Greg7vas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Tοσο απο το my computer, οσο μπουταρωντας απο winxp cd μου εμφανιζει σκληρο καινουργιο αγορασμενο 127 gb αντι 320gb. Στα βιος τον δειχνει κανονικα ως μοντελο wdc wd 3200aaks-00vya0. Tι στο καλο συμβαινει?
Innersense Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 υποστήριξη απο mobo; υπάρχει περίπτωση στο control panel/administrator settings/computer managment/disk managment να στον δείχνει ολόκληρο και ο υπόλοιπος να μην έχει φορμαριστεί λόγω μη υποστήριξης απο την mobo. just in case...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Αν και το έχω απαντήσει αναλυτικά σε άλλο thread, θα κάνω μία γρήγορη ανασκόπηση: Απαραίτητες προϋποθέσεις για να φανεί δίσκος πάνω από τα 127 GΒ σωστά, είναι: 1)Το BIOS να υποστηρίζει 48 bit LBA (όλα της τελευταίας τριετίας και βάλε υποστηρίζουν) 2) Αν μιλάμε για Windows XP, να είναι περασμένο τουλάχιστον το Service Pack 1a. Αν τα XP σου είναι άνευ service pack 1a+, μπορείς: 1) Να τα εγκαταστήσεις στα 127GB σου, να περάσεις service pack 2 και να φτιάξεις και το άλλο partition μετά. 2) Να κάνεις slipstream το service pack 2 στο CD με τα windows και να περάσεις απ'ευθείας WinXP SP2, βλέποντας κανονικά ολόκληρο το δίσκο σου.
oneofthem Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 γνωστό capacity barrier κάνε αυτά που έγραψε ο "από πάνω" ή κοίτα στο site του κατασκευαστή για τις απαραίτητες ενέργειες, α και dont panic συνηθισμένο πράγμα που λύνεται
spaul Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Αν και το έχω απαντήσει αναλυτικά σε άλλο thread, θα κάνω μία γρήγορη ανασκόπηση: Απαραίτητες προϋποθέσεις για να φανεί δίσκος πάνω από τα 127 GΒ σωστά, είναι: 1)Το BIOS να υποστηρίζει 48 bit LBA (όλα της τελευταίας τριετίας και βάλε υποστηρίζουν) 2) Αν μιλάμε για Windows XP, να είναι περασμένο τουλάχιστον το Service Pack 1a. Αν τα XP σου είναι άνευ service pack 1a+, μπορείς: 1) Να τα εγκαταστήσεις στα 127GB σου, να περάσεις service pack 2 και να φτιάξεις και το άλλο partition μετά. 2) Να κάνεις slipstream το service pack 2 στο CD με τα windows και να περάσεις απ'ευθείας WinXP SP2, βλέποντας κανονικά ολόκληρο το δίσκο σου. Εγώ χωρίς να κάνω τα παραπάνω, απλά μορφοποίησα το δίσκο μέσα από το Partition Magic 8 και μετά τα Windows έβλεπαν όλη τη χωρητικότητα. (είχα και το SP2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.