Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασια core duo 8400 help

freetomi24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!εχω και εγω την GA P35-DS4 με τον 8400...

Και ειμαι να τρελαθω με τις θερμοκρασιες..

το καθε προγραμμα λεει τα δικα του! (οταν παιζω παιχνιδι)

speed fun 42

core temp core#0 62 core#1 65

gigabyte 45

τωρα τι να πιστεψω? αλλαξα παλι παστα Arctic Silver 5 με ψυκτρα απο την μανα...αλλα παλι τα ιδια....

πως αλλαζω το οριο θερμοκρασιας απο τα bios? τι οριο να βαλω?

Δημοσ.

Το core temp δεν σου δείχνει θερμοκρασία επεξεργαστή αλλά των πυρήνων. Εντάξει το Speedfan και το πρόγραμμα της μητρικής σου δεν διαφέρουν και πολύ. Ολα απο τον ίδιο αισθητήρα δείχνουν :) Δεν χρειάζεται να βάλεις κάποιο όριο. Ιδιο επεξεργαστή έχουμε. Εμένα το Core temp μου δείχνει core/core 41/43 και cpu : 29 απο το uguru της abit

Δημοσ.

Τωρα που απλα σερφαρω μου δειχνει το core temp 42 και 49 αλλα πριν ηταν 50 και 55 και επεσε απο μονο του...

λοιπον εβγαλα την ψυκτρα και ειδα αυτο..

l5z46ps8k0h7v3fein2a.jpg

xvazklxgzhb2nh5tfk3l.jpg

εβαλα ξανα παστα, αφου καθάρισα την προηγούμενη...

zc2dfdxwpvuj65bc4gap.jpg

μήπως βάζω πολύ?

2xsmmvtnzxacv6opseep.jpg

62apgfqrrxbga3a3azg3.jpg

wz3nqzwbmdzxkfce10r7.jpg

διαβασα οτι με την σειρα 8χχχ δεν δειχνει σωστα τις θερμοκρασιες ειναι αληθεια? το προγραμμα τις μητρικης μου δειχνει 23 βαθμους!

παλι με το παιχνιδι φτανει με core temp 65-67 βαθμους το προγραμμα τις gigabyte 45 to speedfun 42

Λεω να παρω αυτην την ψυκτρα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807902

η'

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=891827&ref=pathfinder

κατι δεν θα κανει ε? εαλλα ειναι γουρουνια και εχουν και βαρος...θα αντεξει η μητρικη τετοιο πραγμα?

Τωρα που κοιταζω το core temp παιζει συνεχεια με τις θερμοκρασιες, δεν μενει σταθερο!

Δημοσ.

Φίλε μου έχουν ανοιχτεί καναδύο θέματα σχετικά με τις θερμοκρασίες του 8400. Κάνε ένα search και θα δεις αναλυτικά. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με σένα, μην ανησυχείς, είναι το bug temp που έχει ο 8400 και δεν δείχνει καλά τις θερμοκρασίες. Άλλο όμως θερμοκρασία σε cpu και άλλο σε core.

Δημοσ.

δηλαδη αυτο που μου λεει δεν ειναι πραγματικο? τι να κοιταω απο ολα?

το core temp μια σταθερη τιμη δεν δειχνει! απο 55 παει 60! ετσι στο ξεκαρφοτο! απο 60 παει 55! Τι να πω!!

Δημοσ.

τα ιδια με το core temp δειχνει!

board 41

cpu 35

core1 48

core2 55

και τα μυαλά στα κάγκελα! ε ρε γλεντια! κοιταω να παρω καμια καλη ψυκτρα μπας και δω διαφορα!

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια. Τελικα φιλε αν αλλαξεις ψυκτρα και δεις βελτιωση ενημερωσε μας. Εχω ιδια mobo και cpu και αυριο πρωι θα τα μονταρω.Πηρα vga,hdd και ολατα υπολοιπα και πεφτω πανω στο post σου! Οταν το ετοιμασω θα postarω θερμοκρασιες να δουμε τι γινεται.Ψυκτρα εχω αυτη

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=688940

Αυτα.

Δημοσ.

μόλις την κούμπωσα μετά από πολλές προσπάθειες! και ειμαι σταθερα στα 42 42 ενω πριν 48 55 και επεζε συνεχεια πανω κατω! ο αερας που βγαινει πισω απο το κουτι εναι πολυ δροσερος! σε λιγο θα βαλω και παιχνιδι να δω που θα φτασει! πριν εφτανε 65 με 67!

Aλλα για μενα το socket 775 είναι χάλια! απο την πιεση που βάζεις λυγίζει η μητρική λες και θα σπάσει!

Δημοσ.

Λοιπόν επαιξα για 40 λεπτά 42 και 50 μου έλεγε το core temp..

αλλά ρε παιδιά ο αέρας πίσω δεν είναι ζεστός... ειναι κρυος!:lol:

Aλλαξα τον ανεμηστηρα της ψυκτρας να βγαζει αερα αντι να φησα πανω στην μεταλλική ψήκτρα αλλα δεν ειδα διαφορα... το ξανα άλλαξα και τωρα θα ακουσετε το κουφο! Ξαναβαλα το παιχνιδι και μου δειχνει 50 51! και μετα απο λιγο 42 49 ααα δεν πανε καλα τα προγραμμα! και ο αερας ακομα πισω ειναι κρυος!

κοιταξτε τι γραφει η μητρικη

gtdm0rd9lfl55xz92vkr.jpg

πως αυξάνουμε η μειώνουμε τις στροφές απο τους ανεμιστήρες?

Συμπέρασμα? Οσοι έχουν 8400 Μην δίνουν και πολύ σημασία στο τι λένε τα προγράμματα... αν όλα έχουν μπει σωστα δεν υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασιας!σαν ταχύτητα ο 8400 είναι πολύ καλός! Αλλα άμα έχεις windows xp δεν αποφεύγεις τα προβλήματα του λειτουργικού...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα! εχο τον ιδιο επεξεραγαστη ε8500 και ειχα ξαφνικα καποια προβληματα ,εχω το μανισο το κουλερ αλλα κουμπονει δυσκολα στην μητρικη μου και δεν ψυχει καλα! ρωτισα καποιο γνωστο μου και μου ειπε να παρω θερμαντικη παστα ομως στο μαγαζι που πηγα δεν ειχε παστα και πηρα μια ταινια διπλησ οψες! την εβαλα και ενω πριν ειχα 30C θερμοκρασια τωρα με την ταινια εχω 47-50! δεν ξερω τι να κανω? να παρω παστα? αν κρατησω την ταινια λετε να εχω προβλημα?

---------- Προσθήκη στις 19:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:06 ----------

ακομα ηθελα να ρωρησω αν επιρεαζεται η διαρκεια ζωης του επεξεργαστη αν δουλευει σε υψηλεσ θερμοκρασιες 50-60! της 2 τελευταιεσ μερεσ πριν πειραξω οτιδιποτε μου εκλεισε 3-5 φορες στην εκκινηση λογο υπεθερμανσης και εμπαινα στο BIOS και μου εβγαζε θερμοκρασια 90-100 και μετα απο λιγο εκλεινε το pc?

υπαρχει περιπτωση να εχει παθει κατι ο επεξεργαστης?

τωρα οπως προανεφερα με την ταινια που εβαλα ειναι στα 47-50 και στην χειροτερη 60βαθμους! δεν ξερω τι να κανω.......

Δημοσ.
εχω το μανισο το κουλερ αλλα κουμπονει δυσκολα στην μητρικη μου και δεν ψυχει καλα! ρωτισα καποιο γνωστο μου και μου ειπε να παρω θερμαντικη παστα ομως στο μαγαζι που πηγα δεν ειχε παστα και πηρα μια ταινια διπλησ οψες! την εβαλα και ενω πριν ειχα 30C θερμοκρασια τωρα με την ταινια εχω 47-50! δεν ξερω τι να κανω? να παρω παστα? αν κρατησω την ταινια λετε να εχω προβλημα?

Πρόσεξε μη βάλεις πολύ δύναμη και σπάσεις τη μητρική. Αυτό το κούμπωμα που έχει το μαμίσιο κουλεράκι είναι για πολλά κλωτσίδια.

δεν ειχε παστα και πηρα μια ταινια διπλης οψης!την εβαλα και ενω πριν ειχα 30C θερμοκρασια τωρα με την ταινια εχω 47-50! δεν ξερω τι να κανω? να παρω παστα? αν κρατησω την ταινια λετε να εχω προβλημα?

:shock: :shock: :shock:

Πες μου πως δεν εννοείς τέτοια, γιατί θα πηδηχτώ από το insomnia...

th_autTain.jpg

ΘΕΡΜΟΑΓΩΓΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΚΥΡΙΟΣ! :shifty:

(λίγη, όχι κανά μισόκιλο απλωσιά)

(...κι άλλη φορά να ζητάς συναρμολόγηση από τεχνικό ή κάποιον που ξέρει τέλος πάντων, γιατί δε σε βλέπω σόι μ'αυτά που κάνεις)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...