oneofthem Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 όταν λες αν υπάρχουν ασυμβατότητες τι εννοείς ακριβώς, μεταξύ τίνος? δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά ποιο θα έχει καλύτερες επιδόσεις δλδ αν θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο η συχνότητα ή οι πυρήνες χωρίς να τα δοκιμάσει δίπλα δίπλα και πόσο μάλλον όταν δε γνωρίζουμε τις εφαρμογές συγκεκριμένα σε διαφορετικές εφαρμογές και διαφορετικά συστήματα οι επιδόσεις έρχονται ανάποδα πολύ ευκολότερα από όσο διαφημίζουν οι κατασκευάστριες επίσης για xeon αν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα τότε θα συναντήσεις αρκετές δυσκολίες αν θες να το στήσεις μόνος σου και δεν πάρεις έτοιμο μηχάνημα edit: με προλάβατε μέχρι να το γράψω
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 όταν λες αν υπάρχουν ασυμβατότητες τι εννοείς ακριβώς, μεταξύ τίνος?δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά ποιο θα έχει καλύτερες επιδόσεις δλδ αν θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο η συχνότητα ή οι πυρήνες χωρίς να τα δοκιμάσει δίπλα δίπλα και πόσο μάλλον όταν δε γνωρίζουμε τις εφαρμογές συγκεκριμένα σε διαφορετικές εφαρμογές και διαφορετικά συστήματα οι επιδόσεις έρχονται ανάποδα πολύ ευκολότερα από όσο διαφημίζουν οι κατασκευάστριες επίσης για xeon αν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα τότε θα συναντήσεις αρκετές δυσκολίες αν θες να το στήσεις μόνος σου και δεν πάρεις έτοιμο μηχάνημα edit: με προλάβατε μέχρι να το γράψω Δεν γνωρίζω κάτι περί xeon αλλά δεν θα το στήσω μόνος μου. Γενικά σαν χρήση desktop θα έχω κανένα πρόβλημα? Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια μόνο καμιά ταινία που και που. SAS δίσκος αξίζει? Αναγνωρίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα? Μόνο raptor είχα μέχρι στιγμής. Μπορεί να τύχει να διαχειριστώ κανά 4GB αρχείο και άνω.Ευχαριστώ!!
oneofthem Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 για desktop πιστεύω ένα πρώτο πρόβλημα θα είναι ο θόρυβος, αν και δεν έχω ακούσει από κοντά το συγκεκριμένο που θα πάρεις αν υποθέσω ότι θα είναι στα επίπεδα όλων των έτοιμων εκτός από mac υποθέτω ότι δεν θα είναι για να κάτσεις δίπλα του οι sas σαφώς αξίζουν... εξαρτάται τι εννοείς βέβαια, το αν θα υπάρξουν προβλήματα ή όχι έχουν να κάνουν με το controller που θα βάλεις, τι raid θα επιλέξεις
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 για desktop πιστεύω ένα πρώτο πρόβλημα θα είναι ο θόρυβος, αν και δεν έχω ακούσει από κοντά το συγκεκριμένο που θα πάρεις αν υποθέσω ότι θα είναι στα επίπεδα όλων των έτοιμων εκτός από mac υποθέτω ότι δεν θα είναι για να κάτσεις δίπλα τουοι sas σαφώς αξίζουν... εξαρτάται τι εννοείς βέβαια, το αν θα υπάρξουν προβλήματα ή όχι έχουν να κάνουν με το controller που θα βάλεις, τι raid θα επιλέξεις Αυτή την στιγμή έχω 3 dual core και 2 ups ανοιχτά. Θα κάνει παραπάνω θόρυβο?? Μπα δεν με ενδιαφέρει το raid απλά το λειτουργικό θέλω να έχω.
oneofthem Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 αν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα barebone servers ναι θα κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο εάν το χρειαστείς για τις δουλειές που λες και αν πάρεις sas τότε αν δεν κάνεις ένα γρήγορο και ασφαλές raid θα είναι λάθος πιστεύω edit: θα ξαναμπώ από αύριο ok
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 αν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα barebone servers ναι θα κάνει πολύ περισσότερο θόρυβοεάν το χρειαστείς για τις δουλειές που λες και αν πάρεις sas τότε αν δεν κάνεις ένα γρήγορο και ασφαλές raid θα είναι λάθος πιστεύω ok τότε για αρχή αφήνω το sas. Με προβληματίζει αυτό που λες για τον θόρυβο. Τα pc μου κλείνουν μόνο όταν κολλάνε λόγω αρκετού καιρού ανοιχτά. Αν είναι να μην αντέχω τον θόρυβο με προβληματίζει...
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Χαλαρά πας για τα Xeonia... Καλές αγορές!
oneofthem Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 κι εγώ έχω πολλά μηχανήματα που δε κλείνουν συχνά αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο, μιλάμε για δυνατό θόρυβο αλλά να συμπληρώσω κάτι σημαντικό που ξέχασα το πρόβλημα του θορύβου λύνεται... sorry που δεν ήμουνα σαφής, απλά σου λέω τι θα συναντήσεις μην τρομάζεις edit: τα λέμε από αύριο
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όταν λες ότι μπορώ να μειώσω τον θόρυβο, πως γίνεται? Υποθέτω δεν μπορώ να βάλω χέρι στο κουτί αν είναι dell. Οπότε έπεσε η πρώτη γνώμη για xeon ε? Ψήνομαι αυτή την βδομάδα να δώσω παραγγελία. Για SAS επειδή δεν γνωρίζω, αξίζει? Κάτι είπατε για raid αλλά δεν έχω δει κάτι πρακτικά. Επίσης δεν θέλω να ανεβάσω και πολύ το κόστος ακόμα γιατί ήδη έχει ανέβει. Ερώτηση: δίσκος 160GB (10,000rpm) SATA Hard Drive with NCQ ή 146G,(15,000rpm) SAS Hard Drive για έναν δίσκο μόνο χωρίς raid. Επίσης να υποθέσω ότι δεν μπορώ να το ανοίξω να του βάλω εγώ δίσκο που έχω ήδη ως δεύτερο? Ευχαριστώ!!
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Καλό είναι στα έτοιμα μηχανήματα να μή βάζεις χέρι για προσθαφεραίσεις και όσο είναι αυτά ακόμη στην εγγύηση. Όσον αφορά το Cooling και δεδομένου το ότι τα DELL, FSC, IBM, HP κλπ, βασίζονται σε δικά τους proprietary συστήματα ψύξης με αεραγωγούς και μελετημένα στον πόντο, η παραμικρή αλλαγή, μπορεί να προβεί μοιραία, ή να έχεις ένα alerter να σφυράει κάθε λίγο και λιγάκι και να μη σε αφήνει να λειτουργήσεις το μηχάνημα λόγω inappropriate/insufficient cooling. Οπότε μή το σκεφτείς καν.
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Καλό είναι στα έτοιμα μηχανήματα να μή βάζεις χέρι για προσθαφεραίσεις και όσο είναι αυτά ακόμη στην εγγύηση. Όσον αφορά το Cooling και δεδομένου το ότι τα DELL, FSC, IBM, HP κλπ, βασίζονται σε δικά τους proprietary συστήματα ψύξης με αεραγωγούς και μελετημένα στον πόντο, η παραμικρή αλλαγή, μπορεί να προβεί μοιραία, ή να έχεις ένα alerter να σφυράει κάθε λίγο και λιγάκι και να μη σε αφήνει να λειτουργήσεις το μηχάνημα λόγω inappropriate/insufficient cooling. Οπότε μή το σκεφτείς καν. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και συγνώμη αν σας κουράζω αλλά αν είναι να βάλω έναν 160άρη 10.000 rpm αξίζει να βάλω έναν 146GB SAS? δεν υπάρχει τυπικά διαφορά στην τιμή αλλά έτσι όπως μου τα είπες σχετικά με το να μην βάλω χέρι θα αναγκαστώ να βάλω και έναν δεύτερο δίσκο στην παραγγελία. Το raid SAS ανεβάζει αρκετά την τιμή. Ευχαριστώ! edit: πόσο θόρυβο κάνει ο SAS δίσκος γιατί το μηχάνημα θα είναι στο δωματιό μου.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Κοίτα γενικά για να βάλεις server στο δωμάτιό σου, θα πρέπει να πάσχεις από το σύνδρομο που πάσχω εγώ (:lol::lol:) και να μπορείς να κοιμηθείς όταν ένα μηχάνημα είναι αναμένο παρά όταν είναι σβηστό. Πέρα από την πλάκα ο server γενικά κάνει θόρυβο σε σχέση με ένα desktop. Ειδικά δε όταν αγριέψει και θελήσει να ρίξει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του, ένας έτοιμος server τύπου Dell, HP κλπ, ρίχνει κάτι γκάζια στα FANs για κάνα 3λεπτο που θα νομίσεις ότι περνάει απ'έξω σκούπα του Δήμου. Επομένως μη σε ανησυχεί και τόσο το βοητό του SAS έναντι του Raptor. Κατ'εμέ, πήγαινε για SAS, είναι πιο αξιόπιστες λύσεις και δε γράφουνε και Western επάνω :lol:
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Κοίτα γενικά για να βάλεις server στο δωμάτιό σου, θα πρέπει να πάσχεις από το σύνδρομο που πάσχω εγώ (:lol::lol:) και να μπορείς να κοιμηθείς όταν ένα μηχάνημα είναι αναμένο παρά όταν είναι σβηστό. Πέρα από την πλάκα ο server γενικά κάνει θόρυβο σε σχέση με ένα desktop. Ειδικά δε όταν αγριέψει και θελήσει να ρίξει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του, ένας έτοιμος server τύπου Dell, HP κλπ, ρίχνει κάτι γκάζια στα FANs για κάνα 3λεπτο που θα νομίσεις ότι περνάει απ'έξω σκούπα του Δήμου. Επομένως μη σε ανησυχεί και τόσο το βοητό του SAS έναντι του Raptor. Κατ'εμέ, πήγαινε για SAS, είναι πιο αξιόπιστες λύσεις και δε γράφουνε και Western επάνω :lol: Χαχαχαχαχα. Θα πω απλά ότι κοιμάμαι καμιά φορά με ακουστικά από mp3 player χωρίς να έχουν τελειώσει τα τραγούδια. Ναι έχω μεγάλη τρέλα γενικά αλλά εντάξει χρησιμοποιώ τόσες cpu άνετα, έχω τρέξει και σε clusters (όχι δικά μου φυσικά) που έχω αξιοποιήσει μέχρι 49 cpu (δεν είχα πρόσβαση σε μεγαλύτερο). Η πρόταση για 146GB SAS και 500άρη απλό είναι οκ? Έχω φτάσει ήδη σε μεγάλο χρηματικό ποσό και δεν έχω όρεξη για raid. Εντάξει γράφω data από κώδικα αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζομαι το raid αν και μια φορά που έγραφα 4GB data ήταν λίγο χρονοβόρο. Ευχαριστώ!
oneofthem Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 καλώς γράφτηκε ότι χέρι δεν βάζουμε και ακόμη περισσότερο εδώ στα έτοιμα της dell, hp, compaq γιατί πληρώνεις ακριβώς αυτήν την υπηρεσία και με το παραπάνω - δλδ να μη χρειάζεται να βάλεις χέρι, αυτό το πληρώνεις και μάλιστα λίγο ακριβά απότι διαβάζω για τα νέα μοντέλα της dell υποτίθεται ότι είναι ήσυχα αλλά αυτό το λένε όλες οι εταιρίες χρόνια τώρα και συνήθως αναφέρεται σε σχέση με τα προηγούμενα, δλδ του τύπου δεν θα κάνει σαν τρένο, θα κάνει σαν τρόλλευ > άρα ήσυχο, παρ' όλα αυτά δεν βλέπω και πολλά ανεμιστηράκια στο συγκεκριμένο και δεν είναι 1u που θα χες πρόβλημα γιατί και να τα άλλαζες παλι θόρυβο θα κάνανε λόγω μικρού μεγέθους πρόβλημα με την εγγύηση δε θα έχεις αν αλλάξεις τα ανεμιστηράκια και η ροή του αέρα δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, και σε hp έχω αλλάξει και ένας φίλος μου άλλαξε και σε mac απλά για να ελέγξει θερμοκρασίες αυτό θα το κάνεις βέβαια αφού δεις ότι οι θερμοκρασίες με τα νέα ανεμιστηράκια είναι ικανοποιητικές και μόνο τότε γενικότερα τα μηχανήματα αυτά - όπως γράφουν και στο manual - σχεδιάζονται για δωμάτιο server με air conditioning, ρυθμιστή υγρασίας και απομακρυσμένη πρόσβαση για το χρήστη, γιαυτό το λόγο υπάρχουν αυτά τα μικροπροβλήματα που δεν είναι τπτ αλλά πρέπει να είσαι ενημερωμένος πριν κάνεις την αγορά
GIORGARAS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 καλώς γράφτηκε ότι χέρι δεν βάζουμε και ακόμη περισσότερο εδώ στα έτοιμα της dell, hp, compaq γιατί πληρώνεις ακριβώς αυτήν την υπηρεσία και με το παραπάνω - δλδ να μη χρειάζεται να βάλεις χέρι, αυτό το πληρώνεις και μάλιστα λίγο ακριβάαπότι διαβάζω για τα νέα μοντέλα της dell υποτίθεται ότι είναι ήσυχα αλλά αυτό το λένε όλες οι εταιρίες χρόνια τώρα και συνήθως αναφέρεται σε σχέση με τα προηγούμενα, δλδ του τύπου δεν θα κάνει σαν τρένο, θα κάνει σαν τρόλλευ > άρα ήσυχο, παρ' όλα αυτά δεν βλέπω και πολλά ανεμιστηράκια στο συγκεκριμένο και δεν είναι 1u που θα χες πρόβλημα γιατί και να τα άλλαζες παλι θόρυβο θα κάνανε λόγω μικρού μεγέθους πρόβλημα με την εγγύηση δε θα έχεις αν αλλάξεις τα ανεμιστηράκια και η ροή του αέρα δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, και σε hp έχω αλλάξει και ένας φίλος μου άλλαξε και σε mac απλά για να ελέγξει θερμοκρασίες αυτό θα το κάνεις βέβαια αφού δεις ότι οι θερμοκρασίες με τα νέα ανεμιστηράκια είναι ικανοποιητικές και μόνο τότε γενικότερα τα μηχανήματα αυτά - όπως γράφουν και στο manual - σχεδιάζονται για δωμάτιο server με air conditioning, ρυθμιστή υγρασίας και απομακρυσμένη πρόσβαση για το χρήστη, γιαυτό το λόγο υπάρχουν αυτά τα μικροπροβλήματα που δεν είναι τπτ αλλά πρέπει να είσαι ενημερωμένος πριν κάνεις την αγορά Δηλαδή ο Dell Precision T5400 με dual quad xeon 2.66Ghz, 8gb ram, 146GB sas kai enan 500ari 7.200, 256MB PCIe x16 nVidia Quadro FX 570 θα είναι οκ στο δωματιό μου? Έχω air condition γιατί δεν άντεχα την ζέστη από τα άλλα pc αλλά άμα είναι να το έχω συνέχεια αναμένο και να πληρώνω ΔΕΗ να το ξανασκεφτώ... Ευχαριστώ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.