Προς το περιεχόμενο

Διλλημα σε μητρικες!!

vanzelvoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Ειμαι αναμεσα σε 2 μητρικες:

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=20&Category=69977721&Products=970972%2c1080946

Δε μπορω να ανεβω ουτε ευρω παραπανω οποτε οπως καταλαβαινετε οι επιλογες μου ειναι πειορισμενες. Θα ηθελα αν ειναι δυνατον τη γνωμη σας η, αν τυχον υπαρχουν, τις εντυπωσεις σας για αυτες τις δυο.

Ο επεξεργαστης που θα μπει θα ειναι η ενας 8200 η ενας 8400, αναλόγως το μπατζετ βεβαια, και καρτα γραφικών που υπαρχει ηδη μια 8800 GTS της sparkle. Μνημες δυστυχως οι παλιες 1 DDR2 533 1024 Giga και 1 DDR2 667 1024 Giga μαρκα "με εκαψες" οι οποιες θα αντικατασταθουν αργοτερα.

Με ενδιαφερει η σταθεροτητα και χαλαρο o/c ( στο μελλον ).

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

εγώ έχω την p5k. πολύ καλή είναι το μόνο που με χάλασε είναι οτι η Onboard soundcard είναι χάλι μαύρο (φαντάσου αγόρασα άλλη γιατί δεν παλευόταν). Το άλλο αρνητικό της είναι οτι για να κάνεις raid θες εναν εσωτερικό κ εναν εξωτερικό σκληρό!!!!

Δημοσ.

Λοιπόν ...

Asus P5K

Πάρα πολύ καλή μητρική ! Γενικότερα το fsb ανεβαίνει αρκετά ---> άρα και το o/c potential της cpu ;) Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που σταματούσε στα 380 - 400MHz και δεν πήγαινε με τπτ παραπάνω, παρά μόνο αν τη μόνταρες ... 2 είναι τα μεγάλα αρνητικά της, που όμως δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι ικανά να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή ... :-)

1) Σίγουρα οι "τυπάδες" που δουλεύουν στην Asus, έπιναν μπύρες όταν κολλούσαν τις ψύκτρες στα mosfet, μιας και ανεβάζουν αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες εν συγκρίση με άλλες P35 boards (DQ6, DS3R, Blitz Extreme etc) ;) Ειδικά όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα P5K boards, υπήρξαν πάρα πολλά παράπονα και RMAs ...

2) Ο pata connector βρίσκεται σε εξαιρετικά άβολο μέρος ... Και εξηγούμαι ... Ο pata connector βρίσκεται τέρμα πάνω αριστερά στο pcb ... Έτσι αν τυχόν και έχεις κάποιο παλιό PATA optical drive (γιατί βρε παιδιά, ακόμα υπάρχουν τέτοια άτομα στις μέρες μας - π.χ. εγώ :-D :lol:), το κανονικό καλώδιο δεν θα φτάσει ... Χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο που να διέρχεται από ΟΛΟ το case :-(

Gigabyte P35 DS3R

Clockάρει πολύ καλά, με καταπληκτικό voltage regulation ... αυτά όσον αφορά τη cpu ... Γιατί εκεί που τα χαλάει η συγκεκριμένη μητρική είναι το o/cing της memory ...

Μέχρι τα 550MHz περίπου (και αναφέρθηκαν πολλές περιπτώσεις με μνήμες που 700άριζαν με 5άρια timings, όχι μόνο στο xtremesystems αλλά και σε άλλα μεγάλα forum) κλοκάρει τη μνήμη μια χαρά ...

Από εκεί και πέρα τα χαλάει ... Συγκεκριμένα, το σύστημα γίνεται ασταθές ότι και αν δοκιμάσεις ... 5άρια timings (gay, gay timings ! ... :lol:), dividers 1 : 2, 2 : 3 etc ... Αnyway, παρόλο που αναφέρθηκε από πολλούς παρόμοιο πρόβλημα, προσωπική μου γνώμη είναι ότι αποτελούσαν μεμονωμένες περιπτώσεις, "εξαίρεση στον κανόνα" που λέμε ;)

Και τα δύο boards αποτελούν ίσως τις καλύτερες mainstrem λύσεις αυτόν τον καιρό ... Ικανοποιητικές επιδόσεις, όχι μόνο στο o/c, αλλά και στα διάφορα benchmarks (googlαρε λίγο, θα βρεις αρκετά πράγματα) ... Όμως επιλογή μου θα ήταν η Asus ... Κυρίως επειδή η DS3R έχει silly bios - αν και εύχρηστο (δεν ξέρω αν βελτιώθηκε με τις νεότερες versions), της Asus είναι πληρότερο, με περισσότερα o/c options ...

Ελπίζω να σε βοήθησα :-) Καλή τύχη στην επιλογή του mobo σου ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάλι γιατί δεν τις έχω καθόλου σε εκτίμηση τις ASUS;

Gigabyte από εμένα

Δημοσ.
φίλε μου οι μητρικές που λες υποστηρίζουν η μια απο 667 και άνω στις μνήμες και η άλλη απο 800!το είδες αυτό?

Αρα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526677 που ειναι η ιδια καρτα χωρις υποστηριξη DDR3 δε θα εχει προβλημα με τις μνημες μου. Ευχαριστω για την επισημανση και ολους για ολες τις απαντησεις παιδια.

Κοινώς επειδη δεν ασχολουμαι τρελα με το o/c οποια και να παρω θα κανω τη δουλεια μου απροβληματιστα. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι κατα ποσον ειναο σταθερες κυριως σε νορμαλ επιπεδα λειτουργειας και οxι o/c.

Δημοσ.
Εγώ πάλι γιατί δεν τις έχω καθόλου σε εκτίμηση τις ASUS;

Gigabyte από εμένα

Δικαιολόγησέ μου την απάντησή σου χρησιμοποιώντας δομημένο λόγο και επιχειρήματα, και εγώ μαζί σου ... :lol: Καθόλου σε εκτίμηση ... ? ... Τα μεμονωμένα προβλήματα ξέρεις, δεν αρκούν για να βγάλεις το γενικότερο αυτό συμπέρασμα ... Το ότι δεν έχεις εσύ σε εκτίμηση τα Asus boards, δεν θα έπρεπε να λειτουργεί αρνητικά (τουλάχιστον έτσι φαίνεται) στον οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή ... ;)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση την ASUS και προτιμώ Gigabyte αν και αυτές οι δύο είναι ίδιεσ εταιρείες, η μία θυγατρικής της άλλης.

Απλά ισχύει ότι ο κάθε χρήστης επιλέγει αυτό που τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο στο παρελθόν. Έχω ακούσει παιδιά να λένε ΠΟΤΕ ξανά Gigabyte γιατί καίγεται, έχω ακούσει άλλους να λένε ΠΟΤΕ ξανά ASUS γιατί χαλάνε οι πυκνωτές και καταστρέφονται κτλ κτλ. Εγώ προσωπικά έχω αλλάξει 3 μητρικές Gigabyte και μέχρι τώρα είμαι ΠΑΡΑ πολύ ικανοποιημένος οπότε όποιος με ρωτήσει Gigabyte θα του προτείνω.

Αυτά τα πράγματα έτσι λειτουργούν. Απλά όσο αναφορά την Gigabyte έχω ένα κόλλημα μιας και κάποτε πρίν απο χρόνια ήτανε η μοναδική κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή μητρικών, πολύ πρίν ξεκινήσει η ASUS να βγάζει ευρέως μητρικές για υπολογιστές. Με λίγα λόγια έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Δημοσ.
Δικαιολόγησέ μου την απάντησή σου χρησιμοποιώντας δομημένο λόγο και επιχειρήματα, και εγώ μαζί σου ... :lol: Καθόλου σε εκτίμηση ... ? ... Τα μεμονωμένα προβλήματα ξέρεις, δεν αρκούν για να βγάλεις το γενικότερο αυτό συμπέρασμα ... Το ότι δεν έχεις εσύ σε εκτίμηση τα Asus boards, δεν θα έπρεπε να λειτουργεί αρνητικά (τουλάχιστον έτσι φαίνεται) στον οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή ... ;)

Απλα ειναι οι καλυτερες!!!! ASUS POWER O/C

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...