Προς το περιεχόμενο

raw ηχος τον ενισχυτη

Felix_The_Cat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι οκ όσο το έψαχνα το θέμα τόσο έβλεπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. απλά τώρα το επιβεβαίωσα.

edit : και κάτι άσχετο - σχετικό. έπεσε στα χέρια μου ένα πεντακαναλο audio (dts 5.1) και ενώ ενεργοποίησα στον player (VLC player) το 5.1

δεν άκουσα κάποια αισθητή διαφορά σε σχέση τα Mp3 μου τα οποία τα ακούω έχοντας την επιλογή css2 (νομίζω)

σε ψευτο πεντακαναλη μορφή (προφανώς διαχωρίζονται οι συχνότητες μέσω software - driver μετατρέποντας το stereo σε 5.1)

από το "καθαρό" dts 5.1 δεν θα έπρεπε να παίρνω αισθητά καλύτερα αποτελέσματα?

Ήταν πανομοιότυπο!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικα δεν θα καταφερω ποτε να βγαλω ψηφιακο ηχο απο τον υπολογιστη μου... βρε τι εχω παθει...

λοιπον, το νεο μου HTPC ειναι πλεον εδω, και εγιναν οι εξεις κινησεις.

realtek audio driver configuration (onboard) --> spdif enable

συνδεθηκε coaxial καλωδιο απο το spdif out Της μητρικης (asus P5K-VM) στον ενισχυτη

media player classic - Audio decoder configuration - Ac3 k DTS απο disabled sε spdif

ξεκινημα του ice age 2 - mkv 5.1

kαι εμφανιζεται στο δεξι κλικ filter το ac3 filter

εκει και ενω βλεπω ωραια τα 5 καναλια στο Input και το outup Oπως ορισω (η και as is)

με το που παταω στο output format (use spdif) Oυτε input, Oυτε ηχος, ουτε τιποτα... οτι και αν δοκιμασα να πειραξω απο τις αλλες ρυθμισεις, τελικα καταφερα να χασω και τον απλο ηχο, οποτε επανεγκατεστησα τους audio drivers για να ερθουν στο default...

τι κανω λαθος...

Υγ βεβαια μολις τωρα σκεφτηκα οτι μπορει να μην ειχε ιnput gιατι εφευγε ολο passthrough... και να ψαξω μηπως δεν κανω κατι καλα στον ενιχυτη μου...

υπαρχει τροπος να ελεγξω οτι το σημα φευγει ορθως απο τον υπολογιστη μου?

Δημοσ.

Αν το σήμα πηγαίνει σωστά στον ενισχυτή, τότε θα ανάβουν οι ενδείξεις για τα αντίστοιχα ηχεία. Οι περισσότεροι ενισχυτές έχουν ξεχωριστή ένδειξη για κάθε ηχείο του συστήματος που παίρνει σήμα από την πηγή. Συνήθως σε στερεοφωνική αναπαραγωγή ανάβουν μόνο τα L και R, ενώ σε 5.1 ανάβουν επιπλέον τα C, SR, SL, SW.

Πόσα μέτρα καλώδιο χρησιμοποιείς;

Στο media player classic, στα options έχεις επιλέξει την realtek;Πειραματίσου με τις επιλογές, καθώς συνήθως το directsound δεν υποστηρίζει spdif.

Επιπλέον κάνε δεξί κλικ στην ταινία την ώρα που παίζει,πήγαινε στο filters και στην συνέχεια στο φίλτρο που χρησιμοποιεί για τον ήχο (ac3filter ή ffdshow audio decoder).

Δημοσ.

O denon 1906 Μου δεν δειχνει πουθενα τι σημα ερχεται και απο που...

ωστοσο το πρωι που σηκωθηκα, τα ξανακοιταξα, πατησα το input mode στον ενιχυτη να κανει ενα κυκλο και να ξαναπαει στο auto, και ακουσα ηχο!!

και ειδα και digital στην οθονη... οτι ερχοτανε ψηφιακο σημα!! δεν πιστευα στα ματια μου!! επρεπε να βγαλω το RCA στερεοφωνικο καλωδιο και συνεχισε να παιζει!!

πηγα στα πισω ηχεια και ενω επαιζε συναυλια 5.1 ειχε μονη ηχω!! εγινε!!

μετα εβαλα και το windows media player, και παιζει και αυτος ψηφιακα... ολοι οι ηχοι φευγουν πλεον ψηφιακα... χωρις καμια ρυθμιση παρα μονο στο MPC!! μας κοροιδευει... εχω χαρα ομως... ας δουλευει και ας μας κοροιδευει...

ηθελα πολυ καιρο να το κανω και η χαρα μου ειναι απεριγραπτη... αντε να ερθει το βραδυ να βαλω ταινια. HD 720p 5.1 140"

πανδαισια...

ευχαριστω για τη βοηθεια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...