@topos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Θελω να στησω ενα φτηνο Pcακι με εναν 2160/2180 και ειμαι αναμεσα στις παρακατω μητρικες: με integrated vga Asus p5n-mx Aopen I965 Gm-IFM MSI G31M-F χωρις vga Albatron pxp35 Θα εφτανε με Oc τα ~3gh ο 2160(9x multi?)/2180(10x multi?) σε συνδιασμο με τις παραπανω? (Λογικα η albatron pxp35 ειναι καλυτερη αλλα θα εχει το επιπελον κοστος μιας pci-ex καρτας γραφικων.) To Pc θα χρησιμοποιηθει αρχικα ως γραφομηχανη/σερφαρισμα και dvd rip και αργοτερα εαν μπει και καμια 38χχ/9600gt πανω κανενα για σχετικο gaming...
Vatos_locos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 την aopen έχει καλό chipset αλλιώς αν μπορείς την albatron τότε αυτή τα 3ghz τα έχουν και τα 2 chip που λες το θέμα είναι το board μετά
madjim1984 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μην παρεις μητρικη με G965 δεν ειναι οπως το P965 ειχα παρει μια gigabyte s2 με αυτο το chipset αν θυμαμαι καλα μου την ειχες προτεινει εσυ(χωρις να γνωριζεις βεβαια ως καλο chipset) μαζι με εναν 4300 και δεν πηγαινε πανω απο 2.2 δεν ειχε καν να αλλαξεις τη ταση στο στη μνημη(και νομιζω ουτε καν του cpu).Παρε την albatron πολυ καλη τιμη και για καρτα βρες απο καποιον μια μεταχειρισμενη με 10-15ε και εισαι μια χαρα, νομιζω πρεπει να εχει και το stock του πλαισιου στη Μεταμορφωση.Αλλιως πας σε μητρικη με g31 που ειναι καινουριο chipset δεν το εχω δουλεψει αλλα ειχα μια p5k-vm με G33 και ειχα τον Q6600 στα 3.2 stable χωρις να πειραξω τις τασεις ολα στο auto.
geioannou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 εγω που ψαχνωμε να κανω κατι παρομοιο με εσενα εχω καταληξη μαλλον στην παρακατω λυση http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1033417 ειναι ενδιαφερον εαν δεις στα χαρακτηρηστικα της οτι εχει giga lan, Διαθέτει σειριακή & παράλληλη και βεβαια η on board καρτα γραφικων (εαν δεις στο επισημο site)με λειτουργικο ΧΡ φτανει μεχρι 380 mb. νομιζω οτι εαν δεν εχεις πολλες απαιτησεις απο παιχνιδια ειναι μια χαρα
@topos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μην παρεις μητρικη με G965 δεν ειναι οπως το P965 ειχα παρει μια gigabyte s2 με αυτο το chipset αν θυμαμαι καλα μου την ειχες προτεινει εσυ(χωρις να γνωριζεις βεβαια ως καλο chipset) μαζι με εναν 4300 και δεν πηγαινε πανω απο 2.2 δεν ειχε καν να αλλαξεις τη ταση στο στη μνημη(και νομιζω ουτε καν του cpu).Παρε την albatron πολυ καλη τιμη και για καρτα βρες απο καποιον μια μεταχειρισμενη με 10-15ε και εισαι μια χαρα, νομιζω πρεπει να εχει και το stock του πλαισιου στη Μεταμορφωση.Αλλιως πας σε μητρικη με g31 που ειναι καινουριο chipset δεν το εχω δουλεψει αλλα ειχα μια p5k-vm με G33 και ειχα τον Q6600 στα 3.2 stable χωρις να πειραξω τις τασεις ολα στο auto. Αδερφε καποιο λαθος θα ειχες κανει με την gigabyte... Eiχα στησει ενα pc με την συγκεκριμενη και τον 4300 για ενα φιλο και ειχε παει 2,6 χωρις ιδιαιτερη δυσκολια(ποιο πανω δεν το προσπαθησα γιατι εκει που βρισκοταν το κουτι το χτυπουσε ηλιος -καλοκαιρι- και ελλειψη ανεμιστηρων,εργοστασιακης ψυκτρας και κακου airflow του κουτιου ανεβαζε θερμοκρασια). Ουσιαστικα πανω κατω γνωριζω τις δυνατοτητες των chipset (εκτος απο το nvidia 610 που δεν εχει πεσει ποτε στα χερια μου). Ο κυριος λογος που ρωταω ειναι επειδη παιζουν διαφορες απο υλοποιηση σε υλοποιηση.Και κυριως μηπως τα συγκεκριμενα bios που φερουν δεν σε αφηνουν να παιξεις με τασεις,δεν εχουν pci lock κτλ... Και κατα δευτερων επειδη μιλαμε για δευτερες-τριτες (albatron/aopen/ecs) μαρκες εαν παιζει καποιο ιδιαιτερο κατασκευαστικο/ποιοτικο προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.