Προς το περιεχόμενο

bios update για υποστήριξη Ε8400

montexristos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! Έχω ήδη στα χέρια μου έναν E8400 και σχεδιάζω να τον συνδυάσω με μια εκ των ASUS P5K PRO ή ASUS P5KC (πολύ ακριβή η P5E...)

Άκουσα όμως ότι για να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη γενιά επεξεργαστων οι μητρικές αυτές ίσως χρειαστούν bios update. Ισχύει όντως αυτό ή η μητρική θα έρθει ενημερωμένη με το τελευταίο διαθέσιμο bios?

Αν όχι πως θα μπορέσω εγώ να βάλω το καινούριο bios αφού δεν θα υποστηρίζεται ο επεξεργαστής??

Δεδομένου ότι η μητρική θα αγοραστεί πιθανότατα απο e-shop (αφού κλείνω προς την p5k pro που δεν υπάρχει στο πλαίσιο) μπορώ να ζητήσω να φλασάρουν αυτοί το bios?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

100000000000% θα έχει μέσα περασμένο πολύ παλιό bios οπότε δεν το γλυτώνεις το update. Για να μπορέσεις να το περάσεις το bios θα πρέπει να βάλεις πιο παλιό επεξεργαστή που να είναι συμβατός με την έκδοση του bios που έχει ήδη ώστε να μπορέσεις να φλασάρεις την μητρική και ύστερα να βάλεις τον 8400. Όσο για τον αν μπορούν να σου κάνουν update bios στο e-shop αυτό είναι άλλη ιστορία, κάνε ένα τηλ να μάθεις... και το βασικότερο αν θα στο χρεώσουν extra...:eek:

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απαντηση johnnyelectro!

Δυστυχώς το περίμενα ότι θα είναι έτσι. Σκέφτομαι μάλλον να κάνω την αγορά από κανένα συνοικιακό κατάστημα και να τα συνεννοηθώ αυτά από πριν και σωστά.

Δημοσ.

Συνικιακό κατάστημα δεν θα σε συμβούλευα, εκτός και αν έχεις κάποιον γνωστό που να δουλεύει εκει, γιατί κάτι τέτοιες περιπτώσεις σαν την δικιά σου τις τσεκουρεύουν στην τιμή... Και η βλακεία είναι να φανταστείς ότι θα σκάσεις λεφτά για bios update, κάτι που κρατάει περίπου 30 δευτερόλεπτα...

Δημοσ.

Τελικά μπορώ να ενημερώσω ότι αγόρασα την ASUS P5KC η οποία μέσα από το κουτί της υποστηρίζει τον 8400 χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν χρειάστηκε καμία επέμβαση στο bios.

Την κάρτα την αγόρασα από το πλαίσιο και μου είπαν ωστόσο ότι αν χρειαζόταν να γίνει αναβάθμιση θα μου την έκαναν αυτοί (δεν ρώτησα για κόστος)

Δημοσ.

Καλού κακού τσέκαρε τί BIOS έχεις και δες σε κανένα φόρουμ αν το νεότερο (αν υπάρχει) προσθέτει τίποτα καλόύδια στη μητρική σου. Και σε εμένα ο 8500 που είχα δούλευε καλά και μόλις έβαλα ακόμα νεότερο BIOS τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα (πολλά περισσότερα settings στο νεότερο BIOS κλπ). Πάντα όμως πριν κάνεις update κάνε και ένα google search για να είσαι σίγουρος).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...