεση αυτο θελω να μου πειs.

δηλαδη τι αποσταση περιπου πρεπει να υπαρχει για ναμην εχω προβλημα.

Δεν αποκολλείται τίποτα, μην ανησυχείς..τουλάχιστον εγώ που το έχω κάνει δύο φορές δεν έχει πάθει τίποτα. Μία απόσταση γύρω στα 10cm είναι ok πιστεύω..απλώς σταμάτησε τα ανεμιστηράκια για να μη γυρίζουν όταν φυσάει το blower, γιατί αν γυρίζουν ανάποδα μπορεί να καεί το μοτεράκι τους :-)

Δημοσ.

E, οκ, μην πάρεις πολύ δυνατό blower, και σε απόσταση ~10cm από την μητρική τουλαχιστον.

Να αποκολληθεί πάντως κάτι, λίγο απίθανο...

Σημαντικό είναι να μην έχεις στο ρεύμα τον υπολογιστή, να έχεις βγάλει την τροφοδοσία, και να έχεις πατήσει το power button 2-3 φορές ώστε να μην ''κουβαλάει'' καθόλου ρεύμα πάνω του.

Επίσης αν έχει μπόλικη σκόνη, κάνε την βρωμοδουλειά σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι) γιατί θα σηκωθεί σύννεφο...

Δημοσ.

xolloth κι εγω με τέτοιο blower καθαρίζω το PC μου.

Μια χαρά δουλειά κάνει μην το φοβάσαι καθόλου.

Εγώ το αγορασα απο μαγαζί με φωτογραφικές μηχανές για να καθαρίζω την φωτογραφική μηχανή μου, αλλα το χρησιμοποιώ συνήθως για το PC.

Κάθε 2μηνο του ρίχνω ένα καλό ξεσκονισματάκι. Ειδικά στην ψύκτρα του επεξεργαστή έχει φοβερό αποτέλεσμα, μιας και απομακρύνει πολύ σκόνη.

Eίναι μια μικρή "φούσκα" που ρίχνει αέρα με δύναμη, αλλα όχι με τέτοια πίεση όπως τα σπρεϊ, οπότε δεν είναι καθόλου επικίνδυνο.

Είναι σα να φυσάς εσύ με το στόμα, απλά γλιτώνεις όλη τη σκόνη που θα σου έρχονταν στα μούτρα! :lol:

Ψάξε αν μπορέσεις να βρεις το Typhoon Blower της Kaiser που έχω κι εγώ.

Eίναι γερμανικό προιόν, απο αρίστης ποιότητας υλικό και μεγάλη σε μέγεθος οπότε ρίχνει μπόλικο αέρα.

http://www.kaiser-fototechnik.de/en/produkte/2_1_produktanzeige.asp?nr=6316

6316.jpg

Δημοσ.

Θυμάμαι παλιά είχα πάρει ένα spray αέρα, το χρησιμοποίησα λίγο την πρώτη φορά και όταν πήγα να το ξαναχρησιμοποιήσω μετά απο 2μήνες είχε αδειάσει μόνο του!

Για μια χρήση τα έχουν αλλιώς εξαερώνονται?

Εντελώς απαράδεκτο.

Με το blowerακι που προανέφερα έχω βρει την υγειά μου χωρίς να πληρώνω συνέχεια για sprays. (δεν βλάπτει και το περιβάλλον)

Nα μην πάρεις όμως με μικρή φούσκα γιατί δε θα είναι αποτελεσματικό.

Όσο μεγαλύτερο σε διαστάσεις τόσο καλύτερα ώστε να ρίχνει περισσότερο αέρα χωρίς να σε κουράζουν οι πολλές μαλάξεις.

Εγώ αυτό το blower που έχω στη φωτογραφία το βρήκα στον "Φωτοδεσμό" (αλυσίδα φωτογραφικών) στα 13euro.

Yπάρχουν και κάτι μικρότερα κινέζικα που είναι πιο φθηνά, αλλα αυτό ήταν μεγαλύτερο, άριστης ποιότητας και είχε και το βουρτσάκι.

Δημοσ.

καλα τα σπρει δεν ειναι μονο οτι αδειαζουν μετα απο 2-3 χρησειs,ειναι οτι τραβανε και κολημα και οσο και να παταs δεν βγαινει ο αεραs.

μεγαλη αποτυχια λεμε.

Δημοσ.

εγω πηρα blower με 35ε και φυσαει δυνατα(350 watt)

Απλα το φυσαω απο αποσταση 30 -40 cm γιατι εχει αρκετη δυναμη για να μην κανω ζημια

Δημοσ.

Θα δεις πόσο θα σε βολέψει το blowerάκι.

Εγώ το χρησιμοποιώ παντού.

Στο πληκτρολόγιο για να φύγει η σκόνη ανάμεσα απ' τα πλήκτρα, στην TFT οθόνη υπο γωνία για να φύγουν τα σωματίδια σκόνης χωρίς να χρειαστεί να την ακουμπήσω καθόλου, στο εσωτερικό του PC, στο cooler του επεξεργαστή, στην φωτογραφική μηχανή, στα dvds κλπ κλπ.

Mην πάρεις ηλεκτρικό. Δε χρειάζεσαι τόσο δύναμη. Αυτό που σου λέω είναι χειροκίνητο και εντελώς αθώο.

Ρυθμίζεις κι εσύ την ένταση του αέρα που θα ρίξεις ανάλογα με το πόσο απότομα θα το πατήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...