djpal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δεν κανω benchmark απλά θέλω να βγάλω ότι καλύτερο μπορώ απο το pc μου και φυσικά να κρατήσει. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου είσαι πρώτος! Ευχαριστώ πολύ και τα υπόλοιπα παιδιά για τις απαντήσεις τους να στε καλά! για ότι άλλο θα τα ξαναπούμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Athanasios2104 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Εν κατακλείδι και για να είσαι ήσυχος, οι Conroe είναι φτιαγμένοι για OC. Οπότε μην ανησυχείς, δεν θα σου μείνει τίποτα στο χέρι.... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ Vcore = 10V . Άντε και καλά γκάζια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε έναν C2D E6600 ενός φίλου μου και μέχρι στιγμής είμαστε στα εξής με το παρακάτω σύστημα: C2D E6600 σε μια Zalman 9700NT Asus P5K Deluxe 4*1Gb Crucial Ballistix Tracer 1066MHz 8800 GTS 512 Mb Enermax Liberty 620W Η cpu είναι στα 3.6 με 400*9 και 1.5625V Οι ram είναι στα 1000 με διαιρέτη 4:5 (FSB:DRAM) Αυτή τη στιγμή που γράφω τρέχω orthos εδώ και 28 λεπτά (Small FFTs - Stress CPU) με 43C max. Επίσης έχω δώσει ρεύμα στη southbridge και στη northbridge, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι χρειάζεται... Με τάση στα 1.55V (ένα step πιο κάτω) μου έβγαλε μπλε οθόνη και επανεκκίνηση στα 12 λεπτά. Το ίδιο μου έκανε με όλα τα προηγούμενα step, σε διαφορετικούς χρόνους βέβαια. H τάση είναι αρκετή/υπερβολική/ανεκτή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 H τάση είναι αρκετή/υπερβολική/ανεκτή; Σύμμαχος της τάσης είναι η σταθερότητα. Αντίπαλος η θερμοκρασία. Συμπέρασμα: Από την στιγμή που δεν έχεις υψηλές θερμοκρασίες, δεν έχεις πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Έχει βρεί κάποιος επίσημα στοιχεία για MTBF / temp / voltage για Core 2 Duo, Ram να πάμε με αριθμούς το χρόνο ζωής τους; Γιατί έτσι μόνο υποθετικά μιλάμε. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 αν θυμάμαι καλά η intel έδινε πάντα χρόνο ζωής στα cpu της 10 χρόνια με την προϋπόθεση να λειτουργούν στα specs που λέει αυτή δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα αλλά εκτός του 10 χρόνια δεν πρόκειται να το κρατήσει κανένας υπάρχουν cpu που έχουν περάσει τα 10 χρόνια και παίζουν ακόμα κάποια και πουσαρισμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Noμίζω πάντως πως και (οfficial) αριθμούς να βρίσκαμε, πάλι κάπως υποθετική θα ήταν η κουβέντα... Δεν γίνεται να είναι fix (στάνταρ) οι θερμοκρασίες ενός συστήματος, ανάλογα με το ρεύμα, γιατί εξαρτάται από χίλιους δύο ακόμα παράγοντες. π.χ: ένας μη-οverclocked επεξεργαστής ''πιέζεται'' πολύ περισσότερο σε ένα 2ωρο gaming, από έναν οverclocked που δουλεύει idle μία εβδομάδα συνεχόμενα... ή ένας επεξεργαστής overclocked με ψηλό Vcore με καλή ψύξη μπορεί να δουλεύει σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από έναν stock με χαμηλότερες τάσεις και απλή ψύξη. Αν μάλιστα βάλουμε στο παιχνίδι και τα ''background'', motherboards και τροφοδοτικά, που παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην θερμοκρασία και την σταθερότητα του συστήματος και των τάσεων, τότε την χάνουμε τελείως την μπάλα... Eγώ πάντως έχω την εντύπωση πως το τελευταίο part που μικραίνει ο M.O ζωής του λόγω overclock είναι ο εξεργαστής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Έχει βρεί κάποιος επίσημα στοιχεία για MTBF / temp / voltage για Core 2 Duo, Ram να πάμε με αριθμούς το χρόνο ζωής τους;Γιατί έτσι μόνο υποθετικά μιλάμε. /sc Παλιά είχε κάνει ένας overclocker ένα study που έβγαλε καμπύλη με διάρκεια ζωής ανάλογα με την αύξηση του βολτάζ σε αερόψυξη κι έβγαινε μέχρι 5% αύξηση βολτάζ - μείωση 5% σε διάρκεια ζωής, 10% αύξηση - 20-25% μείωση και όπως καταλαβαίνετε η καμπύλη μετά πλησίαζε την κατακόρυφη γραμμή... Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ που το είχα δει (πάει και καιρός). Για Ram πάντως δεν μετριέται ο χρόνος ζωής σχετικά με OC γιατί η κάθε υλοποίηση έχει και τις ιδιομορφίες της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noobwars Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Παντως Εναν celeron 2,4Ghz του πατερα που του τον εχω στα 3,8Ghz με μια Π****Οψυκτρα εδω και τεσσερα χρονια και δεν εχει βγαλει κιχ... Ειναι και αναλογα με το κομματι..αλλες μνημες δεν καταλαβαινουν τπτ απο ρευμα και αλλες ιδιου pn μπορει να τα φτυσουν λιαν συντομως... Οπως και να εχει Αυτες συνηθως ειναι value ram οποτε δεν θα κοστισει και τπτ ιδιαιτερο αν ψοφισουν..(αν..που δεν αλλα για καθε υποψια) Επισης εαν δεν γινει "γερο" overclock δεν καταλαβαινουν τπτ...και επισης δεν νομιζω να κρατησει κανεις το pc του πανω απο 3-4 χρονια χωρις αναβαθμιση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 εγώ επιμένω οτι αν η ψύξη είναι σωστή τότε δεν υπάρχει πρόβλημα τον Ε4300 που έχω από τότε που τον πήρα πάνε κοντά 2 χρόνια τώρα το πρώτο boot το έκανε στα 3Ghz το δεύτερο στα 3.6Ghz το οποίο είναι 100% overclock και παίζει εκεί κάθε μέρα από τότε συνέχεια ανοιχτό και δεν έχει πάθει τίποτα α και το ρεύμα που τρώει καθημερινά είναι 1,62Volt από 1.32 που λέει ο κατασκευαστής... τα cpu είναι φτιαγμένα με μεγάλες αντοχές και δεν την ακούνε έτσι εύκολα αν εξαιρέσουμε τα καινούρια 45nm που θυμίζει λίγο τα πρώτα P4 που βγήκαν και την άκουγαν με την μία στο ρεύμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 εφόσον στο site της intel λέει για τον κάθε επεξεργαστή τα όρια στις τάσεις γιατί να έχεις πρόβλημα εάν παίζεις εκεί μέσα άσχετα απο τα default της mobo? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 εφόσον στο site της intel λέει για τον κάθε επεξεργαστή τα όρια στις τάσεις γιατί να έχεις πρόβλημα εάν παίζεις εκεί μέσα άσχετα απο τα default της mobo? Μιλάμε για τάσεις εκτός ορίων intel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Παλιά είχε κάνει ένας overclocker ένα study που έβγαλε καμπύλη με διάρκεια ζωής ανάλογα με την αύξηση του βολτάζ σε αερόψυξη κι έβγαινε μέχρι 5% αύξηση βολτάζ - μείωση 5% σε διάρκεια ζωής, 10% αύξηση - 20-25% μείωση και όπως καταλαβαίνετε η καμπύλη μετά πλησίαζε την κατακόρυφη γραμμή... Κάτι παρόμοιο ισχύει σχεδόν για όποιο ηλεκτρονικό εξάρτημα έχω διαβάσει specs. Ανοχές μέχρι 5%-10% και από εκεί και πάνω ιδιαίτερα δυσανάλογη πτώση στον ωφέλιμο χρόνο ζωής. Vatos σίγουρα η αύξηση στο voltage πάνω από κάποιο σημείο δεν παίζει ρόλο στην μείωση του MTBF έστω και αν κρατάς temp εντός spec; /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 ναι σίγουρα το πυρίτιο είναι φτιαγμένο να δουλεύει σε κάποιο σημείο αλλά η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος όσο μένει αυτή σε νορμάλ επίπεδα τότε η μείωση του MTBF είναι μικρή οπότε πάλι θα το έχεις αλλάξει πριν πεθάνει. το γενικό είναι οτι όταν δουλεύει εκτός specs κατασκευαστή τότε η ζωή ενός εξαρτήματος μειώνετε αλλά αν φροντίσεις να δουλεύει σωστά και εκτός specs τότε δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα άντε να χάσει 2 χρόνια από τα 10 που λέει η intel ούτως η άλλος θα κρατήσει πολύ παραπάνω από 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 προφανώς εξού και τα suicide shots με άζωτο. Πάντως το MTBF δεν νομίζω πως έχει πρακτική σημασία σε αυτού του είδους τα components, τουλάχιστον όχι τόση όση η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής (MTTF). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.