Προς το περιεχόμενο

Πτυχίο Μαϊμού από Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο;

calvinklein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παρακαλέσω οι ειδικοί να βάλουν τα φώτα τους....

Σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα Αγγλόφωνο ΜΒΑ σε κάποιο κολλέγιο στην αθήνα που να συνεργάζεται με κάποιο Βρετανικό.

Αφού ρώτησα πληροφορίες σχετικά με το πτυχίο που θα πάρω, η κοπέλα που είναι υπεύθυνη μου είπε ότι το πτυχίο που παίρνεις είναι ολόιδιο σαν να έκανες σπουδές στην Αγγλία και τα transcript και όλα , γιατί το κολλέγιο λειτουργεί σαν παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Μέχρι εδώ καλά.

Μετά μου είπε ότι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, και ''κατακττώντας'' το πολυπόθητο πτυχίο θα μπορούσα να πάω μια βδομάδα στην Αγγλία,να δώ το Πανεπιστήμιο, να βολτάρω και να γυρίσω στην Ελλάδα.(κοινώς να κάνω διακοπές).

Μετά θα μπορούσα πολύ εύκολα βάλω στο βιογραφικό μου ότι έκανα το ΜΒΑ στην Αγγλία αφού το πτυχίο είναι ολόιδιο, έχω πάρει και μια ιδέα και να είμαι πολύ ανταγωνιστικός στην αγορά.

Εγώ δεν της έκρυψα ότι αυτό είναι απάτη και θα μπορούσαν εύκολα να με κλείσουν μέσα...και αυτή μου απάντησε....:

''Ξέρεις πόσοι έχουν τελειώσει στο κολλέγιο μας και είπαν ότι τελείωσαν έξω και τώρα έχουν διοικητικές και διευθυντικές θέσεις ''

Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα?

Μπορεί να συμβεί αυτό?

Δημοσ.

Εφόσον συνεργάζοντε με το πανεπιστήμιο του εξωτερικού δεν είναι μαιμού.

Αν εσύ το παρουσιάσεις αύριο μεθαύριο οτι το έκανες έξω ή μέσα είναι καθαρά θέμα δικό σου... και λίγο θα ενδιαφέρει και τον εργοδότη σου. Και σιγά μην σε κλείσουν μέσα γιαυτό...

Οπότε μάλλον άδικα αγχώνεσε. Για ποιο college λές?

Δημοσ.

Πτυχίο "μαϊμού" εννοούμε οτι παίρνεις ενα χαρτί χωρίς να διαβάσεις, να εξεταστείς, και να πατήσεις σε καμιά σχολή. Στελνεις τα λεφτα και στο στελνουν ταχυδρομικώς. υπάρχουν τέτοια στο ιντερνετ.

----- :devil: :devil:

Αυτο που περιγράφεις δεν ειναι μαϊμού, αρκεί βέβαια, η ύλη που εξετάζεται εδώ να είναι ακριβώς ίδια με αυτη που εξετάζονται και στο εξωτερικό.

ψιλοαπάτη μπορείς να το θεωρήσεις, επειδή δε σου λένε για το θέμα της αναγνώρισης του πτυχίου.

το "απάτη", ειναι υποκειμενικό...εξαρτάται κατα πόσο θα επρεπε ΕΣΥ να ξερεις τέτοια βασικά προαγματα για την 3βάθμια εκπαίδευση, και τους νόμους της χώρας ΣΟΥ,

και κατα πόσο ειναι υποχρεωμένοι εκεινοι στην ιδιωτική σχολή να στα πουν πριν γραφτείς... :whistle:

---------------

Να σου δώσουν το τηλέφωνο ενός αποφοίτου της σχολής τους, που μόνο με το πτυχίο τους, (χωρις να συνεχίσει σε άλλες σχολές),

δουλεύει τώρα στο δημόσιο, και παίρνει επίδομα πτυχίου.

και να τον ρωτήσεις αν και πώς πέρασε απο ΔΙΚΑΤΣΑ. :eek:

---------------------------------

για το κατα πόσο... ".. ΜΒΑ στην Αγγλία ....και να είμαι πολύ ανταγωνιστικός στην αγορά.", ψάξτο λίγο ακόμα. γεμάτη ειναι η αγορά απο MBA Αγγλίας, και Τανζανίας.

ενα βιογραφικό 23-26 ετών, με MBA και μηδέν εμπειρία, και χωρίς μέσο παίρνει τα :-( :-( :-( : μια θέση εργασίας, υπο δοκιμή, και βασικό.

Στα 35 σου, με 10 χρόνια εμπειρία, συμφωνώ, μπορεί να έχεις προβάδισμα απο άλλον που έχει την ίδια εμπειρία αλλα δεν έχει το "χαρτί" σου.

Δημοσ.

τρελή απάτη!!! προφανώς τα περισσότερα αν όχι όλα το DOATAP δεν τα αναγνωρίζει. Αλλά ένα να ξέρετε στο τέλος δεν μετράει το χαρτί μετράνε οι γνώσεις.

Δημοσ.

χαλαρώστε λίγο....

απάτη αμέσως όλοι! Αν δεν ξέρετε μην γράφετε "απάτη"....

ισχύουν αυτά που είπε ο Random.

Πολλές ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα έχουν συνεργασία με Αγγλικά πανεπιστήμια και προσφέρουν παρόμοια πτυχία. Το επιδιώκουν τα Αγγλικά πανεπιστήμια το συγκεκριμένο (το ξέρω από πρώτο χέρι λόγω δουλειάς). Ψάξου σχετικά με την αναγνώριση του πτυχίου σου εδώ στην Ελλάδα και πράξε ανάλογα.

Δημοσ.

το δοαταπ-δικατσα δεν αναγνωριζει τα ελληνοαγγλικα uni γιατι πρεπει να χεις κανει κ τα 3 χρονια εκτος Ελλαδας.αν μπορεις να το αποδειξεις αυτο τοτε το αναγνωριζουν.

το σιγουρο ειναι οτι αυτα τα πανεπιστημια θα αναγνωριζονται κ στην Ελλαδα γιατι δεν ειναι ιδιωτικα με την εννοια που λενε για το αρθρο 13.

Δημοσ.

http://www.esos.gr/idiotika_cat/exo_spoudes/hzsacdccv.htm

15. Αναγνωρίζεται το πτυχίο μου που έκανα στο παράρτημα---- στην Ελλάδα, του πανεπιστημίου------του εξωτερικού;

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3328/2005,αρ.4,παρ.β,όλες οι σπουδές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σε ομοταγή εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πτυχία που προέρχονται από σπουδές ή μέρος σπουδών που έχει πραγματοποιηθεί σε παράρτημα ξένου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, καθώς η αναγνώρισή τους δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 16, παρ. 8 του Ελληνικού Συντάγματος το οποίο απαγορεύει την λειτουργία των Κ.Ε.Σ και Παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων.

Αυτα περι αναγνώρισης. πραγματα που αφορούν περισσότερο Δημόσιο, ΑΣΕΠ, και επαγγέλματα "κλειστά" που το πτυχίο σημαίνει πολύ συγκεκριμένα δικαιώματα (ιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κλπ).

Αν μιλάμε για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, και άλλες σπουδές (πληροφορική, marketing, κλπ), ειναι θέμα εργοδότη. βαλε οτι θελεις στο βιογραφικό, κι ο εργοδότης το μετράει όσο θέλει.

σε μια εταιρεία, θυμήθηκαν να μου ζητήσουν το "χαρτί", 4 χρόνια μετά την πρόσληψη (κι αυτο επειδη συμμετείχαν σε ενα διαγωνισμό που έπρεπε να δείξουν τα προσόντα του προσωπικού τους). Για τα "δεύτερα" χαρτιά (λυκείου, αγγλικών και στρατού), ποτέ δεν τα ζήτησαν. Εισαι ότι δηλώσεις :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...