Προς το περιεχόμενο

Ένα βήμα πριν το HTPC

Felix_The_Cat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξεκινησα να φτιαξω ενα συστημα home cinema στο πλαισιο με σκεψη μηπως βαλω και κανενα παιχνιδι, και εφτασα τα 950 ευρω!!

και ειπα να αφησω τα παιχνιδια αφου αλλωστε δεν εχω και χρονο και αν παιξω σπανια θα παιξω, αξιζει να το πληρωσω? και πηγα σε κατι βασικο

Τι θελω να κανω. να παιζω ταινιες και αρχει βιντεο γενικα σε αναλυση 720p μιας και τοσο αντεχει το προτζεκτορι μου. και να παιρνω raw ηχο (μεσω spdif?) στον ενισχυτη μου που θα αποκωδικοποιει και θα μοιραζει στα ηχεια.

βρηκα ενα κουτι στα 100 ευρω κοντα στην cosmodata και θα μεινω καπου εκει και οχι στα 180 που πηγα για ομορφια.

ειπα να βαλω τον intel Dual Core 2200 (s775/2,20Ghz) Tray (εχει νοημα να παω στον 4500?)

με 2GB μνημη, σκληρο 60-80 ευρα, dvdrw 25Ε, καμια shuriken ψυκτρα 25Ε

και παμε στη μητρικη

πριν λιγο καιρο μου ειχε προταθει η abit I-N73HD (630, LGA775, DDR2)

σκεφτηκα διαβαζοντας να δωσω κατι παραπανω να βαλω την GA-P35-DS4 (P35, s775, DDR2) . σκεπτομενος μηπως θελω αργοτερα να βαλω οταν θα πεσουν οι τιμες crossfire (θελει αλλαγη τροφοδοτικου?) με ιδια τα υπολοιπα χαρακτηριστικα θα δω καμια διαφορα (αλλαγη μητρικης μοναχα)?

και καρτα γραφικων. ειτε αφηνω Onboard, που δεν εχει η DS4, ειτε βρηκα την τιμια X3650 512MB στο πλαισιο, και ΑΝ αποφασισω καποτε να βαλω κατι πιο ισχυρο.

αδερφια βοηθεια :)

Δημοσ.

cpu είσαι οκ και με τον 2220 και λίγο σπρώξιμο κοντά στα 3Ghz

μνήμες δεν χρειάζεσαι 2Gb HTPC και με 1Gb κάνεις μια χαρά δουλεία αλλά οι τιμές είναι τόσο πίτα που και εγώ σε 2 θα πήγαινα

σκληρό και dvd ότι θες ανάλογα με τις ανάγκες σου

board και με την αbit θα κάνεις μια χαρά δουλίτσα είναι καλό board το έχω δουλέψει + οτι έχει και το HDMI οnboard

CF SLi κλπ μην τα σκέφτεσαι καν πεταμένα λεφτά

Δημοσ.

τον επεξεργαστη δε σκεφτομαι να τον κλοκαρω. δεν το εχω κανει ποτε και δεν ξερω ποσο ασφαλες ειναι, δεν εχω πολυ χρονο να του δωσω και νομιζω οτι με καλυπτει πληρως αφου το υπαρχον λαπτοπ μου με εχι βγαλει ασπροπροσωπο εχοντας

intel centrino 1.7

512mb ram

gefore 6600go 256mb

80gb HDD

blah blah blah...

νομιζω οτι με καλυπτει. η ερωτηση ειναι με τη σκεψη αν το σπρωξω αργοτερα να παιξω κανενα παιχνιδι.

εχει νοημα να παω στην ακριβοτερη μητρικη (θα δω καμια διαφορα σε υψηλων απαιτησεων εφαρμογες - δηλ παιχνιδια // ειτε να εχω την δυνατοτητα crossfire)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: πως ξερω οτι ενα κουτι χωρα τις "μεγαλες" καρτες γραφικων (με το βλεμμα στο μελλον) Υπαρχουν μερικα σλιμ, και τα περισσοτερα ειναι 17εκ σε υψος. και επειδη οι πωλητες ξερουν πολυ συχνα λιγοτερα απο εμας, πρεπει να βρουμε τη λυση μεταξυ μας... εκει που ειδικευεται ο καθενας.

(μου εχει τειχει πολλες φορες να περναω απο γνωστο καταστημα με προτζεκτορια, και να ακουω τον πωλητη να λεει τετοια ανουσι πραγματα που οταν φευγει τους ανοιγω τα ματια, προφανως ο πωλητης δεν εχει δουλεψει ποτε το αντικειμενο.)

ευχαριστω

καλημερα

Δημοσ.

Για μένα το concept του htpc είναι ταινίες και μουσική. Ειδικά από τη στιμή που το 99% των htpc owners έχουν κάποιο δεύτερο μηχάνημα, τα παιχνίδια στο htpc είναι πολυτέλεια εως βλακεία. Πρώτα απ'όλα πρακτικά: Είναι πολύ άβολο να παίζεις crysis στον καναπέ. Θα αρχίσεις να ψάχνεις για βολικά ψηλά τραπεζάκια και πατέντες. Μετά είναι το κόστος: Βάζοντας γραφικά θέλεις και τροφοδοσία, και ψύξη οπότε και κουτί καλό. Οπότε χωρίς να το έχεις καταλάβει έχεις θυσιάσει (αν στήνεις με budget) κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του htpc όπως καλή κάρτα tv, κάρτα ήχου, τηλεκοντρόλ, επίπεδο θορύβου. Για μένα δε γίνεται. Μείνε με αυτά τα low budget, κι επένδυσε σε ένα μεταχειρισμένο 6750 άμα θες ώστε να είσαι καλλυμένος για 5 χρόνια κινηματογραφική εμπειρία. Θες να ξοδέψεις λεφτά; Βάλε και μια lcd στο κουτί για να παίζεις μουσική χωρίς να ανοίγεις τηλεόραση. Κι άλλα; βάλε δεύτερη κάρτα tv για να γράφεις και να βλέπεις ταυτόχρονα. Λίγα ακόμη; Φτιάξε ένα δεύτερο, headless ως backend, υποδεέστερο μόνο για τις εγγραφές σου από δορυφορικά. Κρίμα δεν είναι να χαραμίζεις όλες αυτές τις δυνατότητες για να παίζεις παιχνίδια; Τέλος πάντων αυτά είναι θέμα άποψης όμως και όλοι έχουν από μία (τουλάχιστον). Το crossfire ξέχασέ το ότι και να κάνεις πάντως.

Τώρα για την κάρτα γραφικών συνήθως στα κουτιά αναφέρεται το μέγεθος καρτών που χωράνε. Βρες τα κουτιά που σε ενδιαφέρουν και μπες στην ιστοσελίδα του εκάστοτε κατασκευαστή και ψαξ'το.

Δημοσ.

ΜαστροFrenzy ευχαριστω και η αληθεια ειναι οτι καπου εκει ειμαι και εγω. απλα για να ειναι ικανοποιημενο και το "ΑΝ" μηπως εχω τις αποριες μου.

Aυτο με την LCD με ενδιαφερει μιας και θα δειχνει στο προτζεκτορι και για μουσικη δε θα ηθελα να το ανοιγω. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω προβλεψει ακομα μουσικη!! (σε δευτερο χρονο)

Αν, λεω ΑΝ παιξω κατι θα ειναι μαλλον κατι παλιοτερο Far cry (που δεν το εχω τελιωσει) half life που δεν εχω αγγιξει. Ισως δοκιμασω και Pro evolution soccer. οποτε με καλυπτει. και καναπε με τραπεζι καναπε και 140 ιντσες εχει φαση ;) (ισως οταν η 3870 γινει παλια να την βαλω κτλ)

αλλα αν μπορεσεις να μου πεις μια γνωμη στις δυο βασικες ερωτησεις.

εχει νοημα να παρω την ακριβοτερη μητρικη?

εχει νοημα να παω στο 4500 αντι για τον 2200?

με την Χ3650 νομιζω θα ειμαι μια χαρα

Δημοσ.

Οχι οι επιλογές σου καλές είναι. Αν είναι να πάρεις ακριβότερο επεξεργαστή βρες όπως σου είπα κανένα μεταχειρισμένο 6750. Για lcd επειδή κι εγώ θα το ψάξω τώρα μάλλον θα πάω σε καμια μίνι tv με vga in ώστε να μην ασχολούμαι με drivers - software και συνδέσεις. Βέβαια εγώ είμαι σε linux και δυσκολεύομαι - τα πράγματα σε windows θα είναι πιο εύκολα. Πάντως δεν το έχω ψάξει ακόμη οπότε δεν ξέρω να σου πω τι και πως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...