Προς το περιεχόμενο

Ανάβω τον υπολογιστή και... το απόλυτο σκοτάδι

Mykoniatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους συνφορουμίστες! Λοιπόν μπαίνω στο θέμα και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω, πριν λίγο επιχείρησα να ανοίξω το pc μου, τζίφος η κατάσταση, δεν άναβε το πράσινο φωτάκι του ρεύματος, αλλα το κόκκινο του σκληρού δούλευε, τες πα, το ανοίγω το καθαρίζω προσεχτικά, όλα, καρτες γραφικών, μνήμες, lan κλπ. κάνω και ένα reset βγάζοντας την μπαταρία της μητρικής, το βάζω στην πρίζα το ανάβω μου ολα οκ, μου δείχνει την αρχική οθόνη energy και μετά σκοτάδι....το απόλυτο σκοτάδι (σκληρός και ρεύμα οκ) έκανα restart αλλεπάληλες φορές τπτ η οθόνη δεν ξαναέδειξε τπτ απο τότε και έχω την ταπεινή υποψία ότι είναι η κάρτα γραφικών που παρέδωσε πνεύμα....εσείς τι λέτε;

Δημοσ.

ή τροφοδοτικό...

ή μητρική....

ή οτιδήποτε βασικά.

Για πρώτη κίνηση, δοκίμασε να ξυλώσεις ότι έχεις σε pci κάρτες, (κάρτα δικτύου, ηχου, μόντεμ ή οτιδήποτε άλλο περιφερειακό), και άσε πάνω μόνο μία μνήμη, την κάρτα γραφικών και ένα σκληρό.

Δημοσ.

...κάτι με ρεύμα λέω εγώ.

α)τροφοδοτικό

β)μητρική

γ)α)+β) (...ΑΝ είσαι ΤΟΣΟ γκαντέμης...)

(...για την ιστορία,αν πήγες για clear cmos βγάζοντας την μπαταρία,ελπίζω να έβγαλες τουλάχιστον ΚΑΙ το καλώδιο που ΔΙΝΕΙ ρευμα στο τροφοδοτικό.Αλλιώς δεν έχει νόημα.)

...Προτείνω κλείσιμο απ΄ τον διακόπτη του τροφοδοτικού,μερικά απανωτά πατήματα του power button για να "φύγουνε τα όποια ρεύματα",βγάλσιμο το καλώδιο που πάει στο τροφοδοτικό,βγάλσιμο ό,τι καλωδίου φτάνει στην μητρική ,μέσω καρτών (μόντεμ,ασύρματες συσκευές με εξωτερική τροφοδοσία,καλώδιο κεραίας,Ο,ΤΙ καλώδιο τέλος πάντων,βγάλσιμο του/των φις του τροφοδοτικού που "κουμπώνει"/-ουν πάνω στη μητρική,βγάλσιμο ΟΛΩΝ των καλωδίων σήματος (IDE,SATA κλπ),αποσύνδεση των συσκευών από τα φις τροφοδοσίας (βγάζεις δλδ τα molex από δίσκους,σιντιά,ντιβιντιά,κλπ)(κάπου εδώ ξαναβγάλε και τη μπαταρία από τη μητρική),ασ' το έτσι κανένα λεπτό,2λεπτο,5λεπτο,10λεπτο (ό,τι αγαπάς),και μετά άρχισε να ξανασυνδέεις ότι έβγαλες,εκτός από δίσκους κ.α. (το/τα φις του PSU να ξαναξουμπώσει δλδ στη μητρική ΚΑΛΑ-τσέκαρέ το/τα κι όλας μην έχουν βραχυκυκλώσει πουθενά και φαίνεται)(..κάπου εδώ ρίξε και μια ΚΑΛΗ ματιά πάνω στη μητρική -πυκνωτές,τσιπάκια κλπ,ΜΗΠΩΣ και δεις κάτι "καμμένο" ή κανέναν πυκνωτή υπερχειλισμένο/σκασμένο),σύνδεσε το καλώδιο του ρεύματος του τροφοδοτικού ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε μπρίζα,και ΟΧΙ σε πιθανό πολύμπριζο,

άνοιξε το (πιθανό) κουμπί του τροφοδοτικού (..πολύ βασικό αυτό :-D ) ,κι έλα μετά και πες αν τζάμπα σ' έβαλα κι έκανες όλον αυτό τον κόπο ή όχι.... :whistle: :-D

:-)

Δημοσ.

Ρε συ washcloud φωτιά παίρνουν τα δάχτυλά σου όταν γράφεις! :P

Βάζε καμμία παράγραφο, αγχώνομαι! :-)

Δημοσ.

Να σας ευχαριστήσω και τους δύο για τις απαντήσεις σας, λοιπόν σήμερα βρήκα 2 καρτες γραφικών τις κότσαρα πάνω μπας και έφταιγε αυτό τπτ τα ίδια, ξηλώνω όλα που είναι πάνω στην μητρική (εκτός απο dvd και σκληρούς) ανοίγω και το τροφοδοτικό να δώ μπας και έχει καεί καμία ασφάλεια αλλά όλα οκ μου φάνηκαν, έβγαλα και την μπαταρία πάλι (και το καλώδιο τροφοδοσίας εννοείται) τα ξαναμοντάρω και πάλι τπτ, (το τροφοδοτικό δείχνει όπως είπα οκ αλλά είναι του 2003 όταν το πρωτοπήρα, όσο για την μητρική είναι καινούργια ενός έτους και όλα φαίνονται καλά όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα) εν τω μεταξύ έγιναν κάτι χαροπαλέματα δευτερολέπτων όταν άλλαξα την κάρτα γραφικών και έβαλα μια άλλη την 1η φορά τπτ την 2η άναψε η οθόνη έφειξε τα στοιχεία της κάρτας γραφικών κ μετά μου έδιχνε το σηματάκι της intel HT και μέχρι εκεί, μετά όσες φορές και αν ξαναπροσπάθησα τπτ....τώρα ούτε το πράσινο φωτάκι ανάβει....και είναι πολύ περίεργο γτ ανάβει μόνο το κόκκινο και μέσα στο pc δουλεύουν τα πάντα....τι να πω...ειλικρινά δεν έχω ιδέα και έχω στερέψει απο φαντασία στο τι άλλο να δοκιμάσω....αύριο θα δοκιμάσω την συμβουλή σου φίλε washcloud (αν κ εν μέρει την έκανα) και βλέπουμε....αν εν τω μεταξύ υπάρξει καμία ιδέα είναι κάτι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη! Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας....

Δημοσ.

@liopyr : ...Φαντάζεσαι πώς είναι όταν μιλάω ;

:lol:

...πέραν της πλάκας έχεις δίκαιο...

Όποτε θυμάμαι,αφήνω και παραγράφους όταν τελειώνω (...κάτσε να του κάνω ένα edit του προηγούμενου τώρα που το λέω,να το βλέπουν οι άλλοι,να λένε "μα τί λέει αυτός ο liopyr τώρα ! " ,να σε κάνω ρόμπα ! :-D )

Mykoniatis,όχι "εν μέρει"...ΑΚΡΙΒΩΣ καν' τα....όχι λίγα σήμερρα-λίγα αύριο...

Δημοσ.

Μπορεί η υποδοχή που βάζεις την κάρτα γραφικών να έχει πρόβλημα. Κοίταξέ την αν είναι πουθενά μαυρισμένη. Ένας τρόπος για να δεις αν είναι η μητρική, είναι να βγάλεις όλες τις μνήμες. Αν δουλεύει η μητρική πρέπει χωρίς τις μνήμες να κάνει συνέχεια μπιπ (εννοείτε ότι το ηχείο του κουτιού δουλεύει για να ακούσεις τον ήχο). Αν θες επίσης, βγάλε όλες τις κάρτες επέκτασης, τα οπτικά, αποσύνδεσε και το σκληρό και άσε μόνον τις μνήμες επάνω και την κάρτα γραφικών. Αν το τροφοδοτικό είναι ταλαιπωρημένο, μπορεί να μη δείνει όσο ρεύμα χρειάζεται, για αυτό σου είπα να κρατήσεις μόνον την κάρτα γραφικών και τις μνήμες. Αν σου βγάλει το post που κάνει το bios, μάλλον έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Άρχισε μετά να δίνεις ρεύμα σε μία συσκευή κάθε φορά (πρώτα στο οπτικό, μετά βάλε τις κάρτες επέκτασης και τελευταίο το σκληρό που καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να μην τον έχεις συνδεδεμένο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μη χάσεις δεδομένα). Αν που θα αρχίσεις να ζητάς από το τροφοδοτικό περισσότερο ρεύμα σου μαυρίζει η οθόνη τότε κάτι τρέχει με το τροφοδοτικό. Για καλό όμως και για κακό, κοίταξε και τον επεξεργαστή μην ανεβάζει θερμοκρασία.

Δημοσ.

Αν εχεις 2-3-4 dimm μνημες, δοκιμασε να ξεκινησεις με ενα dimm καθε φορα, μηπως ειναι προβληματικη καμια μνημη

Δημοσ.

επιστρέφω με νέα απο το μέτωπο....λοιπόν έχουμε και λέμε:

-washcloud-

ακολούθησα τις οδηγίες σου και έκανα τα παρακάτω, βγάλσιμο το καλώδιο που πάει στο τροφοδοτικό,απανωτά πατήματα του power button για να "φύγουνε τα όποια ρεύματα", βγάλσιμο ό,τι καλωδίου φτάνει στην μητρική, βγάλσιμο του φις του τροφοδοτικού που κουμπώνει πάνω στη μητρική, βγάλσιμο 'ολων των καλωδίων σήματος (IDE), αποσύνδεση των συσκευών από τα φις τροφοδοσίας, τα άφησα έτσι μισή ώρα, μετά τα ξανασύνδεσα ότι έβγαλα ,εκτός από τους σκληρούς δίσκους και τα dvd, κούμπωσα καλά το φίς του τροφοδοτικού που πάει στην μητρική, τα τσέκαρα όλα πάνω στη μητρική -πυκνωτές,τσιπάκια και ήταν όλα εντάξει, σύνδεσα το καλώδιο του ρεύματος του τροφοδοτικού απευθείας σε μπρίζα το βάζω μπρός και τζίφος....το λαμπάκι του ρεύματος δεν ανάβει καθόλου και φυσικά η οθόνη δεν δείχνει τπτ παρότι δοκίμασα 3 διαφορετικές κάρτες γραφικών.

-alex89-

Τσέκαρα την υποδοχή της κάρτας γραφικών και είναι εντάξει, μετά έβγαλα όλες τις μνήμες αλλα ήχο (μπιπμ που πρέπει να ακούσω)δεν άκουσα, το ηχείο του κουτιού ήταν συνδεδεμένο πάνω στην μητρική αλλα δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργεί, επίσης δοκίμασα να αφήσω μία μνήμη κ την κάρτα γραφικών(μετά έβαλα και την δεύτερη μνήμη) αλλα πάλι τζίφος ούτε το λαμπάκι ρεύματος άναψε ούτε η οθόνη.

-gherudos-

Ανοίγω το pc ανοίγω και την οθόνη ανοίγει το φωτάκι της οθόνης (πράσινο)και μετά απο δευτερόλεπτα μπαίνει σε stand by (κίτρινο) στις παραπάνω περιπτώσεις που δοκίμασα άφησα την οθόνη ανοιχτή και ουδεμία στιγμή δεν βγήκε απο stand by, οι μόνες φορές που άνοιξε ήταν σε κάτι χαροπαλέματα όπως έγραψα σε προηγούμενο post.

-firewalker-

δυστηχώς δεν έχω άλλη οθόνη να δοκιμάσω, ίσως βρώ απο Δευτέρα αυτό που με προβληματίζει είναι που ανάβει η οθόνη αλλα το λαμπάκι του ρεύματος του κουτιού δεν ανάβει και η οθόνη τότε μπαίνει σε stand by.

-dimpa16-

Το δοκίμασα αλλα τπτ....

-hellv1l-

και εγώ αυτο νομίζω αλλα έχω μπερδευτεί....για αυτό χρειάζομαι την βοήθειά σας να δώ τι ακριβώς είναι....

Δημοσ.

τον επεξεργαστή τον έβγαλα τον ξαναέβαλα στην θέση του και πάλι τπτ, η μητρική είναι 1 έτους το πολύ και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα(τουλάχιστον με το μάτι) αλλα ποτέ δεν ξέρεις....τι να πω....πιθανόν όπως το κόβω να είναι το τροφοδοτικό ή η μητρική...αυτο ποθ με παραξενεύει πολύ είναι που δεν ανάβει το λαμπάκι του ρεύματος(πράσινο) καθόλου ενω το μηχάνημα εσωτερικα ''δείχνει'' να ανοίγει κανονικά....και η οθόνη νέκρα....ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ μπορώ να πώ....

Δημοσ.

το ότι δεν ανάβει το "πράσινο",ΕΙΝΑΙ ανησυχητικό για μητρική... (ειδικά από τη στιγμή που έκανες το τσεκάρισμα που σου είχα προτείνει: Έχω "αρχαίο" μηχάνημα, και ώρες-ώρες τρώει φλασιές και δεν ανοίγει.Κι έχω καταλήξει στο ότι το θέμα είναι "το ρεύμα".Τώρα αν είναι ζόρι της μητρικής....δεν ξέρω.Αλλά αν "μουλαρώσει" πολύ,κάνοντας αυτά που σου περιέγραψα,"στρώνει" ο...δικός μου.)

Τί σου "μένει" πριν τον τεχνικό;

...Άν έχεις πολύμετρο,μέτρα τάσεις τροφοδοτικού.Αν πάλι είναι πιο εύκολο,δοκίμασε άλλο.Ή δοκίμασε ΑΥΤΟ πάνω σε άλλο pc.Aν σου βγει "οκ",τότε "με την εις άτοπον"...καταλήγεις σε μητρική.Τη δίνεις σε τεχνικό,και σου λέει τα χαμπέρια της...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...