oneofthem Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 δε θα χει κανένα πρόβλημα αλλά λογικό είναι στο καύσωνα να ελέγχεις τις θερμοκρασίες, ε ο καύσωνας σε όλα τα pc μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 δε θα χει κανένα πρόβλημα αλλά λογικό είναι στο καύσωνα να ελέγχεις τις θερμοκρασίες, ε ο καύσωνας σε όλα τα pc μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα καλά ναι σίγουρα, αφού ήδη έχω ανάψει κάποιες φορές φέτος air condition με τα άλλα pc. Μόλις διάβασα αρκετά το manual και έχει πολλές οδηγίες για το πως να βάλεις χέρι και μου φάνηκε παράξενο αφού θεωρητικά δεν πρέπει να βάζουμε χέρι. Ευχαριστώ!!
GIORGARAS Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Γεια σας, είπα να απαντήσω στο topic αφού ήρθε το μηχάνημα για το οοίο ρώταγα σε αυτό το topic. Γράφω πλέον από το dell t5400 με dual quadcore xeon E5430 2.66Ghz, 8 GB ram 667Mhz ECC, εναν 146αρη SAS και έναν 300αρη SAS. 1) Μιλάμε για το πιο μικρό tower που είχα ποτέ και το πιο βαρύ (κοντά στα 20 κιλά). 2) Θόρυβος? Τι είναι αυτό??? ένα dual core 4200+ που έχω πιο δίπλα κάνει όλο το θόρυβο. Όταν κλείνω το dual core ακούγεται ότι λειτουργεί το ανεμιστηράκι του ups, έχω πάθει πλάκα από πλευράς θορύβου, μηδαμινός. Είναι ακόμα πρώτες μέρες και έχω ζορίσει για λίγο και τους 8 cores οπότε δεν ξέρω τι κάνει ακόμα μετά από εκτεταμένη χρήση (εννοώ 100% όλα τα cores για πολύ ώρα). Αν κάποιος θέλει να κάνω κανά τεστ ας μου πει απλά από θέμα χρόνου δεν είμαι και στην καλύτερή μου. Το μηχάνημα ήρθε με vista business (πρώτη φορά τα χρησιμοποίησα) και το έκανα dual boot με CentOS linux όπου εκεί δουλεύω κυρίως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 καλορίζικο Γιώργο
plpapadopoulos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 1) Μιλάμε για το πιο μικρό tower που είχα ποτέ και το πιο βαρύ (κοντά στα 20 κιλά). 2) Θόρυβος? Τι είναι αυτό??? Καλορίζικο αρχηγέ. Ανήκεις μάλλον στους τυχερούς από κατηγορίας βάρους και θορύβου. Το δικό μου κύριο μηχάνημα αισίως αγγίζει τα 40KG και ο θόρυβος του Delta από το PC Power & Cooling to 1200άρι δεν είναι και ό,τι καλύτερο ειδικά αν θελήσει κανείς να δει ταινία στην TV από το συγκεκριμένο μηχάνημα... Επίσης να περιμένεις ανεβασμένες θερμοκρασίες στο NorthBridge κυρίως διότι όλα τα Xeonoειδή ενσωματώνουν εκεί τον Memory Controller και όχι εξωτερικά σε ξεχωριστό block του mobo. Από Nehalem γενεά και μετά θα βγεί εκτός του NB και ο Memory Controller όπως καιρό τώρα είναι στα AMD Solutions... PS: Κάντου κάνα τεστάκι είμαι περίεργος να δω πώς τα πάει αν και περιμένω αρκετά καλά αποτελέσματα.
GIORGARAS Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά. Για πείτε κανά τεστάκι να κάνω. Για παράδειγμα super pi που εκμεταλλεύεται μόνο έναν επεξεργαστή οπότε δεν έχει τρομερή απόδοση σε σχέση με τα πόσα cores έχει, για 32Μ έκανε 20 λεπτά και κάτι ψιλά. edit: δεν ξέρω τι σύστημα ψύξης έχει μέσα αλλά το κουτί είναι παγωμένο, από πλάγια ουδέτερη θερμοκρασία όταν το ακουμπάω αλλά μπροστά είναι ψύχρα. επίσης απ'οσο θυμάμαι εκείνη η εφαρμογή στα vista που αξιολογεί τον υπολογιστή έχει βαθμό 5.0 λόγω λέει γραφικών aero το μηχάνημα έχει dual nvidia quadro fx 570 μία σχετικά απλή κάρτα κατά τα άλλα το βαθμολογεί με 5.7 και 5.9 αν θυμάμαι καλά γιατί δεν είμαι σε vista τώρα, όχι ότι είναι μέτρο αξιολόγησης βέβαια αυτό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 δεν είναι "tests" αλλά πέτα κάνα Seti@home ή Folding@home πάνω του
plpapadopoulos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 seti@home me AK8 Optimized code & Cinebench.
GIORGARAS Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 βασικά το seti@home δεν μου δείχνει stats στην σελίδα του λέει σε κανά 45λεπτο. Επειδή δεν είχα δοκιμάσει να δω αν λειτουργεί το dual boot με vista και μόλις είδα ότι δεν κάνει boot σε vista για αυτό ό,τι προτείνεται να υπάρχει και έκδοση για linux γιατί δεν το βλέπω να στήνω windows στο επόμενο 10ήμερο. edit: τι θέλετε να δω από εκεί? έτρεξα ένα cpu benchmark από το πρόγραμμα και λέει: Measured floating point speed 2634.71 million ops/sec Measured integer speed 7361.48 million ops/sec
Draculina Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Φίλε με γειά! Πολύ καλή αγορά!!Μην αγχώνεσαι ούτε για τη ζέστη ούτε για το θόρυβο. Εδώ και μερικούς μήνες δουλεύω με 1 Dell T7400 με 2 XEON 5472, 36 κιλά βάρος, εντελώς αθόρυβο και κρύο!!Και βρίσκεται σε νοτιοδυτικό δωμάτιο παλιού κτιρίου, που ψήνεται όλη μέρα απτον ήλιο (όταν φευγω και κλείνω το κλιματιστικό, 35-37 βαθμούς χαλαρά έχει μέσα, παραπάνω πιθανόν..Το μηχάνημα δεν καταλαβαίνει τπτ... ) Καλορίζικο! Εγώ δουλεύω με γραμμική άλγεβρα (BLAS κτλ) και προγράμματα βελτιστοποίησης κυρίως , οπότε με κανένα μεγάλο προβλημα πιτάρει για ώρες...Δεν ξέρω τι κάναν με την ψύξη, αλλά δουλεύει άψογα!
oneofthem Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 με γειά φίλε, τελικά είχαμε άδικο για το θόρυβο, καλό αυτό έψαξα στο internet και βλέπω ότι τα dell δεν έχουν καν τις intel ψύκτρες, έχουν δική τους ιστορία μέσα, μοιάζουν με mac cinebench έτρεξες?
GIORGARAS Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ, και εγώ φίλε δουλεύω με Matlab, C - mpi, με βιβλιοθήκες όπως με GSL, fftw,nfft για μετασχηματισμούς σημάτων επικοινωνίας και λοιπά. Προβλέπεται βαριά χρήση. Τώρα για το cinebech υπάρχει για linux? windows δεν ξεκινάνε δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με dual boot με vista και linux παρά μόνο xp και linux και κάτι δεν πήγε καλά οπότε έχω μόνο linux τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.