atropa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 WD800JD-75MSA3 rev00 DP/N ONR684 αν καπιος εχει τον παραπανω σκληρο δισκο.... δινο οσο.. οσο!!!!
washcloud Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 ο λόγος ; Θες την πλακέτα μήπως ; ΑΝ ΝΑΙ,βγάζεις ένα screenshot την πλακέτα του ;
atropa Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 ναι θελω την πλακετα γιατι εχω ενα σκλιρο που επαθε ζημια στην πλακετα... θα ανεβασω φοτο το συντομοτερο!
washcloud Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 ...σου ζήτησα φωτό από πλακέτα γιατί έχω κάτι πεθαμένους WD να βόσκουν εδώ,αλλά μόλις τώρα πρόσεξα ότι είναι SATA ο δικός σου,με τους οποίους καμμία σχέση... Αν όντως "καίγεσαι" όπως "φαίνεται",και το εννοείς το "όσο-όσο",γιατί δεν τον παίρνεις απ΄το e-shop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303763 (αν έχεις e-shop στην περιοχή σου τον παραλαμβάνεις κι από εκεί χωρίς μεταφορικά); Άλλωστε τα 35 ? πού έχει δεν είναι υπερβολικά,όταν λες για "όσο-όσο"...Και στο κάτω-κάτω,αν τον βρεις μεταχειρισμένο,δεν νομίζω ότι εύκολα θα βρεις 80άρη πιό κάτω από 20 ? .Τί είναι λοιπόν άλλα περίπου τόσα,για να τον πάρεις και καινούριο,ΚΑΙ με 3 χρόνια εγγύηση. Εκτός κι αν εννοούσες χαλασμένο ( ; ) δίσκο ,κι έχεις ζόρι οικονομικό ,και περίμενες καμμιά τιμή 10 πχ ? (..αλλά το "όσο-όσο" που κολλάει τότε..). Anyway ,είτε ζορίζεσαι οικονομικά είτε όχι,μπορείς επίσης να κάνεις 1 βόλτα από "PCάδικα" της περιοχής σου (..πες μας τώρα ότι μένεις...στη Φολέγανδρο ) ,και με το δίσκο ανά χείρας να ρωτήσεις αν έχουν καμμιά τέτοια πλακέτα (ειδικά τα "μικρά μαγαζιά",ΚΡΑΤΑΝΕ χαλασμένους δίσκους,ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις...Aν είσαι δε "υπερτυχερός",μπορεί να στον δώσουνε και τζάμπα...). Το θέμα φυσικά είναι υποθέτω ότι έχεις αρχεία που θέλεις, μέσα στον δίσκο...(..κι αναρωτιέμαι αν είσαι ....101 % σίγουρος ότι ΕΙΝΑΙ θέμα πλακέτας....). Αnyway,αν δεν είναι θέμα αρχείων,μην ξεχνάς και την περίπτωση της εγγύησης-είσαι ακόμη εντος...
atropa Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 εγγυηση δεν παιζει.. τον σκληρο που διχνεις ειναι rev0 (A0) εγω θελω rev 00 (Α00)
washcloud Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Moιαζεί να ξέρεις για τί μιλάς,αλλά από περιέργεια : α)πώς είσαι σίγουρος ότι είναι θέμα πλακέτας; β)αυτό που σ'ενδιαφέρει ΕΙΝΑΙ αρχεία που έχεις μέσα του ; γ)πώς ακριβώς έβγαλες απ΄το link του e-shop συμπέρασμα για την "revision" ; δ)είσαι σίγουρος ότι παίζει θέμα revision;γιατί εγώ νομίζω ότι απλά να συμφωνεί το μοντέλο ( WD800JD ),αρκεί για να χρησιμοποιήσεις την ίδια πλακέτα. ε)η φωτό που δείχνεις μιλάει για κατασκευή 10/2006.Και ελάχιστο χρόνο 2 έτη να βάλεις (νόμος EEU) ,πάλι είσαι μέσα στην εγγύηση (εκτός κι αν είμαστε στο 2009 και δεν το πήρα χαμπάρι).Οπότε γιατί λες δεν παίζει η εγγύηση; (..βέβαια αν το θέμα σου είναι πιθανά αρχεία,τότε ναι,το καταλαβαίνω ότι η εγγύηση δε σε πολυνοιάζει) ζ)(κάτι που δεν είπα πριν)ψάξου και σε online site δημοπρασιών,αν είναι τ' αρχεία που σε καίνε.Εκεί θα βρεις μέχρι και σκέτες πλακέτες...
atropa Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 τον σκληρο του eshop τον πηρα γι αυτο ξερω. ο σκληρος φενετε οκ μεσα απο το bios με την αλλαγη της πλακετας απο αυτον του eshop αλλα ειναι αδηνατον να διαβασει τα αρχεια λογο οτι ειναι αλλο revision. μεσα στο σκληρο εχει μουσικα project (μουσικος ειμαι) τον σκληρο τον κατουρισε σκηλος και παρολο ποθ ακουγονται τα platter να γηρνανε και φενεται μεσα απο το bios τα δεδομενα δεν φενονται στα windows.
Jojos170304 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 τον σκληρο τον κατουρισε σκηλος Ατελείωτο respect!!! Sorry για το offtopic αλλά δεν κρατήθηκα Υ.Γ. ύψιλον στο σκύλο (εκτός από τιμωρία για το κατούρημα)
atropa Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 τοσα χρονια greeklish ξεχασα ορθογραφια... πραγματικα δλδ ντρεπομαι οταν γραφω ελληνικα.. ξεχασαμε της ριζες μας!
washcloud Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 ...ένα-ένα μας τα λες... Λοιπόν: Ν' αρχίσουμε "όπως πρέπει" : Αν μιλάμε για αρχεία "αξίας",προτείνω να σταματήσεις τα do-it-yourself πειράματα,και ν' απευθυνθείς σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων.Δύο "ξέρω" εγώ : http://www.anaktisis.gr/ (...αν και το site της δεν μου πολυγεμίζει το μάτι) και http://tictac.gr/ Θα βρεις και σχετικά τηλέφωνα στα site αυτά. Τώρα:ΑΝΑΛΟΓΑ με το τί ζόρι τραβάει ο δίσκος,,,τραβάνε και οι χρεώσεις τους. Στάνταρ να υπολογίζεις για 1,2,3 "κατοστάρικα",μόνο για τις "ψιλοδουλειές". (βέβαια το καλύτερο είναι να τους πάρεις,να τους ρωτήσεις,και αν στα πουν' αυτοί). Το ξαναλέω (βασιζόμενος και σ' εκείνο το "όσο-όσο"),αν μιλάμε για αρχεία που η αξία τους είναι μεγάλη για 'σένα,ψάξε για ειδικούς.Αν σε παίρνει να διαθέσεις μέχρι και "χιλιάρικο",κατευθύνσου προς αυτή τη μεριά. ...Αν παρ' ολ' αυτά δεν σε παίρνει για τέτοιες "ιστορίες" (?) ,τότε έλα και δώσε περισσότερα στοιχεία για το "συμβάν" (..το "σκυλοσυμβάν").Για να καταλάβουμε τί ακριβώς παίχτηκε,μπας και έχουμε καλύτερη ιδέα τί συμβαίνει,και δώσουμε καμμιά σωστή συμβουλή. Πώς δηλαδή έγινε η φάση. Ήταν το pc κάτω,"ξεβράκωτο",σήκωσε ο κοπρίτης το πόδι,και έλουσε τα πάντα εκεί μέσα;Και μέχρι να το "δεις",δούλευε μπόμπα ο δίσκος; Ή ήταν κάπου "παρατημένος" (σε καμμιά πολυθρόνα,και τον πήρε ο χάρος μαζί με την πολυθρόνα; ).Γενικά,πριν,,,κατουρηθεί,δούλευε κανονικά; Τα ρωτάω αυτά,γιατί: Οι δίσκοι είναι "αεροστεγώς" κλεισμένοι. Ακόμα και η "τρυπούλα" που έχουν για ν' "αναπνέουν",έχει "ισχυρό" φιλτράκι από κάτω. Οπότε μου φαίνεται "δύσκολο" "να πάρουν νερό". Καλά,δεν εννοώ αν τον ρίξεις σε γεμάτη μπανιέρα,και τον αφήσεις το Σαββατοκύριακο,μετά ο δίσκος θα είναι και πιο κυριλέ απ΄ότι πριν... Γι αυτό ρωτάω "τί ακριβώς έγινε με τη σκυλοδουλειά".Σε τί θέση ήταν ο δίσκος.Πόσο υγρό πήγε επάνω του.ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ μέσα σ' αυτό;Ή μήπως απλά πήγες να δουλέψεις το pc,είδες ότι κάτι πάει στραβά,και πρόσεξες ότι το εσωτερικό ήταν κατουρημένο; (η δε ΠΛΑΚΕΤΑ,έχει σημαδια καψίματος ;Τα οποία φυσικά φαίνονται μόνο απ΄τη "μέσα" μεριά-στη φωτό σου δεν μπορούμε να το δούμε ). Για να καταλάβουμε δηλαδή γαιτί "επιμένεις" τόσο με την πλακέτα.(Μήπως το θέμα είναι αλλού,και τζάμπα αγοράζεις δίσκους) Εκτός κι αν δεν έχει κάτι "εμφανισιακά" η πλακέτα,κι απλά δεν φαίνεται ο δίσκος στο BIOS.Eνώ με την άλλη ,όπως είπες,φαίνεται. Τώρα όσον αφορά το ότι φαίνεται με την άλλη,αλλά "τα δεδομενα δεν φενονται στα windows",επιφυλάσσομαι για το αν φταίει η νέα πλακέτα γι' αυτό. ΔΕΝ έχω "επιστημονική" γνώση. Ένας απλός χρήστης είμαι,κι απλά παιδεύομαι κι εγώ μ' αυτά τα κωλομηχανήματα. Και χώνω τη μύτη και τα κατσβίδια μου παντού. Και η όποια μου εμπειρία,κάτι λίγα χρονάκια τώρα,δε μου λέει κάτι για "revision" στο θέμα εάν και πόσο είναι συμβατό ένα μοντέλο δίσκου,με κάποιο άλλο.Εννοώ ότι ποτέ μου στη "θεωρία" δε συνάντησα κάποια επισήμανση του τύπου ,για να ταιριάξει μια πλακέτα σε άλλον δίσκο,πρέπει να ταιριάζουν και στοιχεία όπως το Rev που αναφέρεις.Αν βρεθεί άλλος,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γνώστης του θέματος,ας είτε διαψεύσει,είτε επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο.Πάντως αυτό το "Rev" που λες,λέω ότι μπορεί και να έχει να κάνει με πληροφορίες που αφορούν στοιχεία "κυκλοφορίας" του δίσκου,και όχι απαραίτητα ένδειξη ότι υπάρχει ασυμβατότητα όσον αφορά "παρόμοιο" hardware. Όπως δε είχα πει πρωτύτερα,έχω κάτι IDE WD να "βόσκουν" εδώ.Και ΟΠΤΙΚΑ τουλάχιστον,οι πλακέτες τους είναι ίδιες.Παλαιότερα που είχα δοκιμάσει κάτι "αλλαξοκωλιές" με τις πλακέτες τους,μπας και "φτιάξω" κανένα δίσκο που να δουλεύει από αυτούς,είχα δει ότι όταν το μοντέλο τους και μόνο ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ (και η πλακέτα ΕΙΝΑΙ οπτικά πανομοιότυπη),τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Κι αυτό όχι μόνο με WD.Αλλά και με κάτι Seagate (ένας τέτοιος αυτή τη στιγμή "γυρνάει" μέσα στο pc).Είχα δε δοκιμάσει και πλακέτες που "διέφεραν" κάπως οπτικά (...ΚΑΙ όσον αφορά και το "βασικό" μοντέλο του δίσκου).Το αποτέλεσμα ήταν να ΚΑΕΙ (μπαμ,τσαφ,καπνοί,και τα σχετικά) η πλακέτα όταν δεν "ταίριαζε" "εμφανώς".Από περιέργεια,τσέκαρα (τώρα που ανέφερες το "revision"),να δω τί λέγανε πάνω τους αυτοί οι δίσκοι.Βέβαια είναι δίσκοι 3-4 χρονάκια παλαιότεροι από αυτόν που δείχνεις στη φωτό,και ΙDE κι όλας,πάντως ένδειξη "Rev" δεν αναφέρουν....ΕΧΟΥΝ όμως "διαφορές" στο "υπομοντέλο" (συγκεκριμένα ας πούμε,WD400BB,WD400EB,WD400JB) κάπου με "ψιλά" γράμματα-ενώ με "μεγαλα γράμματα" αναφερούν μόνο το "WD400")Το θέμα είναι ότι οι αλλαγές πλακέτας είχαν γίνει ΧΩΡΙς πρόβλημα... (βέβαια ρίχνοντας 1 ματιά σήμερα,έπεσα πάνω σ' αυτό http://www.pcpro.co.uk/features/125779/6-replacing-hard-disk-components.html ,που σα να τα λέει κάπως "αποθαρρυντικά"...αλλά η δικιά μου εμπειρία ήταν αυτή που περιέγραψα.) Με τα προηγούμενα θέλω να πω ότι δεν ξέρω κατά πόσο "ευθύνεται" το "revision" του δίσκου που λες.Επίσης,τί ακριβώς συμβαίνει όταν ανοίγουν τα windows με τον δίσκο επάνω;Φαίνεται ο δίσκος;Και πού;Στο my computer και όταν πας να τον ανοίξεις τί λέει; Ή φαίνεται μόνο στο device manager;Δοκίμασες αν recovery πρόγραμμα τον "βλέπει";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.