ioannk8 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Πρόσεξε μη βάλεις πολύ δύναμη και σπάσεις τη μητρική. Αυτό το κούμπωμα που έχει το μαμίσιο κουλεράκι είναι για πολλά κλωτσίδια. :shock: Πες μου πως δεν εννοείς τέτοια, γιατί θα πηδηχτώ από το insomnia... ΘΕΡΜΟΑΓΩΓΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΚΥΡΙΟΣ! (λίγη, όχι κανά μισόκιλο απλωσιά) (...κι άλλη φορά να ζητάς συναρμολόγηση από τεχνικό ή κάποιον που ξέρει τέλος πάντων, γιατί δε σε βλέπω σόι μ'αυτά που κάνεις) πραγματικα φιλε δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα εχω μια "αλφα" λογικη δεν ειμαι καμια λουλου! υπαρχει θερμοαγωγιμη ταινια διπλης οψης την οποια δεν γνωριζουν πολλοι (αυτο συγουγα σημαινει οτι δεν ειναι τοσο αποδοτικη) απλα το καλο που εχει ειναι οτι δεν στεγνωνει απως η παστα! γνωριζεις αν τα κουμποματα του μανισιου κουλερ ειναι βιδωτα ή κουμπωτα΄? ---------- Προσθήκη στις 00:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:16 ---------- πραγματικα φιλε δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα εχω μια "αλφα" λογικη δεν ειμαι καμια λουλου! υπαρχει θερμοαγωγιμη ταινια διπλης οψης την οποια δεν γνωριζουν πολλοι (αυτο συγουγα σημαινει οτι δεν ειναι τοσο αποδοτικη) απλα το καλο που εχει ειναι οτι δεν στεγνωνει απως η παστα!γνωριζεις αν τα κουμποματα του μανισιου κουλερ ειναι βιδωτα ή κουμπωτα΄? οπως ειπα λειτουγει στα 47 με 55 βαθμους περιπου με αυτη την ταινια! εχω προβλημα καλητερα να βαλω παστα ε? η φυσιολογικη θερμοκρασια σε κατασταση ηρεμιας "ρελαντι" ποια θα επρεπε να ειναι γυρω στο 30?
PCharon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 υπαρχει θερμοαγωγιμη ταινια διπλης οψης την οποια δεν γνωριζουν πολλοι γνωριζεις αν τα κουμποματα του μανισιου κουλερ ειναι βιδωτα ή κουμπωτα΄? Το γνωρίζω πως υπάρχει, αλλά δεν είναι πολύ συνήθης και προς στιγμήν νόμισα πως πήγες και αγόρασες καμιά ταινία από τις γνωστές (μόλις μίλησες και για 90 βαθμούς, λέω... πάει, χα). γνωριζεις αν τα κουμποματα του μανισιου κουλερ ειναι βιδωτα ή κουμπωτα΄? Κουμπωτά είναι. οπως ειπα λειτουγει στα 47 με 55 βαθμους περιπου με αυτη την ταινια! εχω προβλημα καλητερα να βαλω παστα ε? η φυσιολογικη θερμοκρασια σε κατασταση ηρεμιας "ρελαντι" ποια θα επρεπε να ειναι γυρω στο 30? Αν η θερμοκρασία των 55 είναι σε 100% load τότε είσαι μια χαρά, αν όμως η θερμοκρασία αυτή είναι σε ηρεμία, τότε έχεις πρόβλημα. ΌΧΙ, δε χρειάζεται να είναι στους 30 βαθμούς, ούτε καν στους 40, δεν πρόκειται να χαλάσει τη ζωή της CPU, δεν είναι από βούτυρο. Όσο κρατιέται κάτω από τους 65 βαθμούς σε 100% load τότε είσαι εντός ορίων και μια χαρούλα (πρόσεξε μόνο και πού θα φτάνει το καλοκαίρι, αν η θερμοκρασία του δωματίου σου αρχίζει και πλησιάζει τους 35 βαθμούς).
N.I.C Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Προφανώς θα εννοεί κάτι τέτοιο Χάροντα, don't do it! Έχετε latest bios, μήπως και τρώνε κάνα κόλλημα οι σένσορες; Οι 8400 που είχαν bug στους σένσορες ήταν C0 συνήθως, δεν έχω συναντήσει πουθενά 8400 Ε0 με bugged sensor. Ποιό revision είναι; Δοκιμάστε να δείτε και με RealTemp, και προσοχή στο TJ Max, μήπως για κάποιο λόγο άλλαξε, αν δεν κάνω λάθος 100 είναι για τους C2D.
PCharon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Προφανώς θα εννοεί κάτι τέτοιο Χάροντα, don't do it! Δεν ήξερα πως είχε βγει στην πιάτσα. Πάντως δεν τη βλέπω και πολύ σόι από αγωγιμότητα, στην πράξη δεν ξέρω τί γίνεται. Υποθέτω πως ο σκοπός της ύπαρξής της είναι κυρίως για μνημούλες, επειδή εκεί δεν έχεις πώς να στερεώσεις τις ψύκτρες. Επίσης ίσως με αυτό θα μπορούσες να προσθέσεις κομμάτια αλουμινίου σε υπάρχουσες ψύκτρες, χμμμ...
ioannk8 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το γνωρίζω πως υπάρχει, αλλά δεν είναι πολύ συνήθης και προς στιγμήν νόμισα πως πήγες και αγόρασες καμιά ταινία από τις γνωστές (μόλις μίλησες και για 90 βαθμούς, λέω... πάει, χα). Κουμπωτά είναι. Αν η θερμοκρασία των 55 είναι σε 100% load τότε είσαι μια χαρά, αν όμως η θερμοκρασία αυτή είναι σε ηρεμία, τότε έχεις πρόβλημα. ΌΧΙ, δε χρειάζεται να είναι στους 30 βαθμούς, ούτε καν στους 40, δεν πρόκειται να χαλάσει τη ζωή της CPU, δεν είναι από βούτυρο. Όσο κρατιέται κάτω από τους 65 βαθμούς σε 100% load τότε είσαι εντός ορίων και μια χαρούλα (πρόσεξε μόνο και πού θα φτάνει το καλοκαίρι, αν η θερμοκρασία του δωματίου σου αρχίζει και πλησιάζει τους 35 βαθμούς). δυστηχως το load einai molis 54-57 % και η θερμοκρασια ειναι 55c! εχεις γνωμη για αυτες τισ κωλο ταινιες? τι να κανω να παρω αλιφη? φοβαμαι διο πραγματα η δεν εχει κουμποθει καλα η ψυχτρα η' ισωσ σκεφτομαι να μην εχω κοψει ακριβως το κομματι τις ταινιασ οσο ειναι ο μεγεθος του επεγεργαστη και ισως να εξεχει λιγο ! λεσ να δημιουργει το δευτερο προβλημα????
N.I.C Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ήξερα πως είχε βγει στην πιάτσα. Πάντως δεν τη βλέπω και πολύ σόι από αγωγιμότητα, στην πράξη δεν ξέρω τί γίνεται. Υποθέτω πως ο σκοπός της ύπαρξής της είναι κυρίως για μνημούλες, επειδή εκεί δεν έχεις πώς να στερεώσεις τις ψύκτρες. Επίσης ίσως με αυτό θα μπορούσες να προσθέσεις κομμάτια αλουμινίου σε υπάρχουσες ψύκτρες, χμμμ... Ακριβώς αυτό. Συνίσταται κυρίως για μνήμες Vrms κλπ κλπ.. Για cpu, όντως δεν κάνει την ίδια δουλειά με μια θερμοαγώγιμη πάστα. Οπότε ioannk8 ξεκίνα με πάστα, και φρόντισε να κουμπώσει καλά η ψύκτρα (της intelάς, και γενικά ψύκτρες που εχούν push through pins, όντως είναι ολίγον βιτσίοζες).
ioannk8 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Ακριβώς αυτό. Συνίσταται κυρίως για μνήμες Vrms κλπ κλπ.. Για cpu, όντως δεν κάνει την ίδια δουλειά με μια θερμοαγώγιμη πάστα. Οπότε ioannk8 ξεκίνα με πάστα, και φρόντισε να κουμπώσει καλά η ψύκτρα (της intelάς, και γενικά ψύκτρες που εχούν push through pins, όντως είναι ολίγον βιτσίοζες). πια παστα θα προτεινες να παρω! εχω διαβασει για τισ arctic silver 5 kai tin arctic ceramique! συγκριτικα ξερετε τι παιζει για αυτες τις δυο? προτεινετε κατη καλητερο? θελω να τονισω οτι σημερα μεσα στην απογνωση μου που μου εκλεινε το pc πηγα στα multirama στον βολο και εκει ενας αισχρος πολιτης επειδη δεν ειχε παστες μου προτεινε να παρω αυτες της μαμημενες της ταινιες λεγοντας μου οτι της χρησιμοποιει και ο ιδιος ως τεχνικος των multirama! εγω ως πρωταρης λεω πως οι ταινιες ειναι μονο για να ψηνεις πα'ι΄δακια και να ροδιζουν καλητερα σε αντικολιτικο "intel E8500 τηγανι" ελεος δλδ 5 ευρω μου πει δεν εκανα και καμια τρελη μπαζα ο πωλητης! ευτηχως την επαθα και εμαθα (ελπιζω)!
PCharon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 θελω να τονισω οτι σημερα μεσα στην απογνωση μου που μου εκλεινε το pc πηγα στα multirama στον βολο και εκει ενας αισχρος πολιτης επειδη δεν ειχε παστες μου προτεινε να παρω αυτες της μαμημενες της ταινιες λεγοντας μου οτι της χρησιμοποιει και ο ιδιος ως τεχνικος των multirama! Άουτς! Να γραφτεί στα πρακτικά του insomnia παρακαλώ. (Φαντάζομαι τί πετυχημένα συστήματα θα φτιάχνει με την ταινία και τις μαμίσιες ψύκτρες...) Κοίτα, από πάστες ΟΚ, μην τρελαίνεσαι με τη silver, την έχω εγώ και δεν θα την ξαναέπαιρνα, θα προτιμούσα μία άλλη κλασσική (κεραμική, ναι) διότι η silver δεν απλώνει εύκολα και δεν καθαρίζει κι εύκολα αν χρειαστεί. Δε νομίζω πως η silver προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, κυρίως μετράει να τοποθετηθεί σωστά η πάστα (πολύ λεπτό στρώμα από το κέντρο ξεκινώντας και όχι να ξεχειλίζει διότι θα λερώσει τα pins άδικα) και φυσικά ήρεμα και σωστά τοποθετούμε και την ψύκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.