Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αναβάθμιση

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή με αυτή τη λογική, με τον 8400 πού θα πάω αν δε με κόψουν οι μνήμες; 4.4-4.5;

Aν δεν σε κόψουν οι μνήμες, θα σε κόψει σίγουρα η μικρή ανοχή σε ρεύματα που έχουν οι penryn...

Δημοσ.

Λοιπόν....Το MCH voltage κάνει την δουλειά τελικά...Οτιδήποτε πάνω από +0,225V γυρνάει την κάρτα σε PCIe x1 mode...Δοκίμασα PCIe voltage και frequency αλλά δεν...Σημειωτέον πως έχω το F12 bios,το πέρασα χτες γιατί η μητρική είχε το F8...

Τώρα τεστάρω τις μνήμες (Mushkin)...Στα 1000 παίζουν 4-4-4-15...Έπαιξα και στα 1.150 αλλά με πολύ χαλαρά timings (5-8-8-24 αν θυμάμαι καλά)...Voltage στα +0,5 V από το BIOS (ήτοι 2.3V) Θα προσπαθήσω να βγάλω 1066 στα 4-4-4 αργότερα...Λογικά πρέπει να το βγάλουν...

CPU...Οι Penryn καλό είναι να μην παίρνουν πάνω από 1.4-1.45 V...Δεν έχω βρεί stable ταβάνι ακόμα,αλλά στα 3,8 παίζει ευκολάκι με 1.375V...Με 8x multi ο E8200 πάντα...Με έναν E8400 θα ήταν παιχνίδι τα 4 GHz αλλά ας όψεται η καπιταλιστική κοινωνία μας...:PP

Δημοσ.

ρε i-VTec να σου πω...λες να παίζει τίποτα με το F12 και να μη φωτάει και πολύ; Μήπως όταν την πάρω να μη βάλω το F12 και να δοκιμάσω το F11;

Το default ρεύμα του 8400 (και γενικότερα των penryn) πόσο είναι; στα 1.2;

Αν δεν ανεβάσεις καθόλου το MCH voltage τι γίνεται;

Δημοσ.

Δοκίμασε πρώτα με ό,τι BIOS σου έρθει...Μην βιαστείς να το αλλάξεις,αν και τα F11/F12 διορθώνουν bugs...

Το default είναι 1.225 V...Με λίγο MCH voltage (+0,1-0,15) μπορείς να παίξεις εύκολα στα 3,3-3,4 πιστεύω...Όσο περνάει ο καιρός και μαθαίνω το σύστημα θα βρω τα κουμπιά του,αλλά θέλει χρόνο,δυστυχώς δεν έχω την ευχέρεια να τεστάρω όλη μέρα...:P

Μέσα στην βδομάδα (μπορεί και σήμερα) θα έχουν 100 κομμάτια E8400 στο Πλαίσιο...Γνώμη μου,αν πας για o/c πάνω από 3,5 GHz,πάρε E8400,θα σου λύσει τα χέρια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...