geo1st487 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Οι καινουριες καρτες γραφικων εχουν αναλογικη εξοδο για συνδεση με οθονες που εχουν μονο αναλογικη εισοδο; Βλεπω τις περισσοτερες να γραφουν στα χαρακτηριστικα τους οτι εχουν εξοδους Dual-DVI αλλα δεν αναφερουν για αναλογικη εξοδο. Αυτο σημαινει οτι εχουν μονο 2 εξοδους DVI ή μια Dual-DVI και μια αναλογικη; Ευχαριστω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 συνήθως έχουν 2 DVI...για D-sub δίνουν adaptor...
geo1st487 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 συνήθως έχουν 2 DVI...για D-sub δίνουν adaptor... Εχω οθονη TFT που δεν εχει DVI. Αυτο σημαινει οτι δεν μπορω να βαλω μια καλη καινουρια καρτα γραφικων εφοσον ολες οι εχουν μονο 2 DVI; Για να βαλω μια καλη καρτα γραφικων πρεπει να αλλαξω και οθονη; Υπαρχει adaptor απο dvi να βγαζει αναλογικη εξοδο;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 το adaptor που ανέφερα πιο πάνω μετατρέπει την DVI σε D-Sub...δλδ αναλογική έξοδο
geo1st487 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 το adaptor που ανέφερα πιο πάνω μετατρέπει την DVI σε D-Sub...δλδ αναλογική έξοδο Thank you. Αρα κανενα προβλημα, αρκει να υπαρχει ο adaptor.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 πάντα έχουν...αρκετές έχουν και 2...έναν για κάθε DVI
alex89 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Thank you. Αρα κανενα προβλημα, αρκει να υπαρχει ο adaptor. Η οθόνη σου έχει vga θύρα ενώ η κάρτα γραφικών σου βγάζει δύο dvi και ένα s-video (αυτό είναι για να συνδέσει το pc με την τηλεόραση). Εσύ χρειάζεσαι έναν αντάπτορα από dvi σε vga για να συνδέσεις την κάρτα γραφικών με την οθόνη. Αυτό δηλαδή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751404
geo1st487 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Η οθόνη σου έχει vga θύρα ενώ η κάρτα γραφικών σου βγάζει δύο dvi και ένα s-video (αυτό είναι για να συνδέσει το pc με την τηλεόραση). Εσύ χρειάζεσαι έναν αντάπτορα από dvi σε vga για να συνδέσεις την κάρτα γραφικών με την οθόνη. Αυτό δηλαδή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751404 Αυτος ο μετατροπεας ειναι ικανος να μετατρεψει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο; Τι ποιοτητα εικονας θα δωσει αυτος ο μικρος ανταπτορας, οταν υπαρχουν καρτες γραφικων που κανουν αυτη τη δουλεια; Θελω να πω δηλαδη μηπως σε αυτη την περιπτωση η ποιοτητα εικονας ειναι χαμηλοτερη απο την ποιοτητα εικονας που δινει μια καρτα γραφικων που εχει εξοδο D-Sub.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ο αντάπτορας DVI->VGA ΔΕΝ κάνει μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικό. Υπάρχουν τρία είδη DVI: http://en.wikipedia.org/wiki/Dvi 1) DVI-D(igital), έχει έναν "πίνακα" από ακίδες, και στο πλάι μία μεταλλική πλατιά ακίδα. Αυτό δίνει μόνο ψηφιακό σήμα και δεν παίρνει αντάπτορα για vga. 2) DVI-I(ntegrated), έχει τα χαρακτηριστικά του (1), αλλά γύρω από την πλατιά ακίδα έχει 4 ακίδες, οι οποίες δίνουν αναλογικό σήμα (μαζί με κάποιες ακίδες του πίνακα). Αυτό ακριβώς το σήμα παίρνει ο μετατροπέας DVI->VGA. 3) DVI-A(nalog), δεν περιέχει το ψηφιακό σήμα. Ουσιαστικά δεν το έχω δει ποτέ Προκειμένου να συνδέσεις το DVI->VGA, απαιτείται να έχεις διαθέσιμο το αναλογικό σήμα. Οι περισσότερες κάρτες δίνουν DVI-I έξοδο, οπότε γίνεται άμεσα, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κάποιες κάρτες έχουν μία έξοδο VGA και μία DVI-D
madsc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Orestis_G από πάνω, στις σύγχρονες κάρτες γραφικών έχει αλλάξει ο τύπος βίσματος εξόδου της εικόνας. Δεν καταργήθηκε ακόμη το αναλογικό σήμα που περνάει από μέσα. Απλά μεταφέρεται από διαφορετικό τύπο βίσματος. Το dvi σκεφτείτε το στις συνδέσεις ως την επόμενη γενιά του γνωστού μας scart. /sc
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 η επόμενη γενιά του scart είναι ουσιαστικά το HDMI...μιας και μεταφέρει εκτός από εικόνα και ήχο ενώ το dvi όχι αν δεν κάνω λάθος
alex89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 η επόμενη γενιά του scart είναι ουσιαστικά το HDMI...μιας και μεταφέρει εκτός από εικόνα και ήχο ενώ το dvi όχι αν δεν κάνω λάθος Ακριβώς έτσι είναι, το dvi μεταφέρει μόνον εικόνα ενώ το hdmi μεταφέρει εικόνα και ήχο (ψηφιακό αν θυμάμαι καλά). Φίλε μου σχετικά με το d-sub δεν ξέρω να σου απαντήσω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι κάρτες γραφικών που έχουν πίσω δύο dvi εξόδους και μία svideo συνήθως ανάμεσα στις δύο dvi, συνοδεύονται από αντάπτορες από dvi σε vga και από dvi σε hdmi για αν θες να συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τηλεόραση που έχει θύρα hdmi. Δες εδώ http://www.tweaktown.com/reviews/1328/2 Αυτές τις επιλογές σου δίνει αν έχεις κάρτα γραφικών με εξόδους σαν αυτή στο link που σου έδωσα Στην επόμενη σελίδα του link θα δεις τις εξόδους να έχουν 2 dvi και μία svideo (τις ίδιες έχει και η 8800GT που έχω). Η οθόνη που έχω LCD Samsung έχει υποδοχή VGA. Οπότε έβαλα τον αντάπτορα από dvi σε vga για να συνδέσω την μια άκρη του καλωδίου με την κάρτα γραφικών και η άλλη άκρη του καλωδίου είχε vga βύσμα και συνδέθηκε με την οθόνη μου. Αυτή τη συνδεσμολογία ξέρω σε αυτές τις περιπτώσεις. Εσένα η δική σου κάρτα γραφικών ποια είναι μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.