Προς το περιεχόμενο

Αντιστοιχία αγγλικού με ελληνικό σύστημα αξιολόγησης

mariammm1984

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Εχω την εξής απορία

Το αγγλικό σύστημα βαθμολόγησης έχει ως εξής:

1.Class I / first-class honours (1st)

2.Class II, Division I / upper second-class honours (2:1)

3.Class II, Division II / lower second-class honours (2:2)

4.Class III / third-class honours (3rd)

Γνωρίζει κανείς την ακριβή αντιστοιχία του με το ελληνικό?

Mετα απο αναζήτηση που έκανα διαπίστωσα πως οι απόψεις διίστανται αρκετά:fear::fear:

Δημοσ.

Εφόσον έχει εκδοθεί Πράξη Αναγνώρισης για Ισοτιμία και Αντιστοιχία προς ελληνικά ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, η αντιστοιχία βαθμού, αν δεν αναφέρεται στην ίδια την Πράξη, εκδίδεται κατόπιν σχετικής αιτήσεως του ενδιαφερομένου. Αυτα λεει το ΔΟΑΤΑΠ συνεπως πρεπει να απευθυνθεις εκει.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
οι απόψεις διίστανται αρκετά

τωρα τελευταια που αρχισα και ψαχνομαι παντως εγω τεινω προς το οτι πανω απο 7 το θεωρουν upper second-class honours (2:1)

Δημοσ.

Κοίτα εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Academic_grading_in_Greece

Γενικά, θα συμφωνήσω με τον DrLo, μην προσπαθείς να κάνεις μετατροπές, δεν έχει νόημα και δεν το πολυκοιτάνε κιόλας. Ο βαθμός τους δίνει μια γενική εικόνα, δεν πρόκειται να κολλήσουν σε λεπτομέρειες... Π.χ. για την Αγγλία η βάση είναι το 3.5 και όχι το 5 (και κάποιες άλλες προυποθέσεις), οπότε καλύτερα να το γράψεις έτσι όπως είναι στο δικό μας σύστημα και άσε αυτούς να κάνουν την μετατροπή.

Δημοσ.
τωρα τελευταια που αρχισα και ψαχνομαι παντως εγω τεινω προς το οτι πανω απο 7 το θεωρουν upper second-class honours (2:1)

Όταν έψαχνα πριν λίγο καιρό πληροφορίες ενός πανεεπιστημίου που ζητούσε ισοδύναμο με 2:1 και είχε μια λίστα με τα πτυχία από όλες (μα όλες) τις χώρες του κόσμου και αν θυμάμι καλά στην Ελλάδα έλεγε "Ptychion, grade 7.0".

Θα ψάξω και θα το βρω, (είναι ίσως Oxford, Cambridge ή Cranfield)

googlάροντας έπεσα πάνω στις σελίδες του London Met που αναφέρει "ptychion 7.0"

αλλά και σε ένα πανεπιστήμιο στον Καναδά με παρόμοια λίστα με αυτή που σου λέω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...