Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2008: Νέα και Αγώνες

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγο μετά αφού τον πέρασε και πριν αρχίσουν και οι δύο τα τετ α κε, είναι κολλημένος ο Ραϊκονεν πίσω του σε ευθεία και αλλάζει γραμμή τρεις φορές.

Περίπου στο 1:02 θα το δεις. ΔΕΝ είπα ότι δεν είναι ικανός οδηγός. Αλλά σπρώχνεται πολύ.

Χάθηκες ρε συ και δε μου είπες τι έγινε με την Εθνική μπάσκετ...

• Απαντ. 392
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ο ραικονεν χθες θα μπορουσε ανετα να παρει τη νικη αν ηταν λιγο πιο εξυπνος

οπως σωστα παρατηρησε ο πουρναρακης χθες αν εκοβε την ωρα που τον προσπερασε παρανομα ο χαμιλτον θα αναγκαζε το βρετανο να φρεναρει πολυ για να τον ξαναπερασει ο ραικονεν και ετσι δεν θα ηταν διπλα διπλα

αλλα ο φιλανδος επελεξε να παει με τερμα γκαζι και πηρε το τριτο

το παληκαρι δειχνει ξεκαθαρα οτι δεν γουσταρει και περιμενει να τελειωσει το συμβολαιο για να την κανει απο το αθλημα

Δημοσ.

Kαλώς λοιπόν, αφού και για 'σένα είναι ικανός, αλλά δεν ερμήνευσες το "σπρώχνεται"

...ελπίζω να μην υποννοείς τπτ άλλο :P

Το ότι έφαγε την ποινή χθες, μάλλον "απόδειξη" πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο είναι, ε;

Και για να με ξεκαθαρίσω : Είμαι του θεάματος, κι όχι οπαδός κανενός. Απλά μιας και τον έχω κόψει ικανό, και ούτε θυμάμαι να έχει κάνει καμμιά αρκουδιά και να την σκαπουλάρει, κι ούτε καμμιά σπόντα θυμάμαι να έχει ειπωθεί από κανέναν σχολιαστή, απλά μου κάνει περίεργη η δήλωσή σου περί του όλου του συστήματος να τρέχει να τον συνδράμει (έτσι όπως το ΄πες, φάνηκε να έχει μείνει σε αμμοπαγίδα σε τίποτα ελεύθερα που δεν είδαμε, και να τρέχουν Έκλεστον και Ντένις να τον σπρώξουν στην πίστα...:P). Άμα έχεις καμμία "απόδειξη", ή έστω καμμιά παραφιλολογία που να υποδεικνύει αυτό το σπρώξιμο, share...

όσο για την εθνική, ελπίζω να μην ήταν σπόντα αυτό, του τύπου "τί έγινε, κρυβόμαστε;". Ήμουν διακοπέςςςςςςςςς από 17/8 για καμμιά 10άρα μέρες, γι' αυτό και δεν πόσταρα κάτι όταν σπάσαμε τα μούτρα στον προημιτελικό. Όταν γύρισα τί να έκανα, να ξέθαβα την ήττα, για να δηλώσω κλαίων στον ώμο σου σαν την Ζαρόκωστα στο Όλοι Οι Άνδρες Είναι Ίδιοι, "τί δίκιο που 'χες - τί δίκιο που 'χες!" ;

Άσε που στο κάτω-κάτω, δεν διαφωνώ, δικαιώθηκες για την "δυναμικότητα" της ομάδας ναι μεν, και φάνηκε ότι δεν ήταν τόσο γαμάουα πια, και δεν έχω πρόβλημα να το πω.

Μερικές όμως επισημάνσεις :

Με βάση, αυτά που ΕΒΛΕΠΑ μέσα σε Ιούνιο-Ιούλιο, η ομάς ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ τις προσδοκίες μου. Δεν ήταν ότι απλά άκουγα τους δημοσιοτέτοιους, το έβλεπα κι εγώ ότι έπαιζε ακομπλεξάριστα, έξυπνα, όμορφα, συγκροτημένα, ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. Κι όπως είχα πει, με εξαίρεση το παιχνίδι του Φώτση με το Π. Ρίκο, που ήταν "αλλού", δεν είχα νιώσει κανένα άλλο μελανό σημείο. Κλασσικά εσύ επέμενες ότι "αυτοί με τους οποίους παίξαμε, είναι υποδεέστεροι, δεν βγαίνει συμπέρασμα με αυτούς". Κι εγώ έλεγα ότι και τους "υποδεέστερους" (μεγάλη κουβέντα) ακόμα, δεν τους παίρνεις με ένα στυλ "im the boss", αν δεν είσαι boss. Όσον αφορά ΑΥΤΟ το κομματι, δεν νιώθω ότι δικαιώθηκες. Σίγουρα επίσης δεν έπαιξαν ούτε γι' αστείο με την σπιρτάδα θες, την διάθεση θες, την όρεξη θες, με την οποία έπαιξαν έστω πχ προ-ολυμπιακό, στην Κίνα. Όσον αφορά αυτό, στάνταρ με απογοήτευσαν. Αλλά δε νομίζω πως κακώς το περίμενα. ΕΣΥ μάλλον ήσουν αφοριστικός για το τί θα γινόταν στην Κίνα, και όχι προφητικός, και ούτε εγώ υπεραισιόδοξος. Αν μου πεις δε "μα τι λες ρε, ούτε ημιτελικό δεν φτάσαμε, το πήρες χαμπάρι; ", θα σου πω απλά ότι να ναι καλά ο Δελφίνος και η φαρδία του - και πες μου ότι το ζήτημα ήταν ότι δεν ξέραμε να του παίξουμε άμυνα. Παιχτούρα, ναι, δε λέω, αλλά αν δεν ήταν αυτός να παίζει σα χαπακωμένος, τώρα μάλλον θα λέγαμε για δύο ακόμη νίκες (αυτός και ο Τζίνος που μας έκαναν τα 3 2, αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι τους πήγε καλά. Άλλο είμαι γαμάτος παίχτης, κι άλλο άντε γειά σας...). Να πω για τις αυτοκτονίες Σπανούλη και Παπαλουκά και ολίγον τί και από ανυπαρξία Μήτσου, είναι νομίζω περιττό. Ελπίζω τουλάχιστον ο Span να μην περίμενες ΟΥΤΕ εσύ πως θα έκανε αυτά που έκανε στο τέλος, ενός παιχνιδιού που κρίθηκε από ένα καλάθι, και που πήγαινε λάου-λάου ναι μεν, αλλά μάλλον στα μέτρα μας μέχρι το 4ο 10λεπτο και την παράσταση του Δελφινάριου.

Τα μόνα ουσιαστικά που σου αναγνωρίζω είναι η διαφορά δυναμικότητας που διέκρινες με Ισπανία (την ένιωσα ακόμη πιο βελτιωμένη κι απ' το Εuro), και με τις Ήπες, που επίσης ήταν πιο συγκροτημένη ομάδα από το 2006. Και δεν μιλάω για τους μεταξύ μας αγώνες ντε και καλά, αλλά γενικώς το πως σταθήκανε στους αγώνες που δώσανε. Δεν είχα πει βέβαια ποτέ "το χρυσό είναι δικό μας, σκάστε όλοι". Με την επιφύλαξη των Αμερικάνων, είχα πει "μέχρι και χρυσό μπορούμε". Αν με την αυτοκτονία (+την κωλοφαρδία τους) με την Αργεντινή, εσύ έβγαλες συμπέρασμα πως "μα δεν το 'χαμε" και πως εκεί θα ΞΑΝΑ-πήγαιναν τα πράγματα, εγώ απλά αναρωτιέμαι πώς θα είχαν πάει σε έναν υποθετικό ημιτελικό με Ισπανούς (εσύ υποθέτω πως επιμένεις πως θα μας σκίζανε ακόμη μία φορά, χωρίς όμως να δικαιωθείς για τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο είχες προβλέψει πως θα γίνουν τα πράγματα, στο μεταξύ μας παιχνίδι στην πρεμιέρα : Κι εκείνο λάου-λάου παιχνίδι ήτανε, δεν έκαναν κανένα πάρτυ, και αντί να μας καθαρίσουν τα αστέρια, μας τον έβαλαν κατά βάση Φερνάντεθ και Χιμένεζ).

Επί μέρους να τονίσω ότι ο Γλυνιαδάκης μόνο "ξυλεία" δε μου φάνηκε όπως τον χαρακτήριζες, μιας και όπως είχα πει καλή αίσθηση είχα, και σε καμμία δεν με απογοήτευσε όσο χρησιμοποιήθηκε.

Όσο για τον Γιαννάκη, πάλι θα πω ότι αν εξαιρέσεις κάποιες στιγμές που έμεινα με την αίσθηση ότι "περιέργως" δεν κάνει αλλαγές - ΕΣΤΩ για να δει τί μπορεί να του βγει, το μόνο που νιώθω να του προσάψω ουσιαστικά, είναι που δεν πούσαρε τόσο τον Τσαρτσαρή, ο οποίος γενικά φαινόταν να το 'χει. ΑΚΟΜΑ και σαν 5άρι. Α και τον Ζήση.

Όχι όμως ότι ο Γιαννάκης δεν ήταν για να κοουτσάρει την εθνική.

Τελικό συμπέρασμα μου, συνεχίζω να πιστεύω ότι αν ξαναγινόταν του Πεκίνου, πάλι θα είμασταν μέσα για από χρυσό ως αργυρό. Είναι αλήθεια ότι τους περίμενα ένα κλικ παραπάνω από αυτό που δείξανε. Όμως νομίζω ότι αυτό που δείξανε δεν ήταν ό,τι έχουν και μπορούσανε. Όπως είναι αλήθεια ότι τελικά ακόμη είμαστε μισό κλικ παρακάτω από Ισπανούς, και ένα κλικ (μπορεί και κλακ) από Αμερικάνους.

Αυτά.

Δημοσ.

Πλέον δεν αξίζει να επιχειρεί κάποιος προσπέραση στην F1... δύο πόντοι χωρίζουν την πρώτη από τη δεύτερη θέση, δεν αξίζει τον κόπο και το ρίσκο.

Για να καταλάβετε τι συνέβη με αυτή την απόφαση, είναι σαν στα τρία επόμενα γκραν πρι ο Χάμιλτον να τερμάτιζε πρώτος μπροστά από τον Μάσσα και αυτή την διαφορά του την στέρησαν... στον καλύτερο (για μένα) αγώνα φέτος, όπου φάνηκε ποιοί οδηγοί έχουν @@ και ποιοί τα χάνουν όταν βλέπουν να "γεμίζουν" οι καθρέπτες τους.

Κάποιοι φαίνεται θέλουν να βλέπουν αγώνες όπως στη Βαλένθια που δεν είχε ούτε μία προσπέραση της προκοπής... εγώ πάντως βλέπω F1 μόνο για τις προσπεράσεις, και αυτή την Κυριακή τρεις να-μην-πω-τι αποφάσισαν πως η κίνηση του Χάμιλτον ήταν αξιόποινη, ενώ το κλείσιμο του Ραϊκόνεν που τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας δεν ήταν.

Και όλα αυτά με τις ευλογίες της Ferrari International Assistance (FIA).

Δημοσ.
Χαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος που τα βλεπω ετσι....

Ναι οντως...Τελικα δεν εισαι ο μονος που ειδε αλλον αγωνα...

Δημοσ.

Υποστηριζα παντα πρωτα τους οδηγους....Εαν ηταν ο massa στη θεση του raikonnen ειμαι σιγουρος οτι δεν θα του φευγε στα φρενα ο hamilton στην επομενη στροφη....δε μπορει φετος ο ξενερωτος φινλανδος....

Δημοσ.
Υποστηριζα παντα πρωτα τους οδηγους....Εαν ηταν ο massa στη θεση του raikonnen ειμαι σιγουρος οτι δεν θα του φευγε στα φρενα ο hamilton στην επομενη στροφη....δε μπορει φετος ο ξενερωτος φινλανδος....

Δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσοτερο με αυτο. Απλα το παιχνιδι πρεπει να γινεται σωστα. Και φυσικα οποιος σφαλει τιμωρειται. Και στις δυο περιπτωσεις.

Δημοσ.

Ειπα και χτες οτι καλως τιμωρηθηκε...κακως τοσο αυστηρα..δεν ξερω τι προβλεπουν οι νομοι και τις τιμωριες αυτων, θα δουμε στην εφεση τι θα γινει...

Εγω επικεντρωθηκα στο φρεναρισμα του hamilton, σε συνδυασμο με τα καραγκιοζιλικια του raikonnen λιγο αργοτερα που αρχισε τις μπαντες. Την ωρα που εγινε η παρανομη προσπεραση, συμφωνα με τους αγωνοδικες, εγω ειδα τον raikonnen μπροστα και λεω Ok δεν εγινε τπτ...το χασε μετα στα φρενα και το θεωρω αδικο για τον hamilton. Και δεν συμφωνω με την φορα, τερμα γκαζι ειχαν και οι δυο και μαλιστα ο raikonnen το ανοιξε λιγο νωριτερα.

Δημοσ.

Δεν το αφησε να φυγει καθαρα. Δες στο replay οτι χωνεται αμεσως απο πισω του, κατι που τον ωφελησε ιδιαιτερα λογω μειωμενων αντιστασεων να βρει περισσοτερη φορα και να φυγει στα φρενα.

Δημοσ.

Παμε να δουμε μερικα πραγματα

Πλέον δεν αξίζει να επιχειρεί κάποιος προσπέραση στην F1... δύο πόντοι χωρίζουν την πρώτη από τη δεύτερη θέση, δεν αξίζει τον κόπο και το ρίσκο.

Απολυτο δικιο.. η βαθμολογια επρεπει να επανεξετασθη, καλυτερα νε περιμενεις να τελειωσει ο αγωνας παρα να χασεις ποντους..

Για να καταλάβετε τι συνέβη με αυτή την απόφαση, είναι σαν στα τρία επόμενα γκραν πρι ο Χάμιλτον να τερμάτιζε πρώτος μπροστά από τον Μάσσα και αυτή την διαφορά του την στέρησαν... στον καλύτερο (για μένα) αγώνα φέτος, όπου φάνηκε ποιοί οδηγοί έχουν @@ και ποιοί τα χάνουν όταν βλέπουν να "γεμίζουν" οι καθρέπτες τους.

Κανεις δεν στερησε σε κανενα τπτ...εγινε παρανομια, τιμωρηθηκε, τελος.. Οσο για τα @@ των οδηγων, ξερεις μηπως για πιο λογο μειωθηκε η διαφορα του χαμιλτον με τον ραικονεν στον τελευταιο γυρο?? Η μηπως ακουμε τι λενε οι βλαχοσχολιαστες του αλφα και τα αναμασαμε...

Ξερετε τπτ απο θερμοκρασιες ελαστικων, ρυθμιση αναρτησεων κλπκλπ???

Κάποιοι φαίνεται θέλουν να βλέπουν αγώνες όπως στη Βαλένθια που δεν είχε ούτε μία προσπέραση της προκοπής... εγώ πάντως βλέπω F1 μόνο για τις προσπεράσεις, και αυτή την Κυριακή τρεις να-μην-πω-τι αποφάσισαν πως η κίνηση του Χάμιλτον ήταν αξιόποινη, ενώ το κλείσιμο του Ραϊκόνεν που τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας δεν ήταν.

Αν ειναι ετσι, να κλεισουμε το μονακο γιατι ειναι μαπα αγωνας..

Οσο για το κλεισιμο του ραικονεν, πες μου πως γινεται να κλεινει το προπορευομενο αυτοκινητο το δευτερο αυτοκινητο, η επαφη να γινεται στην..πισω ροδα του, και σκιζω το διπλωμα μου, στουκαρο το σαραβαλο μου στον τοιχο και ξαναρχιζω απο την αρχη...

Και όλα αυτά με τις ευλογίες της Ferrari International Assistance (FIA).

αι ρεστ μαι κεισ....

Ειπα και χτες οτι καλως τιμωρηθηκε...κακως τοσο αυστηρα..δεν ξερω τι προβλεπουν οι νομοι και τις τιμωριες αυτων, θα δουμε στην εφεση τι θα γινει...

Εγω επικεντρωθηκα στο φρεναρισμα του hamilton, σε συνδυασμο με τα καραγκιοζιλικια του raikonnen λιγο αργοτερα που αρχισε τις μπαντες. Την ωρα που εγινε η παρανομη προσπεραση, συμφωνα με τους αγωνοδικες, εγω ειδα τον raikonnen μπροστα και λεω Ok δεν εγινε τπτ...το χασε μετα στα φρενα και το θεωρω αδικο για τον hamilton. Και δεν συμφωνω με την φορα, τερμα γκαζι ειχαν και οι δυο και μαλιστα ο raikonnen το ανοιξε λιγο νωριτερα.

Φιλε μου δεν ειδες καλα το επεισοδιο, και δεν καταλαβες τι τιμωρησαν οι κριτες..

παμε μια παλι...

Οι κριτες τιμωρησαν το προσπερασμα του χαμιλτον μετα την εξοδο, διοτι το πλεονεκτημα που δινει ο χαμιλτον μετα την εξοδο του δεν υφισταται, μια και μιλαμε για δεκατα δευτερολεπτου, και με την αεροδυναμικη ολη δικια του..

Ενα πραγμα θα δωσω στον χαμιλτον.. Ο κανονας (οπως και ΠΑΡΑ πολλοι στην φ1) δεν ειναι σαφης στο ποτε μπορει να προσπερασει κανεις τον οδηγο αφου του εχει ξαναδωσει την θεση.. Οι κριτες λενε οτι πρεπει να περασει τουλαχιστον μια στροφη μεχρι να ξαναπροσπαθησει για προσπερασμα, κατι που ειναι "λογικο" αλλα πουθενα γραμμενο..

οσο για τα "καραγκιοζιλικια" του ραικονεν, για μετρα ποσα εκανε και ο χαμιλτον στον ιδιο γυρο?? απλα ο γνωστος κολοφαρδος, δεν τρακαρει ποτε (κλαταρει λιγο πριν απο τα πιτ στοπ κλπκλπ) ενω ο αλλος βρηκε τοιχο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...