Προς το περιεχόμενο

Liverpool FC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το άρθρο του Μιχάλη Τσώχου, ενός δηλωμένου οπαδού της Arsenal, μετά το χθεσινό τελικό.

Τι απ’ αυτά δεν μπορούν να καταλάβουν στο Merseyside?

"Ένας χαμένος τελικός που μπορεί να κάνει καλό στη Λίβερπουλ

• 05/05/2012, 21:35

Είναι είδωλο των οπαδών και θρύλος για την ομάδα.

Είναι πιθανότατα ιδανικός για εμψυχωτής.

Για να τον βλέπουν οι σημερινοί παίκτες και να θυμούνται τι έκανε κάποτε αυτή η ομάδα με αυτόν μέσα. Μέχρι εδώ τα καταλαβαίνω όλα για τον Κένι Νταλγκλίς.

Από αυτό το σημείο μέχρι το να κάτσει στον πάγκο για παραπάνω από δύο τρεις μήνες εκτάκτου ανάγκης, είναι καταστροφικό για την Λίβερπουλ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Αυτή η ομάδα έχω ξαναγράψει ότι έχει την πιο βαριά φανέλα στον κόσμο. Νομίζω πιο βαριά κι από αυτήν της Ρεάλ ή της Μίλαν ή της Μπάγερν. Ίσως και να την κάνουν τόσο βαριά οι οπαδοί της, δεν ξέρω τι να πω. Από την άλλη τόσο βαριά φανέλα, χωρίς πρωτάθλημα για πάνω από 20 χρόνια δεν έχει υπάρξει πουθενά στον κόσμο και ούτε νομίζω θα υπάρξει ποτέ. Δεν μπορώ να φανταστώ τι Ρεάλ ή την Μπάρτσα 20 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Ούτε φυσικά την Μίλαν ή την Μπάγερν.

Από την άλλη όταν μιλάμε για ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Πρέμιερ Λιγκ και εσύ ως Λίβερπουλ βαδίζεις για χρόνια τώρα με προπονητές όπως ο Ουγιέ ή ο Νταλγκλίς , ακόμη ακόμη και ο Μπενίτεθ, τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν.

Εδώ και 1,5 χρόνο ο Νταλγκλίς τρέχει την Λίβερπουλ, έχει χαλάσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και κατάφερε να την απομακρύνει κι’ άλλο όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και σε ποιότητα από τις καλύτερες ομάδες στην Αγγλία.

Την αλήθεια για μία ομάδα την λέει πάντα το πρωτάθλημα, εκεί που δεν υπάρχει θέμα κλήρωσης, θέμα μίας βραδιάς, αλλά εκεί μετράει η ποιότητα και η διάρκεια. Και εκεί η Λίβερπουλ έμεινε όγδοη, 31 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρώτο, αλλά και 12 από τον τέταρτο και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λίβερπουλ είναι σε ρόστερ και ποιότητα ως ομάδα πάρα πολύ πίσω από τις δύο Μάντσεστερ, ενώ σίγουρα απέχει από την Τσέλσι και την Άρσεναλ και πλέον είναι πίσω, σίγουρα από την Τότεναμ και ενδεχομένως και από τη Νιούκαστλ. Και αυτό λόγω των απίθανα λανθασμένων επιλογών που έχουν γίνει χρόνια τώρα στο μεταγραφικό σχεδιασμό.

Για αυτό λέω ότι ίσως και να της κάνει καλό αυτή η απώλεια. Μπορεί να καταλάβουν ότι τον Νταλγκλίς μπορούν να τον κάνουν άγαλμα, πρόεδρο, Γενικό δεν ξέρω και εγώ τι, αλλά ήρθε η ώρα να πληρώσουν και να πάρουν έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης. Έναν (αναφέρω τυχαία ονόματα) Μουρίνιο, Καπέλο, Γκουαρντιόλα, έναν τέλος πάντων από τους πέντε έξι κορυφαίους προπονητές στον κόσμο που ποτέ δεν είχαν τα τελευταία 20 χρόνια. Όταν θα το κάνουν αυτό και θα πάρουν το πρώτο πρωτάθλημα, ίσως να πάρουν και δύο και τρία και πέντε στη σειρά. Και βέβαια αφού τον αφήσουν για κανά δύο χρόνια να δουλέψει. Διότι ακόμη και ο Μουρίνιο αύριο το πρωί να πάει στη Λίβερπουλ, πρωτάθλημα του χρόνου δεν παίρνει. Σε δύο ή σε τρία χρόνια μπορεί, του χρόνου αποκλείεται. Είναι πολύ μεγάλη η απόσταση που έχει να καλύψει από τους πρώτους.

Στην Τσέλσι αυτός ο τίτλος, ίσως να αποδειχτεί το μόνο γλυκό κομμάτι της χρονιάς, ή ίσως να αποδειχτεί το καλύτερο ορεκτικό για την πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της. Θα το ξέρουμε μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. "

http://www.sport-fm.gr/article/550648

YNWA!

• Απαντ. 619
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η Warrior μας το εκανε μπορντο το χρωμα...WTF δηλαδη,ενταξει μας δινει 13 εκ. λιρες παραπανω απο την adidas(25 συνολικα)αλλα μην μας αλλαξει και το χρωμα :-D Κατα τ'αλλα ωραιο το touch πισω στη φανελα στο υψος του αυχενα, με το '96'.

AskdAXTCQAAyZmL.jpg

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αρκετά συμπαθής φιγούρα και "τίμιος" ποδοσφαιριστής. Τεχνικά δεν ήταν άριστος, αλλά πάντα το πάλευε και έπαιζε για τη φανέλα.

Δημοσ.

Παιδια δεν ξερω αν ο Rogers κανει για liverpool καλος προπονητης αλλα θα αντεξει το βαρος του συλογου? Επιπλεον η liverpool θελει παικτες περισυ σπαταληθηκαν ενα καρο λεφτα για να ερθει ο αμπαλος adams o ανυπαρκτος henderson και το αιωνιο ταλεντο ο downing. H liverpool εχει ενα κακο συνηθειο τα τελευταια χρονια οποιος παικτης κανει καλη χρονια στην Σγγλια παει και τον αγοραζει ακομα και αν κανει καλη μονο μιση χρονια οπως ο carrol

Δημοσ.

Παιδια δεν ξερω αν ο Rogers κανει για liverpool καλος προπονητης αλλα θα αντεξει το βαρος του συλογου? Επιπλεον η liverpool θελει παικτες περισυ σπαταληθηκαν ενα καρο λεφτα για να ερθει ο αμπαλος adams o ανυπαρκτος henderson και το αιωνιο ταλεντο ο downing. H liverpool εχει ενα κακο συνηθειο τα τελευταια χρονια οποιος παικτης κανει καλη χρονια στην Σγγλια παει και τον αγοραζει ακομα και αν κανει καλη μονο μιση χρονια οπως ο carrol

Ο Rodgers μου φαίνεται μια χαρά : νέος, φιλόδοξος, με πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού. Για να πω την αλήθεια τον προτιμώ απ' τον Martinez που είχε ακουστεί. Η μόνη μου ένσταση είναι στην κατοχή μπάλας, ελπίζω τη νέα σεζόν να μη βλέπουμε ένα εκατομμύριο πάσες. Το αν θα αντέξει την πίεση θα φανεί, ελπίζω να τον αφήσουν να δουλέψει. Έτσι κι αλλιώς πρωτάθλημα δεν πρόκειται να πάρει στην πρώτη του σεζόν, μπορεί μάλιστα να μην τερματίσει καν στην πρώτη τετράδα, το κυριότερο όμως είναι να χτίσει ομάδα. Προφανώς η Liverpool είναι ένα σκαλοπάτι γι' αυτόν μετά τη Swansea και νιώθει έτοιμος.

Κακά τα ψέματα, παγκόσμιας κλάσης προπονητής δεν πρόκειται να έρθει τώρα στην ομάδα. Πιστεύω μάλιστα ότι αυτό το λεγόμενο βάρος του συλλόγου κρατάει την ομάδα πίσω. Η Liverpool έχει μεγάλη ιστορία, αλλά εδώ και χρόνια έχει μείνει πίσω. Δε γίνεται να μένουμε στο παρελθόν και να περιμένουμε επιτυχίες απλά και μόνο λόγω φανέλας. Ο ανταγωνισμός της Premier League είναι πλέον τεράστιος. Όσον αφορά τους παίκτες, πιστεύω πως θα υπάρξουν μεταγραφές, ουσιαστικές ελπίζω. Πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές δύσκολα θα έρθουν, δεν είναι ανάγκη όμως να δώσεις άπειρα μύρια. Η Newcastle ας πούμε πήρε μερικούς αξιόλογους και φτηνούς παίκτες απλά γιατί έχει καλό τμήμα scouting.

Δημοσ.

Η ομαδα θελει αναδομηση σε ολους τους τομεις.Scouting,ιατρικα τιμ,ποδοσφαιρικη φιλοσοφια,παικτες.Το δειγμα του Ροτζερς ηταν θετικο περσι οπως και το στυλ που θελει να περασει.Παραμενει ομως ενα στοιχημα κι'αυτος,αλλο μεγεθος η Σουονσι αλλο εμεις και μενει να δουμε κατα ποσο θα μας αλλαξει το στυλ του ποδοσφαιρου σε καλυτερο απ'οτι ειδαμε περσι σε πολλα ματς.Οπως ειπε και ο slipknot,πρωταθλημα δεν θα παρει την πρωτη χρονια ουτε ισως εξοδο στο ΤΣ.Λιγκ.Ελπιζω να μην αρχισει η μανουρα και να τον αφησουν να δουλεψει.Οπως ειπε και ο ιδιος,θα χρειαστει χρονο.Τελος για τα λεφτα,διαβαζω οτι θα εχει γυρω στα 30 εκ.λιρες συν οτι παρει απο μεταγραφες.Αν ισχυει αυτο,δεν ειναι ουτε λιγα ουτε και παρα πολλα.Ελπιζω να παρει σωστους παικτες που θα ταιριαξουν στο συστημα και στην καινουργια φιλοσοφια.

Δημοσ.

+1 και στους τρείς.

Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι έξω από το γήπεδο. Από εποχή Ουγιέ, όλοι αυτοί που έχουν επιλεγεί να τρέξουν την ομάδα ήταν από ιδιοτελείς μέχρι ανεπαρκείς. Όλα αυτά τα χρόνια ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά σε λάθος επιλογές παραγόντων και κατά συνέπεια σε λάθος επιλογές προπονητών & παικτών.

Γίνονται λάθη και σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων. Δεν μπορείς φέτος να βγαίνεις και να λες ότι επειδή έχω πολλούς οπαδούς στο εξωτερικό θέλω να αποσυρθώ από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων εξωτερικού και να τα διαπραγματευτώ μόνος μου. Δεκαπέντε μέρες μετά σε πυροβόλησαν στο εκτός έδρας ματς με την Φούλαμ.

Δεν μπορείς, ενώ όλοι στο Wembley τραγουδούν το “God save the Queen”, εσύ να τραγουδάς το “God save our great team” ή να γιουχάρεις. Μείνε σιωπηλός. Μην τους δίνεις αφορμές να σε ξανακάνουν reset, όπως σ’ έκαναν την εποχή του Heysel.

Εδώ πριν μερικά χρόνια, προσπάθησαν να σου φορτώσουν ακόμη και την ευθύνη για το Hillsborough, χρησιμοποιώντας το γνωστό χαρτί υγείας “Sun”.

Ναι, διαχρονικά είσαι ένα από τα πέντε top club της Ευρώπης.

Ναι, δεν φοράς t-shirt φοράς μαντέμι και γι΄αυτό στα χειρότερά σου τα τελευταία πενήντα χρόνια και έχοντας 22 χρόνια να πάρεις πρωτάθλημα είσαι η τέταρτη ομάδα παγκοσμίως σε πωλήσεις φανέλλας (900000 πέρυσι, εκτός νησιού).

Ναι, ναι, ναι χίλια ναι…αλλά λίγη διπλωματία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Διορθώνουμε τα του οίκου μας με τους κατάλληλους ανθρώπους στα διοικητικά πόστα και βελτιώνουμε τις δημόσιες σχέσεις μας.

YNWA

http://www.youtube.com/watch?v=Ca52fsOZjAU

Δημοσ.

Σωστα ειναι και το PR thing σε διοικητικο επιπεδο γι'αυτο διωξανε τον επι χρονια υπευθυνο επικοινωνιας,Ian Cotton,και τον αντικαταστησανε με αλλον.Με τον Σουαρεζ κυριως,χαθηκε το μπαλακι στο PR.

Δημοσ.

Κατ' εμέ η ομάδα έχει πρόβλημα στα τελειώματα. Όταν ήρθε ο Rodgers και βγήκε προς τα έξω η φιλοσοφία του περί κατοχής και passing style, πολλοί άρχισαν να ελπίζουν πως θα εφαρμόσει έναν "ισπανικό" τρόπο παιχνιδιού. Όπως έγραψα πριν έχω μια ένσταση σε αυτό, γιατί αφενός δε μου αρέσει να βλέπω άπειρες πάσες, με εκνευρίζει, αφετέρου τη σεζόν που μας πέρασε η Liverpool είχε μέσο όρο 55% κατοχή και 80-81% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες. Τα στατιστικά αυτά δεν είναι τέλεια, ούτε κι άσχημα όμως. Όσο κι αν βελτιωθούν, αν δεν τελειώνεις σωστά τις φάσεις δεν πρόκειται να επωφεληθείς. Και εξηγούμαι: Ενώ η Liverpool τα πήγε αξιόλογα σε παιχνίδια με μεγαλύτερες ομάδες, πέταξε βαθμούς σε άλλα με μικρότερες. Βαθμοί που θα μπορούσαν να της "χαρίσουν" υψηλότερη θέση ή να κρίνουν μια σεζόν αν η Liverpool ήταν ισχυρότερη και πήγαινε για περισσότερα. Ενώ δε μου αρέσει να μιλάω για τύχη, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα είχε 29 δοκάρια μόνο στο πρωτάθλημα, ε πρέπει να σε θέλει και λίγο... Και φυσικά, υπήρξαν αντίπαλοι τερματοφύλακες που έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις (ηρωικές για την ομάδα τους βασικά) και έκοψαν 2 ποντάκια από το σακούλι.

Σε θέμα μεταγραφών δε ξέρω τι θα γίνει, αλλά έχω μια αίσθηση ότι η ομάδα χρειάζεται τερματοφύλακα. Ο Reina δεν έχει κάνα σοβαρό ανταγωνισμό για τη θέση και μπορεί να χαλαρώνει κατά καιρούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...