gsmeros Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 λοιπον... κανουμε στη σχολη c και πρεπει να συνεχιζουμε τα project στο σπιτι. χρησιμοποιουμε devc++ αλλα εγω εχω ενα mac και ρωτοντας το καθηγητη μου ειπε οτι δυσκολα μπορω να κανω τη δουλεια μου γιατι οι βιβλιοθηκες ειναι βασισμενες στο devc++ , κατι τετοιο. δηλαδη μπορω μονο σε pc να κανω τη δουλεια μου? εχει καποιος να προτεινει κατι? ευχαριστω
warchief Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Εγκατέστησε το Developer package και θα έχεις πλήρη υποστήριξη gcc/g++. Απο εκεί και πέρα αν οι βιβλιοθήκες που κάνετε είναι εξεζητημένες (πχ γραφικά) μάλλον θα έχεις πρόβλημα. Αλλα μάλλον (ειδικά αν το μάθημα είναι entry level) θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.
anxer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Στη περίπτωση του ΜΑC δίνεται απο την Αpple το ΧCode ενα πολύ καλό περιβάλλον ανάπτυξης της Αpple. Εφόσον ο καθηγητής έχει το κώδικα απο τον οποίο παράγονται οι βιβλιοθήκες - πιθανόν εφόσον είναι ANSI C compliant να μπορέσεις να τις τρέξει και στο MAC Tο xcode υπάρχει στα CD εγκατάστασης του λειτουργικού της Αpple http://developer.apple.com/tools/xcode/
gsmeros Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 δηλαδη εγω τωρα πρεπει να παρω κατι απο το καθηγητη η να προσπαθησω να τα τρεξω? το εχω το xcode
warchief Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Πες μας καλύτερα ποιες βιβλιοθήκες πρέπει να χρησιμοποιήσεις
Siroko Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Απο οσο γνωριζω μιας και εμεις C, C++ κανουμε, απλα αντεγραψε τιν βιβλιοθηκη στο store που εχει το Xcode τις δικες του και ολα θα δουλευουν.. Στο κατω κατω οι libraries δεν φτιαχνονται μονο για ενα συστημα.. Μπορεις να φτιαχνεις και μονος σου.. Και το devC++ δεν ειναι τπτ αλλο απο ενα κειμενογραφο που ειναι "εμπλουτισμενο" με βιβλιοθηκες και compilers.. Ελπιζω να βοηθησα..
warchief Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δύσκολο το βλέπω φίλε μου, γιατι ακόμα και αν η librobot βασίζεται σε 100% ANSI C τότε πρέπει να γίνει recompile κάτω απο το mac os x για να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις. Αν μπορείς (και δεν είναι τπτ confidential) ανέβασε την librobot και το librobot.h να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά
georgemarios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 δεν εχω δουλεψει mac αλλα... εγω παντως στη θέση σου, θα εψαχνα να βρω κάποιο PC να κανω τις εργασιες έτσι ώστε να περιορισω οσο το δυνατον τις σπαζοκεφαλιες που θα προκυπτουν ετσι και αλλιως (ειδικα αν δεν εχεις εμπειρια με προγραμματισμο) Εναλλακτικα δες αν μπορεις να τρεξεις τα windows virtually στο mac σου. Just my thought....
worldcitizen Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Αν χρησιμοποιείς devc++, τότε κατέβασε το XCode (η απλά κάνε το εγκατάσταση από το DVD του λειτουργικού) και μετά κατέβασε το eclipse. Λογικά τα προγράμματα θα δουλεύουν όπως είναι, απλά αντιγράφοντας τα αρχεία στο εκάστοτε Workspace... Και τα 2 έχουν ως βάση το gcc/g++ όπως είπε ο warchief. ΥΓ. Το XCode απλά για να εγκαταστήσει το gcc/g++.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.