georgemarios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 χαιρετε προγραμματισταρονια ειμαι στη φαση που ψαχνω για version control system μεχρι τωρα, για δικα μου προτζεκτς χρησιμοποιουσα το visual source safe αλλα ειναι αρκετα πρωτογονο αυτο που θελω ειναι να προτεινω μια καλη και ολοκληρωμενη και σταθερή λυση (οχι απαραιτητα free) στην εταιρια που εργαζομαι γιατι αυτη τη στιγμη το μονο versioning που κανουμε ειναι zip-ακια και copy-paste σε ενα file server το συστημα θα ειναι καλο να εχει καποιο integration με visual studio 6 μεχρις στιγμης εχω stuble-upon-αρει στο subversion , το εχει τσεκαρει κανεις (ο σερβερ του πρεπει να τρεχει σε λινουξ, αυτο παλευεται βεβαια αλλα.... χμ) ? Ευχαριστω για το χρονο σας... ΥΓ. τωρα που το σκεφτομαι, δεν θα ηταν κακη ιδεα ενα στικι με απαραιτητα προγραμματιστικα tools. (TODO)
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Έχω ασχοληθεί και με CVS και με Subversion. Τελευταία μόνο με Subversion. Toν server για το Subversion (1.4.3) το έστησα και σε Windows (σε συνεργασία με apache web server) (και να δουλευει και over vpn), οπότε δεν θέλει οπωσδήποτε linux. Το Subversion προέκυψε σαν "παρακλάδι" του CVS που ήθελαν να κάνουν το όλο πρωτόκολλο πιο αυστηρό, σωστό κλπ κλπ και διαφοροποιήθηκαν. Έχουν κάποια cool πραγματάκια, όπως το πλήρες rollback αν κάτι δεν πάει καλά σε ένα commit κλπ. Περισσότερα στο επίσημο site τους. Η εγκατάσταση του server ίσως κάπως σε παιδέψει γιατί την κάνεις βάσει του τι θέλεις ακριβώς. Οι clients TortoiseSVN και τα modules για Eclipse και Netbeans δουλεύουν μια χαρά. (Περισσότερο το TortoiseSVN και το Netbeans χρησιμοποίησα). To Integration με Visual Studio, δεν το έχω ψάξει καθόλου. Επίσης το SVN, αν και λύνει το πρόβλημα με την επιστροφή σε περασμένες εκδόσεις, την διακλάδωση ενός project σε παράλληλα projects, την ταυτοχρονη εργασία σε διαμοιραζόμενο κώδικα κλπ, δε σου λύνει το θέμα backup της repository (του server), για το οποίο πρέπει να φροντίζεις και πάλι σε τακτική βάση, όπως κάνεις και για οτιδήποτε άλλο σημαντικό στο μηχάνημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.