Προς το περιεχόμενο

overclocking & διαρκεια ζωής

djpal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατί αυτό που είπες δεν στέκει εγώ ξέρω και βλέπω ένα P3 clockαρισμένο εδώ και χρόνια και παίζει ακόμα άψογα :-) δεν στην είπε κανένας απλά με χαβαλέ διαφωνούμε ;) γιατί απλά αν δεν γίνεις υπερβολικός με τα ρεύματα δεν θα έχεις πρόβλημα άσε που τα cpu είναι φτιαγμένα έτσι για να αντέχουν πολλά περισσότερα εγώ προσωπικά άνοιξα το pc μου χωρίς να έχω βάλει το block στο cpu και έκλεισε μόνο του όταν έφτασε στο logo τον ΧP δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω τι θερμοκρασίες θα έπιασε ;)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παντως ο δικος μου εχει δουλεψει και σε 100 βαθμους και ζει και βασιλευει ο ατιμος :-D.

Μην μασατε δωστε ρευμα στα τρανσιστορ ;).

Περα απο αυτο αν ειναι τελειως σταθερο και εχεις τετοιες θερμοκρασιες μην μασας δεν προκειτε να παθει τιποτα.

Δημοσ.

καλά αυτό το δώστε ρεύμα στα τρανζίστορ μην το λες έτσι ελεύθερα μπαίνουμε σε νέα era με τα 45 μικρά και θα παίσει πολύ κλάμα

Δημοσ.

παίδες έχω ενα μικρό πρόβλημα.. Ενώ στο bios δείχνει 3.46ghz το ιδιο και στις ιδιοτητες του my computer. στο cpu-z δείχνει την μαμα συχνότητα και χαμηλότερο multiplier (6) αντί για 8 που έχω θέσει χειροκίνητα. Επιπλέον στο bios λέει cpu ratio unlocked values 6-8. Τι παίχτηκε εδω πέρα. Μέχρι χθές όλα ηταν οκ όπως τα είχα ρυθμίσει.

επιπλέον: cpu voltage 1.416 έτσι ήταν και πρίν, dram voltage 2.00v

Δημοσ.

Λοιπόν. όταν τρέχω κάτι ανεβαίνει το multiplier στα 8 και ποιάνει την συχνότητα που θα έπρεπε, σε idle κατασταση δουλέυει στα 2598,24mhz.

1. Πώς γίνεται να παίζει το multiplier? Γιατί είναι ξεκλείδωτο? Εγώ δεν έκανα τιποτα όσον αφορα αυτό

2. Υπάρχει τρόπος να δουλέυει μόνιμα στα 3.464ghz? Χωρίς να παίζει η συχνότητα λειτουργίας?

Δημοσ.

2 ) μπες Bios και κλείσε το C1 και το Intel speed step

για το 10 μην σε απασχολεί το ξεκλείδωτο multiplier σε αφήνει απλά να κάνεις oc με άλλο τρόπο ( περισσότερο FSB μικρότερο πολλαπλασιαστή )

Δημοσ.
2 ) μπες Bios και κλείσε το C1 και το Intel speed step

για το 10 μην σε απασχολεί το ξεκλείδωτο multiplier σε αφήνει απλά να κάνεις oc με άλλο τρόπο ( περισσότερο FSB μικρότερο πολλαπλασιαστή )

Thanks a lot! Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει.Νόμιζα πως θα ήταν μονιμα 8 ότι και αν κάνω.

Για να συνοψίσουμε.. Θα με βγάλει έτσι για 1-2 χρονακια το πολύ?

Αν και να σας πω την αλήθεια σκέφτομαι να βάλω ποιο καλές μνήμες κάτι σαν corsair ας πούμε με καλύτερα timings. Αυτές που έχω τώρα είναι κλάφτα 5-5-5-5-18

Δημοσ.
γιατί ? δεν το είπα ειρωνικά :-) πραγματικά θα κρατήσει τόσο :P για μένα ανέβασέ το

οχι εννοω να το κάνω π.χ. 4-4-4-10

δοκιμασα ήδη αλλά δεν ξεκινάει βεβαια απο βολτ το έβαλα 2.1 φοβηθηκα για παραπάνω

την cpu την ανέβασα και άλλο στα 3.6ghz και ειναι σταθερός.

Δημοσ.

στα 3600 είσαι μια χαρά για κάθε μέρα για τις μνήμες δεν θα δεις διαφορά παρά μόνο στα benchmarks οπότε αν δεν benchάρεις μην τις αλλάξεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...