Προς το περιεχόμενο

Ταχύτητα VPS

hkosmidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω ένα VPS σε μια εταιρία της οποίας οι servers είναι στην ΟΤΕΝΕΤ.

Κατεβάζοντας διάφορα "μεγάλα" αρχεία απο το VPS μου παρατήρησα ταχύτητα ~70Kb/sec. Μετα απο ανταλλαγή emai με την εταιρία μου είπε πως το VPS μου έχει εγγυημένη ταχύτητα 100kb/sec. Είναι λογικό να εξυπηρετώ 22 domain (max 30) με τέτοια ταχύτητα;

Ψάχνωντας σε διάφορες εταιρίες που παρέχουν vps είδα πως καμμία δε λέει τι ταχύτυτα έχει το vps της.

Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού;

ΥΓ: αντίθετα μου είπαν ότι το shared hosting δεν έχει τέτοιους περιορισμούς στην ταχύτητα.

Δημοσ.

Συνήθως τα VPS τα δίνουν με συγκεκριμένο όριο GB μεταφοράς ανά μήνα και μπορείς να πιάσεις μέχρι και 100Mbit ταχύτητα. Εάν ξεπεράσεις τα GB που έχεις προπληρώσει στη συνέχεια χρεώνουν ανά GB.

Για 30 μικρές ιστοσελίδες που δεν έχουν μεγάλα αρχεία για κατέβασμα πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.
Συνήθως τα VPS τα δίνουν με συγκεκριμένο όριο GB μεταφοράς ανά μήνα και μπορείς να πιάσεις μέχρι και 100Mbit ταχύτητα. Εάν ξεπεράσεις τα GB που έχεις προπληρώσει στη συνέχεια χρεώνουν ανά GB.

Για 30 μικρές ιστοσελίδες που δεν έχουν μεγάλα αρχεία για κατέβασμα πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το traffic του μήνα (50gb/sec) δεν το ξεπερνάω.

άρα μου λες ότι όντως είναι πρόβλημα να έχω μόνο 100kb/sec έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Κανονικά αφού σου έχουν μηνιαία χρέωση πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να σου βάλουν όριο 100kb/sec. Πιθανότατα αυτοί να χρεώνοντε με βάση 95% percentile από την OTEnet με αποτέλεσμα να θέλουν να κόψουν τα burst και για αυτό βάζουν όριο.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι το 95% percentile:

http://en.wikipedia.org/wiki/Burstable_billing

Δημοσ.
Μετα απο ανταλλαγή emai με την εταιρία μου είπε πως το VPS μου έχει εγγυημένη ταχύτητα 100kb/sec. Είναι λογικό να εξυπηρετώ 22 domain (max 30) με τέτοια ταχύτητα;

Ψάχνωντας σε διάφορες εταιρίες που παρέχουν vps είδα πως καμμία δε λέει τι ταχύτυτα έχει το vps της.

Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού;

Συνήθως τα host nodes είναι σε 100Mbps ports, bandwidth το οποίο μοιράζεται μεταξύ των VPS που φιλοξενεί το συγκεκριμένο node. Μιλάω πάντα για hosts του εξωτερικού.

Το όριο των 100kb/s μου φαίνεται πολύ χαμηλό αν υπάρχει και όριο στο μηνιαίο traffic.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.webhostingtalk.com/forumdisplay.php?f=104 =]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...