Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι η καλύτερη Υδρόψυξη και γιατί?

kobogia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Απλά λέω ότι...

Να έχει χαμηλές θερμοκρασίες το νερό οταν θα μπαίνει στο Pump για να μην έχει κανένα πρόβλημα το pump με υψηλές θερμοκρασίες.

Τι δεν πιάνεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω...

Απλά είναι ένα μοτερ που δουλεύει για ώρες και οσο να'ναι θερμένεται... να πέφτει και το ζεστο νερό πάνω του....

Γι'αυτο το είπα.

Τέλος πάντων σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές σου και θα τις ακολουθήσω.

Με έχεις ψήσει άγρια...:-)

Ασχετως με το τι σου λενε τα παιδια για το plexi συμβουλη μου ειναι να μην αγορασεις full cover waterblock. Σου το λεει καποιος που εχει καμποσα waterblocks και εχουν περασει απο τα χερια του και καμποσα full cover waterblocks. Μπορει να ειναι καλυτερα απο την αποψη οτι ψυχεις και gpu και μνημες και mosfets αλλα ειναι μονο για την καρτα που τ'αγοραζεις και τελος. Αν αλλαξεις καρτα στελνεις και το block μαζι και ειναι ασυμφορο, εκτος αν εχεις λεφτα για πεταμα. Εχε το υπ'οψιν σου.

Βρε παιδια δεν καταλαβαινω κατι... Η 745 τηs Tt ποσο μεγαλη διαφορα εχει απο την custom που λεει ο φιλος Vatos_Locos ;

Αυτο που εννοω ειναι οτι ολα τα εξαρτηματα της 745 τα πουλαει ξεχωριστα η Tt . Εαν διαλεγα ξεχωριστα το καθετι δεν θα εφτιαχνα μια custom?!?

Βαζεις 3πλο ψυγειο μεσα ενω αυτη εχει ενα 2πλο και εναν μονο που εαν τα χρησιμοποιησεις σε διαταξη tank->pump->double radiator->cpu->radiator->vga->tank δεν θα ηταν πιο αποτελεσματικο?

Θελω απλως καπως να δικαοιλογηθουν τα 200 ευρω διαφορα που εχουν σε πρακτικα νουμερα . Διοτι ξερω παιδια που την χρησιμοποιουν εδω και 1.5 χρονο και ειναι υπερευχαριστημενοι...

Ενταξει ας αφησουμε την 760ι διοτι παραειναι "ετοιματζιδικη" και δεν μπορεις να βαλεις χερι στο μεγαλυτερο μερος του κυκλωματος... Αλλα σε τι υπερτερει η custom που αναφερθηκε πιο πανω με την 745 ; τωρα να μου πεις οτι σε εναν [email protected] h custom εχει 52C και η 745 54C , συγγνωμη αλλα αυτο δεν δικαιολογει 200 ευρω διαφορα ...

Αυτα που εχω στο μυαλο μου ειναι οτι 1) δεν φτανει η αποδοση του pump (αν και εχω δει αρκετες και οι περισσοτερες ειναι στα 400-500 L/h ) 2) η αξιοπιστια του pump οτι μπορει να σταματησει καποια στιγμη και να κλαις καμμια VGA 3) τα ψυγεια ειναι πολυ μουφα και κοροιδευουν κοσμο (αν και οι τιμες τους ξεχωριστα δεν απεχουν απο τις αντιστοιχες τιμες των custom υδροψυξεων)

Και μην ακουσω τπτ για ρακορ κτλπ διοτι τα συγκεκριμενα ρακορ θα χασουν μονο απο ανθρωπινο λαθος (ειμαι ο υδραυλικος που λεγατε παραπανω). Το θεμα ειναι τα κανεις το τελικο σφυξιμο αφου εχει ζεσταθει ηδη το υγρο μεσα...

Ολο αυτα δεν τα λεω με εχθρικο τονο , παντα φιλικα , απλως εχω ψαξει σε πολλα forum και κατι αλλο πιο συγκεκριμενο απο "oυυυ ετοιματζιδικες , ειναι του σατανα " κτλπ δεν εχω βρει για την συγκεκριμενη υδροψυξη. Μπηκαμε με τον kobogia εδω για να ρωτησουμε γιατι δεν ξερουμε λεπτομερειες λογω το οτι θα ειναι η πρωτη μας υδροψυξη και ξερουμε οτι καποια ατομα σιγουρα ξερουν αρκετα πανω σε αυτα... Σεβομαι την γνωμη ολων απλως θελω παραπανω πειστηρια... Σιγουρα η custom υδροψυξη που ειπε ο Vatos_Locos θα ειναι ανωτερη απο την 745 αλλα σε βαθμο που θα δικαιολογει τα 200 ευρω διαφορα;

Φιλικα παντα...

Ευαριστώ Hight3ch για την συμβουλή σου...

Αυτό είναι όντως ένα θέμα που με βασανίζει γιατί σε λίγο καιρό θα βγει και η 9800GTX

Αλλά θελώ να δώ την "άτιμη" την 8800GTX στους 50oC :-)

PaPpaS_gr

ποιότητα υλικών

οι σωλήνες δεν είναι καλαμάκια σαν τα έτοιμα

δεν είσαι με τον φόβο πότε θα σταματήσει κάτι

τα κομμάτια που βάζουν όντως είναι μούφα δεν γίνετε να μπλέξεις χαλκό με αλουμίνιο, ο θόρυβος είναι πολύ μικρότερος οι αντλίες πολύ πιο δυνατές δεν κάνουμε λόγο για την επεκτασιμότητα και έχει πολύ μπλα μπλα ακόμα γιατί είναι καλύτερες απλά σαν γενικά κράτα την ποιότητα και την απόδοση όχι δεν έχουν 2 βαθμούς διαφορά 10 το λιγότερο μπορεί

Ωραια αφου μιλαμε για τετοιες διαφορες και προπαντως ποιοτητα και θορυβος , ειναι λιγο πολυ μονοδρομος η φαση για custom . ΚΑι πρεπει να χωσουμε το χερι στην τσεπη πιο βαθεια μιας και μια φορα θα την παρεις και οχι τπτ αλλο με βρισκεις και σε φαση που με τρωει ο κωλος μου και θελω να χαλασω λεφτα ( στο ορκιζομαι η τελευταια φορα ηταν πριν 3 εβδομαδες που πηρα κινητο :P )

Τωρα απο αυτην που προτεινεις Vatos_Locos εχεις να κανεις καποιες αλλαγες; Διοτι ειπες οτι ηταν προχειρη η λιστα...

Σε ευχαριστω για τον χρονο σου...

Διαβάζοντας όλες τις απαντήσεις και έχοντας υδρόψυκτο με υλικά από Αμερική (γιατί δυστυχώς μόνο εκεί το WC είναι πολύ προχωρημένο) και έχοντας φίλο που έχει στήσει δεν-ξέρω-και-εγώ-πόσα υδρόψυκτα, έχω να πω τα εξής:

1. Καταρχήν ότι λέει ο φίλος Vatos για την διάταξη είναι σωστά, με την διαφορά ότι το tank (ή συνήθως reservoir) είναι περιττό. Αν κάνεις το 1ο σου custom υδρόψυκτο τότε θα σε βοηθήσει αρκετά ώστε να μην μπερδευτείς στην διάταξη, άλλα το res δεν δίνει κάποιο ώφελος στο loop, μάλιστα δυσχεραίνει τη ροή (flow). Αντί για res υπάρχουν τα T-filling συστήματα, όπως δείχνω παρακάτω.

2. Αυτό που παρέλειψε ο Vatos είναι να ΤΟΝΙΣΕΙ ότι το tube που σου έδωσε είναι 1/2'' . Όλα τα σοβαρά υδρόψυκτα δουλεύουν σε 1/2'', σε αντίθεση με την πλειοψηφία των έτοιμων wc systems, που έχουν την μικρότερη 1/4'' . Προφανώς ισχύει όσο πιο μεγάλη εσωτερική διατομή = μεγαλύτερη απόδοση ψύξης.

3. Όσον αφορά το plexy waterblock, εγώ διαφωνώ κάθετα με τους φίλους Vatos και Hightech. Πάντα στο χώρο των υπολογιστών ισχύει "ό,τι πληρώνεις παίρνεις", και πολύ περισσότερο στα λεπτά ζητήματα που παίζεις με το νερό. Τα plexy της DD που παραθέτω παρακάτω, είναι απλώς κορυφαία. Σίγουρα ισχύει το 1 block - 1 κάρτα που λέει ο Hightech, άλλα αν στάζεις 600 ευρώ/3μηνο για κάρτα, τα +100 δεν νομίζω να είναι το κώλλυμα.

4. Τώρα, και πριν σου δώσω την λίστα με τα κομμάτια που κατ'εμέ (και όχι μόνο) θεωρούνται αυτή τη στιγμή κορυφαία, και για να σου απαντήσω στην ερώτηση "γιατί custom wc και όχι έτοιμο", σου λέω το εξής απλό γεγονός-παράδειγμα. Όπως τα έτοιμα pcs είναι αντικειμενικά "μάπα", έτσι και τα έτοιμα wc. Αν δεν φτιάξεις το pc εξάρτημα-εξάρτημα, αναγκαστικά θα χάσεις από κάπου αν πάρεις έτοιμο. Μπορεί αυτό το "κάπου" να είναι κάτι μικρό (άλλα τότε η τιμή του έτοιμου δεν θα διαφέρει από το custom), πχ στα timings των ram, άλλα μπορεί να είναι και κάτι που βγάζει μάτι, πχ η κάρτα γραφικών. Έτσι και στα έτοιμα wc, μία λίστα των μειονεκτημάτων των οποίων προανέφερε ο vatos.

5. Λοιπόν, η λίστα που παραθέτω είναι το υδρόψυκτο που θα έστηνα ΤΩΡΑ, αν χρειαζόταν να στήσω ένα. Αν η λίστα του φίλου Vatos ήταν μία "πρόχειρη", τότε αυτή είναι "ψαγμένη" (η οποία όπως θα προσέξεις συμφωνεί μόνο στην αντλία του Vatos, γιατί η MCP655 είναι απλώς η κορυφαία στην αγορά). Tα περισσότερα links που παραθέτω, είναι από το Perfomance-pcs.com, από το οποίο αγοράζω τα υλικά και το οποίο είναι άψογο σε όλες τις απόψεις του (customer support, product variety κτλ).

1. Pump: Swiftech MCP655

2. CPU Block: Danger Den MC-TDX

3. GPU Block: Danger Den DD-3870-X2

4. Radiator: Thermochill PA120.3

5. Fans: 120mm SilenX Pro

6. Tubing: Tygon 3603 1/2" ID (3/4" OD)

7. Coolant: Fluid XP+ Ultra with z7 - UV Blue

Τώρα, αν ήθελα να σου απαντήσω "γιατί" αυτά τα συγκεκριμένα, θα σου έλεγα "τρέχα στο http://www.overclocking.net'>http://www.overclocking.net και δες", άλλα θα ήταν μάλλον εξυπνάδα :-D. Επομένως, έχουμε και λέμε:

1. Pump: Η κορυφαία αντλία στην αγορά εδώ και 2 χρόνια περίπου. Αθόρυβη και με άφογο head pressure για τα λεφτά της.

2. CPU/GPU blocks: Γενικά η DD έχει κορυφαία blocks, με ελάχιστο flow resistance και μέγιστο heat conductivity. Όλα είναι χαλκός και ο τρόπος που φτιάχνονται τα pins μοναδικός. Στα GPU block έβαλα το τελευταίο τους για την X2, γιατί υποθέτω αυτήν έχεις. Πάντως όλα τα full gpu blocks της DD (αυτά που πιάνουν και τις μνήμες) έχουν το σύστημα με τα στρεφόμενα burbs (εκεί που κουμπώνει η σωλήνωση), ώστε να μην κάνει "κούρμπες" το loop.

3. Radiator: Τα πολλά λόγια είναι φτώχια για το PA. Η τιμή μιλάει από μόνη της, άλλα αν δεν πείθεσαι εύκολα, πάρε και διάβασε: http://www.over-clock.com/ivb/index.php?showtopic=17958 . Αν δες κατάλαβες κάτι, ρώτα :-).

4. Fans: Πάλι για τα SilenX δεν υπάρχουν πολλά να πεις, απλώς ότι αν θες τα 11αρια (11db) πρέπει να τα φέρεις από έξω. Αν δεν θες αθόρυβο σύστημα με βέλτιστο CFM, παίρνεις ότι θες αρκεί να έχει πάνω από 40 CFM. Επειδή το PA είναι τριπλό, σου χρειάζονται μόνο 3 fans σε push διάταξη.

5. Tubing: Πάλι από την τιμή (3πλασια των σύνηθων σωληνώσεων) μπορείς να καταλάβεις τι παίζει. Το Tygon είναι εργαστηριακή σωλήνωση, καθαρή σιλικόνη να το πούμε απλά. Μπορεί να κουρμπάρει πολύ περισσότερο από τα άλλα tubing χωρίς να σπάζει, διατηρώντας ταυτόχρονα το μικρό flow resistance.

6. Coolant: 30 ευρώ το μπουκάλι (συνηθως θες 2 μπουκάλια για 3πλο ψηγείο) και με όλα τα χαρακτηριστικά που διαφημίζουν. Αν σπάσει η σωλήνωση, όπως φαίνεται και στα βίντεος που δείχνουν, δεν τρέχει τίποτα, ΑΡΚΕΙ βέβαια το υγρό να ανανεώνεται κάθε 6 μήνες και να σκουπιστεί από την επιφάνεια που έπεσε (να μην στεγνώσει δλδ). Σου έβαλα το UV Blue που χρησιμοποιώ κι εγώ (αν και εγώ έχω το Extreme, το Ultra βγήκε πρόσφατα), ώστε αν θες να μπορείς να βάλεις μερικές UV λαμπίτσες και να δώσεις την καλλιτεχνική πινελιά στο σύστημα :-).

Το εν λόγω σύστημα θα βγει γύρω στα 400 ευρώ (χωρίς δασμούς τελωνείου +100e), άλλα όπως είπα, "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις".

Θα σου συνιστούσα πάντως να διαβάσεις και να κοιτάξεις το σχετικό sub-forum στο http://www.overclocking.net . Η community εκεί πέρα είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και τον πιο nooba, και εκτός αυτού μπορείς να δεις κάποια ωραία wc setups.

PS: Η διάταξη με T-filling είναι η εξής: T-filling. Όπως βλέπεις δεν υπάρχει res, άλλα ένα T connector και γεμίζεις από την κάθετη σωλήνα.

3. Όσον αφορά το plexy waterblock, εγώ διαφωνώ κάθετα με τους φίλους Vatos και Hightech. Πάντα στο χώρο των υπολογιστών ισχύει "ό,τι πληρώνεις παίρνεις", και πολύ περισσότερο στα λεπτά ζητήματα που παίζεις με το νερό. Τα plexy της DD που παραθέτω παρακάτω, είναι απλώς κορυφαία. Σίγουρα ισχύει το 1 block - 1 κάρτα που λέει ο Hightech, άλλα αν στάζεις 600 ευρώ/3μηνο για κάρτα, τα +100 δεν νομίζω να είναι το κώλλυμα.

Μια διευκρίνηση, εγω δεν ειπα κατι αρνητικό για το plexi, ισα ισα ποτε δεν αντιμετωπισα προβληματα ποτέ λογω plexi σε καποιο waterblock μου (και DD και ΕΚ και D-Tek). Στην πραγματικοτητα το plexi ειναι πιο σκληρο απο acetal και κινδυνεύεις λιγοτερο να "μασήσεις" τις βολτες. Εξαρταται βεβαια και την περιπτωση ... για να το λεει ο Vatos κατι θα του ετυχε, δεν θα το λεει για πλακα, οποτε δεν εχω κανενα λογο να το αμφισβητισω. Εκει που ισως υπάρξει θεμα με το plexi ειναι σε περιπτωσεις που το δουλευεις σε συνδυασμο με καποιο chiller και κατω του μηδενος θερμοκρασιες (κατι που δεν ισχυει στην περιπτωση εδω). Και παλι στην πραξη εγω δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα με waterblock με plexi σε chiller.

Anyway, εγω ειδα το full cover waterblock που postαρε ο φιλος και θεωρησα καλο να τον συμβουλευσω για τα full cover. Επισης πιστευω οτι σε μια normal υδροψυξη δεν εχει τοσο οφελος η χρηση ενος full cover μιας και οι μνημες και τα mosfets ψυχονται το ιδιο ή και λιγοτερο αποτελεσματικα απ'οτι θα μπορουσαν να ψυχθουν με την χρηση μεμονωμενων αερο-ψυκτρων (βλεπε εδω). Αντιθετα αν εχεις chiller τοτε το οφελος ειναι πολυ μεγαλυτερο. Οπως και να εχει το κερδος ειναι ουσιαστικα μηδαμινο (οσον αφορα τις μνημες) απλα δεν νομιζω οτι ειναι σκοπιμο να "επενδυσεις" σε ενα full cover για μια συμβατικη υδροψυξη.

Ηθελα επισης να πω στον φιλο που αναρωτιεται γιατι να μην ειναι τοσο καλα τα ετοιμα kit, οτι τα ετοιμα δεν εχουν ως μεγιστη προτεραιοτητα την απολυτη ψυξη αλλα πιο πολυ το αισθητικο αποτελεσμα οπως επισης την ευκολη προσαρμογη σε ενα συστημα (πιανοντας στην ουσια το λιγοτερο δυνατο χωρο) και τον οσο το δυνατον λιγοτερο παραγωμενο θορυβο. Εχε υπ'οψιν σου οτι σε μια συμβατικη υδροψυξη η ροη ειναι σημαντικη για να διατηρηθει σε χαμηλα επιπεδα η θερμοκρασια. Οσο πιο γρηγορα κυκλοφορει το νερο (σε συνδυασμο με την ποσοτητα) τοσο πιο λιγο ζεστενεται, τοσο πιο αμεσα ψυχεται. Αρα η διαμετρος των σωληνωσεων ειναι σημαντικη και συνηθως στα ετοιμα kits τα ρακορ στα blocks και οι σωληνωσεις ειναι πολυ μικρης διαμετρου. Οσον αφορα το τελευταιο συμφωνω με τον Vatos στο οτι τα full cover βαζουν μεγαλυτερη αντισταση στο loop μιας και εχουν πιο περιορισμενη ροη (εξαρταται και το block βεβαια)

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολυ για τις χρήσιμες συμβουλές σας.

Ξεχνάω λοιπόν τα έτοιμα της Tt και θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα σύστημα ανάλογα με την τσέπη μου, γιατι καλά είναι αυτά που λέτε αλλά... πολλαααα λέφτα. :-(

Εγώ υπολογίζω γύρο στα 300 ευρωπουλάκια.

Θα το ποστάρω να μου πείτε την γνώμη σας...

Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη...

Ξεκίνα καθορίζοντας τι θέλεις να ψύξεις στο PC σου. Απο'κει θα εξαρτηθει το κόστος ΟΛΩΝ. Το κοστος για τα blocks, το κοστος (και το μεγεθος) της αντλιας, το κοστος (και το μεγεθος) του ψυγειου και ούτω καθ'εξής.

το 745 αρχικα για καποιον που δεν χρειαζετε πολλα πραγματα ειναι καλο και φτηνο και κανει δουλεια,μην ξεχναμε εχει πολυ καλους ανεμιστηρες ρυθμιζομενους,τα custom εχουν καλυτερες επειδωσεις αλλα και υπερβολικη τιμη,εχω custom και το 745 και στην 2900ΧΤ ειδα full load 46 με το 745 και με το custom 41 που δεν δικαιολογουν την παραπανω τιμη,με αεροψηξη ειχα 83 σε νορμαλ ταχυτητες ,η γνωμη μου ειναι μια χαρα κανει την δουλεια του το 745 και ειναι και φτηνο αλλα δεν ειναι για πολλα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...