Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι η καλύτερη Υδρόψυξη και γιατί?

kobogia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δλδ? Τι σημαινει eraτος? Υπαρχει καποια φορμουλα που μπορω να υπλογισω ποια ειναι η κανονικη του θερμοκρασια;

BTW ετρεξα 3dmark 06 και μου πηγε το GPU 63 βαθμους (ειτε το Pump ειναι στην χαμηλοτερη ειτε στην υψηλοτερη ταχυτητα) ; Ειναι φυσιολογικο αυτο; διοτι διαβασα με w/c δεν επρεπε να ξερπερναει τους 50 ... Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται ενω τα εχω κανει ολα σωστα και πολυ προσεκτικα και δεν ειμαι και πρωταρης σε θεματα hardware γενικως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν τα temps στο 6400 φαίνονται αρκετά καλά (για τα ύλικά του loop) και μην ξεχνάς ότι η 8800 πιάνει 90C χαλαρά σε load, κάτι αντίστοιχο με τη δική μου 1950XTX. Το περίεργο είναι ότι εμένα και 10 ώρες να τρέχει παιχνίδια θα είναι κολλημένη στα 45 (άντε να πάει 47), ενώ εσένα εκτινάσσεται 15C ++ πάνω :confused: ...

Για τον 8400 δεν το συζητώ, κάτι πρέπει να παίζει με το εν λόγω τσιπάκι. Πώς γίνεται δλδ ο δικός μου ο 3.4GHz Prescott (γνωστός και ως "φούρνος") να δουλεύει γύρω στους 48-50C με διπλό ψυγείο και στο ίδιο loop με την προαναφερθείσα 1950, και ένας 8400 να έχει ίδιους βαθμούς σε loop με τριπλό ψυγείο; :rolleyes:

Λοιπόν:

1. Δώσε μία photo με το σύστημα (να φαίνεται καθαρά το loop) και κυρίως το ψυγείο.

2. Δώσε τα υλικά άλλη μία (γιατί είπες "πάνω κάτω τα ίδια που έγραψα") και κυρίως εσωτερική διάμετρο tubing και CFM των fans.

3. Δώσε το τύπο του OC που έκανες (με ή χωρίς πειραγμένο Vcore, FSB κτλ κτλ).

Αν όντως ο 8400 έχει πρόβλημα με τα sensors, εγώ θα ζητούσα τα λεφτά πίσω και θα περίμενα καινούργια cpu, γιατί το πιο πιθανό όλοι οι 8400 να είναι της ίδιας παρτίδας (στο συγκεκριμένο κατάστημα). Και δουλεύεις με τον 6400 μέχρι τότε... εκτός και αν χρειάζεσαι το pc με τον 6400.

PaPpaS_gr era = εποχή αν θυμάμαι καλά με τα πολλά αντί να γράψω είναι από την παρτίδα που είχε πρόβλημα με τους σενσορες έγραψα αυτό rma περνάει κανονικά άμα θες αλλά μόνο αυτό είναι το πρόβλημα του οπότε είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα και εμένα η μητρική μου σε αυτόν που έχω τώρα ενώ έχω 22*C idle διαβάζει 55*C και εγώ μετράω με θερμόμετρο για load δεν κάνω θέμα 45 έχω με 1,6v sta 3600Mhz και η μητρική βαράει 100αρια

Athanasios2104 ΜΗΝ κάνεις συγκρίσεις σε 2 διαφορετικά gpu ειδικά όταν δεν είναι στα ίδια nm, δεν ξέρω τι ξέρεις από Wc αλλά εγώ θα έλεγα οτι δεν ξέρεις πολλά αν και διαβασμένος γιατί σε βλέπω κολλημένο σε μια εταιρία μόνο η θερμοκρασία έχει πολλούς παράγοντες....

Έλεος βρε spammeri :-D !

@Vatos: Για το WC όπως και για κάθε εφαρμογή ψύξης σε ενδιαφέρει ο ρυθμός απαγωγής θερμότητας (να είναι πάντοντε μεγαλύτερος από τον ρυθμό παραγωγής θερμότητας) και η επιφάνεια ψύξης να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη... επομένως τα nm που αναφέρεις όντως παίζει ρόλο (στη σύγκριση 1950 - 8800), άλλα μην ξεχνάς ότι αν και έχεις περισσότερα τρανζίστορς στη 8800, έχεις όμως και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας (ακριβώς επειδή δουλεύουν στα 65nm και τα ρεύματα διαρροής είναι μικρότερα)... το τελικό αποτέλεσμα, από την δική άποψη (που βασίζεται σε αυτά που έχω σπουδάσει και ψάξει ως τώρα), είναι ότι η 1950 με την 8800 παρουσιάζουν την ίδια θερμοκρασιακή συμπεριφορά οπότε και η ψύξη με τον ίδιο εξοπλισμό μπορεί να τεθεί υπό σύγκριση. Πάντως, για να μην ξεφύγουμε από το θέμα, αν θες στείλε μου pm να το συζητήσουμε περαιτέρω :-)....

(ps: και δεν είμαι κολλημένος στην ATI, αν αυτό εννοείς, άλλωστε δεν μου δίνουν ποσοστά από κει μέσα για να τους στηρίζω :-D)

αφού λες οτι το σπουδάζεις και το ψάχνεις περίμενα να καταλάβεις γιατί δεν τα συγκρίνουμε, δεν θα προβώ σε εξηγήσεις λες οτι το ψάχνεις και οτι το σπουδάζεις σου ξαναλέω οτι 8800 και 1950 δεν τις συγκρίνουμε αν θες να συγρίνεις φτιάξε ένα dummy load να έχεις πάντα την ίδια παραγωγή θερμότητας οι κάρτες που λες απλά και αποδεδειγμένα από πολλά άτομο και από εμένα που πέρασαν και οι 2 από τα χέρια μου δεν έχουν την ίδια θερμική συμπεριφορά έτσι απλά αν θες να βάλουμε και τρανζίστορ μέσα και ισχύς πάμε αλλού αλλά και πάλι δεν θα βγουν ίδιες όπως δεν μπορείς να συγκρίνεις τον prescott σου με έναν 6400 για πολλούς και διάφορους λόγους απο πλευρά αρχιτεκτονικής πάλι μέχρι απο την κοιλιά που κάνει το καπάκι του

Λοιπον παρακατω ειναι οι εικονες.

Τα πραγματα ειναι : για pump MCP655 , radiator GT Stealth III, Dtek Fuzion για CPU και Dtek VGA για VGA . H εσωτερικη διαμετρος της σωληνας ειναι 1/2" . Το CFM απο τα ανεμιστηρακια ειναι 40 και εχω 6 σε push/pull . Μεσα στο κουτι δε , εχω εαν 12αρη και 2 8αρηδες που φυσανε προς τα μεσα και ενας ρουφαει απο πανω...

Ολο το loop φαινεται στις εικονες και εχω κανει τις περισσοτερο κοντινες αποστασεις που μπορω ωστε να μην τσακισουν πουθενα οι σωληνες. Tank δεν εχω βαλει γιατι εχω βαλει το ταφακι .Το συστημα εχει εξαερωσει πληρως φυσικα.

Κι εγω πιστευω οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε ΑΤΙ με me nvidia διοτι εχουν εντελως διαφορετικη αρχιτεκτονικη.Εψαξα για θερμοκρασιες και ειδα οτι η 8800GTX σε loop με CPU καπου εκει κυμαινεται, οποτε πρεπει να ειναι ενταξει...

Οσον αφορα τον Ε8400 μαλλον θα τον αλλαξω με κανα Q6600 . Δεν ξερω αλλα με εχει προβληματισει πολυ.

Οσον αφορα θερμοκρασιες τις ειπα σε 2-3 ποστ πριν. Και φυσικα και στα 2 CPU ειναι σε στοκ ρολογια δεν εχω κανει ακομα o/c.

0852bca903.jpg

Δεν θελω σχολια για την παντοφλα...

00a4e7819a.jpg

4682067ebe.jpg

ωραια δουλεια φιλε τουμπανο το συστηματακι σου,βαλε και στο chipset μετα μλοκ το mcw30 της swiftech,καλη φαση και το Τ αλλα με 20euro μπορουσες να παρεις το μικρο τανκ που εχω

Πάρα πολύ καλή δουλειά φίλε PaPpas, εύτακτο και με μικρό μήκος σωληνώσεων, χαλαρά "ρίχνει" πολλά wc stups από OVN που γίνεται ΤΟ μπάχαλο με τα καλώδια :-) .

Βάλε και τον Q και νομίζω θα είσαι comple.

PS: Θερμοκρασιακή συμπεριφορά = 100C σε load, 50C σε idle (τα λέω στρόγγυλα για να μην περιαυτολογούμε). Οι επιφάνειες είναι πάνω κάτω ίδιες (3-4 τ.εκ). Επομένως μπορείς να εφαρμόσεις τα ίδια υλικά ψύξης και να πάρεις περίπου την ίδια ψύξη. Τωρα αν η μία έχει HDR+AA+SQWUIAHK ενώ η άλλη HJW+NLKA++, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ, γιατί όταν μιλάμε για ΨΥΞΗ εσύ βλέπεις μόνο μία επιφάνεια (τσιπάκι) και τί ζέστη παράγει. Σίγουρα μπορεί ο ΡΥΘΜΟΣ παραγωγής θερμότητας από 50 -> 100 στις δύο κάρτες να είναι διαφορετικός (η μία να τα πιάνει σε 60 sec και η άλλη σε 120 sec πχ), άλλα εσένα σε ενδιαφέρει πόσα Watt αφαιρούνται στη μονάδα του χρόνου και τίποτα άλλο...

Λοιπον παιδες οριστε και τα πρωτα screenshot με τον Q6600 σε στοκ χρονισμο .

62a2efe308.jpg

ΚΑι μετα απο το στρες τεστ :

f5ec64b54f.jpg

Μην σας κανει εντυπωση η ωρα... Αυτη φωτο ειναι μετα το πρωτο τεστ ενω η πανω μετα απο το 3 διοτι εχασα τα πρωτα 2...

Παιδια ευχαριστω για τα σχολια σας περι της μοντας... Εγω και ο kobogia φαγαμε 12 ωρες για να βγει αυτο το πραγμα και ακομα εχει κατι μαζεματακια αλλα τα πολλα φυγανε. Βεβαια τωρα περιμενω και σχολια για τις θερμοκρασιες να δουμε τι καναμε...

Λοιπον και τωρα περνω σε καποιες ερωτησεις:

1) Ειναι φυσιολογικο που το CPU temp ειναι πιο κατω απο τα core temps? Διοτι με τον Ε6400 ηταν ακριβως το αντιθετο...

2) Επειδη θελω να αρχισω τα O/c εδω για να δικαιολογησω καπως τα λεφτα που εσκασα, ποια θερμοκρασια πρεπει να παιρνω "σοβαρα" ; Δλδ οταν λεμε οτι ενας επεξεργαστης φτανει 50C σε full load εννοουμε το CPU temp και οχι τα core temps ετσι;

Περιμενω καποια απαντηση σε αυτα για να αρχισω την διαδικασια... Ευχαριστω για τον χρονο σας...

Μόλις έκανα και εγώ την παραγγελία... (Δεν μπόρεσα να αντισταθώ...):rolleyes:

Σε λίγες μέρες πιστεύω να έχω τα πράγματα και να ξεκινάω να φτιάνχω και εγώ...

(Ελπίζω να είναι ξεκούραστος ο PapPas για να βάλει ένα χεράκι...:-D)

Θα δείτε τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες λοιπον...Ελπίζω να γίνουν όλα έτσι όπως τα έχω σχεδιάσει.:fear:

CU

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...