Προς το περιεχόμενο

Liverpool FC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλα επαναλαμβάνω, πως αν τον άφηναν να κάνει την δουλειά του (χωρίς επιτροπές και λοιπές μπούρδες) θα το έπαιρνε.

Το πρωτάθλημα δεν θα χανόταν σε 2 ματς

• Απαντ. 619
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλα επαναλαμβάνω, πως αν τον άφηναν να κάνει την δουλειά του (χωρίς επιτροπές και λοιπές μπούρδες) θα το έπαιρνε.

Το πρωτάθλημα δεν θα χανόταν σε 2 ματς

Μα ο Rodgers είχε ελευθερία κινήσεων από τη στιγμή που ήρθε και στηρίχθηκε τόσο με χρόνο, όσο και με χρήματα. Τη χρονιά της 2ης θέσης όλα πήγαιναν περίφημα μέχρι το παιχνίδι με τη Chelsea στο Anfield, το οποίο όλοι θυμούνται και κρίνουν για την γλίστρα του Gerrard, ενώ ουσιαστικά ο Mourinho κατέβηκε αδιάφορος με μόνο μέλημα να μη χάσει. Στο επόμενο με την Palace αποφάσισε να κυνηγήσει κάποιο απίθανο σκορ για να περάσει τη City στην ισοβαθμία και έγινε ό,τι έγινε. Μόνος του το έχασε, λόγω απειρίας έστω. 

Το ζήτημα με την επιτροπή μεταγραφών πήρε διαστάσεις μόλις την επόμενη χρονιά και αφού δαπανήθηκαν κοντά στα 120 μύρια λίρες για μεταγραφές μετά την πώληση Suarez, με τις περισσότερες να μη βγαίνουν. Το ζήτημα είναι σύνθετο όμως. Αφενός ήταν και ο ίδιος μέλος της όπως έγραψα, αφετέρου δεν του φορτώνανε παίκτες αυθαίρετα, εκείνος έδινε την τελική έγκριση για να προχωρήσει η μεταγραφή. Υποτίθεται ότι η όλη διαδικασία ξεκίναγε από κάποιες λίστες με παίκτες για τους οποίους υπήρχε σκέψη, καταλήγανε σε συγκεκριμένους στόχους και ο Rodgers επέλεγε. Αυτό προφανώς μπορεί να σημαίνει ότι ο Rodgers αναγκάστηκε να επιλέξει ανάμεσα σε παίκτες που ο ίδιος θεωρούσε λύσεις Β' κατηγορίας, αλλά:

α) Κάποιοι από τους παίκτες που ήρθανε ήτανε 100% δικές του επιλογές ούτως ή άλλως

β) Δε θα ήταν καθόλου βέβαιο ότι γνωστοί και δοκιμασμένοι παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά άμεσα, world class ας πούμε θα θεωρούσαν ελκυστική επιλογή τη Liverpool, με βάση την τωρινή της κατάσταση

Κακά τα ψέματα όμως, τι παίκτες να χρειάζεσαι για να κερδίσεις τη Βασιλεία και τη Ludogorets; Σε αυτά τα 3 χρόνια, οι μόνοι παίκτες που ήρθαν και ξεχωρίζουν είναι Coutinho, Sturridge, άντε και Mignolet. Οι υπόλοιποι είναι είτε πολύ μικροί ή/και δεν έχουν παίξει ιδιαίτερα, είτε απαράδεκτοι. Φετινές μεταγραφές δεν μπορούν να κριθούν ακόμα για ευνόητους λόγους, προσωπικά πιστεύω ότι Millner και Benteke είναι καλές προσθήκες, ενώ Firmino και Ings έχουν προοπτικές. Με τόσες λίγες πετυχημένες μεταγραφές, εμένα μου φαίνεται ότι απλά ο Rodgers δεν έχει μάτι. Συνεπώς, δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω πως θα άλλαζε κάτι σε αυτόν τον τομέα χωρίς την επιτροπή.

Έπειτα, είναι και το στυλ του Rodgers. Για προπονητή που ήθελε να δουλεύει με μικρότερους παίκτες, δεν έδειξε ιδιαίτερη δουλειά στον τομέα της ανάπτυξης. Πήρε τον Sterling, τον καθιέρωσε στην ομάδα και μετά τίποτα. Πόσες φορές τον θυμάμαι να κάνει κούρσα και στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου να χάνει την μπάλα (και μαζί της όποια υποψία ευκαιρίας) επειδή προτιμούσε να τελειώσει μόνος από το να δώσει πάσα. Πόσες φορές πέφτανε παίκτες μέσα στην περιοχή για να εκβιάσουν αποφάσεις. Αυτά είναι θέματα συμπεριφοράς που ένας manager οφείλει να λύνει.

Είχε ανεξήγητες εμμονές με συστήματα και παίκτες, άλλους τους έπαιζε σε μη φυσικές γι' αυτούς θέσεις, αποδείχθηκε ανίκανος να ασχοληθεί σε οποιοδήποτε βαθμό με την άμυνα. Το πρωτάθλημα το αφήνω απ' έξω γιατί όπως είπα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά σε αυτά τα 3 χρόνια δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα κυπελλάκι της παρηγοριάς. Είχε χάσει κάθε έλεγχο από πέρυσι, φέτος δε, τελούσε υπό πλήρη σύγχυση περιμένοντας τον Coutinho να βάλει κάνα γκολ με σουτ εκτός περιοχής μπας και κλέψει τη νίκη. Από περσινές δηλώσεις του και μόνο αν τον δεις, δίνει την εντύπωση ανθρώπου που έχει πέσει σε βούρκο και δεν ξέρει πως να βγει, που έχει αποδεχτεί το τέλος του, αλλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να κρατήσει τη θέση του. Δεν τον θεωρώ καταστροφή, θα ήθελα πολύ να είχε πετύχει, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει ακόμα τον χαρακτήρα και την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε τέτοιο επίπεδο.

Το ότι είχε προαποφασιστεί η απομάκρυνση του πριν το πρόσφατο παιχνίδι με την Everton δε σημαίνει κάτι. Όπως είπα, είχαν επαφές με Klopp και είναι λογικό από την πλευρά τους να διαχειριστούν χρονικά την κατάσταση. Θα ήταν αφελές να χάσουν την ευκαιρία, γιατί μαζί του αγοράζουν την αποδεδειγμένη ικανότητα του να δουλεύει με ό,τι έχει, αλλά και κάτι που ο Rodgers δεν μπορεί να προσφέρει ο ίδιος. Την προοπτική του να προσελκύσει παίκτες και να κάνει τη διαφορά στις μεταγραφές.

Επεξ/σία από slipknot
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πολύ ωραία ανάλυση.  Και αυτό και το προηγούμενο μήνυμα.

Δεν το συζητώ, εφόσον μπορούσαν Κλοπ, άριστα έκαναν και τον πήραν.

Τον Ρότζερς τον βλέπω σε καμιά Νιούκασλ, μόλις πάρει πόδι ο ομπρελάκιας. Φέτος η Λίβερπουλ ήταν οικτρή, πάντως, και δεν μπορεί να παραπονιέται πως τον αδίκησαν. Ή το ήξερε πως θα έφευγε, ή το ψυχανεμιζόταν, στην τελευταία συνέντευξη τύπου ήταν να τον κλαίνε οι ρέγγες.

• Like 1
Δημοσ.
Τον Ρότζερς τον βλέπω σε καμιά Νιούκασλ, μόλις πάρει πόδι ο ομπρελάκιας. Φέτος η Λίβερπουλ ήταν οικτρή, πάντως, και δεν μπορεί να παραπονιέται πως τον αδίκησαν. Ή το ήξερε πως θα έφευγε, ή το ψυχανεμιζόταν, στην τελευταία συνέντευξη τύπου ήταν να τον κλαίνε οι ρέγγες.

Πολύ φοβάμαι ότι αν καταλήξει εκεί, θα κάνει μεγαλύτερο κακό στην καριέρα του. Απ' ότι έχω διαβάσει, ο ιδιοκτήτης τους δε φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα για την ομάδα, ενώ φαίνεται μάλιστα να ψάχνει να την πουλήσει. Με αυτό το δεδομένο δεν ξέρω τι στήριξη θα είχε. Το χειρότερο όμως είναι ότι, αναλογικά, ένα τμήμα των οπαδών της έχει το ίδιο πρόβλημα με τους αντίστοιχους της Liverpool: έχουν κολλήσει στο παρελθόν και μάλλον έχουν παράλογες απαιτήσεις. Πέρυσι φαγώθηκαν με τον Pardew και από τη στιγμή που έφυγε, τα πηγαίνει, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά με την Palace. Εγώ τον βλέπω καλύτερα σε Sunderland ή Villa θα έλεγα.

Δημοσ.

Παρόλο που'μαι man united, θαρρώ πως με κλοπ η λιβερπουλ θα γίνει ξανά ΠΟΛΥ μεγάλη ομάδα. Με πείθει πολύ αυτός ο προπονητής...

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως θέλει συστηματική δουλειά για να γίνει ομάδα αυτό που είδα σήμερα με την Τότεναμ. Και ενίσχυση, σε όλες τις γραμμές.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ φοβάμαι ότι αν καταλήξει εκεί, θα κάνει μεγαλύτερο κακό στην καριέρα του. Απ' ότι έχω διαβάσει, ο ιδιοκτήτης τους δε φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα για την ομάδα, ενώ φαίνεται μάλιστα να ψάχνει να την πουλήσει. Με αυτό το δεδομένο δεν ξέρω τι στήριξη θα είχε. Το χειρότερο όμως είναι ότι, αναλογικά, ένα τμήμα των οπαδών της έχει το ίδιο πρόβλημα με τους αντίστοιχους της Liverpool: έχουν κολλήσει στο παρελθόν και μάλλον έχουν παράλογες απαιτήσεις. Πέρυσι φαγώθηκαν με τον Pardew και από τη στιγμή που έφυγε, τα πηγαίνει, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά με την Palace. Εγώ τον βλέπω καλύτερα σε Sunderland ή Villa θα έλεγα.

Εγώ πάντως τον βλέπω να γίνεται Moyes νούμερο 2 

Δημοσ.

Πάντως θέλει συστηματική δουλειά για να γίνει ομάδα αυτό που είδα σήμερα με την Τότεναμ. Και ενίσχυση, σε όλες τις γραμμές.

Α γειά σου!!! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Παρά την ψυχρολουσία στην αρχή, η Λίβερπουλ δεν πανικοβλήθηκε. Ευτύχησε να ισοφαρίσει σε καίριο σημείο και, από τη στιγμή που πέρασε μπροστά, δεν υπήρχε επιστροφή για αυτή την Τσέλσι.

Δεν ξέρω αν η Τσέλσι θέλει να διώξει το Μουρίνιο (οι παίκτες, δηλαδή, γιατί ο Αμπράμοβιτς αν θέλει δε χρειάζεται δικαιολογίες). Νομίζω αν ήθελαν να τον φάνε, τον έτρωγαν στο κύπελλο, όπου πάλεψαν δυνατά μέχρι τέλους και ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις. Θα πει κάποιος, "ναι, αλλά στα πέναλτι..." Δε σημαίνει αυτό ότι τον αγαπούν όλοι εκεί μέσα, βέβαια. Αλλά, να τον φάνε, δε νομίζω.

Εγώ θεωρώ πως ο Μουρίνιο έχει χάσει την ψυχραιμία του. Γκρινιάζει, αισθάνεται (ή είναι, άλλη κουβέντα αυτή) κυνηγημένος, έδωσε μια οικτρή συνέντευξη σήμερα μετά τον αγώνα. Προπονητής με τέτοια ψυχολογία είναι αμφίβολο αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Πρέπει πρώτα να στρώσει τα δικά του θέματα.

Πάντοτε ήταν φωνακλάς και "έπαιζε" τον Ξανθόπουλο, προσφυγόπουλο κυνηγημένο κτλ., απλά τώρα έχει ξεφύγει το πράγμα.

Δημοσ.

Μαλον εισαι ο μονος , γιατι και προχτες εκανε ματσαρα παλι.

Τρεχει για δυο αμυντικα χαφ. 

Οι Αγγλοι τον αποθεωνουν .. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...