Prof_Chaos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι οτι εχει στο τομέα integrated peripherals 2 μενού με 1)onchip SATA Device στο οποίο μπορείς να επιλέξεις sata mode ide ή ahci .. 2)Onboard PCI Device που εκεί μπορείς να επιλέξεις controller mode ide ή ahci αντίστοιχα.. εγώ τα έχω και τα 2 στο ahci ..ή μήπως πρέπει να είναι μόνο το Sata device στο ahci και το onboard pci device στο IDE; μπορεί κάποιος να εξηγήσει την διαφορά;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Απλά ισχύει το εξής: Onchip= Πάνω στο chipset (southbridge), οι 6 sata του ICH9R Onboard= Πάνω στο motherboard, οι sata θύρες που οδηγούνται από τον JMicron® JMB363 controller.
Prof_Chaos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Απλά ισχύει το εξής: Onchip= Πάνω στο chipset (southbridge), οι 6 sata του ICH9R Onboard= Πάνω στο motherboard, οι sata θύρες που οδηγούνται από τον JMicron® JMB363 controller. Φίλε Orestis το καλύτερο απο άποψη επιδόσεων είναι να έχω και τα 2 στο ahci ;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αν έχεις sata δίσκους επάνω, ναι. Αν βέβαια έχεις συσκευές μόνο στον ελεγκτή του southbridge, μπορείς και να απενεργοποιήσεις τελείως τον Jmicron και να απαλλάξεις τα windows από τον έλεγχο μιας ακόμα συσκευής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.