Προς το περιεχόμενο

το laptop μου σφυρίζει

kanatokefalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα laptop και μετά το σέρβις ακούγεται σαν ένας "εχτιποτης" που "εχτιπονι" ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός σκέφτομαι μήπως είναι καμια προειδοποιήσει

έχω ένα laptop και μετά το σέρβις ακούγεται σαν ένας "εχτιποτης" που "εχτιπονι" ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός σκέφτομαι μήπως είναι καμια προειδοποιήσει

παρατήρησα μόλις τώρα ότι ο κάνει μονο όταν δουλεύ με την μπαταρία οποτε κατι με το ρεύμα είναι δεν έχει κάποιο πρόβλημα δούλεψη κανονικά μονο σφυρίζει

Δημοσ.

καλημέρα φίλε μου.

αυτός ο ήχος είναι φυσιολογικός και το κάνουν όλα τα λάπτοπ που έχουν centrino επεξεργαστή.

όταν δουλεύει με μπαταρία το κάνει και μόνο όταν ο επεξεργαστής είναι σε idle.

αν εκείνη την στιγμή τρέχεισ κάτι και ανέβει πάνω απο 52% χρήση ο επεξεργαστής σταματάει να ακούγετε.

ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να τ ο κάνει.

Υ.Γ. φυσικά τα αποπάνω άν ενοείς ένα σφύριγμα διακοπτόμενο και όχι με παρα πολύ μεγάλη ενταση(στα 3 δικά μου φορητά ακούγετε αν πλησιάσω το αυτί μου στο πληκτρολόγιο ή αν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχεία στο δωματιό μου) οτίδηποτε διαφορετκό απο αυτό που περιγράφω σημένει οτι πρέπει να το πάς για σέρβις.

Φιλικά metkosas :)

Δημοσ.

παρατήρησα μόλις τώρα ότι ο κάνει μονο όταν δουλεύ με την μπαταρία οποτε κατι με το ρεύμα είναι δεν έχει κάποιο πρόβλημα δούλεψη κανονικά μονο σφυρίζει

Μια χαρά τα ελληνικά σου φίλε.

Περιμένεις να καταλάβουμε...και πολύ περισσότερο να απαντήσουμε;:confused::rolleyes:

Δημοσ.
καλημέρα φίλε μου.

αυτός ο ήχος είναι φυσιολογικός και το κάνουν όλα τα λάπτοπ που έχουν centrino επεξεργαστή.

όταν δουλεύει με μπαταρία το κάνει και μόνο όταν ο επεξεργαστής είναι σε idle.

αν εκείνη την στιγμή τρέχεισ κάτι και ανέβει πάνω απο 52% χρήση ο επεξεργαστής σταματάει να ακούγετε.

ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να τ ο κάνει.

Υ.Γ. φυσικά τα αποπάνω άν ενοείς ένα σφύριγμα διακοπτόμενο και όχι με παρα πολύ μεγάλη ενταση(στα 3 δικά μου φορητά ακούγετε αν πλησιάσω το αυτί μου στο πληκτρολόγιο ή αν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχεία στο δωματιό μου) οτίδηποτε διαφορετκό απο αυτό που περιγράφω σημένει οτι πρέπει να το πάς για σέρβις.

Φιλικά metkosas :)

Σίγουρο αυτό; Γιατί εγώ δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=96295

http://thinkwiki.org/wiki/Problem_with_high_pitch_noises#Affected_Models

και τα 3 λαπτομ μου το ιδιο κάνουν.

αλλά δέν ακούγετε τόσο πολύ και όπως είπα παραπάνω μόνο με μπαταρία και μόνο όταν ο cpu είνε idle.

όσα έχουν ενσωματομένες κάρτες γραφικών ακούγοντε πιο πολύ.

Δημοσ.
Πάντως, το P1 Express Dual της LG δεν το κάνει αυτό. Εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Εγω εχω hp pavilion και μου σφυριζει οπως λεει ο metkosas!Τα LG φιλε ειναι κορυφη για αυτο δεν σφυριζει! Η Κορεα σκιιιιζει

Δημοσ.

Ειναι θεμα core (2) duo (υπαρχει και σε μερικα αλλα λαπτοπ) και ακουγεται οταν ειναι idle και δεν κανει τιποτα ο επεξεργαστης!!!

Ειναι ηλεκτρονικος θορυβος και προκαλειται απο τους πυκνωτες γυρω απο τη cpu..

Δεν κανουν τωρα πια οι περισσοτεροι φορητοι αυτο το θορυβο, γιατι πολυ απλα εβαλαν ποιοτικοτερους πυκνωτες!

Γενικοτερα, ο θορυβος ειναι γνωστος και σαν whine ή whining sound .

Ειναι high-pitched ,δηλαδη υψισυχνος.

Τελος ,υπαρχει και ενα workaround ,αλλα μπορει να μειωθει η αυτονομια του φορητου.

Λυσεις:

α)μπακαλιστικη και με μειονεκτηματα(αλλα λειτουργει παντα)

Start->Control Panel-> Display->Screen Saver->Power

και διαλεγεις power scheme το "Always On".

Ο υψισυχνος ηχος θα εξαφανιστει, αλλα τωρα πια ο επεξεργαστης θα δουλευει παντα στην μεγιστη συχνοτητα του ,πχ 2.0GHz

και ετσι θα εχεις μεγαλυτερη καταναλωση->μικροτερη διαρκεια μπαταριας

και πιθανον μεγαλυτερες θερμοκρασιες->περισσοτερο θορυβο μιας και το ανεμιστηρακι θα λειτουργει πιο συχνα.

β)καλη λυση που δεν λειτουργει παντα

Go to control panel. Double click on "System." Choose the "Hardware" tab. Choose "Device Manager." Scroll down to "Universal Serial Bus Controllers" and expland it. You should see a bunch of items labeled "USB Root Hub". Right-click on it and choose "properties". Go to the "Power Management" tab. Unclick the option that says "Allow the computer to turn off this device to save power." I only did it for one USB Root Hub, and it seems to have worked, but I suppose you might have to change the setting for every instance of USB Root Hub. My annoying high-pitched sound has not returned since I did it.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...