Προς το περιεχόμενο

Βλάβη σε ενισχυτή από διακοπή της ΔΕΗ... Ποιόν κυνηγάω?

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το πρωί κατά τις 11:30 στο Φάληρο Θεσσαλονίκης είχαμε διακοπή ρεύματος. Όταν επανήρθε το ρεύμα παρατήρησα ότι δεν δουλεύει ο ενισχυτής ήχου που έχω... Ανοίγει, αλλά δεν βγάζει ήχο στα ηχεία, δεν ανταποκρίνεται στο τηλεκοντρόλ και έχει χαλάσει εν τέλει 1000%...

Τώρα διάβασα στο site της ΔΕΗ το εξής:

Από βλάβη στην τροφοδοσία ρεύματος (πχ. αυξομείωση τάσης) έπαθα ζημιά σε συσκευές μου, τι μπορώ να κάνω.

Για τις βλάβες που έπαθαν οι ηλεκτρικές σας συσκευές θα πρέπει να απευθυνθείτε υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ από το οποίο εξυπηρετείται το ακίνητό σας. Αφού εξεταστεί η περίπτωσή σας, θα ενημερωθείτε σχετικά.

Γενικότερα, σας γνωρίζουμε ότι όπως προβλέπεται στους κανονισμούς (ΕΛΟΤ-Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ50160/2000) μικρές ή μεγάλες μεταβολές της τάσης τροφοδότησης, όπως π.χ. περιστασιακές βυθίσεις ή διακοπές της τάσης είναι αναπόφευκτες, αφού μπορεί να οφείλονται σε φυσικά φαινόμενα (πχ. κεραυνούς, πτώση δένδρων), σε τυχαίες βλάβες, σε παρεμβάσεις τρίτων και σε άλλα απρόβλεπτα εξωτερικά αίτια. Πάντως σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική, λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τυχόν μεταβολές της τάσης (εγκατάσταση αλεξικέραυνων, κλπ). Επιπλέον οι πελάτες για να ελαχιστοποιήσουν τυχόν ζημιές από βλάβη στη τροφοδοσία ρεύματος, μπορούν να εγκαθιστούν κατάλληλες προστατευτικές διατάξεις στην εσωτερική τους ηλεκτρική εγκατάσταση (πχ. σταθεροποιητές τάσεις), προκειμένου να προληφθεί η πρόκληση ζημιών ή η εμφάνιση ανωμαλιών στη λειτουργία των συσκευών τους.

Εγώ τώρα να πάω να τους πω τί τους #%^$^& ??? Υπάρχει περίπτωση να πάρω ποτέ τα λεφτά μου πίσω? Εννοείται πως υπάρχει απόδειξη αγοράς, αλλά νομίζω ότι πλέον δεν με καλύπτει η εγγύηση για να το στείλω να το φτιάξει η κατασκευάστρια εταιρεία...

Δημοσ.

Αδερφε εγω την επαθα τον Οκτωβριο με μετασχηματιστη της γειτονιας. Δυστυχως γιια μενα ομως και ευτυχως για σενα η βλαβη αυτη μας τα καψε ολα. Και εννοω απο υπολογιστες και τηλεορασεις μεχρι ξυριστικες φωτα και λεβητες. Ακου να δεις τωρα τι εγινε.

Σκαει μυτη κλιμακιο της ΔΕΗ, ξηλωνουν τον μετασχηματιστη και τον παν στα κεντρικα του Ευοσμου για να βγει το πορισμα της βλαβης. Στο μεταξυ οσοι παθαμε ζημια παμε στην ΔΕΗ δυτικης Θεσσαλονικης (Απεναντι απο τα δικαστηρια ειναι) και κανουμε μια αιτηση για την ζημια που παθαμε. Μετα απο κανα 2 εβδομαδες ερχεται εκ νεου ενας τυπος απο την ΔΕΗ και επιβεβαιωνει οτι οι καταναλωτες που εκαναν την αιτηση συνδεονται στο δικτυο μεσω του καμμενου μετασχηματιστη. Αφου επιδιορθωσαμε τις βλαβες (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΦΥΛΑΣ ΤΑ ΤΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΛ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ) παω εκ νεου στην ΔΕΗ και κανω αιτηση αποζημιωσης καταθετοντας φωτοτυπια των τιμολογιων. Μετα απο κανα μηνα παιρνουν τηλεφωνο για να μου πουν οτι εγκριθηκε αποζημιωση οποτε ξαναπηγα εκει κατεθεσα τα κανονικα τιμολογια, πηρα μια βεβαιωση την οποια σφραγισα στην ΔΟΥ (Ν Ιωνιας στην περιπτωση μου) και καπακι ξανα στην ΔΕΗ οπου και τσιμπησα μια επιταγουλα την οποια εξαργυρωσα στην Εθνικη.

Τα γραφω ολα αυτα γιατι νομιζω πρεπει να ακουγονται και τα σωστα που συμβαινουν τριγυρω. Πραγματι λαβαμε 100% αποζημιωση για τις ζημιες, οι ανθρωποι ηταν εξυπηρετηκοτατοι και δεν δημιουργησαν κανενα προβλημα. Στα μειον μπορεις να βαλεις το 5μηνο που πηρε να γινει ολο το σκηνικο, τα 3 ταξιδια στην ΔΕΗ και τους κωλομπαραδες- καρεκλοκενταυρους του τηλεφωνικου κεντρου που μας δουλευαν οταν δηλωσαμε την ζημια. Ευτυχως στα κεντρικα της Δ Θεσνικης οι υπαλληλοι ηταν πολυ ξηγα.

Στην περιπτωση σου παντως να μην σε ανησυχει οθτε το θεμα αποδειξης ουτε εγγυησης. Βγαλε ακρη απο την ΔΕΗ και ολα λυνονται. Αρκει βεβαι να υπαρχει οντως φταιξιμο απο αυτους

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!

Το θέμα είναι ότι τα λεφτά εγώ τα θέλω ΑΜΕΣΑ και δεν έχω καμιά διάθεση να περιμένω 5 μήνες για κάτι που φταίνε αυτοί...

Σκέψου να τους έλεγα θα σας πληρώνω τους λογαριασμούς με 5 μήνες καθυστέρηση. Θα μου έβαζαν και τόκους και θα μου έκοβαν και το ρεύμα μετά από λίγο καιρό.

Οπότε αύριο πάω για φασαρία.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την αναλυτικότατη περιγραφή της διαδικασίας!

Δημοσ.

Ήταν προγραμματισμένη διακοπή που ανακοινώθηκε εγκαίρως στα ΜΜΕ; Αν ναι, δύσκολα τα πράγματα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η εταιρεία της γυναίκας μου πράγματι έχει μεγάλη χασούρα από την απεργία του ΟΛΠ.

Δεν είναι η μόνη, αλλά σίγουρα είναι από τις ελάχιστες που ετοιμάζει μηνύσεις για να αποζημιωθεί. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.

Το κακό δεν είναι πως σου έκαψαν τον ενισχυτή φίλε. Το κακό είναι πως κατά 99,9% δεν θα κάνεις τίποτε γι' αυτό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δηλαδή το κακό δεν είναι πως θα πας σε ένα σουβλατζίδικο που θα φας ένα σουβλάκι που θα πάθεις δηλητηρίαση, αλλά το ότι απλώς θα το αφήσεις ως έχει. Στο αμέρικα δηλαδή που είναι και λίγο δικομανείς γι' αυτό δουλεύουν όλα ρολόι. Γιατί πρώτα-πρώτα δεν είναι αναίσθητος ο θιγμένος.

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!

Το θέμα είναι ότι τα λεφτά εγώ τα θέλω ΑΜΕΣΑ και δεν έχω καμιά διάθεση να περιμένω 5 μήνες για κάτι που φταίνε αυτοί...

Σκέψου να τους έλεγα θα σας πληρώνω τους λογαριασμούς με 5 μήνες καθυστέρηση. Θα μου έβαζαν και τόκους και θα μου έκοβαν και το ρεύμα μετά από λίγο καιρό.

Οπότε αύριο πάω για φασαρία.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την αναλυτικότατη περιγραφή της διαδικασίας!

Κανενα προβλημα φιλε μου. Αν εισαι και συ στην ΔΕΗ δυτικης θεσσαλονικης στειλε μου πμ για να σου πω που να πας. Αυτοι εκει θα σε βοηθησουν αρκετα πιστευω. Και προς θεου μην κανεις πισω με τπτ. Στανταρντ καποιος εξυπνακιας θα σου πει κανα κουφο. Βασικο ειναι να μαθεις αν και κανενας αλλος απο την γειτονια επαθε ζημια. Οσοι το περισσοτερο τοσο το καλυτερο. Αν πας μονος ισως να σε αγνοησουν εντελως.

Οσο για τα λεφτα με ενα πληρεξουσιο καλυπτεσαι εαν σκοπευεις να φυγεις απο την πολη. Μπορει να εισπραξει καποιος αλλος την επιταγη για σενα. Δες και ενα πμ που σου στελνω

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρει ο φίλος Carthago είναι ειδική περίπτωση. Υποθέτω ότι για να κάηκαν τα πάντα, θα βραχυκύκλωσε ο Μ/Σ και θα έστειλε μεγάλη τάση στο δίκτυο παροχής. Λογικό να μη φέρει αντιρρήσεις για αποζημίωση η ΔΕΗ.

Αλλά ζημιά από προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος... δε πιστεύω να βγει άκρη.

Δημοσ.
Αυτό που αναφέρει ο φίλος Carthago είναι ειδική περίπτωση. Υποθέτω ότι για να κάηκαν τα πάντα, θα βραχυκύκλωσε ο Μ/Σ και θα έστειλε μεγάλη τάση στο δίκτυο παροχής. Λογικό να μη φέρει αντιρρήσεις για αποζημίωση η ΔΕΗ.

Αλλά ζημιά από προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος... δε πιστεύω να βγει άκρη.

Μπα μην το λες. Στην αρχη οπως προειπα μας ελεγαν τα δικα τους απο την γραμμη εξυπηρετησης πελατων της ΔΕΗ. Ο προισταμενος (Πολυ σπαθι ο τυπος) μαλιστα μου ειχε πει πως για την ΔΕΗ ηταν πολυ ευκολο να το καλυψουν. Μπορουσαν να πουν πως η βλαβη εγινε απο πελαργους, φιδια, μπαλες απο παιδια κτλ. Εξαλλου, εχω ακουσει πολλα τετοια περιστατικα (Με μετασχηματιστες εννοω) οπου οι καταναλωτες δεν πηραν τπτ. Πιστευω πως με τον καταλληλο τροπο πιεσης κατι μπορει να γινει. Αρκει παντα να φταιει η ΔΕΗ.

Δημοσ.

Η διακοπή ήταν προγραμματισμένη για 11:00-12:00. Το θέμα είναι ότι η διακοπή έγινε 11:30 και το ρεύμα επέστρεψε κατά τις 12:45. Οπότε δεν ήταν οι ώρες που είχαν ανακοινώσει.

Όταν λέτε να το τραβήξω τί εννοείται? Να τους κάνω μήνυση? Αν είναι να χάσω 500-600 Ευρώ για να πάρω 150 Ευρώ, δεν μου φαίνεται λογικό. Αν είναι να πάρω παραπάνω το σκέφτομαι...

Δημοσ.

δηλ. τι θα πουν οτι εχουμε κρατησει log file για το ποιες ωρες κ σε ποιους δρομους δεν ειχαν ρευμα? σε καθε περιοχη μπορει να ναι ενα σωρο διακοπτες...οταν αυτοι ανακοινωνουν γενικα καποιες περιοχες δεν παει να πει οτι θα κλεισει ολη την περιοχη.

σε μας εδω κ βδομαδα μας κοβουν καθε μερα ρευμα κ λιγα στενα πιο κατω ιδια περιοχη δεν τους εχουν κοψει ουτε ωρα το ρευμα.

κυνηγησε τους μλκς εμεις πληρωνουμε κ μας κοβουν το ρευμα κ οι αλλοι οι ΜΕΓΑΛΟΙ πελατες εχουν ρευμα κ πιστωση .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...