Προς το περιεχόμενο

Sony Vaio Problem(Οποιος ξερει κατι ας βοηθησει!)

lizart684

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αδερφια.Εχω ενα Sony Vaio μοντελο s28lp.Ειναι σχετικα παλιο αλλα λογο βαρους μου ειναι απαραιτητα χρησιμο λογο τις φοριτοτητας του. Το προβλημα ειναι οτι ενω μια μερα δουλευα στο Word αυτο ξαφνικα σταματισε να λειτουργει.Δεν ειχε ξανα παρουσιαστει αναλογο προβλημα ποτε.

Το laptop περνει κανονικα ρευμα αφου αναβουν ολα τα led αλλα δεν ανοιγει η οθονη ουτε κ ξεκιναει το BIOS.Το ανοιξα να δοκιμασω και τον σκληρο δισκο κ δουλευει κανονικα και αυτος.Αρα καταληγο οτι το προβλημα ειναι ή ο επεξεργαστης ή η motherboard.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να δοκιμασω αυτα τα δυο ,μηπως και καταφερω να το επισκευασω.

Αν καποιος απο εσας ειχε παρομοιο προβλημα ή γνωριζει κατι θα το εκτιμουσα αν μπορουσε να με βοηθησει.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

φιλε δυσκολα τα πραγματα .... το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μπορεσεις να μηδενισεις το μπιος...και αν δεν τοτε να παρεις μια μητρικη απο το ιντερνετ 100-130Ε αλλιως θελεις 500 περιπου στο επισημο της sony

Δημοσ.
φιλε δυσκολα τα πραγματα .... το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μπορεσεις να μηδενισεις το μπιος...και αν δεν τοτε να παρεις μια μητρικη απο το ιντερνετ 100-130Ε αλλιως θελεις 500 περιπου στο επισημο της sony

Πως μπορω να το κανω αυτο?Το laptop δεν ανοιγει δυστοιχως καθολου.

Αλλος τροπος για να δω αν εχει καει η motherboard η ο επεξεργαστης? Ευχαριστω!

Δημοσ.

θα πρεπει..να ανοιξεις το λαπτοπ απο τις βιδες.... να το κανεις κομματακια!!! δυστηχως πρεπει να βρεις καποιον που ξερει...αν εισαι κοντα σερρες θα στο εκανα εγω. Και μετα να δεις για καποιο οπτικο σημαδι καμμενο .Γενικα συσκολα θα το επαναφερεις .

Δημοσ.
θα πρεπει..να ανοιξεις το λαπτοπ απο τις βιδες.... να το κανεις κομματακια!!! δυστηχως πρεπει να βρεις καποιον που ξερει...αν εισαι κοντα σερρες θα στο εκανα εγω. Και μετα να δεις για καποιο οπτικο σημαδι καμμενο .Γενικα συσκολα θα το επαναφερεις .

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες!Το προβλημα παραμενει στο οτι δεν ξερω να το μηδενισω!Το εχω ανοιξει αρκετες φορες οποτε μπορω να το κανω.Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι ο επεξεργαστης καμμενος?Αν κ τον κοιταξα κ δεν ειχε τιποτα επανω του,μαυρο!

Παντως μιλαμε για κατι καμμενο ετσι?

Δημοσ.

Δυσκολα να εχει καει ο επεξεργαστη,ς το πιο πιθανο ειναι η motherboard.

Λυση :

αγορα απο ebay και εγκαταστασης της απο εσενα.

Δημοσ.
Δυσκολα να εχει καει ο επεξεργαστη,ς το πιο πιθανο ειναι η motherboard.

Λυση :

αγορα απο ebay και εγκαταστασης της απο εσενα.

Για να ειμαι ειλικρινης και εγω αυτο πιστευω,πως η mother μας αφησε χρονους..

Τωρα το θεμα ειναι που να βρεις το μοντελο της motherboard για τον s28lp(τρεχα γυρευε δηλαδη)

Ευχαριστω παντως οσους απαντουν,μηπως και βρω καμια λυση :)

Δημοσ.

Βρες κάποιο manual και αποσυνάρμολογησέ τον

Κάνε reset στη μητρική

Κοίταξε τις επαφές

Μήπως σου μύρισε κάτι;

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως δεν "μυρισα" κατι εκεινη την στιγμη.Κ οταν το ανοιξα,τουλαχιστον απο πανω η μητρικη δεν ειχε καποιο σημαδακι μαυρο.Απο κατω ομως δεν κοιοταξα...

Παντως ο επεξεργαστης δεν ειχε κανενα σημαδι ,αρα υποθετω οτι ειναι οκ.

Ψαχνουμε για mobo λοιπον...

Δημοσ.

Οι επεξεργαστές καίγονται δύσκολα... Άνοιξε τον και ψάξε για μαυρίλες (κοντά σε πυκνωτές), ακόμα αν διαθέτεις πολύμετρο έλεγξε τις βασικές τάσεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...