jonlocke Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αγαπητοι Insomniacs καλησπερα. Ψαχνοντας τι θα μπορουσα να κανω με ενα παρατημενο και σχεδον αχρησιμοποιητο PS2 κατεληξα εδω.Καποια ποστ με βοηθησαν αρκετα στο να αποφασισω τι θελω. Σκεφτομαι να του βαλω ενα Network Adapter και να του προσαρμοσω ενα σκληρο δισκο, να το στησω πανω στο οικιακο δικτυακι μου, απο οπου θα μπορω να του μεταφερω ειτε παιχνιδια, ειτε ταινιες. Κατα βαση ειμαι ασχετος με κονσολες, οποτε ζητω προκαταβολικα την επιεικεια σας. Απο hardware λογικα θα χρειαστω: - την κονσολα (ειναι μια 39004 απο τις παλιες - οχι slim) - μια Memmory Card* - ενα modchip* (εξεταζω και τη λυση Μemor 32) - τον Network Adapter* - ενα σκληρο δισκο* - ενα καλωδιο Ethernet* (Με * οσα θα πρεπει να αγοραστουν) Αποκλειω τη χρηση Swap disk καθως επιθυμω on demand αποκριση του ολου συστηματος.Δηλαδη ανοιγω το power και "δουλευω".Αν καπου το σκεφτομαι λαθος ή κατι μου ξεφυγε παρακαλω διορθωστε με. Στο θεμα του modchip - εξεταζω τη λυση ενος φθηνου οπως παραδειγμα το Modbo ή και το Μemor32 το οποιο πλεονεκτει στο οτι αποτελει λυση 2+1 (modchip & MC) με συνεπεια σαν κοστος να ερχονται μια η αλλη - απλα σαν καινουριο προϊον δεν εχω εικονα για την αξιοπιστια του και την συμβατοτητα του.Αν καποιος το εχει θα βοηθουσε αφανταστα λεγοντας μου λιγα απο την εμπειρια του. Απαραιτητα ειναι, η οσο το δυνατον μεγαλυτερη συμβατοτητα με παιχνιδια (πχ τιτλοι σε DVD9), η απροσκοπτη λειτουργια και η αναπαραγωγη ταινιων DivX με αρχεια υποτιτλων .srt Ποια ειναι η αποψη σας? Ειναι εφικτα αυτα που ζητω? Εσεις τι προτεινετε? Για τον Network Adapter διαβασα μια αναφορα του Kallair, ο οποιος παρεπιπτοντως δειχνει αρκετα ψαγμενος στο θεμα, βασει της οποιας διαπιστωνε αργη ταχυτητα μεταφορας των δεδομενων μεσω του δικτυου.Εψαξα λιγο να βρω τα τεχνικα χαρακτηριστικα και κυριως για το κομματι του Ethernet αλλα δεν τα καταφερα.Να υποθεσω οτι η ειναι 100Mbps η καρτουλα? Aν ναι δεν θα επρεπε να ειναι τοσο αργη.Το σεταρισμα της καρτας, γινεται μεσω καποιου συνοδευτικου CD (να δωσεις IP, Subnet, κτλπ) σωστα? Για σκληρο δισκο - μπορειτε να μου δωσετε καποια μοντελα που (αν) εχετε εσεις τοποθετησει ή εστω καποιο βοηθητικο URL.Με ενδιαφερει η μεγιστη χωρητικοτητα που μπορω να εχω, χωρις να θυσιασω στο ελαχιστο τη συμβατοτητα με την κονσολα. Οποια αλλη παρατηρηση ή ιδεα εχετε, ευπροσδεκτη. Ευχαριστω προκαταβολικα.
gherudos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Με τα λεφτά που θα δώσεις για να πάρεις ότι χρειαστείς μπορείς είτε να πάρεις ένα ΧΒΟΧ(100Ε) το οποίο γίνεται media center χωρίς να θέλει να αγοράσεις τίποτα έξτρα,ή να πάρεις ένα ΧΒΟΧ360(199Ε) το οποίο θα κάνει τη δουλειά που θές.
jonlocke Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Εχεις απολυτο δικιο και με κανεις να αναθεωρω. Μαλλον τα διαβασα τοσο ωραια που ζηλεψα.Βλεποντας το ρεαλιστικα ομως, πραγματι δεν αξιζει. Πλεον κοιταζω την πιο πρακτικη λυση, οπερ τσιπαρισμα και οσο αντεξει η κεφαλη του laser.Eκτος απο το hype που υπαρχει πλεον διαχυτο στην αγορα και σε παρα πολλα προϊοντα, με αυστηρα αντικειμενικα κριτηρια, υπαρχουν σημαντικες διαφορες πχ μεταξυ ενος Matrix Infinity και του αντιγραφου του modbo 760 ή των DMS4 S.E. PRO κτλπ? Παραμενει προτεραιοτητα η μεγιστη συμβατοτητα με παιχνιδια. Ευχαριστω για την απαντηση σου.
sargos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 κατ' εμέ, πάρε την μεμορ32 και μόλις χαλάσει το λάσερ, κούμπωσε τη σε αλλό πσ2 ή πούλα τη..!
gherudos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Πάρε το modbo, 14 ευρώ κοστίζει μονάχα και είναι 100% κλώνος του matrix infinity.
jonlocke Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μαλλον προς modbo το βλεπω και εγω πλεον.Το Μemor32 ειναι εξυπηρετικο αλλα ειναι ακριβο! Ευχαριστω παιδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.