fsbmaniac Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Γεια χαρα παιδια ,εχω προβλημα εφτιαξα καινουριο υπολογιστη αλλα κατι μαλλον τον εχει παρει και μαλλον τροφοδοτικο,η ιστορια εχει ως εξης ο παλιος καηκε η μητρικη…και ειπα να κανω αναβαθμιση.Δοκιμασα το τροφοδοτικο σε έναν p4 άλλο υπολ και όλα μια χαρα. Τωρα τα εστησα μπουταρε κανονικα αλλα μετα παταω το power αναβει για 1 sec και σβηνει…τι λετε να είναι ? Όλα είναι σωστα συνδεδεμενα… Cpu 8400 intel penryn XFX 8600 Gt 256 DDR3 Ram 2x 1gb ddr2 800mhz Mobo gigabyte p35 Psu enermax 500W liberty Raptor 36gb Seagate 500Gb Τι εχει ρε παιδια,λετε να είναι τροφοδοτικο? Αλλα η ισχυς του είναι υπερ αρκετη για αυτό το συστημα… μπουταρε κανονικα τωρα….? Τι να κανω ?
doc1000 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Έβαλες καμια περίεργη ρύθμιση στο BIOS? Καλύτερα ρίχτου ένα clear cosmos να επανέλθει στα defaults. Θα βρεις ένα jumperακι στη mboard που το βραχυκυκλώνεις και το επαναφέρεις όπως ήταν. Ποια mboard έχεις? Υπάρχουν πολλές gigabyte με το p35. Aν δεν δουλέψει με το clear cosmos βγάλε τα πάντα και άσε μόνο επεξεργαστή, μια μνήμη και την κάρτα γραφικών και δες αν bootαρει. Αν δεν bootαρει πάλι δοκίμασε με την άλλη μνήμη σε ένα άλλο slot. Αν δε δουλέψει με τίποτα πήγαινέ το απ' εκεί που το πήρες μπας και σου τυχε κανα ελαττωματικό κομμάτι. Ελπίζω να μη στράβωσες κανα pin της μητρικής τοποθετώντας τον επεξεργαστή
fsbmaniac Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 τα εχω κανει ΟΛΑ αυτα εχω κανει τα παντα...μαντεψτε...Εβαλα παλιο επεξεργαστη και ολα κομπλε! Αρα κανω φορματ με παλιο επεξεργαστη κανω αναβαθμιση Bios σε αυτο που ειναι για penryn και ξαναπροσπαθω... Η Μητρικη ειναι αυτη GIGABYTE P35-DS3R rev 2.1(τελευταιο) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526677 Επισης δοκιμασα στο μπιος να κανω save and exit και αντι να κανει κατευθειαν restart εσβησε και αναψε μετα απο 3 δευτερολεπτα.... Αλλαξα επεξεργαστη αλλα.... εσβησε στην οθονη που λενε τα windows για επιλογη δισκου,ξανα προσπθω τα ιδια σε αλλο σημειο της διαδικασιας.Μητρικη ειναι....κατα 99% Αλλιως λετε να μην ειναι επαρκες το τροφοδοτικο ?το θεωρω απισθανο διοτι ειναι enermax 500w liberty και εχω πανω ενα δισκο ενα dvd μητρικη καρτα γραφικων 8600gt ..2 ραμ . τωρα ολα οκ ξαφνικα μολις ακουμπαω ελαφρα την ψυχτρα του chipset σβηνει.... το ξανακανω παλι σβηνει...χωρις πιεση!!!!Ρε παιδια πως ειναι δυνατον θα τρελθω εντελως!
fsbmaniac Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΕΝΤΕΛΩΣ .ρε παιδια αν ειναι δυνατον κατι παιζει με τα πιν στο socket ΟΛΑ ειναι παραξενα τοποθετημενα σαν να ειναι στραβωμενα και ηταν ετσι απο της αρχη!!!! δειτε τις φωτο..η ετσι ειναι απο τη μανα τους ? Ακολουθησα με περιση ευλαβια τις οδηγιες και ειναι το 20ο σεταρισμα που κανω σε 775 οποτε ξερω απεξω και ανακατωτα πως πρεπει να τοποθετηθει ο επεξεργαστης και μου εκανε εντυπωση για πρωτη φορα τα πιν αλλα δεν εσωδα σημασια μιας και ειναι καινουρια.Δειτε τη φωτο σας παρακαλω ειναι κατι λαθος ?
stm00192 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Αποτι βλέπω και από εδω για σύγκριση τα πιν μια χαρά είναι!!! Οποτε αλλού είναι το προβλημα σου!!
fsbmaniac Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 παιδια εχει 2 πιν γυρισμενα στην κατω αριστερη γωνια οπως θα δειτς την φωτο.Τα επανεφερα...δεν ειναι δυνατον να το εκανα εγω και μονο αυτα πειραγμενα.Η μητρικη θα παει e-shop για rma εχω δοκιμασει 2 cpu αλλες μνημες αλλη καρτα γραφικων και παραλληλα τεσταρα cpu -vga-ram τα καινουρια σε αλλο υπολογιστη και δουλευαν αυριο θα τα ξανατεσταρω μην εκαψα κατι.Λετε να ηταν ανοιγμενη η μητρικη ? Αλλα τα καλωδια και τα σακουλακια ηταν ολα κομπλε. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ εχασα το σαββατο μου απο τη στεναχωρια. Επισης το τροφοδοτικο μου εαν το βαλω να δουλεψει με 2 pc τα οποια ηταν ποιο πολυ απαιτητηκα παο το δικο μου και δουλεψουν δεν ειναι οκ λογικα ? το λεω αυτο διοτι ειχα ενα ξαφνικο καψιμο μητρικης και γιαυτο πηρα καινουρια πραγματα. Και κατι αλλο συμβαινει μονο σε εμενα οταν ειναι να κανω αναβαθμιση να ξερω οτι θα ειναι κατι ελλατοματικο και να βγαινει παντα ετσι! κινητο λαπτοπ ολα ετσι χαλασμενα και πηγαν rma.τουλαχιστον ειναι τυχερος στα δευτερα κομματια!!! Επισης δικαιουμαι αμεση αντικατασταση ?Σημερα την πηρα !!!! δεν θελω να περιμενω
doc1000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Φίλε δε θέλω να σε αγχώσω παραπάνω αλλα αν την πήρες απ' το eshop και δούνε στραβωμένα pins δεν αναγνωρίζουν τίποτα. Διάβασε τί έπαθε και ένας άλλος φίλος εδω: http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1883416&postcount=19 Mόνο το Πλαίσιο φαίρεται σπαθί σε κάτι τέτοια θέματα. Αν τα επανέφερες και δεν το προσέξουν ίσως να σου την αντικαταστήσουν. Αν τα δούνε όμως όντως στραβωμένα άντε να αποδείξεις ότι όντως ήταν στραβωμένα και δεν τα στράβωσες εσύ... Όπως και να 'χει keep us updated γιατί όλοι καταλαβαίνουμε την πίκρα σου. Για άμεση αντικατάσταση λίγο χλωμό αν έμπλεξες με eshop. Aνοιγμένη δε νομίζω να ήταν η μητρική βέβαια. Όσο για το τροφοδοτικό αν δουλεύει σε άλλο σύστημα πιο απαιτητικό εννοείται ότι δεν έχει πρόβλημα.
liopyr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Aν είναι από eshop, καλύτερα να την πας στο κεντρικό κατάστημα (αποθήκη) στο Μενίδι. Θα έχεις πιθανότατα γρηγορότερο service. Aν είναι από πλαίσιο, μην ανησυχείς, όπου και να την πας θα στην αλλάξουν αμέσως. Σε μία παρόμοια περίπτωση, μου την έφερε το φορτηγο του πλαισίου σπίτι την μητρική-την ανοίγω βλέπω στραβωμένα pins-πάω απ'ευθείας στο κατάστημα-και σε 10' είχα άλλη μητρική.
xania4ever Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Φίλε μην περιμένεις να στην αλλάξουν από το e-shop.Εγώ τους έστειλα μία που δεν έκανε πόστ για αντικατάσταση και μου βρήκαν ότι είχα στραβωμένα πίν και δεν την αλλάζουν.Και το ίδιο είπαν και σε άλλο φίλο.Ωραία δικαιολογία έχουν βρεί.
fsbmaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Πραγματικα...παιδια τα πινσ ηταν πειραγμενα .Τωρα τι γινεται ? Καταγγελια ΝεοΙΝΚΑ καιπου αλλου μπορω ? Θα το τραβιξω οσο μπορω. Αλλα περιμενετε πρωτα να δουμε. ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΟΠ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ 939 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΗΧΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΣΤ
panagos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Πήγαινε στο e-shop πρώτα να δεις τι θα σου πουν και μετά σκέφτεσαι για καταγγελίες κτλ. Απλά μην μπεις στο μαγαζί ωρυόμενος. Εξήγησέ τους το πρόβλημα και αν αρχίσουν να σου τα μασάνε τότε στρίμωξέ τους λίγο.
doc1000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Πραγματικα...παιδια τα πινσ ηταν πειραγμενα .Τωρα τι γινεται ?Καταγγελια ΝεοΙΝΚΑ καιπου αλλου μπορω ? Θα το τραβιξω οσο μπορω. Αλλα περιμενετε πρωτα να δουμε. ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΟΠ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ 939 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΗΧΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΣΤ Φίλε αφού δεν έχεις εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο κατάστημα και είχες την υποψία ότι και άλλη φορά σου έδωσαν ανοιγμένη μητρική γιατί παρήγγειλες πάλι απ' το ίδιο κατάστημα? Γιατί δεν τους ζήτησες να κάνουν αυτοί την εγκατάσταση για να έχουν αυτοί την ευθύνη? 10euro νομίζω κοστίζει η αναβάθμιση. Μπορούσες έστω να ζητήσεις να σου τοποθετήσουν αυτοί τον επεξεργαστή. Τώρα βέβαια θα μου πεις αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για μεταχειρισμένα προιόντα τί ρωτάω. Δεν έπρεπε καν να τους εμπιστευθείς 2η φορά.
fsbmaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Φιλε τι να κανω ? Εδω σερρες δεν εχει και πολλες λυσεις που ειμαι φοιτητης,πλαισιο δεν ειχε αυτα που ηθελα και ασε που καποια τα ειχε σαν tray.Αυτη τη φορα θα το τραβηξω στα κρα οσο μπορω και για μενα αλλα και γιαολους τους ταλαιπωρους απο αυτο το καταστημα...απο εχθες το απογευμα εχω στειλει αιτηση rma,εχω στειλει email με εκτενες το προβλημα αλλα και τους νομους που οφειλουν να σεβαστουν.Ειδωμεν λοιπον!!! Θα σας ενημερωνω συνεχεια. Φυσικα δεν θα παω με το μαζαιρι εκει αλλα ξερω οτι θα μου πουν πρπει να παει rma.Οποτε μετα ο πολεμος θα γινει απο τηλεφωνο μειλς και καταγγελιες παντου απ το πρωτο κιχ που θα μου πουν.
fsbmaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 λοιπον δοκιμασα τροφοδοτικο και καρτα γραφικων και ειναι οκ το προβλημα μου ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα ο επεξεργαστης και να τον στειλω και αυτον μαζι ? Δοκιμαζω σε μια μητρικη ds3r gigabyte η οποια ειναι Ρ965 και rev 1.0 η οποια δεν υποστηριζει 1333μηζ fsb αλλα εχει bios που να υποστηριζονται οι 45Nm ... μονο για ver 3.3 και τον εβαλα πανω και εκανε αλα ντι αλλων η μητρικη δεν ποσταρε καν με τον παλιο μια χαρα.Παντως τον ειχε δει στην αρχη η δικη μου μητρικη μια χαρα και τωρα τον βλεπει απο το bios απλα σβηνει...αλλα αυτα τα κανει με οποιο επεξεργαστη βαλω.
fsbmaniac Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 ΔΟΥΛΕΨΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΗΣΑ ΤΑ ΠΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ 4 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 4ΠΙΝ ...ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩς ΠΡΕΠΕΙ κανω εγκατασταση οδηγους και θα αρχισω να τρεχω κανα διαγνωστικο για σταθεροτητα αν ολα πανε καλα ... θα σας πω.Τωρα που το εσοπ δεν τη γλυτωνει.Θ τους τα πω ολα οπως εχουν και αν δεν με πιστεψουν αυτοι θ α γινουν ρεζιλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.