Προς το περιεχόμενο

Παλιά threads

theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι μανία έχει πιάσει τον κόσμο τελευταία, αλλά σχεδόν σε κάθε κατηγορία θα βλέπω κάποιον που ξεθάβει κάποιο αρκετά παλιό thread απλά και μόνο να ρωτήσει κάτι τελείως άσχετο ή να ρωτήσει κάτι αυτόν που άρχισε το thread, ο οποίος όμως έχει να φανεί στο forum απο τότε που έκανε το thread!

Εγώ προτείνω το εξής: κλείδωμα όλων των threads μιας συγκεκριμένης ηλικίας και πάνω. Αν κάποιος θέλει να επαναφέρει ένα παλιό thread θα ρωτά τον moderator της κατηγορίας, αρκεί βέβαια να έχει σοβαρό λόγο.

Νομίζω πως είναι καιρός να γίνει κάτι..

Δημοσ.

χωρις να το εχω κανει, δε νομιζω να ειναι τοσο ενοχλητικο.ισα ισα....ε?:fear:

ειδικα για μας τους ψιλοκαινουριους...

Δημοσ.

Ο ανόητος θα βρει (κατά λάθος, εννοείται) πολλούς άλλους τρόπους για να εκνευρίσει τους υπολοίπους. Οι mods προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να παρεμβαίνουμε εγκαίρως, και σε αυτό πάρα πολύ βοηθούν τα reports από τους χρήστες. Δεν είμαστε http spiders, όλο και κάτι μπορεί να μας ξεφύγει.

Εν προκειμένω, δε νομίζω ότι πρέπει να στερηθεί η δυνατότητα εύκολης απάντησης σε παλιά threads από όσους το κάνουν συνειδητά. Αυτό που έχω δει σχετικά είναι να υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας ένα πρόσθετο checkbox δίπλα σε προειδοποιητικό κείμενο: «Το θέμα αυτό είναι πολύ παλιό, το τελευταίο μήνυμα δημοσιεύτηκε πριν ΧΧΧ ημέρες, μπλαμπλα, κάντε κλικ για να επιβεβαιώσετε...». Ίσως κάτι τέτοιο να ήταν πιο δόκιμο. Ή ακόμη και να φορτώνεται ενδιάμεση σελίδα με την προειδοποίηση και το checkbox.

Αυτά όλα βέβαια θέλουν ψάξιμο και δουλειά από συγκεκριμένα άτομα που ήδη πιέζονται από υπάρχοντα θέματα. Δεν είναι υπόθεση 2-3 κλικς... :-)

.

Δημοσ.

Καμια φορά βέβαια παρατηρείτε και το φαινόνενο που αν κάποιος ξεθάψει κάτι να ρωτήσει κάτι σχετικό τον ξεκινάνε με ευφυολογήματα που παραπέμπουν σε ανασκαφές ή νεκροθάφτες. Αν ανοίξει θέμα και το ρωτήσει του την μπάινουν και τον παραπέμπουν στο παλιό θέμα. Όπως και να'χει δηλαδή το κράξιμο δεν το γλιτώνει...

Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά κράξιμο τρώνε κυρίως οι παρακάτω:

...κάποιον που ξεθάβει κάποιο αρκετά παλιό thread απλά και μόνο να ρωτήσει κάτι τελείως άσχετο ή να ρωτήσει κάτι αυτόν που άρχισε το thread, ο οποίος όμως έχει να φανεί στο forum απο τότε που έκανε το thread!

...και όχι όλοι αδιακρίτως. Αν ήθελα π.χ. να κάνω bump ένα παλιό θέμα για να το προσέξει ο κόσμος, θα ξεκινούσα «Παιδιά, επαναφέρω αυτό το θέμα γιατί έχω μία σχετική απορία/να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό/νεότερα/εξελίξεις/μπλαμπλα...» κλπ. Θα έτρωγα κράξιμο έτσι; Δε νομίζω. Ο τρόπος μπορεί να κάνει τη διαφορά...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Πριν 5 λεπτά ξέθαψα ένα.:-)

Ο λόγος , να μην ανοίξω νέο με ίδιο τίτλο.

Κατά την γνώμη μου σωστή τακτική, ούτως η αλλιώς απαγορεύεται να ανοίγεις νέα topic με το ίδιο θέμα για σεβαστούς λόγους. Το πρόβλημα είναι η κατάχρηση. Μιά ερώτηση: είναι χοντροκομμένο να ξεθάψω topic με θέμα τον Θεό στο μπλα-μπλα;

Δημοσ.

Θα ήθελα να υπάρχει δίπλα στον τίτλο του θέματος, και η ημερομηνία που ανοίχτηκε. Ετσι θα άνοιγα πολύ λιγότερα "ξεθαμένα"

Υπάρχει αυτό στο adslgr.com που λειτουργεί όπως και το insomnia σε vBulletin 3.6.8

Δημοσ.
Θα ήθελα να υπάρχει δίπλα στον τίτλο του θέματος, και η ημερομηνία που ανοίχτηκε. Ετσι θα άνοιγα πολύ λιγότερα "ξεθαμένα"

Υπάρχει αυτό στο adslgr.com που λειτουργεί όπως και το insomnia σε vBulletin 3.6.8

Το ειχα προτείνει αλλά μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον, για να δουμε

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=234617

Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς αυτό δεν είναι το νόημα στα forum? Να βλέπουμε τις απόψεις άλλων ατόμων πάνω σε κάποιο θέμα και όταν θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι σχετικό να συνεχίζουμε το ίδιο thread ώστε να θυμίζουμε και στους άλλους το concept?

• Super Moderators
Δημοσ.
Έτσι κι αλλιώς αυτό δεν είναι το νόημα στα forum? Να βλέπουμε τις απόψεις άλλων ατόμων πάνω σε κάποιο θέμα και όταν θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι σχετικό να συνεχίζουμε το ίδιο thread ώστε να θυμίζουμε και στους άλλους το concept?

Φυσικά αυτό είναι κατ'αρχήν το νόημα του forum.

Από την άλλη, πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωρά με απίστευτους ρυθμούς και οι αλλαγές που μπορεί να επέλθουν, ακόμα και μέσα σε έξι μήνες, είναι πολλές φορές δραματικές. Με αυτό το σκεπτικό, δεν έχει πολύ νόημα η ανάσταση κάποιου θέματος για το Nero 5.0 όταν ήδη κυκλοφορεί η έκδοση 8.0 του ίδιου προγράμματος.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για πολλά θέματα στην ενότητα Μπλα Μπλα, η οποία καλύπτει συνήθως θέματα εκτός της "καθαρόαιμης" τεχνολογικής διάστασης του forum. Ποιό το νόημα να γράψουμε κάτι για την εξέλιξη των Ολυμπακών του 2004 όταν είμαστε ήδη προ των θυρών των επομένων Ολυμπιακών Αγώνων; Γιατί να πανηγυρίζουμε για το πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός το 2007 αφού μπορούμε κάλλιστα να πανηγυρίσουμε για το πρωτάθλημα που θα πάρει το 2008;

Προσωπικά πιστεύω ότι η ανάσυρση θέματος από τα βάθη της ιστορίας του forum δικαιολογείται σε ελάχιστες περιπτώσεις και, γενικά, καλό είναι να αποφεύγεται. :-)

Δημοσ.
Γιατί να πανηγυρίζουμε για το πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός το 2007 αφού μπορούμε κάλλιστα να πανηγυρίσουμε για το πρωτάθλημα που θα πάρει το 2008;

Προσωπικά, υπάρχει πιθανότητα να ανασύρω το συγκεκριμένο θέμα και το συγκεκριμένο post σε λίγες εβδομάδες, just for laughs... :devil:

Δημοσ.
Γιατί να πανηγυρίζουμε για το πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός το 2007 αφού μπορούμε κάλλιστα να πανηγυρίσουμε για το πρωτάθλημα που θα πάρει το 2008;

Χιούμορ ψη(ι)λού επιπέδου. (Εννοώ αυτό που γράφω)

Ενας από τους λόγους που είμαι στο forum.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...