Προς το περιεχόμενο

Intel Xeon VS Core 2 Quad

witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τι μητρική χρησιμοποιήσατε?

Το μηχάνημα είναι το Dell precision T7400, ΟΕΜ intel mobo για server έχει μέσα. Tωρα τι ακριβώς θα δω σήμερα! :-)

Δημοσ.

Καλή επιλογή ο XEON.

Ο δεύτερος υπολογιστής μου (μετά από τον schneider euro pc με <1ΜΒ ram), ήταν ένας Pentium Pro στα 180MHz.

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, μετά από 2-3 χρόνια που είχαν κυκλοφορήσει οι celeron στα 466MHz, ο δικός μου παρέμενε πιο γρήγορος.

O Pentium Pro ήταν τότε αντίστοιχος των σημερινών XEON, κυκλοφορούσε παράλληλα με τον Pentium και αργότερα με τον Pentium II.

Δημοσ.

Καλημέρα,

@Leukonas : Ένας 250 GB (7.200 rpm) SATA II θα βελτίωνε την κατάσταση?

Ή πρέπει να κινηθούμε για άλλο σκληρό?

@Draculina : Σωστός

Δημοσ.

Εγώ για δίσκους θα πρότεινα κάτι τέτοιο αν μιλάμε για απλή μητρική : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=832456

ή κάτι τέτοιο αν η μητρική έχει τον απαραίτητο Controller ή αν μπορείς να διαθέσεις χρήματα για την αγορά Controller σε μορφή κάρτας pci.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977865&product=903876

Φυσικά αν μπορείς και κάνεις και ενα raid θα είναι ακόμα καλύτερα.Απο ότι βλέπω αυτό το μηχάνημα Dell precision T7400, παίρνει δίσκους sas οπότε.

Δημοσ.

παντως στο θεμα cpu σιγουρα θα παρεις καποιον απο τους 54χχ που ειναι quad core xeon στα 45nm penryn, λιγοτερη καταναλωση , λιγοτερη θερμοκρασια.

δλδ εναν αναμεσα απο αυτους:E5440 ,Ε5430,X5472 . Αναμεσα στους 2 πρωτους σειρας Ε αλλαζει μονο η συχνοτητα. Οι Χ πρεπει να ειναι οι extreme εκδόσεις που πρεπει να ειναι ποιο ακριβοί απο τους E μονο και μονο επειδη εχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, λιγα mhz παραπανω και 1600fsb. Αρα οι 3 παραπανω ειναι οτι τελευτεο υπαρχει και θα διαλεξεις αναλογα το budget που εχεις αν εχεις budget για πανω απο 1000ε σε cpu παρε τον X5472.

Και κατι τελευταίο δεν ξερω πως αλλα φρόντισε να ειναι καινουργιας φουρνιας και να ειναι C1 stepping, γιατι με το C0 ακούστηκαν κάποια προβλήματα (instabilities).

Βασικα κατι δεν εχω καταλαβει υπαρχει η σειρα 5χχχ για workstations που ξεφευγει η τιμη της και η σειρα server 3xxx που ειναι τουλαχιστον κατα 100ευρω φτηνοτερη απο το αντιστοιχο μοντελο και η ερωτηση μου ειναι. Τι διαφορα εχει ενας q9450 απο τον Ε5430 και αυτος απο τον X3350. αφου και οι 3 ειναι στα 2.66 12mb cache 1333bus 4 πυρηνες , 45nm yorkfield και υποστηρίζουν τις ιδεες εντολες αλλαζει κατι αλλο εκτος απο το ονομα και το bin?

Δημοσ.

"Είναι προφανές ότι μιλάμε για βαριές εφαρμογές σε μεγάλες εγκαταστάσεις."

άργησα πάλι λίγο αλλά πρέπει να ρωτήσω μιας και κανείς δε αναρωτήθηκε μέχρι στιγμής - γεια χαρά σου κιόλας - ποιο είναι το προφανές στις βαριές εφαρμογές και τι σχέση έχουν οι μεγάλες εγκαταστάσεις, δλδ για πόσα κιλά βαριές μιλάμε?:) χωρίς παρεξήγηση

στο θέμα μας, αν θες γράψε συγκεκριμένα ποιες εφαρμογές/προγράμματα θα δουλεύετε για να δοθούν καλύτερες απαντήσεις, και για τi λειτουργικό μιλάμε

για apple έχετε κοιτάξει? εγώ δεν θα παιρνα apple γιατί υπάρχουν καλύτερες λύσεις αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι το ίδιο

υπάρχει ποικιλία εφαρμογών που απαιτούν ιδιαίτερα μηχανήματα αλλά όχι επεξεργαστή

επίσης οι xeon επεξεργαστές δεν είναι πιο γρήγοροι από τους αντίστοιχους core 2 duo, penryn κλπ ως επεξεργαστής προς επεξεργαστή

η διαφορά είναι στο ότι κατά κανόνα υπάρχει ποικιλία dual μητρικών που τους υποστηρίζουν (όχι πως δεν βγαίνουν καθυστερημένα μητρικές και για τους υπόλοιπους) αλλά κυρίως στο υπόλοιπο σύστημα, βλέπε αρχιτεκτονική μητρικής, μνήμες, και σκληροί που όμως από τι φαίνεται δεν έχετε σκεφτεί και γιαυτό ρωτάω για περαιτέρω λεπτομέρειες

οι περισσότεροι - καλώς μεν - αλλά απάντησαν ουσιαστικά στην τύχη χωρίς να σε ρωτήσουν κιόλας

επίσης πρέπει να μας πεις γιατί χρειάζονται 3 μηχανάκια, επειδή είστε 3?:)

"Ρωτάω επειδή πρέπει να υπερκαλύψουμε τα 3,8 και μετά από ψάξιμο δεν βρήκα κανένα μονό επεξεργαστή στα 3,8, άρα σίγουρα θα καταλήξουμε σε διπύρηνους ή τετραπύρηνους"

καταρχήν να ρωτήσω γιατί πρέπει να υπερκαλύψετε τα 3,8 πρώτα

το clockspeed/rate μεταξύ διαφορετικής σειράς επεξεργαστών δεν μας δείχνει τπτ για την απόδοσή των 2 δλδ δεν αποτελεί συγκριτικό στοιχείο σε καμία περίπτωση

το συγκρίνεις μόνο με επεξεργαστές της ίδιας αρχιτεκτονικής και καθ΄ επέκταση σειράς

"Μας έχουν γίνει μερικές προσφορές και προτάσεις για τους παρακάτω επεξεργαστές

Ε5160, X5355, E5440, Ε5430, X5472 - Θα θέλαμε να ακούσουμε κάποιες ιδέες ή απόψεις για αυτούς - Προτεραιότητα αποτελεί να είναι το καλύτερο της αγοράς και μετά το κόστος."

από εκεί και πέρα, οι προσφορές που λες ότι έχεις υποθέτω είναι για ολοκληρωμένα συστήματα - barebones δλδ, όπως της intel/dell/hp κλπ? είναι μόνο για τους επεξεργαστές?

δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες αν θέλεις, με ενδιαφέρει και μένα το θέμα

γενικά όλοι αυτοί οι επεξεργαστές είναι αρκετά δυνατοί για τις περισσότερες εφαρμογές, από τους 5160, μέχρι και τους 5472, όπως και οι x5365 που δεν έγραψες, οι οποίοι είναι ακριβώς 2χ5160 σε ένα, που είναι πολύ δυνατοί επίσης και ας είναι 1333 fsb

αν δεν μιλάμε για έτοιμο σύστημα τότε το να πας σε τετραπύρηνο 1600άρη δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο ακόμη, υπάρχουν δυσκολίες αλλά και γενικότερα να φτιάξεις μόνο σου τέτοιο σύστημα υπάρχουν δυσκολίες

Δημοσ.

hint: Αν χρησιμοποιούσες και το

tag για τα αποσπάσματα από το post του original poster, το μήνυμά σου θα ήταν πολύ περισσότερο ευανάγνωστο...
Δημοσ.

Σε τί μητρική θα κουμπώσουν οι Xeon? Σας έχουν προτείνει κάποια? Αν ναι, ποιά? Επίσης με τί τροφοδοτικό θα παίξει το όλο σύστημα? Ξέρετε είναι πολύ βασικό κι αυτό και είναι αστάθμητος παράγοντας για τη σωστή επίδοση και σταθερότητα ενός server συστήματος.

Δημοσ.

βασικά έχει καιρό να απαντήσει ο συγγραφέας αλλά ενδιαφέρομαι εγώ για συζήτηση:) αν έχεις ιδέα από αυτά τα συστήματα - δεν εννοώ τα έτοιμα αλλά τα diy - στείλε μου ένα pm αν δε βαριέσαι να συζητήσουμε

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, ενδιαφέρομαι για ένα δυνατό μηχάνημα για προσομοιώσεις και παραλληλία. Είμαι ανάμεσα σε dual - intel quad xeon e5430 (8 cores) και σε QX9650. Η χρηματική διαφορά είμαι μικρή. Τι έχετε να προτείνετε? Υπάρχουν τίποτα ασυμβατότητες? Το μηχάνημα θα τρέχει 64bit λειτουργικό. Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Σε τί μητρική σκέφτεσαι αν το κουμπώσεις δε μας λες. Επίσης τί ακριβώς δουλειά προορίζεσαι αν κάνεις με δαύτο επίσης δε μας λές. Γίνε πιο σαφής ώστε να μπορέσω να καταλαβω τι ακριβώς ζητάς και να σου πω τη γνώμη μου...

Δημοσ.

dell μηχάνημα έτοιμο, μάλλον t5400, ίσως θα έχει windows αλλά κυρίως linux (centOS) 64 bit και το χρειάζομαι για matlab και C με mpi και μελλοντικά openmp για παραλληλία ώστε να αξιοποιώ τους επεξεργαστές με 8GB ram.

Από εδώ είναι η σύνθεση: http://premierconfigure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?~tgt=global_cfg&c=gr&cs=RC1078530&customer_id=RC1078530&l=el&oc=WT54001&s=PAD&fb=1

Ευχαριστώ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...