Προς το περιεχόμενο

overclocking & διαρκεια ζωής

djpal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω το σύστημα της υπογραφής μου και την cpu την έχω στα 3.4ghz overclocked me θερμοκρασίες 24 βαθμούς idle και 33 βαθμούς full load. Αντίστοιχα τις μνήμες τις έχω απο τα 800mhz στα 1044 και απο μαμά που ήταν τις έβαλα ψυκτρες της ακάσα.

Η ερώτηση μου είναι: Το σύστημα θα μου βγάλει πρόβλημα αν το δουλέυω μόνιμα έτσι? Παρ'ολο που είναι σταθερό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

cpu δε θα καταλάβει τίποτα απολύτως αφού ούτε βολτ δεν πρέπει να έχεις ανεβάσει εκεί ε;

Ram με τι βολτ τις έχεις στα 1044; Αυτές αργοψοφάνε συνήθως ζητώντας όλο και περισσότερα βολτ για να δουλέψουν σταθερά.

cpu δε θα καταλάβει τίποτα απολύτως αφού ούτε βολτ δεν πρέπει να έχεις ανεβάσει εκεί ε;

Ram με τι βολτ τις έχεις στα 1044; Αυτές αργοψοφάνε συνήθως ζητώντας όλο και περισσότερα βολτ για να δουλέψουν σταθερά.

Κοιτα με το mobo που έχω, τα βόλτ είναι στο auto και δινει κάθε φορα όσο χρειάζεται. Όταν πάω σπίτι θα σου γράψω ακριβώς.

Λές να τις κατεβάσω στα 866? Με τις ψύκτρες επάνω είναι χλιαρές απο θερμοκρασίες

εφόσον ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα δουλεύει στις στα σωστά όρια θερμοκρασίας κ τάσης δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα εκτός κι αν είναι ελαττωματικό ή αρχίζουν πατέντες με μολύβια και βραχυκυκλώματα για να το παίξουμε πιο έξυπνοι από τον κατασκευαστή :-D

εφόσον ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα δουλεύει στις στα σωστά όρια θερμοκρασίας κ τάσης δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα εκτός κι αν είναι ελαττωματικό ή αρχίζουν πατέντες με μολύβια και βραχυκυκλώματα για να το παίξουμε πιο έξυπνοι από τον κατασκευαστή :-D

Ποια είναι τα στάνταρ βόλτ για τις μνήμες και την cpu? Επειδή είναι auto λογικά θα τους δίνει όσα ζητάνε. να ξέρω να τις κατβάσω. Καλές οι επιδόσεις αλλά δεν έχω φράγκα για καινούργιες αμα τις κάψω.. Και το μηχανημα δουλεύει συνεχώς.

Αερόψυκτο ή υδρόψυκτο είναι; Αν είναι υδρόψυκτο (όπως το δικό μου) η cpu δεν θα σου μείνει στα χέρια μέσα σε 2 μήνες ΕΦΟΣΟΝ δεν έχει πουσάρει το Vcore... οπότε μπορεί να σου μείνει.

Για OC στις μνήμες δεν θα σου το συνιστούσα γιατί δεν κερδίζεις πολλά πράγματα και όπως προαναφέρθηκε, δεν έχουν τις αντοχές των CPU/GPU στο OC.

Ποια είναι τα στάνταρ βόλτ για τις μνήμες και την cpu? Επειδή είναι auto λογικά θα τους δίνει όσα ζητάνε. να ξέρω να τις κατβάσω. Καλές οι επιδόσεις αλλά δεν έχω φράγκα για καινούργιες αμα τις κάψω.. Και το μηχανημα δουλεύει συνεχώς.

στο auto τους δίνει όσα ορίζουν οι κατασκευαστές και όχι όσο "ζητάνε", δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Αερόψυκτο ή υδρόψυκτο είναι; Αν είναι υδρόψυκτο (όπως το δικό μου) η cpu δεν θα σου μείνει στα χέρια μέσα σε 2 μήνες ΕΦΟΣΟΝ δεν έχει πουσάρει το Vcore... οπότε μπορεί να σου μείνει.

Δηλαδή με αερόψυκτο δεν πουσάρουμε; Ή αν πουσάρουμε αντέχει 2 μήνες; Ή να πουσάρουμε αλλά χωρίς βολτάζ; Μήπως απλώς δεν ξέρεις τι λες; :X

Δεν υπάρχει πρόβλημα ζωής...άλλωστε δεν νομίζω να κρατήσεις το cpu παραπάνω από 4 χρονια...όσο ποσο ρεύμα θα δόσεις εσύ μονο "ξες".Δοκίμαζε να δεις που είναι σταθερό,εγώ έχω 1.48 για 3,6 24/7.

p.s. παρακαλώ όσοι δεν ξέρετε καλύτερα να μην μιλάτε και δίνετε λάθος εντυπώσεις...

Κοιτα με το mobo που έχω, τα βόλτ είναι στο auto και δινει κάθε φορα όσο χρειάζεται. Όταν πάω σπίτι θα σου γράψω ακριβώς.

Λές να τις κατεβάσω στα 866? Με τις ψύκτρες επάνω είναι χλιαρές απο θερμοκρασίες

Το auto είθισται να δίνει παραπάνω από όσο χρειάζεται φίλε μου οπότε σου προτείνω να χαμηλώσεις τις τάσεις σου και να αρχίσεις να τεστάρεις με Prime95 για να ελέγξεις τη σταθερότητα του συστήματός σου σε ακόμα χαμηλότερες τάσεις και, κατά συνέπεια, θερμοκρασίες.

Για OC στις μνήμες δεν θα σου το συνιστούσα γιατί δεν κερδίζεις πολλά πράγματα και όπως προαναφέρθηκε, δεν έχουν τις αντοχές των CPU/GPU στο OC.

Αν οι θερμοκρασίες και οι τάσεις του φίλου μείνουν στο επιτρεπτό όριο δεν πρόκειται να πάρει τίποτα στο χέρι φίλε μου. Αυτή τη στιγμή δουλεύω 3.6 στον τετραπύρηνο με 1.39 v και 32 32 34 34 (50-60 stress). Ο τετραπύρηνος αντέχει μέχρι 1.5v και 70-71 C. Θεωρείς πως ρισκάρω εγώ ή ο ερωτών φίλος να πάρουμε τους επεξεργαστές μας στο χέρι; Από τη στιγμή που είμαστε μέσα στα επιτρεπτά όρια θερμοκρασίας και τάσης, δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα στο χέρι και κατά κανόνα θα έχουμε τον επεξεργαστές μας για χρόνια. Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με την τοποθέτησή σου λοιπόν.

Το auto είθισται να δίνει παραπάνω από όσο χρειάζεται φίλε μου οπότε σου προτείνω να χαμηλώσεις τις τάσεις σου και να αρχίσεις να τεστάρεις με Prime95 για να ελέγξεις τη σταθερότητα του συστήματός σου.

Ακριβώς ξέχασα να στο πω αυτό που είναι must!

πες μας λίγο φίλε μου τα ρεύματα που έχεις δώσει παντού και τις θερμοκρασίες που έχεις και θα δούμε αν έχεις πρόβλημα ή όχι

ωραία απάντηση φίλος :P μόνο που είσαι τελείως λάθος δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως αν ξέρεις τι κάνεις

Xμμ αυτό έπρεπε να πεθάνει τότε ε? κρίμα γιατί τον έχω κοντά στα 2 χρόνια και παίζει έτσι :-)

λες να τον πουλήσω ακριβά σαν δικαιολογία οτι είναι αθάνατος ? :-)

85767055ox2.th.jpg

Δεν έχει ανάγκη φίλε το μηχάνημα. Δεν το έχεις πάει και τόσο ψηλά πια που να τα παίξει. Αν είναι σταθερό και δεν έχεις πρόβλημα, άστο όπως είναι...

LOL, ωραία όλα τα σχόλια πάνω στην απάντησή μου, δυστυχώς όμως λίγο άτοπα, γιατί εγώ είπα ΑΠΛΑ ότι με το wc πιάνεις μεγαλύτερο overclocking με τις ίδιες θερμοκρασίες Η' πιάνεις το ίδιο oc με χαμηλότερες θερμοκρασίες (σε σχέση πάντα με το αέροψυκτο).

So simple και so αυτονόητο... απορώ πάντως γιατί εφόσον "κατέχετε" το αντικείμενο δεν καταλάβατε τι ήθελα να πω...

PS: ...εκτός και αν πήρατε το 2 μήνες στην κυριολεξία, οπότε πάω πάσο -έπρεπε να το βάλω σε " "... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...