HighT3ch Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Καλα το να δεις μια διαφορα 5 βαθμων σε ενα loop δεν ειναι μικρη διαφορα. Εδω αλλοι καθονται και πασαλειβουν και ξαναπασαλειβουν με παστες μεχρι να βρουν το τελειο πατημα για να κερδισουν μισο και ενα βαθμο παρακατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEKROMA Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 ναι αλλα με την αεροψηξη εχει τεραστεια διαφορα ακομη και το 745 οπως και να εχει η custom δεν συμφερει απο θεμα τιμης απλα ειναι για αυτους που γουσταρουν την ποιοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaPpaS_gr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Λοιπον ας σας πω την σκεψη μου και διορθωστε με εαν εχω λαθος. Πρωτα απο ολα εφτιαξα το παρακατω συστημα που εχω επισυναψει.Η συνολικη τιμη του δε ειναι στα 329 ευρω. Και θα σας εξηγησω γιατι διαλεξα αυτα και πειτε μου την γνωμη σας. Καταρχην να πω το hardware μου : Το CPU θα ειναι ειτε ο Q6600 ειτε ο Ε8400 (αφου ολο το θεμα γινεται για το gaming στην περιπτωση μου ) ειτε ο Q9300 οταν ερθει με το καλο και δουμε οτι αξιζει σε σχεση με τον Q6600. Εχω μια 8800GTX και φυσικα θα γινει και σε αυτην καποιος υπερχρονισμος . Το κουτι μου ειναι το Coolermaster Stacker CM-801 και εχει μια αεροτουρμπινα (30cm νομιζω ) που τραβαει αρκετο εξωτερικο αερα και τον ριχνει απευθειας πανω στην mobo , εναν 8αρη στο πανω μερος του κουτιου , αλλον εναν στο πλαι του , μπορουν ανα μπουν αλλοι 2 8αρηδες στο πισω κατω μερος του κουτιου , εχει επισης εναν 12αρη στο πισω μερος κατω απο το τροφοδοτικο και εναν 12αρη στο μπροστα κατω μερος , μπροστα απο τους σκληρους ακριβως. Ελπιζω να πηρατε μια εικονα γιατι μπερδευτηκα και ο ιδιος που τα γραφω. Πιστευω αυτα ειναι τα απαραιτητα που πρεπει να ξερει καποιος για να μου πει για την υδροψυξη που θελω να κανω.Αλλαζω παραγραφο μην φυγετε. Λοιπον , στηριζομενος πανω στο συστημα του Vatos_Locos εκανα κατι αλλαγες και θα εξηγησω γιατι (η αληθεια ειναι οτι ξερω καλυτερα απο ολους και απλως ρωταω για να δω εαν ξερετε κι εσεις) . Καταρχην μου αρεσε η ιδεα του Τ-fitting αντι του tank διοτι το συστημα εξαερωνει βασικα μονο του και ειναι πιο ευκολο να παρατηρησεις την σταθμη του υγρου. Δλδ μια πτωση των 5ml θα ειναι πολυ πιο διακριτη στο σωληνακι παρα σε ολο το tank.Και φυσικα και τα λεφτα... Ακομα παρατηρωντας τις διαστασεις των ψυγειων που προτεινε o Vatos_Locos και τελικα διαλεξα , ειναι οτι το πλατος τους ειναι ακριβως -παρα κατι mm- το πλατος των 5.25" slots του case. Αλλα επειδη εχω μονο 28cm διαθεσιμα στο υψος δεν με παιρνει με τπτ το 3αρι radiator.Γι αυτο και σκεφτηκα να το σπασω και να βαλω ενα διπλο εκει (που ειναι 27.6 cm) και στο πισω μερος που ειναι ηδη ο δωδεκαρης fan να μπει το μονο ψυγειακι (το οποιο το μετρησα και χωραει - ισως να χρειαστουν καινουριες τρυπες για τις βιδες) . Στο κατω μερος του κουτιου τωρα εχω αρκετο χωρο για να βιδωσω το Pump. Ακομα με παιρνει ετσι να κανω Push/pull στο διπλο ψυγειο . Λοιπον τι λετε για το ολο σκεπτικο μου οσον αφορα τα δεδομενα που σας εδωσα, τυχον απωλειες σε αποδοση κτλπ... Σας ευχαριστω κασι παλι για τον χρονο σας. Ειναι παλι μεγαλο το ποστ μου αλλα πηρα φορα... Σορρυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kobogia Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Φίλε NEKROMA θέλω να σε ρωτήσω αν το τεστ που έκανες με την 745 και το custom και βρήκες 5 βαθμούς διαφορά το έκανες μόνο με την VGA ή είχες πάνω στο κύκλωμα και την CPU? Αααα και ακόμα... τι CPU έχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaPpaS_gr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Και απο οτι προσεξα NEKROMA εισαι και νικαιωτης και βλεπω να σε χωνουμε για κανα καφε στην πλατεια ελευθεριας να σου κανουμε ανακριση εγω και ο kobogia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEKROMA Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Το 745 το ειχα πριν με μπλοκ σε chipset>radiator small>cpu>radiator dual>vga>pump το ειχα φορτομενο αλλα δουλευε μια χαρα ,δεν ειχα κανει μετρηση με μονο την vga ,μετα εβαλα και το custom για την καρτα,cpu εχω c2d 2,333 στα 3,033 λογω motherboard δεν παι παραπανω,χε εκει διπλα μενω,παντως οτι και να επιλεξετε χρησιμο ειναι γιατι καλοκαιρι ερχετε ,και στην τελικη η υδροψηξη μενει και για τα επωμενα συστηματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEKROMA Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 εμενα παντως δεν μαρεσει αυτο το Τ-fitting ,αν μπωρουσα θα εβαζα κουβα 5λιτρο ,λογω χωρου δεν εχω βαλει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Athanasios2104 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Εγώ για τα υλικά είπα και ελάλησα. Θα σεβαστώ όμως το πορτοφόλι σου... Καταρχήν, δεν χρειάζεται να είναι όλα μέσα στη θήκη, αρκεί οι σωληνώσεις να είναι οι ελάχιστες δυνατές, άλλα και πάλι αν βάλεις +10cm δεν θα βράσει το υγρό... Ένα πρόχειρο σχέδιο στο χαρτί με τη διάταξη βοηθάει πάντα, ιδιαιτέρως για να υπολογίσεις τα μήκη, άλλα και για να πάρεις μία πρώτη εικόνα του Setup. Επίσης, η διάταξη push & pull δεν θα σου δώσει κανένα τρομερό πλεονέκτημα, άλλα επειδή φαγώθηκες, κάν'την . Εξάλλου τα CM κοστίζουν 7 ευρώ το ένα, όχι 30 ευρώ όπως τα SilenX, οπότε σε παίρνει. Τώρα με τα 2 ψυγειάκια με μπέρδεψες... Προφανώς δεν κάνεις διπλό loop και από ότι κατάλαβα το κάνεις επειδή θελείς να βάλεις το 2πλο ψυγείο μέσα στη θήκη. Όπως είπα, καλύτερα ένα 3πλο ψυγείο, παρά 2 ψυγεία. Διαφορετικά αυξάνεις πολύ σε flow resistance... Είναι σύνηθες το ψυγείο να μπαίνει πίσω από το pc, εκεί που είναι οι θύρες, στερεωμένο σε λαμάκια. Μπορείς να το βάλεις και πάνω στη θήκη οριζόντιο, άλλα ζορίζεις περισσότερο την αντλία. Έχεις κάποια εικόνα με το εσωτερικό της 801; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kobogia Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κατι πολύ σημαντικό που δεν το έχουμε αναφέρει καθόλου... Εμείς ψηνόμαστε για μια υδρόψυξη για να κάνουμε καποιο χαλαρό o/c σε cpu & vga...σωστά? Το ερώτημα είναι... Όταν μίλαμε για custom συστήματα για τι o/c μιλάμε.... Το ρωτάω αυτό γιατί ένα φιλαράκι έχει την Thermaltake Bigwater 735 ξέρετε.... αυτήν με το μονό ψυγειάκι και τα σωληνάκια σαν καλαμάκια που λέτε και την αντλία 400Lt/h και την έχει μόνο στην cpu. Η cpu είναι σαν την δική μου Q6600 και δουλεύει σε default συχνότητα που είναι 2,4GHz , η θερμοκρασία της ειναι στους 18oC σταθερά. Την έκανε o/c και την πήγε 4,086GHz και η θερμοκρασία ήταν στους 32oC... Φοβερό έτσι.... (Μπορώ να ανεβάσω και photo εάν θέλετε) Τώρα αν έχεις ένα w/c συστηματάκι σαν το Bigwater 745 και βάλεις το 2πλο ψυγείο πριν την vga και το μονό πριν την cpu δηλαδή σε αυτήν την διάταξη (ή κάπως έτσι) : tank > pump > μονό radiator > cpu > διπλό radiator > vga > tank σε τι θα υστερεί ??? Δηλαδή πόσο θα πέσει η θερμοκρασία της cpu με το custom? Άν είναι να πέσει στους 8oC τότε ναι... αξίζει τα λεφτά. Μιλάμε για custom συστήματα και δεν μας έχει δώσει κάποιος θερμοκρασία cpu... αν έχει μόνο αυτην πάνω στο κύκλωμα.... για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε και εν τέλει να αποφασίσουμε αν αξίζει να πετάξουμε τόσα λεφτά απο την στιγμή που θα κάναμε την δουλειά μας και με κάτι φθηνότερο και πιστέψτε με είμαι λάτρης του ωραίου και του ακριβού σε ότι αφορά το pc μου. (Μπορεί να μην έχω να φάω αλλά το pc θα είναι όσο γίνετε πιο τέλειο... Απλά με τρελένει...) Πάντα φιλικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 οι θερμοκρασίες που βλέπει το παλικάρι είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα βάλτε το core temp και θα το δεις για το τί oc μπορείς να κάνεις δεν είναι μόνο η ψύξη είναι το πώς θα το κάνεις τι κομμάτι θα σου κάτσε μπλα μπλα αναφορικά εγώ με έναν Ε4300 1,8ghz που μπήκε μόνο σε νερό ποτέ σε αέρα από το δεύτερο boot που έκανε όταν αγοραστικέ τρέχει στα 3,6Ghz δλδ 100% πάνω τώρα είναι έτσι κάθε μέρα απο τότε 1,5 χρόνο και βάλε με 1.62Volt και δεν έχει μιλήσει καθόλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Athanasios2104 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Όπως είπε και ο Vatos, 4GHz @ 32C με 735 είναι λίγο περίεργο... πες του να το βγάλει στο overclocking.net να του κάνουν πορτρέτο . Σοβαρά τώρα, το τι θερμοκρασίες θα έχεις δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων, το σίγουρο πάντως είναι ότι θα είναι μακράν καλύτερες της αερόψυξης. Τώρα wc από wc, παίζει αναλόγως των parts που χρησιμοποιείς. Δύο ενδεικτικά που βρήκα πρόχειρα στο OVN: system: Q6600 (3.0ghz) 1.325v, 2X Evga 8800gtx (660/950) loop: BI 480 GTX (duh), DD tdx, EK full-covers, 2x Swiftech MCP-655-B, 8x Panaflo fans (85cfm) temps: cpu: idle - mid-30's, load - 50C, gpu: idle - 40-ish, load - 45-ish system: Phenom 9600, 2900 loop: 480GTX, Apogee GTX (copper top), MCW-60 w/ ramsinks temps: 29C cpu load, 32C gpu load. Εγώ έχω P4 3.4GHz Prescott που δουλεύει σαν φούρνος, μαζί με μία X1950XTX στο ίδιο loop με 2πλο ψυγείο Bonevvile, αντλία την MCP, ID 1/2'', blocks το MCW60 και Apogee της Swiftech και υγρό το FluidXP+ Extreme. Οι θερμοκρασίες στη cpu είναι γύρω στους 45C, και στην κάρτα επίσης 45C (την στιγμή που η 1950XTX σε load χτυπάει 90C). Όπως καταλαβαίνεις, οι θερμοκρασίες που πιάνεις αν έχεις μόνο cpu στο loop είναι μέρα με τη νύχτα αν έχεις πάνω και gpu. Ειδικά τις σύγχρονες gpu όπου με τις μαμάδες-αερόψυχτρες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και για μπάρμπεκιου. Βλέπεις πχ. ότι στο δικό μου απαρχαιωμένο wc setup η υδρόψυξη αφαιρεί 45 ολόκληρους βαθμούς, επομένως από την cpu θα αφαιρέσει γύρω στους 5-10C. *********** Πάντως, αν είσαι σε ακόμη σε δίλλημα για custom / ready wc, και θες να προβληματιστείς ακόμη περισσότερο, δες το τελευταίο πακέτο της CoolIT: Boreas MTEC Chassis και το σχετικό review. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εδώ μιλάμε για TECs, που μπορούν μεν να πιάσουν τις σαγηνευτικές αρνητικές θερμοκρασίες, άλλα εγκυμονούν και κινδύνους (πχ. να γυρίσει ξαφνικά πολικότητα και να σου γίνει ο Q6600 καρβουνάκι ). Ωστόσο... Freezone tempsSubmitted by Doctor_Death on Sat, 2007-10-06 17:04. I have modified freezones on both of my rigs.The one that on my Qx6800 gives temps of 26c/24c/19c/ 17c The one thats on the e6850 has sub-zero temps at idle -2c -2c underload 8c&10c The Delta 150cfm works great.I did have their 191 cfm on the QX that gave temps in the teens,but it was just a little to loud. With a mild OC of 3.2Ghz i ended up with a 3D Mark06 score of 17,554 I belive if i bump it up to 3.46Ghz ill be past 18,000 Striker Extreme / Two 8800Ultras / QX6800 with a modified Freezone / BFG PhysX card / 4Gb PC8500 Dominators / Two WD 150GB Raptors two samsung 250Gb HDDs / CoolerMaster 1K / CoolerMaster Black 830 Stacker / 2/ 20x LG DVD burners / HP 24" LCD / Saitek Red Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HighT3ch Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Αυτος με τον Delta 150cfm πρεπει να εχει δεσει το PC στο γραφειο να μην απογειωθει και να φοραει ωτασπιδες οταν benchαρει (σκεψου τι θα γινοταν με τον 191cfm). Περα απο την πλακα αν ειναι να καταληγεις να παιζεις με TEC και χιλιες δυο πατεντες και 10 ψυγεια καλυτερα να πας σε chiller και να τελειωνεις. Φευγουμε εκτος θεματος βεβαια αλλα καλο ειναι να τ'αναφερουμε αυτα. Υγ. Ειδα καπου οτι αναφερεις ενα quad 9300 καλυτερα να τον αποφυγεις. Ενας 8400 στην παρουσα φαση θα σου ηταν πιο χρησιμος, πιο αποδοτικος και αρκετα φθηνοτερος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Athanasios2104 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Αυτος με τον Delta 150cfm πρεπει να εχει δεσει το PC στο γραφειο να μην απογειωθει και να φοραει ωτασπιδες οταν benchαρει (σκεψου τι θα γινοταν με τον 191cfm). 'Η μπορεί να το έχει οριζόντια το Pc και να είναι hover-pc ! Πάντως, το καλοφτιαγμένο custom wc σου δίνει (εμένα τουλάχιστον) μεγαλύτερη σιγουριά στο OC από το έτοιμο. Κλασσική περίπτωση το ελατωματικό Kandalf (ή κάπως έτσι) που έσπαγαν blocks, σταματούσαν αντλίες κτλ κτλ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demis_v Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κατι πολύ σημαντικό που δεν το έχουμε αναφέρει καθόλου... Εμείς ψηνόμαστε για μια υδρόψυξη για να κάνουμε καποιο χαλαρό o/c σε cpu & vga...σωστά? Το ερώτημα είναι... Όταν μίλαμε για custom συστήματα για τι o/c μιλάμε.... Το ρωτάω αυτό γιατί ένα φιλαράκι έχει την Thermaltake Bigwater 735 ξέρετε.... αυτήν με το μονό ψυγειάκι και τα σωληνάκια σαν καλαμάκια που λέτε και την αντλία 400Lt/h και την έχει μόνο στην cpu. Η cpu είναι σαν την δική μου Q6600 και δουλεύει σε default συχνότητα που είναι 2,4GHz , η θερμοκρασία της ειναι στους 18oC σταθερά. Την έκανε o/c και την πήγε 4,086GHz και η θερμοκρασία ήταν στους 32oC... Φοβερό έτσι.... (Μπορώ να ανεβάσω και photo εάν θέλετε) Τώρα αν έχεις ένα w/c συστηματάκι σαν το Bigwater 745 και βάλεις το 2πλο ψυγείο πριν την vga και το μονό πριν την cpu δηλαδή σε αυτήν την διάταξη (ή κάπως έτσι) : tank > pump > μονό radiator > cpu > διπλό radiator > vga > tank σε τι θα υστερεί ??? Δηλαδή πόσο θα πέσει η θερμοκρασία της cpu με το custom? Άν είναι να πέσει στους 8oC τότε ναι... αξίζει τα λεφτά. Μιλάμε για custom συστήματα και δεν μας έχει δώσει κάποιος θερμοκρασία cpu... αν έχει μόνο αυτην πάνω στο κύκλωμα.... για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε και εν τέλει να αποφασίσουμε αν αξίζει να πετάξουμε τόσα λεφτά απο την στιγμή που θα κάναμε την δουλειά μας και με κάτι φθηνότερο και πιστέψτε με είμαι λάτρης του ωραίου και του ακριβού σε ότι αφορά το pc μου. (Μπορεί να μην έχω να φάω αλλά το pc θα είναι όσο γίνετε πιο τέλειο... Απλά με τρελένει...) Πάντα φιλικά... Oπως κατάλαβες περιμενουμε ολοι ενα screenshot με αυτο .. --> 4,086GHz και η θερμοκρασία ήταν στους 32oC..<--- Γιατι εγω με bigater την μικρη 735 παιζω στους 29-32C @ 3Ghz ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaPpaS_gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 HighT3ch αμα εβλεπες σε ενα αλλο ποστ μου αυτο ακριβως ελεγα οτι αυτην την στιγμη για καποιον που δεν εχει Q6600 , best value for money ειναι μακραν ο Ε8400... Αλλα ελα ντε που δεν υπαρχει ουτε σε Πλαισιο ουτε σε eshop... Αν και δεν εχω ψαξει μαλλον πουθενα δεν θα υπαρχει... Δεν μου απαντησατε ομως , πρακτικα τι θα χασω με to setup που εχω φτιαξει μερικα ποστ παραπανω ; Διοτι για μενα ειναι μεγαλη υποθεση να μπουν ολα μεσα στο κουτι λογω χωρου. Καποιος ζητησε να δει πως ειναι το κουτι μου και παραθετω αυτο το λινκ http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=246&id=313 Τωρα κοιταζα βασικα οτι εαν βγαλω τους σκληρους απο μπροστα τοτε μπορω να βαλω ενα 3αρι κατευθειαν ... Βεβαια μου μενει να δω που θα βαλω τους σκληρους μετα... Και πρεπει να ειμαι οριακα ωστε να χωρεσει το DVD-RW μου... Διορθωση : Μολις κοιταξα σε eshop και τον εχει παλι τον Ε8400 173 ευρα δλδ 5 ευρω πιο κατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.